Mijn Slechtste Beste Vriendin: cast en meer over seizoen 1, 2 en 3

Mijn Slechtste Beste Vriendin – naar het gelijknamige boek van Ilse Beyers – is weer op Play4 en GoPlay te kijken. Vandaag – maandag 11 september 2023 – start het derde seizoen op Play4. Daarnaast staan seizoen 1 en seizoen 2 volledig op GoPlay. De cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin liegt er niet om met actrices als Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard, Clara Cleymans, Charlotte-Anne Bongaerts en Kim Hertogs. Acteurs Joren Seldeslachts, Steve Geerts en Mathias Sercu zien we ook terug in de cast van MSBV.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 19 januari 2021 op VlaamsKijken; ik heb het bijgewerkt op maandag 15 mei 2023 en een update gegeven op 11 september 2023, omdat Mijn Slechtste Beste Vriendin seizoen 3 nu op tv te kijken is.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Mijn Slechtste Beste Vriendin biedt een scherpe en ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau “Callier & Starck”. Zes vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. De Vlaamse reeks verzoent op een verfrissende manier camp, kitsch en humor.

Mijn Slechtste Beste Vriendin kijken (op Streamz of Play4)

Mijn Slechtste Beste Vriendin is een productie van Lecter Scripted Media. De complete reeks is te kijken op Streamz. Daarnaast kun je seizoen 1 en seizoen 2 nu terugkijken via GoPlay; de afleveringen uit het derde seizoen komen daarbij. Wist je dat dat ook in Nederland kan. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga naar de GoPlay site.

Cast Mijn Slechtste Beste Vriendin

We volgen in Mijn Slechtste Beste Vriendin de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally (Eva Van der Gucht*), receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle (Maaike Cafmeyer*), de bevallige soap actrice Molly (Ella-June Henrard*), de nuchtere barvrouw Nikki (Clara Cleymans*), ‘De Zwaan’ Helena (Charlotte-Anne Bongaerts) en de klungelige account-manager Zita (Kim Hertogs*) terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken. Joren Seldeslachts*, Steve Geerts* en Mathias Sercu* spelen de wederhelften van Zita, Michelle en Sally. Kortom: stuk voor stuk geweldige actrices én acteurs die we uit tal van producties kennen.

MSBV cast

En als we het over de MSBV cast hebben, dan mogen er natuurlijk ook een aantal andere namen niet ontbreken. Uit het eerste seizoen denk ik dan aan: Bas Van Weert, Veerle Dejaeger, Gert Lahousse en Leander Vyvey. Maar ook aan Elke Shari Van Den Broeck en Vincent Van Sande. In het tweede seizoen – dat alleen nog op Streamz te zien is – telt de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin (MSBV) een aantal nieuwe namen, zoals Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Van Hecke en Titus Devoogdt. En ook in het derde seizoen zien we nieuwe gezichten. We zien dan Charlotte Timmers, Inge Paulussen en Alice Reijs in de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Eva Van der Gucht

Eva van der Gucht speelt in Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook Oogappels (die vanaf morgen 12 september 2023 op Play5 te kijken is), Den Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet. Eva van der Gucht is ook te zien De Familie Claus. Recent zag je haar in 3HZ en Kerstappels.

Maaike Cafmeyer

Maaike Cafmeyer ken je van haar rollen Het geslacht De Pauw*, Aspe*, Eigen kweek* en Bevergem*. Naast het theater- en tv-werk duikt Maaike ook geregeld op in musicals (zoals 14-18) en wordt ze veel gevraagd voor het inspreken van animatiefilms. Wereldwijd is ze bekend als Frie Palmers uit Netflix-serie De Twaalf. Afgelopen jaar schitterde ze in de Eigen Kweek-spin off Chantal, waar nu een tweede seizoen van wordt gemaak. Recent zag je haar tevens in De Zonen van Van As – De Cross. Daarnaast vind ik ook documentaire Het Proces Dat Niemand Wou echt het kijken waard. Deze docu gaat over de zaak Bart De Pauw, waarin zij één van de slachtoffers is. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Maaike Cafmeyer als Michelle.

Ella-June Henrard

Ella June Henrard – die Molly speelt – debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo*van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer* te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De Vijfhoek*, Crème de la Crème* (aanrader), Generatie B*, Hemel op aarde* en Renesse*. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Torpedo* en de Nederlandse film Costa. Recente kijktips met Ella June Henrard? Denk dan aan De Kraak (waarin ze samen te zien is met Joren Seldeslachts, die ook tot de Mijn Slechtste Beste Vriendin cast hoort), Swanenburg (waar een tweede seizoen van wordt gemaakt) en niet te vergeten Fair Trade en Dansaertvlamingen. Daarnaast zien we haar in Exen en Neem me mee.

Clara Cleymans

Clara Cleymans laatste aanraders zijn wat mij betreft We moeten eens praten en op Streamz in Déjà-Vu. Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder*. Maar deze actrice heeft heel wat meer rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Nederland in Dit zijn wij. En wat dacht je van Yummy? Maar vergeet van eerder ook niet Groenten uit BalenCode 37*, Dag en nacht en wist je dat ze in seizoen 16 in Thuis te zien was als Nina Oostvoghels? In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Clara Cleymans als Nikki.

Charlotte-Anne Bongaerts

Charlotte-Anne Bongaerts speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Helena. Deze actrice was naast Clara Cleymans al te zien in De Ridder. Daarnaast zag je haar bijvoorbeeld ook in de rol van Katje in Fair Trade. In Nederland zag je haar in Morten. Daarnaast speelde ze één van de hoofdrollen in Gent-West* en ze speelde in de film Cruise Control*. De oplettende kijker zag haar ook voorbij komen in de Grijp de wijn-aflevering van Match. Recent zag je haar net als Ella-June Henrard in Dansaertvlamingen.

Kim Hertogs

Eén van de verrassende namen in de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin is die van actrice Kim Hertogs*, die Zita speelt. Je kent haar uit series als Professor T*., 13 Geboden, De Ridder, Code 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise* zagen. De afgelopen tijd zag je Kim Hertogs ook weer in tal van mooie series en films, denk bijvoorbeeld aan Geldwolven, Zee van Tijd en Flikken Maastricht.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts* bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Ik heb ontzettend genoten van hem in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). Verder kun je op Netflix In Vlaamse Velden terugkijken, waarin hij Ludovic speelt. En op Videoland vind je Dubbelleven, waarin hij in de huid van Maarten Nuyens kruipt. Je ziet hem daarnaast in de Nederlands-Vlaamse samenwerkingen als Baantjer Het Begin en Red Light. In die laatste serie voel je echt met je mee. In Nederland was hij eveneens te zien in in Swanenburg (net als Ella-June Henrard, waarmee je hem ook in De Kraak zag). Met Kim Hertogs zag je Joren Seldeslachts dan weer in Geldwolven. Daarnaast gaan we hem zien in The Last Front als Enzo. In Mijn Slechtste Beste Vriendin speelt Joren Seldeslachts Henry Starck, de partner van Zita.

Steve Geerts

Acteur Steve Geerts kennen we van zijn rollen in Cordon*, Altijd Prijs, Spitsbroers, Clan en Professor T. Maar denk ook aan De Collega’s 2.0 en het tweede seizoen van The Team. Verder zag je hem als Bart in Chantal, maar denk ook aan zijn rol van Viktor in Hidden Assets. Steve Geerts speelde ook mee in Bittersweet Sixteen. Steve Geerts is Marco, de man van Michelle in Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Mathias Sercu

Mathias Sercu speelt Peter De Graeve, de partner van Sally. Deze Vlaamse acteur zag je in Black-out als Lander Vansteeland. Daarnaast zie je hem in Campus 12 als Ward De Smidt. Maar denk ook aan zijn rol in Onder Vuur. Maar bovenal is hij erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven, net als de serie Chantal (waarin je hem ook in de hoofdrol ziet). Ik ben daarnaast erg benieuwd naar zijn eerste film J’aime la vie. In de cast van Mijn Slechtste Beste Vriendin komen Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer elkaar weer tegen.

Bas van Weert

Bas van Weert speelt de rol van Thomas, de zoon van de man van Michelle. Zijn personage zorgt absoluut voor opschudding; hou hem dus in de gaten. Je kent deze jonge acteur verder uit Ik U Ook en 22/3: Wij Waren daar. Van 2013-2017 was hij te zien als Cédric Van de Caveye in Familie. Recent zag je Bas van Weert nog in De Studio’s.

Veerle Dejaeger

Veerle Dejaeger speelt de rol van stagiaire Veelre Delaet. In Vlaamse publiek leerde haar kennen als Zoë en in de serie wtFOCK. Daarnaast is ze ook te zien in een gastrol in The Window, die op Streamz staat. Verder zag je haar recent in Assisen.

Gert Lahousse

De rol van Philip Callier – de zakenpartner van Henri Starck – en dus mede naamgever aan het reclamebureau wordt gespeeld door Gert Lahousse*. Wie op Streamz of Prime Video De Kraak heeft gezien, spotte hem daar ook als Mosje Abraham. Gert Lahousse heeft verschillende rollen op zijn naam staan, maar de bekendste is misschien die van Bob Verly in Spoed of die van Mark in Windkracht 10.

Robert De La Haye

De Nederlandse acteur Robert De La Laye* kruipt in de huid van Ben Korr. Hij heeft zowel in Nederland als België veel rollen op zijn naam staan. Van Wittekerke tot Veel geluk, professor! maar ook Rozengeur & Wodka Lime en Onderweg naar Morgen. Hij was van 2009 tot 2013 te zien in meer dan 270 afleveringen van Familie als Victor Praet. Recent zag je hem in de film Vlaamse Cruise Control en in Het verhaal van Vlaanderen.

Leander Vyvey

Leander Vyvey speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de tegenspeler van Molly Herman aka Joy. Hij is op Streamz ook te zien als Tim in de eerste vier afleveringen van The Window. Op IMDB staat The Last Front bij Upcoming, daarin gaan we ook Joren Seldeslachts en Koen De Bouw zien.

Elke Shari Van Den Broeck

Elke Schari Van Den Broeck speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Dinara Block. Dat is de andere actrice uit de soap waarin Molly te zien is. Het is een beetje haar concurrente. Je zag Elke Shari Van Den Broeck recent ook in F*** you very, very much. In Glad IJs zien we haar als Aline. In het eerste seizoen van Cordon was deze actrice te zien als Melissa.

Vincent Van Sande

Vincent van Sande zien we in deze serie als radio-dj Youri. Hij speelt daarnaast één van de hoofdrollen in Glad ijs. Verder kun je hem kennen ui Wij en de serie Gevoel voor Tumor. Vincent Van Sande is echt één van de acteurs van dit moment. Zo zag je hem in Twee Zomers, Arcadia, Déjà Vu – Alles is Voorbestemd en in de eerste scene van Rough Diamonds.

Tweede seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, is er ook een tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hierin gaat het avontuur van de vriendinnen gewoon verder. In die serie zijn er daarnaast rollen weggelegd voor Jennifer Heylen, Ella Leyers, Isabelle Vanhecke en Titus Devoogdt. Natuurlijk vertellen we je daar ook alvast meer over.

Jennifer Heylen

Als weervrouw Birgit maken we kennis met Jennifer Heylen in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Je ziet haar op dit moment sowieso in veel rollen. Jennifer Heylen speelt bijvoorbeeld Kitty in Glad ijs, maar we zagen haar – net als Vincent Van Sande – ook in Twee Zomers. Ze speelt mee in de film Dealer, de serie F*** you verry, verry much en H4Z4RD. Je zag Jennifer Heylen eerder in Bathroom Stories en Instafamous. En laten we Onder vuur 2 en Noise niet vergeten.

Ella Leyers

De mysterieuze Josje in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we amper in beeld, maar we horen haar herkenbare stem wel. Je kunt haar kennen uit Spitsbroers.  Deze dame heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en je zag haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen* als Saartje Dubois? Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan en niet te vergeten de nieuwe presentatrice van De ideale wereld. Recente rollen zijn die van Lena in Fair Trade 2 en Nadine in Zillion.

Isabelle Van Hecke

De Vlaamse actrice Isabelle Van Hecke ken je bijvoorbeeld uit Shaq, A Plus Jamais en De Anderhalve Meter Show, maar ook in Albatros. Ze speelt Angelique in de remake van De Luizenmoeder en op Netflix zie je haar als Procureur des Konings Hedwig in De Twaalf. Verder kun je haar kennen van Kiekens* (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem* of als Denise Van Steen uit De 16*. Maar ook als je kijkt naar het afgelopen jaar, dan zaten daar weer tal van rollen bij. Zoals Carine in het hilarische Nonkels en Blanche in het indrukwekkende Lost Luggage. In Mijn Slechtste Beste Vriendin speelt ze een relatietherapeute.

Titus Devoogt

Titus De Voogdt is in het tweede seizoen te zien als de onhandige echtscheidingsadvocaat Jacobs. Dit is een man die bovenal heel diverse rollen kan spelen, want we zagen hem eerder ook als Vinnie in het tweede seizoen van Beau Séjour. Je kunt hem verder kennen uit De Twaalf en van zijn bizarre rol in Broer. Of wat dacht jij van zijn recente werk; de rol van Philippe Debels in 1985.

Derde seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, is er ook een derde seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hierin gaat het avontuur van de vriendinnen gewoon verder. In dat seizoen zien we Charlotte Timmers als de nieuwe liefde van Henry, Inge Paulussen als de moeder van Thomas en Alice Reijs in de rol van Thea Buizerd.

Charlotte Timmers

Charlotte Timmers zag je recent in Zillion als Miss België Vanessa Goossens. Deze actrice ken je van series als Beau SéjourFair Trade (eveneens op Prime Video) en De Bende van Jan de Lichte. Of wat dacht je van Billie vs. Benjamin, waar ook een tweede seizoen van wordt gemaakt. Charlotte Timmers is op dit moment te zien in Exen.

Inge Paulussen

Inge Paulussen heeft op mij ontzettend veel indruk gemaakt in Clan en De bende van Jan de Lichte. Ze speelt één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie Hoodie. Recent zag je haar onder andere in Een Goed Jaar en – net als Jennifer Heylen – in Twee Zomers. Inge Paulussen zie je op dit moment in Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord! Verder gaan we haar ook zien in Alter Ego.

Alice Reijs

Alice Reijs ken je bijvoorbeeld van Het Eiland en ze schreef Den Elfde van den Elfde. Recent zag je haar in Mijn Slechtste Beste Vriendin en Leef. Wist je dat deze Nederlandse actrice ook schrijfster is. Ze heeft recent het kinderboek Meneertje Prot geschreven. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de rol van Alice Reijs in Ferry De Serie.

Rolverdeling Mijn Slechtste Beste Vriendin

 • Eva Van der Gucht – Sally
 • Maaike Cafmeyer – Michelle
 • Ella-June Henrard – Molly
 • Clara Cleymans – Nikki
 • Charlotte-Anne Bongaerts – Helena
 • Kim Hertogs – Zita
 • Joren Seldeslachts – Henry Starck, de man van Zita
 • Steve Geerts – Marco, de man van Michelle
 • Mathias Sercu – Peter De Graeve, de man van Sally
 • Bas Van Weert – Thomas (zoon van de man van Michelle)
 • Veerle Dejaeger – stagiaire Zomer
 • Gert Lahousse – Philip Callier
 • Leander Vyvey -Guillaume Gerbauts
 • Robert De La Haye – Ben Korr
 • Jennifer Heylen – Birgit
 • Ella Leyers – Josje
 • Isabelle Van Hecke – relatietherapeute
 • Titus Devoogdt – echtscheidingsadvocaat
 • Elke Shari Van Den Broeck – Dinara Block
 • Vincent Van Sande – radiodj Youri

Ilse Beyers

Na twaalf jaar aan het hoofd te staan van Dag Allemaal, heeft de ex-hoofdredactrice Ilse Beyers de reeks Mijn Slechtste Beste Vriendin geschreven. Deze serie – met een geweldige cast – is vanaf 1 februari te zien op Streamz en later op VIER. “Eén van de cruciale afwegingen in het leven vind ik: ‘Heb je liever gelijk dan vrienden?’ Dus ik wilde heel graag een reeks schrijven over mensen boordevol ongelijk, die tegelijkertijd wél vervuld zijn van vriendschap. Dat is de essentie van Mijn Slechtste Beste Vriendin: dat iemand al je fouten kent, en je desondanks toch graag ziet. Dat gezegd zijnde: het is ook gewoon een reeks van de glimlach. Enfin, ik hoop dat ik dààr ten minste gelijk in krijg. (lacht)”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2023 /