Hidden Assets kijken op Streamz mét in cast Wouter Hendrickx

Ken je de internationale serie Hidden Assets al? Deze serie waarin de Ierse en Belgische politie samenwerken is nu te kijken op Streamz. De cast van Hidden Assets telt een flink aantal bekende Vlaamse acteurs, zoals Wouter Hendrickx en Gilles De Schryver. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Hidden Assets cast.

Hidden Assets

Een inval door het Irish Criminal Assets Bureau onthult een toestroom van ruwe diamanten. Wanneer de diamanten worden gelinkt aan een reeks bomaanslagen in België, worden de afdelingen gedwongen om samen te werken om een politiek complot te ontrafelen. De Ierse en Belgische politie gaan samenwerken om het vermoedelijke misdaadnetwerk op te rollen.

Antwerpen

Hidden Assets is een politiethriller die inzoomt op familie, macht en de verschrikkelijke gevolgen van grenzeloze hebzucht. Tijdens het kijken zal je heel wat Antwerpse decors herkennen. Zo is er onder andere gefilmd aan het MAS, aan de Lefèbvrebrug met op de achtergrond het Havenhuis, in de haven, op de luchthaven en in diverse hotels.

Cast Hidden Assets

In deze zesdelige misdaadreeks zien we Angeline Ball (die je kent uit onder andere Deadly Cuts) samen met Wouter Hendrickx. Maar in de Hidden Assets cast zien we meer bekende Vlaamse gezichten, zoals Gilles De Schryver, Burak Balci, Mathieu Sys, Robbie Cleiren, Clara Cleymans, Steve Geerts, Ella Leyers, Dahlia Pessemiers en Issam Dakka. Stuk voor stuk Vlaamse acteurs en actrices die de vaste lezers van VlaamsKijken natuurlijk ook kennen. Ken je ze nog niet, dan zetten we de Vlaamse cast van Hidden Assets voor je op een rijtje.

Vlaamse Acteurs

  • Wouter Hendrickx speelt de Vlaamse hoofdrol in Hidden Assets. We zagen hem recent in Undercover 3, de kortfilm Lynx en op Streamz in het indrukwekkende Storm Lara. Je kunt Wouter Hendrickx ook kennen van zijn geweldige rollen in Black-OutCordon en Amigo’s. Wat mij betreft drie sterke Vlaamse tv-series, die je gezien moet hebben. Daarnaast is hij één van de acteurs uit de cast van De Twaalf seizoen 2.
  • Gilles De Schryver zag je aan het begin van zijn carrière ook in een politieserie, namelijk Code 37. Tegenwoordig is hij vooral achter de schermen actief; daarom is het extra leuk dat hij één van de Vlaamse acteurs is in Hidden Assets. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry en Hasta la Vista.
  • Burak Balci was te zien in het eerste seizoen van De Bunker. Hij debuteerde in de film Turquaze. En we zagen ‘m ook in Trouw Met Mij. Nederlandse kijkers konden ‘m op Videoland al zien in Een Goed Jaar; op VTM wordt deze serie later nog uitgezonden.
  • Matthieu Sys ronde zijn studies in 2010 af in New York. Zijn eerste grote rol was in 2014 voor de serie In Vlaamse velden. In 2015 vertolkte hij de hoofdrol van Dylan in Amigo’s. Ook hij is te zien in Een Goed Jaar. Maar je zag hem recent ook in de serie Black Out.
  • Robbie Cleiren is te zien in verschillende Vlaamse series van dit moment, denk aan Fair TradeBlack-out en Undercover. Maar mijn favoriet blijft Gina en Chantal. Recent was hij op tv nog te zien in de film Home van Fien Troch. Daarnaast speelt hij mee in de nieuwe serie Netflix-serie Diamonds.
  • Clara Cleymans is op dit moment op VRT NU te zien in Match. Maar je kent haar onder andereuit We moeten eens praten, De Ridder, Quiz me quick en van Tegen de sterren op. En denk ook aan de Streamz-series Mijn Slechtste Beste Vriendin en Déjà-Vu. Ze was daarnaast in verschillende films te zien, waaronder Groenten uit Balen. Clara is ook actief in het theater. Ze wordt daarnaast genoemd als één van de deelnemers, die in de finale van The Masked Singer België staat als de Ridder.
  • Steve Geerts maakt indruk in Mijn Sechtste Beste Vriendin. Daarnaast zag je hem in de hoofdrol in films als Allemaal Familie en De Collega’s 2.0. Het is daarnaast wachten op Chantal waarin hij de rol van Bart Storms voor zijn rekening neemt.
  • Ella Leyers zag je jaren geleden (of nu in de herhaling) als Shari in Spitsbroers. Deze dame heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en recent zag je haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara en als Josje in het tweede seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan.
  • Dahlia Pessemiers-Benamar ken je bijvoorbeeld uit De Ridder, 22/3: Wij Waren Daar en De Bunker 2.
  • Issam Dakka zag je recent in de Vlaamse editie van De Verraders. Je kunt hem kennen als Amir uit De Luizemoeder en niet te vergeten Mikhel in telenovelle Lisa. Dit jaar gaan we hem zien als Khadir in Everybody Loves Diamons. En vanaf aanstaande zondag 20 maart op Eén in Lost Luggages. Op Streamz zie je hem momenteel in Couples Therapy.

Belgische makers

Ook achter de schermen zijn er Belgische makers die meegewerkt hebben aan de reeks. Denk dan aan regisseur Kadir Ferati Balci, die recent ook Storm Lara heeft gemaakt. En als directors of photography waren zowel Diego Dezuttere (Bittersweet Sixteen) als Dries Delputte (Déjà Vu) betrokken bij deze productie. De serie is een coproductie van Saffron Moon, Facet4Media en het Belgische Potemkino (Cool Abdoul), in opdracht van de Ierse nationale televisie RTÉ en Acorn TV en met de steun van Screen Flanders.

Hidden Assets kijken

Na de succesvolle uitzendingen op de Ierse zender RTÉ en BBC4, is de reeks nu beschikbaar op Streamz voor het Vlaamse publiek. In Nederland is Hidden Assets (nog) niet op tv te kijken. Er is ook geen Nederlandse streamingdienst waarop-ie beschikbaar is. Maar er is wel een mogelijkheid om Hidden Assets zonder ondertiteling te kijken. Via de BBC iPlayer in combinatie met een VPN Verbinding die je op Groot-Brittannië kunt instellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor partijen als VPN Nederland, AtlasVPN en een andere bekende internationale partij: NordVPN.

16 maart 2022 /