Twee zomers cast en personages | Alles over serie op Netflix en Eén

Twee Zomers is nu wereldwijd op Netflix te kijken. Okay, met uitzondering van België waar de reeks tot 5 februari 2023 op VRT NU te kijken is. De Twee zomers cast springt eruit met namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Tom Vermeir – en heel veel aanstormend talent. De reeks speelt zich namelijk af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig. Twee zomers is een zesdelige, psychologische thriller serie. Ontdek in dit artikel alles over verhaal en Twee Zomers cast.

Cast Twee zomers

De cast van Twee zomers wordt gevormd door tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Dat zijn ‘oude rotten in het vak’ Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. En we zien jonge talenten in de Twee zomers cast, die gestalte geven aan de personages dertig jaar geleden. Deze rollen wordt vertolkt door Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder. Ook de jonge actrices Jennifer Heylen en Verona Verbakel spelen beide mee. We duiken eerst in het verhaal én zetten dan alle acteurs op een rijtje, waarbij je meteen kennismaakt met hun personage in Twee Zomers. Tom Lenaerts verzorgt de regie van deze serie.

Serie Twee zomers

Dertig jaar geleden wil een groep levenslustige jonge twintigers nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven van start gaat. Dat loopt helemaal fout wanneer één van hen om het leven komt bij een tragisch incident. Dertig zomers later nodigen Romée (An Miller) en Peter (Tom Vermeir), het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust.

De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker…Nog voor het feest losbarst is het al voorbij. Er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens hun vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef in ieders gezicht en worden zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en is het vertrouwen in de groep zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid aan het licht komt…

Twee zomers op Netflix kijken

Twee zomers is vanaf vrijdag 3 juni op Netflix te kijken. In België kon je ‘m in februari al op Eén kijken en staat-ie nu nog (tot 5 februari 2023) op VRT NU. Maar net Twee zomers op Netflix zal het zeker een internationaal publiek bereiken en wereldwijd het hart veroveren van de kijkers. Net zoals dat geldt voor die andere geweldige Vlaamse tv-series Beau Séjour, De Twaalf, Undercover én die andere geweldige serie van Tom Lenaerts: Over Water.

Twee zomers op VRT NU (met audiodescriptie) kijken

Heb je geen abonnement op Netflix of ben je woonachtig in België? Dan is Twee zomers nu ook volledig te kijken via VRT NU. Vanuit het buitenland is dit eventueel mogelijk via een VPN Verbinding. Zet die op België, zodat er geen landbeperking op zit. Op VRT NU is Twee Zomers eveneens met audiodescriptie te kijken.

Ontdek meer over de personages en acteurs en actrices uit de cast van Twee Zomers.

Romée Tanesy

Het personage Romée Tanesy uit Twee Zomers wordt gespeeld door An Miller en Marieke Anthoni. Romée Tanesy (49) is een wiskundig genie. Ze is doelgericht, hyperintelligent en lijkt op het eerste gezicht alles te kunnen.  In Peter (Tom Vermeir) vond ze ooit een kameraad, schijnbaar onvoorwaardelijke liefde en heel veel steun naast het razend drukke leven dat ze leidt. Na een leven lang hard studeren en werken wil Romée nu eindelijk wat gaan genieten. Haar bedrijf wordt opgekocht door Google, maar de due diligence duurt bijna een jaar. Romée moet leren omgaan met iets dat ze niet goed kent: rust en tijd. Het doet haar beseffen wat ze mist: de vreugde van een kind. En dan is er Peter nog…

An Miller

Actrice An Miller kennen we van series als #hetisingewikkeld en De Kraak. Leuk om te weten in de serie Albert II speelde An Miller Delphine Boël, die toch écht – een DNA-test heeft het bewezen – de dochter van koning Albert is. Verder was ze te zien in drie absolute aanraders: De Ronde, Het Eiland en In De Gloria. Actrice An Miller is in het echte leven getrouwd met de bekende Vlaamse acteur Filip Peetrs. Ze hebben twee dochters: Leonce Peeters (die te zien is als Zoë in #hetisingewikkeld) en Louise Peeters. Met het gehele gezin stonden ze recent met Familie op het podium bij NT Gent. Dit toneelstuk gaat over een familiedrama, waarbij het gehele gezin door zelfdoding om het leven komt.

Marieke Anthoni

Marieke Anthoni speelt de jongere versie van Ann Miller in Twee Zomers. Voor haar is dit haar eerste grote rol. Ze was in 2016 wel te zien als Lotte Dierickx in een aflevering van Professor T. Verder heeft ze ook ervaring in het theater, maar veel kan ik daar helaas nog niet over terug vinden. Ik ben dus enorm nieuwsgierig naar actrice Marieke Anthoni.

Peter Van Gael

Het personage Peter Van Gael, de man van Romée Tanesy, wordt gespeeld door Tom Vermeir, die in zijn jonge jaren dan weer wordt vertolkt door Lukals Bulteel. Peter Van Gael (50) dacht dat hij de slimste was, tot hij Romée leerde kennen. Geboren in een eenvoudig gezin waarin alle tijd en energie ging naar het uitbaten van de autorijschool vond Peter nooit echt zijn plaats. Niet alleen omdat hij slimmer was, maar ook omdat hij meer wilde van het leven. In het progressieve miljonairsmilieu van Silicon Valley wordt Peters ‘secundaire’ rol naast Romée als moedig en knap beschouwd. Zijn broer en oude vrienden zien dat anders. Zij zien huisman Peter – die zonder te werken geniet van het rijkelijke leven dankzij Romée – een schril contrast met de natuurlijke leider vol grootse plannen die hij als tiener en twintiger was.

Tom Vermeir

Tom Vermeir speelt Peter Van Gael in Twee zomers. Dit is zo’n acteur waar we sinds zijn rol in De Twaalf echt niet meer omheen kunnen. Zo zagen we hem recent in Grond (nog zo’n nieuwe Netflix-serie) en in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kent hem ook als beul in De bende van Jan de Lichte, van zijn hoofdrol in Belgica en Porselein? Daarnaast is het wachten op de film H4Z4RD en de serie 1985.

Lukas Bulteel

Lukas Bulteel kruipt in de huid van de jonge Peter Van Gael. Deze jonge acteur heeft al de nodige rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem in Nederland recent nog op tv in Grensoverschrijdend. Eerder zag je Lukals Bulteel in Bastaard, Gent-WestDeja-Vu. Daarnaast zal hij te zien zijn in de nieuwe Vlaamse film Ritueel.

Luk Van Gael

Kevin Janssens en Tijmen Govaerts geven gestalte aan het personage van Luk Van Gael (47) in Twee zomers. Hij bracht zijn kindertijd door in de schaduw van wonderboy Peter, met een hoop opgekropte frustratie tot gevolg. Na het vertrek van Peter greep hij zijn kans om de goede zoon te zijn en keihard te gaan voor de autorijschool, die hij uiteindelijk overnam met grootste plannen voor de toekomst. Het harde werk maakte dat hij zijn vrouw Saskia en hun andersvalide zoon Jens verwaarloosde. Het huwelijk strandde en Saskia bleef achter met Jens, die nooit zelfstandig zal kunnen wonen. Luk wordt enkele jaren later verliefd op de veel jongere Lia. Met haar wil hij opnieuw beginnen, zonder fouten dit keer, maar tot zijn grote spijt kunnen ze geen kinderen krijgen.

Kevin Janssens

Kevin Janssens zien we als Luk Van Gael in Twee zomers. Op dit moment is Kevin Janssens te zien als één van de speurders in het tweede seizoen van The Masked Singer. Recent gaf hij ook openhartige interviews in Therapie en Het Huis. In zestien jaar tijd speelde Kevin mee in zeventien films en negentien reeksen. Zo is het nu wachten op The Chapel, Renaissances en is hij erg druk met de opnames van Diamonds. Zelf vind ik het erg jammer dat hij niet te zien zal zijn in het tweede seizoen Fair Trade.

Tijmen Govaerts

De jonge Luk Van Gael wordt gespeeld door Tijmen Govaerts. Recent zag je hem op Streamz in de hoofdrol in het fantastische De Kraak. Maar we leerden hem kennen in de veelbesproken film Wij. Voor Tijmen Govaerts de rol van Simon kreeg, had hij al een paar gastrolletjes op zijn naam staan. Je zag ‘m later in films als GirlMuidhond en Kom hier dat ik u kus. Nu is het wachten op de nieuwe serie 1985 waarin hij één van de drie hoofdrollen speelt. En natuurlijk op de film Tori et Lokita.

Lia Donkers

Sanne Samina Hanssen speelt Lia Donkers (31). Zij is de nieuwe vriendin van Luk en was er dus niet bij in 1992. Nu mag Lia wel mee op lang weekend. Ze is blond maar allesbehalve dom. Haar moeder liet haar jaren geleden in de steek, met haar vader brak ze op haar twintigste. Sindsdien dopt ze haar eigen boontjes. Overdag werkt Lia als thuisverpleegster, in de avonduren geeft ze yogales. Ze ziet Luk graag, maar is vooral blij dat haar leven eindelijk wat rust en stabiliteit kent. De soms onnozele maar doeltreffende humor van Luk stellen haar gerust en maken dat haar gedachten niet afdwalen naar de trauma’s uit haar verleden.

Sanne Samina Hanssen

Actrice Sanne Samina Hanssens is dus één van de karakters, die we alleen anno nu zien. Deze actrice zagen we de afgelopen tijd in verschillende series en films, zoals BuzaTrecxVliegende Hollanders en De Liefhebbers. Maar in Vlaanderen is Sanne Samina Hanssen vooral bekend geworden door haar rol van Sien in de serie Zie Mij Graag. We zagen haar daar later ook in het tweede seizoen van Undercover. Op de Instagram van Sanne Samina Hanssen zien we dat ze niet alleen druk met acteren is, maar ook met muziek als Polly & Bruce en met tao tantric arts.

Saskia Van Dessel

Het personage Saskia Van Dessel wordt vertolkt door Ruth Becquart en Tine Roggeman. Saskia Van Dessel (49) was het feestnummer bij uitstek toen ze jonger was. Ze trouwde jong, met de smoorverliefde Luk Van Gael, maar sinds het huwelijk op de klippen liep moet ze keihard werken als office manager om iets op te bouwen voor zichzelf en Jens, haar andersvalide zoon. Ze ziet hem doodgraag, maar beseft ook dat hij haar soms tegenhoudt om na de scheiding van Luk weer een relatie op te bouwen. Saskia heeft haar leventje vormgegeven en is daar al bij al gelukkig mee. Maar ze is ook moe en heeft vaak het gevoel dat ze er alleen voor staat. Ze is klaar om weer de liefde te vinden. Als de kans zich voordoet, zal ze hem dan ook met beide handen grijpen.

Ruth Becquart

Ruth Becquart zien we in Twee zomers als Saskia van Dessel. Dit is zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Op dit moment zie je haar in Undercover 3. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in een zeer indrukwekkende rol in Red Light. Als de strenge Benedicte De Pelsmaecker in Over Water. Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan Chaussée d’Amour. En er komt ook de aankomende tijd veel werk van haar aan. Denk aan 1985, L’Inconnu(e), Pipeline en The Chapel.

Tine Roggeman

De jonge Saskia van Dessel wordt gespeeld door Tine Roggeman. Deze jonge actrice zag je recent nog in de telefilm Beau Monde. Tine Roggeman behoort eveneens tot de cast van De Hoppers. Je kent haar ook uit Buck. Ze debuteerde in 2014 op tv in zowel In Vlaamse Velden als Cordon.

Didier Verpoorten

Herwig Illegems en Barne Devolder spelen het personage Didier Verpoorten. Hij was een klasgenoot van Romée en Peter. Hij wilde piloot worden maar een ongeluk in 1992 sloeg die droom aan diggelen. Een slecht verzorgd oogletsel maakte dat hij uiteindelijk flight assistant werd. Onder de kameraadschap van Didier sluimert een hoop wrok en jaloezie. Hij vindt het slap van Peter dat hij als man nooit zijn eigen weg heeft gezocht, maar zal dat nooit luidop zeggen. Bovendien schuilt onder de jaloezie ook weer authentieke vriendschap voor een gedeeld verleden en gedeelde geheimen. De vakantie in 1992 vond plaats in het ouderlijk huis van Didier, die destijds ‘de rijke’ was. Zijn vrouw Sofie ziet Didier, ondanks zijn vele stommiteiten, nog steeds doodgraag.

Herwig Illegems

Herwig Illegems speelt de rol van Didier Verpoorten in Twee zomers. Deze acteur zag je recent op tv in de film Los Flamencos. Herwig Ilegems ken je bijvoorbeeld uit Vlaamse tv-series als Professor T. en Grenslanders. Daarnaast zag je hem recent in Red Light als arts Hagar.

Bjarne Devolder

De jonge Didier Verpoorten wordt gespeeld door Bjarne Devolder. Deze jonge acteur debuteerde in Bastaard. Hij heeft de opleiding acteren aan het Conservatorium in Antwerpen gevolgd. Hij heeft in diverse kortfilms gespeeld en is zeer actief in het theater. Aankomend jaar zal Bjarne Devolder eveneens te zien zijn in een nieuwe Vlaamse serie, namelijk Chantal.

Sofie Gerboers

Personage Sofie Gerboers (50) wordt gespeeld door Inge Paulussen en Louise Bergez. Deze dame is lifecoach. Ze begon in de zomer van 1992 een relatie met Didier, die toen al heel zijn leven verliefd was op haar. Sofie is artistiek aangelegd en had ooit de droom om haar geboortedorp te verlaten en de wereld te zien. Met veel goesting en ambitie deed ze mee aan het toelatingsexamen om actrice te worden, maar dat mislukte. Die negatieve ervaring zette een domper op haar toekomstbeeld. Sindsdien verkiest ze een rustig leven in een dorpje. Ze houdt enorm veel van haar gezin, maar nu de kinderen het huis uit zijn, geniet ze er ook van om tijd te hebben voor haar vriendinnen en hobby’s. Sofie schildert en volgt yogales bij Lia, de nieuwe vriendin van Luk.

Inge Paulussen

Inge Paulussen zien we in Twee zomers als Sofie Gerboers. Deze actrice heeft op mij ontzettend veel indruk gemaakt in Clan en De bende van Jan de Lichte. Ze speelt één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie Hoodie. Maar je kunt haar ook kennen van Een Goed Jaar, Glad IJs en niet te vergeten het humoristische Loslopend wild. En waar ik zelf ontzettend blij mee ben: Inge Paulussen speelt één van de hoofdrollen in De Twaalf seizoen 2.

Louise Bergez

De jonge Sofie Gerboers wordt gespeeld door Louise Bergez. Net als Tijmen Govaerts zie je Louise Bergez in De Kraak. Deze jonge actrice leerden we kennen in wtFOCK, maar we zagen haar eveneens in Yummy en Duyster.

Stef Van Gompel

Koen De Bouw en Vincent Van Sande spelen het personage Stef Van Gompel (50), die ook wel Mogwli wordt genoemd. Deze acteurs speelden eerder vader en zoon in de nieuwe Vlaamse serie Glad Ijs. Stef Van Gompel was de vriend die er altijd bij was maar er nooit echt bij hoorde. Vaak werd hij geplaagd, soms ook echt gepest. Op ‘de Mowgli’ mocht je kappen. Dat was grappig, vond de rest. Stef heeft daar destijds zelf nooit iets over gezegd, maar hij heeft er wel een trauma aan overgehouden. Pas toen hij in Leuven ging studeren, ontdekte hij een nieuwe wereld. Stef stapte in de politiek, ontbolsterde volledig en is nu federaal minister van Binnenlandse Zaken. Trouwen deed hij nooit en ook daarover praten vindt hij lastig. Stef heeft wel al heel zijn leven een boon voor Saskia. Verovert hij haar dit lang weekend?

Koen De Bouw

Koen De Bouw kruipt in de huid van Stef Van Gompel. Recent zagen we hem dus in Glad IJs, en als Sam De Man in Red Light. Koen De Bouw speelde een van de hoofdrollen in Niets Te Melden. Deze acteur heeft daarnaast veel buitenlandse rollen in het verschiet. Series die er voor mij uit springen zijn Grenslanders en Professor T. Wil je een film met Koen De Bouw in de hoofdrol kijken, dan behoort de Vincke & Verstuyft trilogie tot mijn favorieten.

Vincent Van Sande

De jonge Stef Van Gompel of kunnen we beter Mogwli zeggen, wordt vertolkt door Vincent Van Sande. Een jonge aanstormende acteur, die we leerden kennen in bijvoorbeeld Wij en de serie Gevoel voor Tumor. 2021/2022 is echt het jaar voor Vincent Van Sande. Hij speelt de hoofdrol in Glad IJs, we zien hem dus in Twee zomer en als Youri in Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Mark Schrijvers

Felix Meyer speelt in Twee zomers het personage Mark Schrijvers. Hij overleed in de zomer van 1992. Mark Schrijvers kwam uit een ander, minder kansrijk milieu dan zijn scoutsvrienden. Hij was het type dat het in zijn puberteit moest hebben van zijn grote mond en zijn ‘mopjes’. Mark voelde zich wat minderwaardig tegenover de rest en compenseerde door te overdrijven. Hij zou alles gedaan hebben voor de goedkeuring van Peter.

Felix Meyer

Felix Meyer was net als An Miller, Louise Bergez en Tijmen Govaerts te zien in De Kraak. Daarnaast kun je hem kennen uit Cordon (de rol van Theo) en als Gino in 13 Geboden. Daarnaast heeft Felix Meyer ook in een aantal kortfilms meegemaakt. Hij debuteerde in 2008 als Tim in Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand.

Jennifer Heylen

Jennifer Heylen is dé jonge actrice van dit moment. Je zag naar naast Koen De Bouw en Vincent Van Sande in Glad Ijs. En ze heeft mooie rollen in nieuwe projecten, zoals F*** you verry, verry much, H4Z4RD. Je zag Jennifer Heylen eerder in Bathroom Stories en Instafamous. Daarnaast is ze ook een graag geziene gast in tv-programma’s. Zo deed Jennifer Heylen recent mee aan de kerstspecial van Bake Off Vlaanderen. Jennifer Heylen speelt de rol van Salima Mitonga.

Verona Verbakel

Daarnaast zien we op de cast lijst van Twee zomers op IMDB ook de naam van Verona Verbakel. Haar zag je ook in Glad ijs; als Chanelle. Daarnaast was deze jonge Vlaamse actrice al te zien in gastrolletjes in diverse internationale producties. Je zag haar in 2017 meerdere afleveringen als Marilyn in De zonen van Van As.

Ontdek daarnaast meer over de makers van deze Vlaamse tv-serie.

Makers Twee Zomers

Twee zomers is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. Het scenario van deze Vlaamse tv-serie werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.

Tom Lenaerts

Tom Lenaerts vertelt: “Het was zalig om voor het eerst sinds lang te regisseren en vanop de eerste rij te kunnen aanschouwen wat een schat aan jong talent we in Vlaanderen hebben – en dan heb ik het nog niet over de indrukwekkende prestaties van de gevestigde waarden. In Twee zomers ligt het hart en de ziel van een hele ploeg. Het feit dat de eerste internationale reacties lovend zijn, vervult ons alvast met grote trots.” Recent zagen we Tom Lenaerts nog in het programma Alleen Elvis.

Muziek Jacques Brel in Twee zomers

Leuk weetje: wie goed luistert, merkt in de intro een nummer van Jacques Brel op, On n’oublie rien. Dit meesterwerk geschreven door Brel en componist Gérard Jouannest – opgenomen in 1972 door Universal Music en sindsdien eigendom van Warner Chappell Music France en Editions Jacques Brel – mag uitzonderlijk gebruikt worden in deze audiovisuele productie. Dat Twee zomers daar toelating voor kreeg, is op zich al een huzarenstukje.

Inhoud afleveringen Twee zomers

Ontdek hier alles over de Twee zomer afleveringen, die nu op Netflix en VRT Nu te kijken zijn.

  • Aflevering 1 (6/2) – Dertig jaar na hun laatste vakantie samen, nodigen Peter en Romée hun oude vriendengroep uit op een privé-eiland om de vijftigste verjaardag van Romée te vieren. Het doel van de reis verandert snel wanneer Peter net voor aankomst gechanteerd wordt met een video van dertig jaar geleden. Slechts een ding is zeker: de persoon die hem chanteert, zit op het eiland.
  • Aflevering 2 (13/2) – Peter licht Stef als enige in over de video en de chantage, die ook Stef en Didier in de problemen brengt. Een gevoel van wantrouwen heerst: niemand in de groep is te vertrouwen. Stef wil Didier confronteren met de video. Peter vindt dat geen goed idee. De bende viert Romées verjaardag in gespannen sfeer.
  • Aflevering 3 (20/2) – De eerste zomer: het is de ochtend na de feiten en de jongens beseffen maar al te goed wat er de avond voordien gebeurd is. Wanneer Sofie zich niks lijkt te herinneren, verbranden ze de tape met het bewijs. Intussen op het eiland: nu ook Didier op de hoogte is van de video, voelen de drie mannen Luk aan de tand. Didier bekent aan Peter en Stef dat hij Lia al heeft ontmoet, tien jaar geleden…
  • Aflevering 4 (27/2) – De eerste zomer: de groep besluit om pillen te nemen en het draait al gauw uit op een stevig feestje. Sofie is het laatste meisje dat wakker blijft. Het wordt snel duidelijk wat er zich die bewuste avond heeft afgespeeld en wat er dus ook te zien is in de video. Op het eiland confronteert Romée Peter nadat ze de beelden zag. Durft Peter het haar te vertellen?
  • Aflevering 5 (6/3) – De confrontatie tussen Luk en de andere mannen is niet meer te vermijden. De chantagevideo blijkt niet het enige geheim dat in de vriendengroep heerst. Romée verrast heel de groep en vooral Peter met nieuws dat er stevig in hakt. Peter bespreekt met Romée wat er nu moet gebeuren.
  • Aflevering 6 (13/3) – Alles staat op het spel. De groep hangt ondertussen compleet uit elkaar, niemand lijkt elkaar nog te vertrouwen of te steunen. De spanningen lopen hoog op, want intussen is duidelijk dat niemand dit eiland zal verlaten voor de waarheid aan het licht komt. Na Luk en Romée, komen ook Lia en Sofie bij de onderzoeksrechter. Wat is er op dit eiland nog gebeurd?

Foto: Brecht Vanhoenacker

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 februari 2022 /