Fair Trade (Prime Video): alles over cast, personages en verhaal

Ken je de Vlaamse serie Fair Trade al? Goed nieuws: deze reeks is recent toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video. Deze tv-serie van Marc Punt telt acht razend spannende afleveringen (die in België ook via Streamz te kijken zijn). Fair Trade kent een cast van formaat! Met acteurs en actrices als Kevin Janssens, Ella-June Henrard, Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Tine Reymer Charlotte Timmers, Manou Kersting, Sven De Ridder, Jeroen Perceval en Daphne Wellens. Ontdek in dit artikel alles over verhaal, personages en cast van Fair Trade.

  • Goed nieuws: er komt een tweede seizoen van Fair Trade, maar daarover later deze week meer… Volg ons op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.
  • Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Fair Trade van Marc Punt

Actie, spanning, zwarte humor, corruptie en tragiek: dat zijn de ingrediënten van de 8-delige fictiereeks Fair Trade. Na de lancering vorig najaar op Streamz kreeg Fair Trade heel wat lovende kritieken. De serie was na De Bende van Jan de Lichte zelfs de best bekeken reeks van 2020 op Streamz. Fair Trade werd geschreven en geregisseerd door Marc Punt die eerder ook instond voor onder meer Matroesjka’s (en vergeet ook Bowling Balls en Pippa niet).

Fair Trade kijken op Amazon Prime Video

Waar Fair Trade allereerst op Streamz te kijken was en vorig jaar in België op VTM werd uitgezonden, is-ie nu dus ook toegankelijk voor Nederlandse kijkers en wel op Amazon Prime Video. Ik heb de reeks al gekeken en vind het absoluut de moeite. Daarnaast komen er steeds meer producties uit de Benelux aan… Zoals de nieuwe serie Geldwolven (maar daarover later meer op mijn blog). Als je dan kijkt dat je voor Amazon Prime Video maar 2,99 euro per maand betaald, dan gaan ze echt de concurrentie met Netflix aan. Heb je nog geen abonnement, dan kun je eerst 30 dagen gratis kijken als proef. Voldoende tijd dus om Fair Trade op Amazon Prime Video te bingewatchen.

Verhaal Fair Trade

Walter ‘Wally’ Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard) zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles: zo tippen ze bijvoorbeeld criminelen over toekomstige politieacties en laten zich daar stevig voor betalen. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs…) en dat maakt hem onberekenbaar. Wanneer hij na herhaalde conflicten geschorst wordt bij de politie, zoekt hij nog meer toenadering tot het criminele milieu, maar hij is intussen aangeschoten wild.

Cast Fair Trade

Fair Trade kan rekenen op een geweldige cast: Ella-June Henrard en Kevin Janssens vertolken de hoofdrollen van corrupte inspecteurs bij de Antwerpse drugsbrigade en worden geflankeerd door een hele resem top acteurs en actrices als Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Tine Reymer (voor de eerste keer samen met echtgenoot Peter Van den Begin op de set), Charlotte Timmers, Manou Kersting, Sven De Ridder, Jeroen Perceval en Daphne Wellens. Je ontdek hier alles over de cast van Fair Trade, personages én waar je al die acteurs en actrices van kunt kennen.

Ella-June Henrard

Ella-June Henrard (bekend van onder andere Bo en Torpedo, nu te zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar je kent haar bijvoorbeeld ook van de Nederlandse serie Swanenburg) speelt Robin De Rover. Robin is de jongste hoofdinspecteur van de Cel Drugs en de vaste partner van Walter Wilson. Ze is intelligent en koelbloedig en heeft door hard te werken een blitzcarrière gemaakt bij de politie maar raakte ontgoocheld door de machinaties die het speurwerk bemoeilijken. Robin woont samen met Julie die een paar jaar ouder is, en Lissa, Julie’s dochtertje uit een vorige relatie. Robin is streetwise. Ze kan hard en cynisch zijn, maar is honds loyaal. Ze wil steeds het beste voor al wie haar dierbaar is.

Kevin Janssens

Kevin Janssens (bekend van De PatrickD’Ardennen en tal van andere rollen, zoals binnenkort in het nieuwe Twee Zomers) speelt Walter ‘Wally’ Wilson. Hij leidt als commissaris een afdeling van de Cel Drugs van de federale politie. Het drugsmilieu en de drugshandel hebben voor hem geen geheimen meer. Hij wordt gerespecteerd door zijn collega’s en directe medewerkers die weten dat ze altijd op hem kunnen rekenen, dat hij voor hen door het vuur gaat. Wilson was vele jaren een toegewijde, ambitieuze en succesvolle speurder, maar zag te vaak gevaarlijke criminelen ongestraft juichend de rechtbank verlaten. Hierdoor is hij zijn geloof in het rechtssysteem kwijt. Hij zal zelf wel bepalen wat kan en niet kan en wat al dan niet rechtvaardig is. Hij is vaak roekeloos, schuwt geen gevaar en deinst er niet voor terug om misdaadbendes te chanteren en tegen elkaar uit te spelen. Daarnaast is Wilson echter ook een familieman. Hij houdt zielsveel van zijn vader en gaat quasi dagelijks bij hem langs.

Peter Van den Begin

Peter Van den Begin (bekend van oa Matroesjka’s en Studio Tarara) speelt Patrick Paternoster, aka De Pater. Hij is een old-school penoze baas. Hij combineert drugshandel, pooierschap en heling en leidt een kleine lokale misdaadorganisatie. Paternoster is geen doetje en hij deinst er niet voor terug om geweld te (laten) gebruiken, maar hij houdt zich aan gemaakte afspraken. Hij heeft een heel eigen gevoel voor (morbide) humor.

Wist je dat Peter Van den Begin recent te zien was in deze kortfilm op Eén?

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire (bekend van Matroesjka’s en de Hel van Tanger) speelt Frank Slaets. Hij is eveneens commissaris bij de Cel Drugs. Hij is een ambitieuze hardliner binnen het korps, een competitiebeest. Voor Slaets bestaat enkel zwart en wit, grijs interesseert hem hoegenaamd niet. Hij wil zijn promotiekansen vergroten door Wally Wilson in diskrediet te brengen en daarvoor zijn alle middelen veroorloofd. 

Wij schreven al vaker over Axel Daeseleire – klik op zijn naam voor het laatste nieuws.

Tine Reymer

Tine Reymer (bekend van Salamander en De Premier) speelt Nadia Camus. Zij is een hyper intelligente, maar bovenal sluwe, harde advocate met een cliënteel dat voornamelijk bestaat uit beroepscriminelen die in staat zijn haar hoge honoraria op te hoesten. Ze is een procedurepleiter pur sang en daardoor weinig populair bij parketten en rechtbanken. Ze is zelfzeker, eigenzinnig en vrijgevochten, maar tegelijk een beetje burgerlijk.

Samen met haar man Peter Van den Begin en de kinderen was Tine Reymer te zien in Groeten Uit.

Charlotte Timmers

Charlotte Timmers (bekend van Wat Als? en het eerste seizoen Beau Séjour, het Nederlandse Commando’s en nu in Billie vs Benjamin) speelt callgirl Nikki. als ze in geldnood zit en niet geregistreerde tipgever. Nikki is een overlever, een plantrekker. Ze is opportunistisch en daardoor soms onbetrouwbaar, maar wel oprecht lief waardoor haar veel wordt vergeven. Nikki is het meisje waarop je niet boos kan blijven.

Ook over Charlotte Timmers hebben we al veel geschreven.

Peter Van de Velde

Peter Van de Velde (bekend van Salamander en de musicals 40-45 en Daens) speelt Raf Broeckx. Hij is de hoofdcommissaris van de Cel Drugs. Hij is ervaren en toegewijd, realistisch en (vooral) pragmatisch. 

Daphne Wellens

Daphne Wellens (bekend van De Rodenburgs, het Nederlandse Keizersvrouwen en het hilarische F*** you very, very much) speelt Julie. Zij is de partner van Robin. Ze is evenwichtig, verstandig, betrouwbaar en bezorgd. Julie was een tijdje getrouwd met een man en heeft een dochter uit die relatie. Ze houdt oprecht van Robin en wil het beste voor haar, maar jaloezie is haar niet vreemd. Het frustreert haar soms dat Robin zo gesloten is.

Sven De Ridder

Sven De Ridder (bekend van Bowling Balls en Torpedo) speelt Dirk Somers. Hij is commissaris van de cel Agressie van de Federale politie. Hij is betrouwbaar, werkt hard, maar is niet vies van een stevig feestje na de uren. Somers is al vele jaren bevriend met Walter Wilson en maakt zich dan ook zorgen wanneer het met Wilson de verkeerde kant uitgaat.

Op VlaamsKijken hebben we over Sven De Ridder al veel geschreven.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval (bekend van D’Ardennen, Over Water, Tabula Rasa en het nieuwe Red Light) speelt Bob Martens aka Martino. Een gewetenloze drugstrafikant met psychopathische trekken. Hij is een sluwe regelneef met een breed vertakt netwerk. Alle middelen zijn voor hem veroorloofd om meer macht te krijgen in het criminele milieu. Martens adoreert zijn moeder en jongere zus (gespeeld door Anouck Luyten).

Anouck Luyten

Anouck Luyten – die momenteel in de hoofdrol te zien is als Katja in telenovelle Lisa – zien we in Fair Trade in een heel andere rol. Zij speelt Olga Martens, de zus van Bob Martens (Jeroen Perceval). Je kent haar verder van De KotmadamProfessor T. en Geub.

Manou Kersting

Manou Kersting (bekend van Matroesjka’s en Undercover) speelt Raoul Maes. Hij is het manusje-van-alles van Patrick Paternoster. Hij kijkt op naar zijn baas en geen inspanning is hem teveel om Paternoster bij te staan. Raoul is honds loyaal. Hij heeft het hart op de goede plaats.

Charlotte-Anne Bongaerts

Charlotte-Anne Bongaerts zien we in Fair Trade als Katja. Zij is de grote liefde van Walter Wilson (Kevin Janssens). Je zag haar recent in Mijn Slechtste Beste Vriendin op Streamz. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Morten en recent uit de film Cruise Control.

Andere acteurs en actrices in cast Fair Trade

Dit zijn de belangrijkste acteurs en actrices uit de cast van Fair Trade. maar je gaat zeker nog meer bekende gezichten spotten. Zo zijn er rollen voor Kseniya Mishina, Bill Barberis, Vicky Florus, Brik Van Dyck, Joke De Bruyn, Anouck Luyten, Jenne Decleir, Joren Seldeslachts, Gert Winckelmans, Kamal Kharmach en Lana Mussche.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 februari 2021 /