Musical 14-18 te zien op tv bij VIER – alles over cast

De musical 14-18 met onder andere Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Free Souffriau, Maaike Cafmeyer, Bert Verbeke, Peter Van de Velde, James Cooke en Louis Talpe is op kerstavond op VIER te zien. Om 20.35 uur kun je de spektakelmusical van Studio 100 bekijken.

In Nederland kun je VIER helaas niet ontvangen, maar – goed nieuws – de musical is op dit moment voor 8,99 euro op dvd verkrijgbaar.

Verhaal musical 14-18

De Groote Oorlog breekt uit. Boezemvrienden en Belgische soldaten Jan (Jelle Cleymans), Kamiel, Fons (Jonas Van Geel) en Albert (Bert Verbeke) trekken vol goede moed naar de oorlog. Hoewel iedereen er aanvankelijk van overtuigd is dat de oorlog snel voorbij zal zijn, ontdekken ze al snel dat niets minder waar is. De oorlog eist meer en meer slachtoffers, de gruwel neemt toe en de situatie lijkt uitzichtloos.

Wat volgt is een heroïsche strijd om te overleven. Een ultiem gevecht tegen het waanzinnige geweld en zinloos bloedvergieten, met als voornaamste wapens humor, hoop en bovenal: liefde en onvoorwaardelijke vriendschap. Het spektakel dat vanuit het Studio 100 Pop-Up Theater werd opgevoerd werd één van de populairste musicals van Vlaanderen.

Cast musical 14-18

De musical 14-18 kent een ongekende cast vol met Vlaamse toppers die we kennen uit allerlei producties. Op het moment van de opnames die op VIER te zien zijn op Kerstavond speelden Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Free Souffriau, Maaike Cafmeyer, Bert Verbeke, Peter Van de Velde, James Cooke en Louis Talpe de hoofdrollen. Zij brachten het verhaal van ‘De Groote Oorlog’ opnieuw tot leven op een uniek podium met rijdende tribunes in de Nekkerhal in Mechelen.

Waar ken je de acteurs en actrices van:

De musical 14-18 werd inmiddels al zes jaar geleden opgevoerd. Daarna volgde in hetzelfde genre 40-45. Maar de acteurs en actrices die destijds een rol speelden, zijn allemaal nog zeer actief. Sterker nog: we zagen ze veelvuldig op tv in programma’s, series en films.

Rolverdeling 14-18

  • Jo De Meyere (en Mike Verdrengh) als Generaal
  • Jelle Cleymans als Jan
  • Jonas Van Geel als Fons
  • Bert Verbeke (en James Cooke) als Albert
  • Peter Van De Velde als Sergeant Dedecker
  • Louis Talpe als Deprez
  • Free Souffriau als Anna
  • Maaike Cafmeyer (en Marie Vinck) als Céline
  • Lander Depoortere als Kamiel

Tussenhaakjes zie je wie de rollen ook heeft gespeeld. En zoals je kunt zien, zijn ook dat niet de minste acteurs en actrices. Bij de voorstelling speelden bijna 150 acteurs en figuranten mee, naast enkele paarden, zo lees ik op de Wikipedia.

Foto’s musical 14-18

Foto’s: VIER – Luk Monsaert.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

24 december 2020 /