Onder vuur met in cast Louis Talpe en Lynn van Royen

Onder vuur is de nieuwe tv-serie van Eén, die in het najaar van 2021 op tv wordt verwacht. De cast van Onder vuur telt tal van bekende namen als Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe. Ontdek in dit artikel meer over de cast en het verhaal.

Nieuw bij Eén: Onder vuur

Medio maart 2021 startte Eén met opnames voor de gloednieuwe tv-serie Onder vuur. De dramareeks die vol actie zit, draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Onder vuur speelt zich af in Oostende en heeft een geweldige cast met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verhaal Onder vuur

De Oostendse Post Oosteroever is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ondanks hun eigenwijze stijl is hun werk steeds van hoog niveau. Het redden van een mensenleven gaat voor op regels. Maar wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor…

Dodelijke slachtoffers

Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de ‘cowboys’ omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft. Wanneer er door fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan.

Werk en privé loopt door elkaar

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega’s en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne… Elke week brengt Onder Vuur nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

Ik krijg hier ook wel een beetje een Windkracht 10-gevoel bij. Jullie?

Cast Onder vuur

De cast van Onder vuur wordt gevormd door onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe. Stuk voor stuk acteurs en actrices die we al uit verschillende Vlaamse series en films kennen. En dit zijn pas de namen die op dit moment bekend zijn gemaakt… Zo benieuwd welke acteurs en actrices nog meer een (gast) rol spelen in Onder vuur.

Als we meer weten over de personages uit Onder vuur, dan vullen we dit artikel aan. Je krijgt hiervan een seintje in onze Facebook-groep.

Louis Talpe

We zagen Louis Talpe recent in Beau Séjour 2 (als psychiater Nicholas Moens, de vriend van politieman Vinnie). Daarnaast speelde hij hoofdrollen in Black-out en de internationale film The Racer. Maar laten we ook zijn rol van Roel Thevenage in Spitsbroers niet vergeten. Of die van Thomas De Kuyper in De Ridder. De Nederlandse kijkers kennen hem dan weer uit Goede tijden, slechte tijden en de Verliefd op Ibiza-serie. Tja… en niet te vergeten: wie kent Louis Talpe niet als Toby (van Mega Mindy).

Lien De Graeve

Lien De Graeve – die je kent van De Rodenburgs – zag je ook in het eerste seizoen van De Bunker. Wist je dat je haar ook kent als Lydia De Soete uit de prachtige serie Marsman. Haar eerste rol was die van Ann in de film Blind.

Lynn Van Royen

Toen ik zag dat Lynn van Royen tot de cast van Onder Vuur behoorde, maakte mijn hart toch wel een klein sprongetje. Wat zie ik deze actrice graag spelen. Ze maakte voor het eerst veel indruk op mij in Marsman (waarin je haar dus zag met Lien De Graeve). En wat dacht je van haar optreden in Beau Séjour?

Met Louis Talpe stond ze eerder op de sets van De Ridder en Spitsbroers. Met Aimé Claeys speelde Lynn van Royen dan weer samen in De Twaalf. En met Maarten Ketels zag je haar in De Luizenmoeder. Kortom: ondanks haar leeftijd is Lynn van Royen een zeer ervaren actrice. Ik ben erg benieuwd naar de internationale serie Renaissances waar ze recent aan meewerkte met Kevin Janssens en Boris Van Severen. Wist je dat ze daarnaast ook een erg leuk boek heeft geschreven: #kleingelukske.

Sam Louwyck

Sam Louwyck kun je onder andere kennen als Zjang uit De Zonen van Van As. Maar denk ook aan CargoBaba Yega: The Movie, Weg van JouBelgica en niet te vergeten Eigen Kweek. En net als Alessia Sartor zie is hij op dit moment in Beau Séjour 2 te zien.

Alessia Sartor

Alessia Sartor is op dit moment te zien in het tweede seizoen van Beau Séjour als Lola. Ze studeerde international business en journalistiek in Gent. Alessia Sartor is één van de Vlaamse jonge actrices, waar we volgens mij nog heel veel van kunnen gaan genieten in tv-series en films.

Aimé Claeys

Nog zo’n ander talent is Aimé Claeys, die je recent zag in de Bathroom Stories met Anne-Laure Vandeputte en Axelle Verkempinck. Als je hem ziet, denk je misschien ‘waar ken ik die nou van’. Nou, deze jonge acteur zag je eerder in de film Wij. Daarna was hij te zien in de succesvolle reeks De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf namelijk de jonge Stefaan.

Maarten Ketels

Maarten Ketels ken je van zijn rol als conciërge Ronald in beide seizoenen van De Luizenmoeder. Je zag ‘m verder in Groenten uit Balen en niet te vergeten ook in Een Goed Jaar, waarin ook Wouter Bruneel een bijrol heeft.

Wouter Bruneel

In de cast van Onder vuur komen we ook Wouter Bruneel tegen. We hebben hem als Gunther uit Zie Mij Graag. En als ‘bambi’ uit De Zonen van Van As. Daarnaast heeft hij een leuke rol in Een Goed Jaar (die nog op VTM moet uitgezonden worden). En zo zijn er nog tal van rollen waar je Wouter Bruneel de afgelopen jaar in zag schitteren.

Dirk Van Dijck

Misschien is Dirk Van Dijck wel de acteur met de meeste ervaring in de cast van Onder vuur. Je zag hem recent in het vijfde (en laatste) seizoen van De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. Verder ben ik nieuwsgierig naar zijn aandeel in De ontvoering van Phil Frisco, de reeks waar we al een hele tijd op aan het wachten zijn.

Sahin Avci

Sahin Avci speelde eerder hoofdrollen in Amigo’s en Voor wat hoort wat. Deze dertigjarige Vlaamse acteur heeft Turkse roots. Hij debuteerde Aspe, maar had ook al een bijrol in De Ridder.

Ann Tuts

Als je de naam Ann Tuts hoort, dan denk je natuurlijk meteen aan F.C. De Kampioenen. Sinds jaar en dag speelt ze Doortje Van Hoeck in zowel de serie als de Kampioenen-films. Daarnaast was ze in Bevergem te zien als Martine. Ze behoort dit najaar niet alleen tot de cast van Onder vuur, maar zal op Ketnet ook te zien zijn in de nieuwe reeks 3Hz.

Piet De Praitere

Je kent Piet De Praitere uit De Twaalf (waarin hij de oude playboy Noël Marinus vertolkte). Maar hij is niet alleen acteur, maar ook stand-upcomedian en schrijver. Als stand-upcomedian is hij voornamelijk bekend van de typetjes ‘Etienne met het open verhemelte’ en ‘Dikke Gilbert de la Tourette’. Naast zijn podiumvoorstellingen werkte Piet mee aan radio-en televisieprogramma’s zoals Studio Kafka, Comedy Casino en Bevergem.

Kim Van Oncen

Ken je als Saartje De Smet uit de razend populaire tv-serie Dertigers. Ze schreef eerder het boek Daily beauty. En laten we niet vergeten dat ze ook nog eens de eigenaresse is van een supermarkt.

Kasper Vandenberghe

Kasper Vandenberghe is – net als Sam Louwyck en Alessia Sartor – te zien in Beau Séjour 2. Hierin speelt hij Erik Greeve, de overleden echtgenoot van Britt en de vader van Jasper. Guy (gespeeld door Sam Louwyck) is zijn vader. Kasper Vandenberghe zag je eerder in Code 37 en in drie afleveringen van Eigen Kweek.

Makers Onder vuur

De reeks wordt gemaakt door productiehuis Geronimo in coproductie met Fobic Films, die je kent van de Helden van Hier-reality programma’s. Het scenario van Onder vuur is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier en Bjorn Vandeneynde. Toon Anthoni en Carl Plaisier ken je van het realityprogramma Het gezin. Bjorn Vandeneynde werkte mee aan Déjà Vu (nu op Streamz) en was schrijver bij Ghost Rockers en Hotel 13. Onder vuur wordt geregisseerd door Joost Wynant, die in het verleden ook als acteur actief was, zoals in Witse. De reeks kwam tot stand dankzij de medewerking van stad Oostende.

Bootcamp voor acteurs en actrices Onder vuur

Onder vuur draait rond het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps in Oostende. De cast kreeg een heuse bootcamp door Brandweer zone 1 (Brugge), zodat ze zich nog beter kunnen inleven in hun rol en een beter zicht krijgen op de uiteenlopende situaties waarin brandweermannen en -vrouwen zich kunnen bevinden. De cast leerde met de uitrusting omgaan, branden blussen, duiken, interventies doen met gevaarlijke stoffen, auto’s openknippen, en nog zo veel meer. 

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 maart 2021 /