De Luizenmoeder seizoen 2 mét Koen Wauters

De Luizenmoeder seizoen 2 is vanaf 8 januari om 20.35 uur te zien bij VTM. De eerste aflevering is nu al op VTM Go te bekijken. Wist je dat er in dit tweede seizoen zelfs een ware Bekende Vlaming zit. Op de foto’s die VTM vrij gegeven heeft, zie ik namelijk Koen Wauters (van Clouseau) in de rol van bekende voorleesvader in De Luizenmoeder.

Koen Wauters in De Luizenmoeder

Koen Wauters is in de derde aflevering van De Luizenmoeder (seizoen 2) te zien als zichzelf. Directeur Erik (Tom Audenaert) wil namelijk niet onderdoen voor andere scholen die tijdens de voorleesweek een bekende Vlaming hebben. Daarom schakelt hij Koen Wauters in, gelukkig de buurman van de broer van de beste vriendin van Eriks moeder.

Koen Wauters en Lynn van Royen in de luizenmoeder

Veel te veel regels, vreemde gedragscodes, een stevige portie ouderparticipatie en volwassenen die zich gedragen als kleine kinderen: Lynn Van Royen werd vorig jaar ondergedompeld in de wondere wereld van de basisschool De Akker én werd prompt gebombardeerd tot ‘luizenmoeder’. Het eerste seizoen van de reeks werd gevolgd door gemiddeld 866.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 36,9% (VVA 18-54; live +7). Maar zo’n hype als in Nederland was het niet.

Issam Dakka en Serine Ayari in De Luizenmoeder

Issam Dakka & Serine Ayari

De cast van het tweede seizoen van de Vlaamse De Luizenmoeder kent twee nieuwe namen. Issam Dakka (Baptiste, Professor T., Keizersvrouwen) en comédienne Serine Ayari. Zij spelen Amir en Esma, de ouders van zoon Ahmed (Dien Doudah). Een traditioneel Marokkaans koppel. Het feit dat ze openlijk moslims zijn zorgt voor heel wat beroering en verwarring bij zowel de andere ouders, de directeur als de juffen. De vooroordelen en vooringenomenheid waarmee ze geconfronteerd worden staan in schril contrast met hoe ze werkelijk zijn.

Wist je dat Issam Dakka op dit moment als Mikhel in Lisa te zien is?

Lynn van Royen tweede seizoen De Luizenmoeder

Cast tweede seizoen De Luizenmoeder

Lynn van Royen speelt als Hannah nog steeds de hoofdrol. Elise Bundervoet kruipt in de huid van hulpmama Nancy. De andere ouders worden gespeeld door Ikram Aoulad (Mel – wist je trouwens dat Ikram ook te zien is in Over Water?), Hélène Devos (Kim), David Cantens (Youri, die je nu op Netflix terug kunt zien in zijn eerste rol in de geweldige reeks Marsman), Mohammed Malik (Kenneth), Isabelle Van Hecke (Angelique) en Steven Beersmans (Karel). Tom Audenaert speelt directeur Erik. Maarten Ketels conciërge Ronald. Els Dottermans is Juf Els en Katelijne Damen speelt Juf Chantal.

Maarten Ketels zal te zien zijn in de nieuwe Eén-serie Onder Vuur.

Cast tweede seizoen De Luizenmoeder

Verhaal De Luizenmoeder seizoen twee

Zoals je ziet keren alle personages uit het eerste seizoen van De Luizenmoeder terug. Al zijn sommige verhoudingen wel anders. Relaties komen onder druk te staan. Niet in het minst door een aantal onberaden maar goedbedoelde initiatieven van directeur Erik om een nieuwe wind door de school te laten waaien. Het tweede seizoen kort samengevat: de directie introduceert een nieuw veiligheidsbeleid, er ontstaat commotie rond de kerstviering en het paasfeest, een klimaatactie zorgt voor de nodige opschudding, juf Chantal neemt na jaren trouwe dienst, afscheid van De Akker.

Tweede seizoen De Luizenmoeder

Wat staat er nog meer te gebeuren…

Hannah (Lynn Van Royen) werkt vanaf nu parttime en is aangesteld als klassenmoeder. Nancy (Elise Bundervoet), de werkloze hulpmama, heeft het moeilijk met de grotere aanwezigheid van Hannah op De Akker, vooral omdat haar ex-lief directeur Erik (Tom Audenaert) dat gevoel alleen maar lijkt te bevestigen. Ondertussen lijkt er iets moois te bloeien tussen Hannah en de licht gestoorde conciërge Ronald (Maarten Ketels) of verbeeldt ze zich dat alleen maar?

Maarten Ketels en Lynn van Royen in De luizenmoeder

Juf Els (Els Dottermans) is, tot grote ergernis van sommige ouders, met haar leerlingen van het eerste leerjaar mee opgeschoven naar het tweede. Ze leidt haar klas met strenge maar liefdevolle handen maar heeft, net zoals vorig jaar, meer problemen met de ouders dan met de kinderen. Ze lijkt overigens nog meer, harder én minder toonvast te zingen dan vorig jaar. “Dag dag dag, dag ouders van leerjaar twee, een hele fijne dag nog, ga nu maar gedwee. We hoeven niet te zwaaien, dat deed je vorig jaar, dus ouders: nu ómdraaien, het afscheid is wel klaar.”

Juf Els Dottermans in De Luizenmoeder 2

Directeur Erik wil er het beste van maken dit schooljaar en is een vat vol – niet altijd even geslaagde – initiatieven: van een Instagram-account voor de school, een overdreven veiligheidsplan, het organiseren van een ramadanfeest voor dat ene Marokkaans gezin, tot het vinden van een heuse SBV – een Super Bekende Vlaming – voor de voorleesavond.

Katelijne Damen als Juf Chantal in De Luizenmoeder

Voor Juf Chantal (Katelijne Damen) van het zesde leerjaar is dit haar laatste jaar voor haar pensioen, niet dat dat voor haar veel verschil uitmaakt: haar laconieke, nonchalante manier van lesgeven mag dan wel op de zenuwen werken van juf Els én de ouders, de kinderen heeft ze altijd op haar hand. 

Actie voeren in De Luizenmoeder

10 nieuwe afleveringen De Luizenmoeder

Op 8 januari start het 2de seizoen van De Luizenmoeder, 10 weken lang op woensdag om 20.35. De eerste aflevering is al te bekijken op VTM GO. De andere afleveringen van het tweede seizoen van De Luizenmoeder zullen telkens op VTM GO te bekijken zijn vanaf het moment dat deze bij VTM lopen.

Helene Devos, Isabelle Van Hecke en Ikram Aoulad in De Luizenmoeder tweede seizoen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2020 /