Geldwolven, cast én meer – alles over serie Streamz & Prime Video

De Vlaamse serie Geldwolven is te kijken sinds vandaag – maandag 14 november – op zowel Streamz (België) als Prime Video (Nederland). De hoofdrollen in de serie Geldwolven worden gespeeld door Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon, maar ook de rest van de Geldwolven cast liegt er niet om. De eerste twee afleveringen staan nu online, daarna volgt er iedere maandag een nieuwe. Ontdek in dit artikel alles over de Geldwolven cast, het verhaal, de makers en meer…

Geldwolven

‘Eerlijk duurt te lang’ voor fraude expert Frank De Jong (Tom Van Dyck) wanneer hij erachter komt dat de wereld toch niet zo eerlijk is als hij dacht. Hij besluit voor het eerst in zijn leven de regels te overtreden en waagt zich samen met zijn ultieme tegenpool, Chris De Wolf (Joren Seldeslachts) aan steeds grotere oplichtingen. Dit levert weer een gave, vernieuwende Vlaamse serie op, die bedacht is door Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Maarten Goffin en Hasse Steenssens. Later in dit artikel lees je meer over deze makers.

Geldwolven op Streamz en Prime Video

Wat uniek is aan Geldwolven is dat deze Vlaamse serie op hetzelfde moment is gelanceerd in België als Nederland. Vlaamse kijkers kunnen de eerste twee afleveringen kijken op Streamz. Nederlandse kijkers zien Geldwolven op Prime Video. Ik heb de eerste twee afleveringen inmiddels al gekeken en vind het echt de moeite waard. Heb je nog geen Prime Video, activeer dan nu je dertig dagen gratis kijken én kijk meteen ook naar andere Vlaamse series zoals De Kraak, Glad ijs en Fair Trade. En wat de Vlaamse kijkers betreft: op Streamz vind je natuurlijk ook heel wat Vlaamse series en films.

Maar terug over het verhaal en de Geldwolven cast.

Verhaal Geldwolven

Als kijker volg je in de serie Geldwolven (Streamz / Prime Video) Frank De Jong. Hij is een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf. Deze charmante jongen ​leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky (Yannick Jozefzoon). ​

De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en het lef en overtuigingskracht van Chris en Micky zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een “mastermind” die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren… 

Geldwolven cast

Naast Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon zien we ook Femke Vanhove, Monic Hendrickx, Jade Olieberg, Kim Hertogs, Koen De Sutter, Marjan De Schutter en Lotte Heijtenis in de Geldwolven cast. Kortom een club met volop ervaring, maar ook een aantal ‘nieuwe gezichten’. Over de acteurs en actrices uit de Geldwolven cast hebben we de afgelopen tijd al het nodige geschreven. We zetten dus eventjes op een rijtje waar je ze allemaal van kunt kennen. Heb je meteen wat inspiratie tot de nieuwe aflevering van Geldwolven weer online komt, want zo’n week wachten is eigenlijk veel te lang natuurlijk.

Ontdek meer over de acteurs uit de cast van Geldwolven.

Tom Van Dyck

Tom Van Dyck ken je bijvoorbeeld uit Over Water én ook in De bende van Jan de Lichte speelde hij een geweldige rol. Maar Tom Van Dyck is natuurlijk vooral bekend van zijn rol in Het eiland, waarin hij Alain Vandam speelde. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Matroesjka’s en Van vlees en bloed Wist je dat hij getrouwd is met een Nederlandse? Samen maakten ze deze serie.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Recent in Mijn Slechtste Beste Vriendin (de serie waar na drie seizoenen helaas een einde aan is gekomen) en De Kraak. Maar ik heb ook ontzettend van hem genoten in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). De Nederlandse lezers kunnen ‘m verder kennen uit Baantjer Het BeginRed Light en Swanenburg. Hij zal als Enzo te zien zijn in The Last Front.

Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in de serie Bonnie & Clyde, maar je kunt hem ook kennen uit Baantjer het BeginTrecxAap, Maud & Babs, Good Bad Girl en de Vlaamse reeks Déjà-Vu. Hij zal te zien zijn in nieuwe producties als Piece of My Heart, Sputum, Femi en Florida Tales.

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx zag je recent in de Vlaamse film H4Z4RD als Madam Brasschaat. Maar denk ook aan Ze Weten Alles Van JeFerry, de Vlaamse film Café Derby en Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van Penoza. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar haar aanstaande rollen in (Nederlands-)Vlaamse series en films. Monic Hendrickx is binnenkort namelijk ook te zien in Arcadia en ze werkt aan Only You.

Jade Olieberg

Jade Olieberg debuteerde in Hoe overleef ik… in 2008. Daarna heeft ze tal van rollen gespeeld; zoals Feline in Dokter Deen, Sara in Penoza, Lola in Ik Weet Wie Je Bent en meer recent bijvoorbeeld Sara in Ares, de moeder van Summer in AAP en bijvoorbeeld in Anne+. Jade Olieberg speelde tevens de hoofdrol in Good Bad Girl. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in de Vlaams-Nederlandse serie De Club.

Kim Hertogs

Kim Hertogs is op dit moment in Vlaanderen te zien in de populaire Streamz-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin. En wist je dat ze ook een rol heeft in de indrukwekkende Nederlandse film Zee van tijd? Daarvoor was het een tijdje stil rond deze Vlaamse actrice, die je eerder aan het werk zag in series als Professor T., 13 GebodenDe RidderCode 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen.

Acteurs Geldwolven

Verder zien we in de cast van Geldwolven acteurs en actrices als:

Gijs Polspoel

Deze Vlaamse serie is geschreven door Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Maarten Goffin en Hasse Steenssens. Gijs Polspoel nam tevens de regie voor zijn rekening. Het is een productie van Caviar. Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat deze makers ook niet de minste zijn. Regisseur Gijs Polspoel ken je bijvoorbeeld van bijvoorbeeld Red Sonja, maar hij regisseerde eveneens Spitsbroers, afleveringen van Professor T. en Danni Lowinski. Hij was ook bij het scenario van Red Sonja en Spitsbroers betrokken.

Kristof Hoefkens, Maarten Goffin en Hasse Steenssens

Zo leerden we Kristof Hoefkens kennen als scenarioschrijver van Spitsbroers. In die reeks zag je Maarten Goffin ook nog als acteur, maar inmiddels is hij eveneens scenarioschrijver. Samen met Kristof Hoefkens schreef Maarten Goffin bijvoorbeeld De Kraak en ze werken inmiddels weer aan iets nieuws… Als ik dat zo via Instagram volg, wordt dat ook weer een bijzondere reeks. Hasse Steenssens heeft dan weer het scenario mede geschreven van de nieuwe Belgisch-Nederlandse Netflix-film Noise.

Nieuwe aflevering Geldwolven kijken

Geldwolven is te kijken op Streamz (België) en Prime Video (Nederland). De eerste twee afleveringen staan sinds maandag 14 november online. Iedere maandag volgt er vanaf nu een nieuwe aflevering van Geldwolven op Streamz en Prime Video. Heb je nog geen Prime Video dan is dit het moment om je dertig dagen gratis kijken in te laten gaan. Kun je ook nog profiteren van Prime-voordelen in de aanloop naar Black Friday, Sinterklaas en Kerst.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 november 2022 /