We moeten eens praten: Clara Cleymans en Rik Verheye

Clara Cleymans en Rik Verheye zijn vanaf vanavond – 4 januari om 21.30 uur – te zien op Eén in We moeten eens praten. Deze mini-reeks is deze week van maandag tot en met donderdag te zien. Joost Vandecasteele bedacht het verhaal en schreef het scenario. Jeroen Dumoulein tekende voor de regie van We moeten eens praten (wat een productie van De Mensen is).

Verhaal We moeten eens praten

In de beklijvende en herkenbare relatie-comedy We moeten eens praten maken we kennis met het koppel Els (vertolkt door Clara Cleymans) en Alex (Rik Verheye), dat in volle crisis zit. Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex: ze heeft iemand anders. De wereld van Alex stort in. Zijn hart breekt, de paniek slaat toe, hij kan het niet aanvaarden… Had hij dan niks door of was hij niet aan opletten?

Els wil dat Alex zijn koffers pakt en vertrekt. Maar dan wordt het land plots geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven op bevel van de regering. Tijd genoeg voor Els en Alex om elkaar terug te vinden – of definitief af te stoten. Na heftige gesprekken, romantische herinneringen en kwetsende verwijten weten ze: overleven we dit als koppel? Een snedige minireeks over liefde en kwetsbaarheid. 

Clara Cleymans als Els in We moeten eens praten op Eén

Clara Cleymans (Els)

Clara Cleymans speelt de 32-jarige Els. Zij is leerkracht op een lagere school. Els voelt zich – tegen haar zin – de enige volwassene in haar relatie met Alex. Ze heeft het leuk met hem, maar is het ook spannend genoeg? Ze heeft weinig affiniteit met zijn interesses en omgekeerd geldt dat ook. Els voelt zich onzeker, alsof ze vastzit in het leven. Is dit het dan? De warboel in haar hoofd zorgt ervoor dat ze ronddwaalt, op zoek naar iets of iemand die haar het gevoel geeft dat ze de moeite waard is. Ooit moet die persoon Alex geweest zijn… maar dat is ze blijkbaar vergeten.

Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder. Deze reeks werd zowel in België als Nederland uitgezonden. Maar deze actrice (en zus van Jelle Cleymans) heeft heel wat meer rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Nederland in Dit zijn wij. En wat dacht je van Yummy? Maar vergeet van eerder ook niet Groenten uit Balen, Code 37, Dag en nacht en wist je dat ze in seizoen 16 in Thuis te zien was als Nina Oostvoghels?

Rik Verheye als Alex in We moeten eens praten op Eén

Rik Verheye (Alex)

Rik Verheye speelt de 32-jarige Alex. Hij is website designer en een puber in een volwassen lijf. Hij spendeerde zijn jeugd achter een computer en heeft best wel wat wetenschappelijk inzicht. Hij is trots dat hij met zijn passie geld verdient, maar voelt hierdoor geen noodzaak om sociaal te zijn of als koppel uitstappen te maken. Hij is al vier jaar samen met Els, maar is dat uit liefde of uit comfort? Maar de gedachte haar te kunnen verliezen, doet hem beseffen dat hij van haar houdt.

We kennen Rik Verheye natuurlijk allemaal van zijn rol als Jay Vleugels (en in het tweede seizoen Jeremy Vleugels) in De Callboys. Daarnaast zag je ‘m recent op tv in De Anderhalve Meter Show. En kijkers van Streamz zagen ‘m in De bende van Jan de Lichte. Maar de rol waarmee hij het meest indruk op mij heeft gemaakt, blijft toch wel die van Jimmy in Adem. Wat een indrukwekkende film.

Rik Verheye over rol in We moeten eens praten

We moeten eens praten was een heerlijk project om te spelen waarin ik alle registers kon opentrekken. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel. Als acteur sta je hier heel naakt in, het vraagt veel van je, quasi alles. Er is enkel jij, je tegenspeelster, een minutieuze regie en een dijk van een scenario. Dit soort project bewijst dat spelen een prachtig ambacht is en doet mij beseffen waarom ik acteur ben geworden”, aldus Rik Verheye.

Rik Verheye was recent nog te gast in Het Huis.

Clara Cleymans over rol in We moeten eens praten

Clara Cleymans vertelt het volgende over We moeten eens praten. “Alex en Els worden door een crisis buiten verplicht om te praten over de crisis in hun relatie. De omstandigheden zorgen ervoor dat ze niks uit de weg kunnen gaan, wat een rollercoaster van hoge pieken en lage dalen, van herinneringen en toekomstdromen teweegbrengt. Het was als actrice een cadeau om die diepe emoties te mogen combineren met humor.”

Jeroen Dumoulein

Regisseur Jeroen Dumoulein vertelt: “Al vanaf de allereerste repetitie was het duidelijk dat Rik en Clara een uitstekende chemie hebben op het scherm. Dat kan je niet regisseren, dat kan je alleen maar cadeau krijgen als televisiemaker. Na een tijdje was ik niet meer Rik en Clara aan het regisseren, maar gewoon Alex en Els aan het filmen. Heel fijn.” Van Jeroen Dumoulein kun je op dit moment op Streamz naar Niets Te Melden kijken.

Joost Vandecasteele

“Net omwille van de beperkingen – één flat, twee acteurs – wilde ik Els en Alex grootse emoties schenken. Hen laten lachen en huilen in één zin. Ik noem dat geloofwaardig overdrijven. Nog nooit is een relatiecrisis zo mooi, ontroerend en grappig gespeeld op de Vlaamse tv. Ik ben Rik en Clara heel dankbaar”, aldus Joost Vandecasteele, die het verhaal bedacht en het scenario schreef. Wist je dat de serie Generatie B ook op een verhaal van hem is gebaseerd?

We moeten eens praten is een productie van De Mensen (Die je hier van kent).

Foto’s: Eén – De Mensen – Guillaume Van Laethem

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2021 /