Over De Oceaan seizoen 2: deelnemers zeilen over Atlantic Ocean

Over De Oceaan seizoen 2 is vanaf vanavond – maandag 16 januari 2023 – om 21.00 uur te kijken op Play4 en GoPlay. Op Streamz kun je ‘m al bingewatchen. De Over De Oceaan deelnemers van het tweede seizoen zijn Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert. Ontdek hier alles over de deelnemers en hun bijzondere avontuur.

Over De Oceaan

Over De Oceaan is terug. Voor het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks stappen zes bekende Vlamingen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen. Dit seizoen zijn dit Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert. Dat doen ze onder het toeziend oog van kapitein Piet en co-schipper/stuurman Willem (die tevens eindredacteur is). Verder zijn cameraman Dieter, reporter Jasper, klank- en datamenger Jan en regisseur Koen aan boord. De tocht is deze keer allesbehalve vrijblijvend. De BV’s nemen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

Wist je dat Evi Hanssen het boek Ergens onderweg schreef tijdens Over De Oceaan seizoen 1?

Over De Oceaan seizoen 2

Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert leggen in Over De Oceaan seizoen 2 een tocht van meer dan 5.000 kilometer af. Ze vertrekken vanuit Gran Canaria – en gaan zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf – op weg naar de eindbestemming: het tropische Santa Lucia in de Caraïbische zee. Ze zeilen op de Polygala Beneteau Oceanis 51.1; een zeilschip met een lengte van 15,94 meter. Dit scheep is 4,8 meter breed. De watertank is 440 liter; de dieseltank maar 200 liter. Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren op dit bijzonder avontuur.

Deelnemers Over De Oceaan seizoen 2

De Over De Oceaan deelnemers aan seizoen 2 zijn Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert. We zetten kort op een rijtje waar je ze van kunt kennen:

  • Ella Leyers spot je op dit moment in de film Zillion, maar je kent haar ook als presentatrice van De ideale wereld.
  • Annelien Coorevits zag je jaren als presentatrice van Temptation Island.
  • Elodie Ouedraogo gaat geen uitdaging uit de weg; je zag haar ook in De tijd van ons leven.
  • Gert Verheyen is inmiddels voetbalanalist. Tijdens zijn carrière als voetballer speelde hij voor Lierse SK, RSC Anderlecht en Club Brugge. Daarnaast speelde hij vijftig interlands voor de Rode Duivels.
  • James Cooke is op dit moment op tv met James De Musical en hij staat in het theater met Vergeet Barbara.
  • Jonas Geirnaert zag je recent als deelnemer aan Bake Off Vlaanderen Kerst. Wist je dat hij ook acteert? Zo zag je hem eerder in Geub en iets recenter nog in F*** you very, very much. We leerden hem jaren geleden al kennen met Neveneffecten

Onderaan dit artikel vertellen je meer over de deelnemers aan Over De Oceaan seizoen 2.

Over De Oceaan kijken

Wil je Over De Oceaan kijken, dan kan dit iedere maandagavond om 21.00 uur op Play4 en GoPlay. Je kunt deze reeks ook bingewatchen op Streamz. Hier vind je ook Over De Oceaan seizoen 1. Helaas is dat niet meer op GoPlay te kijken. Wil je vanuit Nederland GoPlay kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. In Nederland is er ook een remake van dit format gemaakt, namelijk Alle hens aan dek.

Over De Oceaan seizoen 3

Of er ook een Over De Oceaan seizoen 3 volgt, durven we nog niet te zeggen. Het is natuurlijk een spectaculair programma. Daar moet je als bekende Vlaming maar net aan mee durven te doen.

Taken Over De Oceaan deelnemers

Ella Leyers is aan boord de weervrouw. Annelien Coorevits is de chef-kok. Elodie Ouedraogo zien we als media. Gert Verheyen is navigator en communicator. James Cooke is de bootmanager. Jonas Geirnaert tot slot is de bakker en navigator a l’ancienne. Hieronder lees je uitgebreid over de crew.

James Cooke

James Cooke begint met klamme handjes aan dit avontuur. Want naast tv-maker, acteur, producent en regisseur is hij ook een zeer onervaren zeiler. Ondanks dat promoveerde kapitein Piet Smet hem meteen tot bootmanager. Een bijzonder belangrijke functie met een alomvattend takenpakket: het maken en controleren van de inventaris, het monitoren van alle voorraden, de boot ordelijk houden, meetings organiseren en ook nog eens iedereen blij houden. Belangrijke taken die van levensbelang zijn om de oversteek tot een goed eind te brengen. Met meerdere slapeloze nachten, enkele nachtmerries en een lang ja-nee spelletje met zichzelf achter de rug laat James Cooke zijn lieftallige moeder en man Dorian achter en geeft hij zichzelf volledig over aan de onvoorspelbaarheid van de oceaan.

Ella Leyers

Ella Leyers, in haar ideale wereld het liefst bezig met presenteren en acteren, waagt zich zonder zeilervaring aan de gedurfde oversteek. Haar taak aan boord is weervrouw, de Sabine Hagedoren van de Polygala. Het interpreteren van hoge- en lagedrukgebieden, een dagelijkse analyse van de weerkaarten en een onberispelijke timing is uiteraard van cruciaal belang om niet in het oog van de storm terecht te komen. Naast haar bepalende taak ziet Ella Leyers dit avontuur ook als een ideale gelegenheid om haar drukke bestaan even helemaal achter zich te laten.

Gert Verheyen

Gert Verheyen, ex-Rode duivel en bekend voetbalanalist, moest geen seconde twijfelen toen hij de vraag kreeg voorgeschoteld om over de oceaan te varen. Als voormalig topvoetballer met 50 caps voor onze nationale ploeg is Gert Verheyen de competitiviteit zelve. Zijn sporthart fleurde dan ook helemaal op toen de oversteek ook nog een zeilwedstrijd bleek. Vol enthousiasme begint ook hij onwetend aan deze overzeese tocht. En dat zal hij doen als navigator en communicator. Na een intense opleiding en een examen is hij op de boot verantwoordelijk voor alle communicatie en navigatie. Een niet te onderschatten functie want hij moet ervoor zorgen dat ze via de kortste weg Saint Lucia zullen bereiken. Zijn analytische vaardigheden en sportieve mindset zullen dus zeker van pas komen!

Annelien Coorevits

Annelien Coorevits, ex Miss-België en mama van twee, wordt door kapitein Piet Smet verkozen tot chef-kok van de Polygala. Drie weken lang zal zij de voltallige bemanning voorzien van spijs en drank. In haar allerminst uitgeruste keuken heeft zij een taak die van cruciaal belang is om de moraal van haar medezeilers hoog te houden. Ook bij Annelien Coorevits is zeilervaring ver zoek. Op tienjarige leeftijd vergezelde ze wel eens een vriendin op een zeilreis, maar die werd kortstondig afgebroken door hartstochtelijke heimwee. Afscheid nemen van haar twee oogappels is ook nu niet evident, toch hoopt Annelien Coorevits met deze reis de dagelijkse rush even te ontglippen en terug te keren met een herboren gevoel. Niet helemaal op haar gemak levert ze zich in Over de Oceaan over aan de geheimzinnige kilometers diepe waterplas.

Jonas Geirnaert

Jonas Geirnaert zal deze keer zonder eigen scenario uitvaren, want hij krijgt de opdracht om als navigator à l’ancienne in te schepen. Geen moderne apparatuur voor hem, wel een sextant, sleeplog en een ouderwetse wereldkaart om de positie van de boot te bepalen. Want het blijft belangrijk om ook tijdens een mogelijke computerpanne op de hoogte te blijven van waar de boot op dat moment ronddoolt. Daarnaast is Jonas Geirnaert ook bakker van dienst. Een extra uitdaging voor hem, want naast nog nooit gezeild heeft Jonas Geirnaert ook nog nooit een brood in de oven geschoven. Hij laat zijn zoontje en zwangere vrouw thuis achter en met dat gemis waagt hij zich moedig op internationale wateren.

Elodie Ouedraogo

Aan enthousiasme alvast geen gebrek bij Olympisch kampioene Elodie Ouedraogo. Want ook haar competitieve hart skips a beat als ze te horen krijgt dat de oversteek een wedstrijd is. De goedlachse Elodie Ouedraogo krijgt de functie van medic in haar schoot geworpen. Zij staat dus in voor de fysieke en mentale gezondheid aan boord. Van wondverzorging tot reanimatie, deze dame ontpopt zich in recordtempo tot professioneel medic. Zij moet er dan ook voor zorgen dat alle bemanningsleden in goede gezondheid aan wal komen. Elodie Ouedraogolaat haar man Jeroom en hun zoontje Remus achter en levert zich drie weken lang volledig over aan de golven én de zeeziektes die de woeste baren met zich meebrengen.

Kapitein Piet en co-schipper Willem

Drie weken lang zal de Polygala vertoeven op een onverbiddelijke oceaan onder leiding van kapitein Piet en co-schipper Willem. Al hebben zij geen rustig plezierreisje in petto voor hun bemanning, want die gewiekste kapitein Piet heeft de Polygala ingeschreven voor de grootste internationale zeilwedstrijd ter wereld: The Atlantic Rally for Cruises met zo’n 146 boten van over de hele wereld aan de startlijn.

Piet Smet

Piet Smet is voor het tweede jaar op rij kapitein van dienst in Over de Oceaan. Met zijn ervaring en kennis, zijn perfectionisme en alerte blik is Piet een baken van rust als het echt hard gaat. Toch heeft de oceaan ook voor deze mastklimmende avonturier nog heel wat geheimen. En Piet weet: elke fout op zee – groot of klein – kan fataal zijn.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 januari 2023 /