Ella Leyers presenteert podcast Popspraak met Willie Wartaal

Actrice Ella Leyers presenteert samen met de Nederlandse rapper en presentator Willie Wartaal elke werkdag de podcast Popspraak. Aan de hand van de kalender bespreken ze de geschiedenis van de popmuziek.

Podcast Popspraak

In Popspraak duiken Ella Leyers en Willie Wartaal in het rijke verleden van de popmuziek en nemen de luisteraar mee langs historische muzikale trivia. De datum is leidend in hun gesprek: welke artiest was jarig op 29 februari, welk nummer stond op nummer één toen de Tamagotchi uitkwam en welke artiest heeft de meeste gitaarsolo’s onderbroken tijdens de zomer van 2018? Ella en Willie zoeken het uit. Elke werkdag om 6 uur verschijnt een nieuwe aflevering van Popspraak. 

Ella Leyers & Willie Wartaal

“Een Belgische en een Nederlander samen in één podcast: dat werd tijd!”, zo meldt Sony Music in het persbericht ter aankondiging van deze muziekpodcast. Daar geef ik ze groot gelijk in; het is iets dat ik “We spreken allemaal dezelfde taal en luisteren zo goed als allemaal naar dezelfde artiesten… of dat denken we toch?” Ella Leyers en Willie Wartaal duiken met de nodige humor en een flinke dosis zelfspot in de wondere wereld van de popmuziek uit België, Nederland en alles daarbuiten.

Ella Leyers

Heeft Ella Leyers nog een introductie nodig? Ik denk dat iedereen haar in Vlaanderen inmiddels kent. Vorig jaar zette ze tenslotte een flink record bij De Slimste Mens Ter Wereld door maar liefst achttien afleveringen achter elkaar te spelen. Ze is sidekick van Jan Jaap van der Wal in De ideale wereld. Maar je kent haar natuurlijk vooral als actrice uit onder andere Professor T., 13 Geboden en de films All of us en Pippa. In juli is ze te zien in de Streamz – original Storm Lara, waar ze de hoofdrol in vertolkt. 

Willie Wartaal

Willie Wartaal is een Nederlandse rapper en presentator. Sinds 2005 maakt hij deel uit van De Jeugd van Tegenwoordig. Afgelopen februari bracht Willie zijn tweede solo-album Nieuwe Kunst uit, in samenwerking met Museum Voorlinden. Hij recent op tv te zien in Nederland in de Racisme Kennistest.

Popspraak luisteren

Popspraak is te beluisteren via http://LNK.to/PopspraakPodcast op diverse podcastplatforms, zoals Spotify en Apple Podcast. Muziek podcast Popspraak wordt geproduceerd door Van Leeuwen & De Bock en is een Legacy Of Music-podcast van Sony Music Benelux. .

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 april 2021 /