Eva Van Der Gucht beantwoordt seksvragen

Eva Van Der Gucht beantwoordt als Dokter Bea seksvragen. Dit doet ze al een tijdje, maar nu is er ook een online samenwerking met Awel. De meeste gestelde vragen over seksualiteit en puberteit komen voorbij.

Dokter Bea is de Belgische variant op Dokter Corrie, die sinds 2013 wordt vertolkt door Martine Sandifort. De show in België is sinds 2017 op tv. Inmiddels werken ook Canadese programmamakers aan een eigen versie, net als Australische collega’s. Goed nieuws, want alle kinderen hebben natuurlijk recht op gedegen seksuele voorlichting (en de filmpjes van dokter Bea zijn toch net iets minder ongemakkelijk dan de uitleg van je ouders).

LEES HIER: de review over het boek ‘Dokter Corrie geeft antwoord’ – alles over puberteit, seksualiteit en relaties.

Kan je kussen met een beugel? Wat is fappen? Hoe groot moet een penis zijn? Hoe geef je je grenzen aan? Het zijn maar enkele van de meer dan twintig vragen waar dokter Bea een antwoord op geeft. De vragen zijn gebaseerd op de meest gestelde vragen die bij Awel binnenkomen. De video’s zijn vanaf afgelopen vrijdag (8 november) wekelijks te zien op Ketnet.be, de Ketnet-app en het YouTube-kanaal van Ketnet.

WAAR KEN IK HAAR VAN? Je kent Dokter Bea – ofwel Eva Van Der Gucht – bijvoorbeeld van Oogappels en Kerst met de Kuijpers. En natuurlijk van Conny & Clyde, die toegevoegd is aan het aanbod van Videoland.

Awel beantwoordt jaarlijks meer dan 30.000 vragen van kinderen en jongeren, waarbij er wel 10% over seksualiteit gaat. Waarom Ketnet heeft gekozen voor de samenwerking? Netmanager Maarten Janssen legt uit: “Met het online format “De meest gestelde vragen aan dokter Bea” hopen we dat we kinderen met vragen kunnen helpen om een antwoord op kindermaat te vinden. Zo kunnen ze op een veilige en vertrouwde manier hun kennis rond seksualiteit en puberteit verder uitbreiden.”

Foto: (c) VRT – De meest gestelde vragen aan Dokter Bea

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 november 2019 /