De Anderhalve Meter Show vol sketches op VIER

Rik Verheye, Jelle De Beule en Koen De Poorter vanaf dinsdag13 oktober om 20.35 uur te zien in De Anderhalve Meter Show op VIER. Dit is een sketch-programma van Woestijnvis, waarbij de social distancing te alle tijden gerespecteerd moet worden.

  • Ontdek ook meer over Nonkels; de hilarische serie van dezelfde makers en met dezelfde acteurs als in De Anderhalve Meter Show.

Anderhalve Meter Show

De acteurs en actrices in De Anderhalve Meter Show blijven steeds – minstens – op anderhalve meter afstand van elkaar. Komt daar nog bij dat er op het effectief toepassen van de anderhalve meter regel streng wordt toegezien door twee virologen, Steve Hermans en Dirk Stevesyns, van de Federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu.

Afstand houden

Anderhalve meter afstand houden is nog niet zo makkelijk. Zo blijkt het een stevige uitdaging als er een sketch moet ingeblikt worden aan een circustrapeze. En hoe doe je dat bij een hartmassage? Je ontdekt het in de sketches van De Anderhalve Meter Show.

Nonkels

In De Anderhalve Meter Show zal de kijker voor het eerst kennismaken met de cast van de reeks Nonkels die in het najaar van 2021 wordt gedraaid. In deze meta-bubbel zit een mix van gevestigde waarden en talentvolle nieuwkomers zoals Charlotte Vandermeersch, Isabelle Van Hecke, Silke Thorrez, Rik Verheye, Koen De Poorter, Liesa Naert en Jelle De Beule.

Cast De Anderhalve Meter Show

Waar je de acteurs en actrices uit De Anderhalve Meter Show / Nonkels van kent? Ik zet de cast voor je op een rijtje. Zowel voor de Vlaamse als de Nederlandse kijkers zijn het bekende gezichten.

Rik Verheye

Rik Verheye is bij het grote publiek bekend als Jay / Jeremy Vleugels uit Callboys (in Nederland kun je Callboys via Videoland kijken). De Nederlandse Netflix-kijkers hebben hem waarschijnlijk al gezien in De Bende van Jan de Lichte, waarin hij de rol van Nicolaï Van Gelderhode voor zijn rekening neemt. Goed nieuws voor de Vlaamse kijkers: die serie wordt dit najaar op het nieuwe Streamz uitgezonden én staat nog steeds gepland voor VTM. Verder zag je hem recent in Influencers en als deelnemer aan De Container Cup.

Maar laten we niet vergeten dat Rik Verheye ook voor hij een callboy werd veelvuldig op tv te zien was. Zo speelde hij Dries Boonen in Danni Lowinski, zien we hem als Niko Janssen in Crème de la Crème (wat ik een heel leuke reeks vond) en maar liefst een kleine 200 afleveringen als Anthony De Keersmaecker in de telenovelle Ella. Maar waar Rik Verheye echt indruk op mij maakte dat is de film Adem. Hier schreef ik er al uitvoeriger over, omdat de regisseur Hans van Nuffel ook een Belgisch-Britse serie (Capuring Big Mouth) heeft geregisseerd.  

Jelle De Beule

Jelle De Beule vormt samen met Jonas Geirnaert, Lieven Scheire en Koen De Poorter het cabaretviertal Neveneffecten. Zij hebben niet alleen verschillende shows op de planken gebracht (ook in Nederland), maar hebben ze vooral veel televisie gemaakt in samenwerking met Woestijnvis. Denk dan aan Het Geslacht De Pauw II, Willy’s en Marjetten, maar ook aan het geniale onderzoeksprogramma Basta. Jonas Geirnaert tekende Kabouter Wesley en Jelle de Beule werkte mee als stemacteur aan de tekenfilmreeks hiervan.

De laatste tijd zien we Jelle De Beule ook steeds vaker terug als acteur. Zo speelde hij Michaël Van Hamme in De Dag. En ook in The Best of Dorien B. speelde hij één van de hoofdrollen. Zelf dacht ik dat ik hem daarvoor nog niet in series had gezien, maar zat ik daar eventjes verkeerd. De oplettende Callboys-kijkers hebben ‘m misschien wel opgemerkt, maar Jelle De Beule vertolkt het pesonage van de webmaster / technische nerd Sigi.

Koen De Poorter

Koen De Poorter behoort dus – net als Jelle De Beule – tot het Vlaamse cabaretviertal Neveneffecten. Hij is vooral op tv geweest in de programma’s die zij met hun collectief maakten, zoals Neveneffecten, Willy’s en marjetten en De ideale wereld. In het tweede seizoen van Het geslacht De Pauw (waarin je Tom Waes al als acteur zag) speelde hij Najib.

Charlotte Vandermeersch

Charlotte Vandermeersch kun je kennen uit tal van Vlaamse films en series. Zo zag je haar in De Premier, Belgica, Bowling Balls en Loft. Ze speelde de hoofdrol van Marianne Smidt in de Deadline-reeks. En wat dacht je van series als Red Sonja, Salamander en het eerste seizoen van De Bunker. Zij is tevens één van de vaste actrices uit Wat Als? Het spelen van sketches is haar dus niet vreemd.

Voor de Nederlandse kijkers is ze inmiddels ook een bekend gezicht. Op Videoland is Deadline 14/10 terug te kijken. Charlotte Vandermeersch speelt Baantjer Het Begin de rol van Edith Lacroix. Dit personage is te zien vanaf de vierde aflevering. In Nederland is deze serie al uitgezonden op RTL 4 en dus terug te kijken via Videoland. De Vlaamse kijkers hebben nog geluk. Baantjer Het Begin is namelijk ontwikkeld in samenwerking met VTM; de reeks is hier echter nog niet uitgezonden. Verder is Charlotte Vandermeersch één van de bekende gasten die Over de Oceaan zeilt.

Isabelle Van Hecke

De Vlaamse actrice Isabelle Van Hecke is de afgelopen jaren niet uit tv-series weg te denken. Zo zie je haar in de nieuwe serie Albatros, speelt ze Angelique in de remake van De Luizenmoeder en op Netflix zie je haar als Procureur des Konings Hedwig in De Twaalf. In Gevoel voor Tumor komt ze voorbij als verpleegster Sallaert. Verder kun je haar kennen van Kiekens (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem of als Denise Van Steen uit De 16. Ze speelt ook een bijrol in The Best of Dorien B., waarin Jelle De Beule dus één van de hoofdrollen vertolkt.

Silke Thorrez

Voor mij persoonlijk is Silke Thorrez een nieuwe naam, maar als ik haar Google ontdek ik dat ze al in verschillende theatervoorstellingen te zien was. Zo speelt ze nu bijvoorbeeld met Tom Ternest (bekend van het nieuwe Albatros en Zie Mij Graag) de voorstelling Dauw (voor kinderen vanaf zes jaar). En met Bruno Van Den Broecke en Jos Verbist heeft ze in 2017 de voorstelling Semmelweis bij Theater Antigone gespeeld. Kortom: dit is niet zomaar een onbekende actrice.

Liesa Naert

Ook Liesa Naert spotten we in De Anderhalve Meter show. Je kunt haar kennen als Griet uit Eigen Kweek. En als Jackie Hopper uit Ketnet-serie De Hoppers. Ze was ook te zien in Gevoel voor Tumor, deze reeks is vanaf aanstaande donderdag vanuit Nederland ook terug te kijken op Videoland. Het Vlaamse publiek maakte in 2006 kennis met haar als Tamara in Willy’s en marjetten, waarvoor ze ook meeschreef aan een aantal afleveringen.

Foto’s acteurs en actrices De Anderhalve Meter Show

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2020 /