Netflix: aanbod Vlaamse series flink uitgebreid

Netflix telt de nodige flinke Vlaamse series. Heb jij ze al gespot? Met natuurlijk Undercover, Gevoel voor Tumor, Tabula Rasa, Beau Séjour en vele anderen. En nieuwtje: vanaf 30 augustus wordt ook 13 geboden daar aan toegevoegd!

Overzicht Vlaamse series op Netflix

Ik vind persoonlijk het aanbod van Netflix niet altijd even makkelijk te doorgronden. Vandaar dit overzicht én de tip hoe je snel Vlaamse series en films kunt spotten.

Netflix Original: Undercover

Er is maar één serie die dit overzicht kan openen en dat is natuurlijk de Netflix Original Undercover. In eerste instantie werd deze serie voor Eén gemaakt, maar vervolgens is-ie ook door Netflix aangekocht. Zij verspreiden ‘m over de hele wereld. De serie was begin dit jaar als eerste op Eén te zien, maar daarna werd het een ware hit op Netflix. Hij scoort daar zo goed dat er zelfs een tweede seizoen is aangekondigd. Of die ook eerst op Eén te zien zal zijn en daarna via Netflix wordt verspreid, durf ik niet te zeggen. Wil je deze serie zien, dan moet je echt Netflix hebben. Het is absoluut de moeite! Wij zaten iedere week aan de buis gekluisterd voor deze Nederlands-Vlaamse productie toen we ‘m via Eén volgden. Wat een cast; wat een verhaal. Het tweede seizoen wil ik absoluut niet missen.

Kort waar Undercover over gaat: Agenten Bob en Kim gaan undercover om zo drugsdealer Ferry Bouman in het oog te houden. De serie sleept je mee in deze undercoveractie, waarbij je een kijkje krijgt in de Brabantse drugswereld.

13 Geboden vanaf 30 augustus

Het nieuwste pareltje dat ik spot op Netflix is wat mij betreft echt 13 geboden. Vanaf 30 augustus kun je ‘m op Netflix bewonderen. Deze reeks werd in het najaar van 2018 uitgezonden op VTM. Ik vond de cast ijzersterk en werd meermaals op het verkeerde been gezet. In Vlaanderen was het zelfs zo’n succes dat er een prequel-boek werd uitgebracht. Mocht je geen Netflix hebben: de dvd is op dit moment helaas niet meer beschikbaar via Bol.com, maar wel via de Mediamarkt in België en ik kom ‘m tegen bij Amazon Prime. Welke account je daar precies voor nodig hebt, durf ik niet te zeggen… Mocht iemand het weten, stuur mij dan een berichtje via Facebook. Ik vond ‘m zelf namelijk niet toen ik het aanbod voor Nederland van Amazon Prime doornam.

Nog even kort waar 13 Geboden over gaat: Midden in een mediastorm jagen twee Belgische rechercheurs op een seriemoordenaar die inspiratie vindt in de tien geboden en uit is op een spektakel.

Gevoel voor Tumor

Dit overzicht wordt steeds langer, omdat Netflix wat mij betreft écht de series van dit moment in het aanbod heeft. Series van internationale allure. Zo was Gevoel voor Tumor natuurlijk al in België en Nederland op tv te zien. Heb je ‘m toen gemist; dan kun je ‘m via Netflix terugkijken. Deze serie is eventueel ook op dvd verkrijgbaar, net als een boek dat bij de serie hoort.

Kort waar Gevoel voor Tumor over gaat: Bij een jongeman in de bloei van zijn leven wordt lymfeklierkanker geconstateerd. Hij verandert van een ambitieuze geneeskundestudent die volop van het leven geniet in een tegen kanker vechtende patiënt.

Beau Séjour

De opmars van Vlaamse series op Netflix begon natuurlijk met Tabula Rasa en Beau Séjour. Twee Eén series die bij iedere uitzending op een groot publiek konden rekenen. En niet voor niks. Met name het verhaal van Beau Séjour hield mij persoonlijk in zijn macht. In de serie zoekt een jong meisje uit waarom en door wie ze is vermoord. De hoofdrol wordt gespeeld door de geweldige Lynn van Royen. Ik ben dan ook blij dat er een tweede seizoen van deze serie aankomt met Gene Bervoets in de hoofdrol. Heb je ‘m gemist en heb/wil je geen Netflix? Je kunt ‘m op dvd kijken.

Tabula Rasa

De hoofdrol in de meeslepende, psychologische thriller Tabula Rasa wordt gespeeld door Veerle Baetens. Wist je dat zij zelfs meegewerkt heeft aan het scenario als schrijfster? De serie gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Absoluut de moeite waard om eens voor te gaan zitten. Ook deze is op dvd verkrijgbaar als je niet de mogelijkheid hebt om via Netflix te kijken.

Bevergem

Heb jij Bevergem in 2015 gemist? Geen probleem. Deze Canvas-serie is nu ook te bekijken via Netflix. In deze serie houdt de ruige rock-‘n-roller Freddy De Vadder zich schuil in dit excentrieke plaatsje in West-Vlaanderen. De plaatselijke spanningen lopen er hoog op. Je kunt ‘m ook op dvd aanschaffen.

Eigen Kweek

Op zoek naar een absurde serie waar je absoluut om gaat lachen? Dan moet je Eigen Kweek ook gezien hebben. Op dit moment zijn alleen de eerste twee seizoenen en de kerstspecial te zien. Ik ben benieuwd of het derde seizoen (dat tevens het laatste is) ook binnenkort wordt toegevoegd. In deze serie volg je de familie Welvaert. Wat hebben die brave aardappelboeren eigenlijk met wietteelt te maken? Ontdek het in deze serie en geniet van de taalgrapjes. Natuurlijk is deze serie ook op dvd verkrijgbaar. Er is daarnaast ook een boek en bordspel.

In Vlaamse Velden

Heb jij in januari 2014 In Vlaamse Velden gemist op tv, dan kun je ‘m ook via Netflix terugkijken. De tiendelige serie gaat over Vlaanderen in de Eerste Wereldoorlog. Dit epische familieverhaal over hoe een gezin uit Gent tijdens de oorlog probeert te overleven, is echt heel mooi in beeld gebracht. Je ziet Lize Feryn in de hoofdrol. Ook deze serie is op dvd verkrijgbaar voor het geval je geen Netflix hebt.

Tytgat Chocolat

Wat mij betreft is Tytgat Chocolat een serie die iedereen gezien moet hebben. Volgens mij is het voor het eerst dat jongeren met een geestelijke beperking een hoofdrol spelen in zo’n grote productie. Het verhaal: Een jongeman met het syndroom van Down werkt in een chocoladefabriek en wordt daar verliefd op een collega. Haar immigratiestatus dreigt echt voor problemen te zorgen. Een indrukwekkende serie door het spel, maar ook door het verhaal. Ook te zien op Videoland en natuurlijk op dvd uitgebracht.

De Ridder

Een serie kan mij niet altijd seizoen na seizoen boeien; de makers van De Ridder is dat wel gelukt. Deze serie is op VlaamsKijken ook erg populair bij de bezoekers, zo zie ik in de bezoekerscijfers. De serie gaat over de jonge officier van justitie Helena De Ridder gespeeld door Clara Cleymans. Een spannende serie waarin in iedere afleveringen weer misdaden worden opgelost. Met daarbij ook de nodige zijlijntjes, waardoor je geboeid blijft. Okay, dat Louis Talpe meespeelt is ook fijn 😉 Je kunt ‘m ook bij Videoland bekijken of op dvd scoren.

Ook de Franstalige series La Treve en Unité 42 staan op Netflix. Zij worden beide ook getoond als je zoekt op ‘Belgische series’.

Recent aanbod op Netflix doorzoeken doe je zo

Wil je het recente aanbod van Vlaamse series (of films) op Netflix spotten? Dan kun je natuurlijk dit overzicht er weer bijpakken of kijken in mijn lijstje met films. Maar je kunt dit ook doen door het zoekscherm van Netflix er bij te toveren. Typ dan ‘Belgische films’ in of kies voor ‘Belgische series en films’.

Geen Netflix, wel kijken?

Dan kun je natuurlijk even checken of Videoland, Ziggo, KPN of Amazon Prime de betreffende serie (of film) in het aanbod heeft. Anders kun je ze ook via dvd bekijken.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

8 december 2018 /