Gloria Monserez en haar bubbel in Ik u ook op Ketnet

Gloria Monserez is vanaf vanavond om 18.35 uur bij Ketnet te zien met haar bubbel in de nieuwe serie Ik u ook. Verder bestaat de cast van Ik u ook enkel uit acteurskoppels en auteursfamilies. Het gaat dus allemaal om acteurs die in het dagelijkse leven in elkaars bubbel zitten, zoals Sven De Ridder en zijn dochter, maar ook Machteld en Danny Timmermans, Ron Cornet en Anne-Mieke Ruyten en huisgenoten Bas Van Weert en Sarah-Lynn Clerckx. Zo kon er gedraaid worden zonder rekening te moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Verhaal Ik u ook (Ketnet)

Ketnet-serie Ik u ook gaat over een warme en kleurrijke familie. De 18-jarige Lou (Gloria Monserez) is filmstudente. Ze leeft de ene week met haar moeder en pluspapa op een woonboot, de andere week spendeert ze bij haar geniale vader. Maar het is meer dan dit. Ik u ook kun je zien als een kroniek van één familie: oma en opa, mama, papa en pluspapa, nonkels, tantes, neefjes en nichtjes.

Gescheiden ouders

Voor Ketnet is het de eerste keer dat ze een verhaal van gescheiden ouders in een fictie serie brengen. Ik u ook is een sitcom geworden met twintig afleveringen van telkens vijftien minuten. De serie is vanaf vandaag dagelijks op Ketnet te zien om 18.35 uur.

Cast Ik u ook

De cast van Ik u ook wordt gevormd door Gloria Monserez en haar moeder Machteld Timmermans, haar pluspapa Danny Timmermans en Gloria’s vader Koen Monserez. De opa en oma van Lou (het personage van Gloria Monderez) wordt gespeeld door Ron Cornet en Anne-Mieke Ruyten. Sven De Ridder en dochter Robin-Rosy nemen de rol van nonkel Andy en nichtje Bobby voor hun rekening. Bas Van Weert en Sarah-Lynn Clerckx, die in het dagelijkse leven huisgenoten van elkaar (en van regisseur Brecht De Groot zijn) spelen de neef en nicht van Lou.

Gloria Monserez

Gloria Monserez is vorig jaar gekozen als nieuwe Ketnet-wrapper tijdens de online zoektocht Wie wordt wrapper (als opvolger van Charlotte Leysen). Ze maakt daarbij sinds dit jaar deel uit van de Ketnet-band. Tijdens deze coronagolf is ze ook het gezicht van de jonge generatie. Ze roept jongeren op om te praten over hun problemen. Vooral in tijden van Corona.

Eyeworks productie

Deze vernieuwende serie is een productie van Eyeworks. Peter Bouckaert vertelde er tijdens de aankondiging in mei 2020 het volgende over. “Ik u ook is ontstaan uit goesting om niet bij de pakken te blijven zitten. Met een heel enthousiaste ploeg van cast en crew zullen we het laten knetteren tussen onze ‘bubbels’ om samen met Ketnet een warme, blije en vooral grappige reeks te maken voor kinderen en hun ouders.”

‘Even niets moeten’

Els Roovers, die aanbod verantwoordelijke is bij Ketnet, vertelde er ook al over. Zij zei: We willen met Ketnet blijven durven en ons engageren, ook in deze tijd. Met deze sitcom verkennen we nieuw terrein. Alles wordt gefilmd bij de acteurs thuis en we experimenteren volop met eigentijdse beeldtaal. We zullen de geldende coronamaatregelen tijdens de filmopnames altijd respecteren, maar kiezen er bewust voor om inhoudelijk en visueel nooit naar de huidige pandemie te verwijzen. Zo maken we ook een duurzame reeks die 100% Ketnet is: even niets moeten, positief en herkenbaar, en waar onze kijkers nog lang van kunnen genieten.”

Ik u ook is een coproductie van Eyeworks en Ketnet. Het scenario is geschreven door Jimmy Simons en Catherine Baeyens, de regie is in handen van Brecht De Groot en Frederik Sonck. Te zien om 18.35 uur bij Ketnet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 december 2020 /