Pippa met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers op tv

Pippa met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck, Ella Leyers, Peter Van den Begin en Wim Opbrouck wordt vanavond (zaterdag 12 december) uitgezonden op VTM. Vanaf 21.50 uur kun je kijken naar deze film van Marc Punt. Vorige week kon je ook al naar een productie van hem kijken, namelijk naar Bowling Balls. Is VTM het publiek alvast warm aan het maken voor het moment dat ze de nieuwste Marc Punt-parel Fair Trade op tv brengen?

Verhaal Pippa

Pippa Rombouts (Nathalie Meskens) en Glenn Crombez (Tom Van Dyck) houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. De spanning loopt op, maar het gaat pas echt fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om meteen voorgoed verlost te geraken van die vervelende Glenn.

Regie Marc Punt

Pippa is een film van regisseur Marc Punt, die eerder al verantwoordelijk was voor de scenario’s van de Vlaamse televisieserie Matroesjka’s en de film Frits & Freddy. Het nieuwste pareltje van zijn hand is Fair Trade. Deze serie kun je nu op Streamz kijken. En zoals aan het begin van dit artikel al geschreven: later komt Fair Trade op VTM.

Cast van Pippa

De hoofdrollen in Pippa van Marc Punt worden gespeeld door Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers. Maar verder behoren er tal van Vlaamse acteurs en actrices van naam tot de cast van Pippa (die in 2016 uit kwam). Denk aan Sven De Ridder, Manou Kersting, Wim Opbrouck, Damiaan De Schrijver, Viviane De Muynck, Ivo Pauwels, Frank Aendenboom, Peter Van Den Begin, Mark Stroobants, Bart De Pauw, Daphne Wellens, Anke Helsen, Brik Van Dijck, Vicky Florus, Chiel van Berkel, Daniëlla Somers en tot slot Luc Verhoeven.

Nathalie Meskens

Actrice Nathalie Meskens is een veelzijdige dame. Al haar talenten: acteren, presenteren en zingen, komen nu samen in het nieuwe VTM-programma RIP2020 (beetje Tegen De Sterren Op idee). Daarnaast zijn er ook nieuwe uitzendingen aangekondigd van Wat een jaar. Maar daar liep men helaas tegen de nodige corona-besmettingen op. Zoek je nog een absolute aanrader met Nathalie Meskens, dan moet je absoluut naar Gina en Chantal kijken.

Tom Van Dyck

We konden recent van Tom Van Dyck genieten in Over Water én ook in De bende van Jan de Lichte speelt hij een geweldige rol. Daarnaast is er goed nieuws voor de liefhebbers van het werk van deze acteur. Er is namelijk aangekondigd dat hij de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe VTM-serie: Geldwolven. Dit is een productie van Caviar. Het scenario is geschreven door Kristof Hoefkens (van Spitsbroers), Gijs Polspoel en Hasse Steenssens. Gijs Polspoel is tevens de regisseur. Later meer over deze serie. Wil je dat nieuws niet missen? Kom dan bij onze Facebook-groep.

Ella Leyers

En dan die andere hoofdrolspeelster: Ella Leyers. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat we haar niet vaker meer op tv zien. De rol van Annelies Donckers in Professor T. vertolkte ze zo goed. Maar je kent haar ook als Shari uit Spitsbroers en als Paulien Rooze uit 13 Geboden. Maar op dit moment is ze vooral bekend van haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Als eerste deelnemer heeft ze dit seizoen achttien afleveringen op een rij gehaald. Een absoluut record!

Acteurs waar Marc Punt graag mee werkt

Als je het rijtje van acteurs en actrices uit de cast van Pippa verder doorneemt, dan zie je hier veel bekende gezichten uit eerdere producties van Marc Punt. Zo speelde Nathalie Meskens ook één van de hoofdrollen in Bowling Balls. Net als Wim Opbrouck, Peter Van Den Begin, Sven De Ridder, Manou Kersting, Damiaan De Schryver, Luc Verhoeven en Brik Van Dijck.

Matroesjka’s

Marc Punt is wat dat betreft erg trouw. In het geweldige Matroesjka’s waren er bijvoorbeeld ook al rollen weggelegd voor Peter Van Den Begin en Manou Kersting. Die acteurs zag je in zowel Matroesjka’s seizoen 1 als seizoen 2. Tom Van Dyck, Frank Aendenboom en Wim Opbrouck waren alleen in het eerste seizoen van Matroesjka’s te zien.

Fair Trade

Vergelijk je de cast van het nieuwe Fair Trade met die van Pippa dan zijn er in beide producties van Marc Punt rollen weggelegd voor Sven De Ridder, Manou Kersting, Daphne Wellens, Peter Van Den Begin, Luc Verhoeven, Brik Van Dijck, Ivo Pauwels, Mark Stroobants en Vicky Florus.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

12 december 2020 /