Alles over De Kraak cast – te kijken op Veronica, Prime Video en Streamz

De Kraak is vanaf vandaag – vrijdag 8 april – om 20.30 uur in Nederland op Veronica – en aansluitend op Prime Video – te kijken. In België staat De Kraak op Streamz. Met in de cast onder andere Tijmen Govaerts, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Manuel Broekman, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, An Miller, Claude Musungayi, Hilde De Baerdemaeker, Dirk Van Dijck, Chris Thys en Floor Van Boven. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en De Kraak cast.

De Kraak

De achtdelige serie De Kraak draait rond de 20-jarige Jeremy Peeters (Tijmen Govaerts), een verlegen maar geniale computer nerd. Hij leeft in perfecte anonimiteit en is nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen. Maar wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, vraagt een oplichtersbende – onder leiding van de gewiekste bendeleider Alidor Va Praet (Gene Bervoets) hem om een internationale bank digitaal te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof aller tijden plegen en een buit maken van 350 miljoen euro. Hun doelwit is een grote bank in Frankfurt.

De titeltrack van De Kraak wordt samen met de reeks uitgebracht. Janus en Lennert Coorevits (The Compact Disk Dummies) tekenenden voor voor de volledige score van de film.

De Kraak cast

De Kraak cast telt tal van bekende namen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tijmen Govaerts, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Manuel Broekman, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, An Miller, Claude Musungayi, Hilde De Baerdemaeker, Dirk Van Dijck, Chris Thys en Floor Van Boven. Allemaal acteurs en actrices in De Kraak cast die we kennen van andere producties.

Tijmen Govaerts

Tijmen Govaerts schitterde recent in Twee zomers. Maar je kunt hem ook kennen uit Wij. Daarvoor had hij al een paar gastrolletjes op zijn naam staan. Je zag ‘m later in films als GirlMuidhond en Kom hier dat ik u kus. Sowieso is Tijmen Govaerts nu één van de acteurs van dit moment, want hij behoort niet alleen tot de De Kraak cast. Hij zal eveneens te zien zijn in 1985, waarin hij de hoofdrol gaat spelen.

Gene Bervoets

Recent was Gene Bervoets nog te zien in Beau Séjour 2, waarin hij een zeer indrukwekkende hoofdrol speelde. Je kent deze acteur natuurlijk uit tal van Vlaamse films en series. Zo zag je hem in de film Cruise Control. En wat dacht je van Tabula Rasa, waarin hij de rol van inspecteur Jacques Wolkers vertolkte. Mijn favoriete serie met Gene Bervoets blijft toch wel Patrouille Linkeroever; het laat zien hoe divers deze acteur is. Op dit moment werkt hij aan H4Z4RD, Inside en de nieuwe Vlaams-Nederlandse reeks Arcadia.

Ella-June Henrard

Ella June Henrard debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De Vijfhoek, Crème de la Crème (aanrader), Generatie B, Hemel op aarde en Renesse. Maar je zag haar ook in Torpedo en Fair Trade. In Nederland was ze eerder al te zien in Swanenburg, waarin ook Joren Seldeslachts een rol heeft. De twee komen elkaar niet alleen op de set van De Kraak tegen; in Mijn Slechtste Beste Vriendin (ook op Streamz) spelen de twee een koppel. Er wordt inmiddels aan een derde seizoen van deze reeks gewerkt. Op dit moment werkt ze aan het tweede seizoen van Fair Trade en kunnen we haar bijna in de Nederlandse bioscoop zien in de film Costa!!

Manuel Broekman

Op dit moment komen er een hoop producties aan, waarin we de Nederlandse acteur Manuel Broekman terug aan zien. Denk aan Happy Single, Zwanger & co en Kwestie van geduld. In België kent het publiek hem als de uitbundige Andy Fonck uit Spitsbroers. In Nederland heeft Manuel Broekman inmiddels al heel wat rollen gespeeld. Zijn bekendste? Waarschijnlijk toch die van Bram Wagtmans in Feuten.

Koen De Graeve

Koen De Graeve zag je vorig jaar nog op tv in Terug Naar Morgen en de kortfilm Beau Monde. Maar wist je dat hij ook de stem is van Meneer Papier? Mijn favoriete serie met Koen De Graeve blijft Studio Tarara, maar het afgelopen jaar genoot ik ook van hem in Deja Vu. Maar waar ik vooral erg nieuwsgierig naar ben is het tweede seizoen van De twaalf. Koen De Graeve neemt één van de hoofdrollen voor zijn rekening in De twaalf: De assepoestermoord.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Ik heb ontzettend genoten van hem in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). Je ziet hem daarnaast in de Nederlands-Vlaamse samenwerkingen als Baantjer Het BeginRed Light en in Swanenburg. Op dit moment werkt hij weer met Kristof Hoefkens (die hij al vanaf Spitsbroers kent), want hij zal ook één van de hoofdrollen in Geldwolven gaan vertolken. Verder werkt hij aan The Last Front, het derde seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin en zie je hem op Play4 in Zijn Daar Geen Beelden Van?

An Miller

An Miller zag je net als Tijmen Govaerts recent in Twee Zomers. Maar je kunt haar ook kennen als hoofdrolspeelster uit #hetisingewikkeld. Verder speelde Ann Miller bijvoorbeeld in Salamander, De Bunker en Albert II. Ze is samen met de bekende Vlaamse acteur Filip Peeters. Wist je dat hun dochter – Louisa Peeters – naast Koen De Graeve zal schitteren in het tweede seizoen van De Twaalf?

Claude Musungayi

Acteur Claude Musungayi ken je bijvoorbeeld als Adam Doumbia uit Thuis. Hij was als Driss te zien in Gevoel voor Tumor. Daarnaast kwam hij recent voorbij in Albatros, Undercover 3 en het in Cannes bekroonde Hacked. Je ziet hem in Cool Abdoul als coach Talpa. Claude Musungayi is wat mij betreft één van de verrassende namen in de De Kraak cast.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker is dagelijks te zien in telenovelle Lisa, waarin ze de moeder van Lisa en Katja speelt. Ze is al jaren een bekende actrice in Vlaanderen. Zo speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke, Thuis en Team Spirit. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar verder in films als Vechtmeisje en Mijn vader is een saucisse. Recent heeft ze ook een boek geschreven samen met onder andere Evi Hanssen. Daarnaast is het wachten op de film Zeevonk van Domien Huyghe, waarin ze ook te zien zal zijn.

Dirk Van Dijck

Dirk Van Dijck zag je de laatste tijd op tv in Onder Vuur, Loslopend wild en het vijfde (en laatste) seizoen van De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. Je zag ‘m verder vluchtig in Glad ijs. Ook hij zal – net als Koen De Graeve – te zien zijn in De Twaalf seizoen 2.

Chris Thys

Chris Thys kun je kennen als Madame Van Roy uit De bende van Jan de Lichte. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Creme de la CremeWolven en Girl van Lukas Dhont.

Floor Van Boven

Floor Van Boven is een jonge actrice in de De Kraak cast. Ze speelt de rol van Lily Rose. Eerder was Floor Van Boven al te zien in #hetisingewikkeld als Mona. De oplettende kijker die beide series heeft gezien, weet dan dat ze in dezelfde tv-moeder heeft. An Miller speelt zowel in De Kraak als #hetisingewikkeld de moeder van Floor Van Boven.

Kristof Hoefkens en Maarten Goffin

De Kraak is bedacht en geschreven door Kristof Hoefkens en Maarten Goffin. Kristoff Hoefkens ken je bijvoorbeeld van de succesvolle serie Spitsbroers (en van zijn hilarische Instagram-stories – althans, ik vind ze iedere keer weer spot on). Maarten Goffin was in het verleden vooral voor de camera te zien. Zo zat hij in Spitsbroers als voetballer Farouk El Hamzi, maar je kent hem ook uit Familie en Wolven. De heren werken momenteel ook samen aan een reeks voor VTM over het Heizeldrama. En met Gijs Polspoel en Hasse Steenssens maken ze Geldwolven, waarin Tom Van Dyck en Joren Seldeslachts de hoofdrol gaan spelen.

Frank Van Mechelen en Joost Wynant

Frank Van Mechelen en Joost Wynant tekenden voor de regie van De Kraak. Frank Van Mechelen heeft al heel wat geweldige series en films gemaakt de afgelopen jaren. En niet alleen in eigen land, maar ook internationaal. Zo heeft hij meegewerkt aan Sophie Cross; een spannende serie die De Mensen maakte voor Fransen en Duitse tv-zenders. Maar bekender werk van hem is bijvoorbeeld Salamander, Albert I, Groenten uit Balen en De hel van Tanger. Joost Wynant konden we recent nog werk bewonderen; hij was ook regisseur bij Onder Vuur.

De Mensen

Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke van De Mensen. Wat heeft deze productiemaatschappij de afgelopen jaren al tal van geweldige programma’s en tv-series gelanceerd. Denk aan het gigantische succes van Undercover wereldwijd. Een vierde seizoen is nog niet aangekondigd, maar er komt in ieder geval een spin-off serie over Ferry. Maar ik denk ook aan de Gouden Roos-nominatie van telenovelle Lisa, het indrukwekkende Lost luggage en aan programma’s als Reizen Waes Nederland en Let’s talk about sex. Verder ben ik benieuwd naar Diamonds.

De Kraak tv

De opnames van De Kraak vonden in het najaar van 2018 plaats in Antwerpen, Frankfurt, Tel Aviv en Hong Kong. VTM zou de serie gaan uitzenden, maar tot op heden hebben ze dat nog niet gedaan. Sterker: de reeks was eerder te zien in Duitsland dan in België. ZDFneo zond de serie dit voorjaar al uit als The bank hacker. Vanaf 1 december kunnen Streamz-kijkers De Kraak kijken in België. En vanaf 8 april zendt Veronica de serie in Nederland uit.

De Kraak op Prime Video

Vanaf 8 april 2022 is De Kraak ook op Prime Video te kijken. Direct na de uitzending op Veronica kun je de aflevering van die dag streamen. Eén voordeel: dan hoef je je dus niet te storen aan de reclames. Heb je nog geen abonnement op Prime Video test ‘m dan 30 dagen gratis, daarna betaal je 2,99 euro per maand.

Foto: De Kraak © De Mensen / Thomas Dhanens

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 december 2021 /