LEEF (Eén): top cast met o.a. Joke Emmers en Michaël Pas

De vierdelige komische dramareeks LEEF met Joke Emmers en Michaël Pas in de hoofdrol is – na We Moeten eens praten – de volgende serie die Eén in coronatijd brengt. Geschreven door Leen Vandereyken en Lenny Van Wesemael. Geregisseerd door Lenny Van Wesemael en Anthony Schatteman. Ontdek hier alles over het verhaal en de cast, want naast Joke Emmers en Michaël Pas telt LEEF nog een aantal geweldige Vlaamse acteurs en actrices. Te zien van maandag tot en met donderdag (vanaf 11 januari) om 21.21 uur.

Verhaal LEEF

De vierdelige komische dramareeks LEEF draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job. In haar fantasie heeft ze haar eigen beautysalon, in realiteit maakt ze overledenen klaar voor opbaring in een funerarium. Anja is een uitsteller en komt er niet toe om haar dromen te waar te maken. Gelukkig geven haar ‘klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de rug…

Cast LEEF

Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in een hoofdrol te zien, met daarnaast onder andere Ikram Aoulad, Lucas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn. Kortom stuk voor stuk acteurs en actrices, die een geweldige staat van dienst hebben. En waar ik op VlaamsKijken al verschillende keren over heb geschreven.

Bij deze weer een overzichtje:

Joke Emmers

Joke Emmers vertelt over LEEF: “Het was heerlijk om Anja te mogen spelen. Een personage dat soms valt, maar steeds weer opstaat en leert te waarderen wat ze heeft. Het was ook zalig om met Michaël Pas te spelen en veel van hem te leren. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van een topteam dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen fantastisch werk heeft neergezet, met twee fantastische regisseurs!”

Michaël Pas

“Filmen tijdens een pandemie vereist veel gedoe met regeltjes en voorschriften. Maar tegelijk was iedereen op de set zo blij als een kind in een speeltuin: we mogen weer! LEEF heeft een kleine cast, kleine crew en klein decor. Maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door twee regisseurs die groot durven denken!”, aldus Michaël Pas over LEEF. Wist je dat we hem volgende week op tv en via VRT NU zien met een programma rondom De Ensors 2021?

Makers van LEEF

LEEF werd bedacht door schrijfster Leen Vandereyken (die je als actrice kent als het blinde meisje uit Wittekerke), die samen met Lenny Van Wesemael de scenario’s schreef. Aanvankelijk kwam de regie van de vier afleveringen in handen van Lenny Van Wesemael. Na het draaien van de eerste twee afleveringen moest zij de regie van afleveringen drie en vier echter overdragen aan Anthony Schatteman, nadat haar moeder onverwacht overleed. Anthony kon de al gezette toon van de reeks voortzetten. Lenny heeft wel de montage van de eerste twee afleveringen afgewerkt. LEEF is een productie van Polar Bear.

Lenny Van Wesemael

“Op heel korte tijd hebben we ongelooflijk veel verwezenlijkt. De chemie tussen Joke en Michaël was super en ook de jonge ploeg was heel gemotiveerd, wat je voelt in het eindresultaat”, aldus Lenny van Wesemael. Je kunt deze regisseur kennen van haar film Café Derby, maar ook van de serie #hetisingewikkeld.

Anthony Schatteman

“Het draaien van LEEF voelde voor mij als thuiskomen doordat de opnames doorgingen in Wetteren, de plaats waar ik opgroeide. Lenny had, voor ik bij het project werd betrokken, al een cast en crew samengesteld met enorm veel passie en talent, waardoor de opnames echt een droom waren. Het resultaat: een reeks waar elk departement trots op mag zijn!”, besluit regisseur Anthony Schatteman. Hem ken je van diverse kortfilms waarin altijd aandacht is voor holebi’s.

// Foto’s VRT //

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

11 januari 2021 /