Albatros: ontdek alles over deze nieuwe Vlaamse tv-serie

Albatros draait om tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan het gelijknamige afslankingskamp in de Ardennen. De reeks die eerder werd uitgezonden bij Canvas (en op Streamz staat), is vanaf vanavond – woensdag 30 juni – om 22.20 uur op Eén te kijken. Ontdek hier alles over de cast, personages en het verhaal.

Ik heb ‘m al gezien en ben onder de indruk van deze Vlaamse tv-serie.

Wannes Destoop en Dominique Van Malder

De 8-delige tragikomische fictiereeks Albatros werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Het is een productie van Gilles De Schryver (die je als acteur ook kent uit vele producties – mijn favoriet onder aan deze alinea: Tom & Harry), Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede (o.a. bekend van Bevergem) en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.

Albatros: het verhaal

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp ‘Albatros’ niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Maak kennis met de cast van Albatros

Ruth Beeckmans in Albatros op Canvas

De cast van Albatros liegt er niet om. Wat een geweldige acteurs en actrices. Daarbij is gekozen voor een combinatie van Vlaams en Waals talent. Als ik de cast foto van Albatros bekijk, dan vallen daarbij Ruth Beeckmans, Dominique Van Malder en Isabelle Van Hecke meteen op. Heel bijzonder is het om te zien dat Ruth Beeckmans hier een prothese heeft. En voor wie deze actrice niet kent, die heeft ze niet in het echte leven.

Ruth Beeckmans vind ik sowieso een geweldige actrice en haar rol in Studio Tarara vond ik helemaal top. Dominique Van Malder zag ik eerder al in de film Verborgen Verlangen en als broer van Tom Vermeir in De Twaalf. Daarnaast is hij dé presentator van De Bachelorette met Elke Clijsters. En Isabelle Van Hecke kun je onder andere kennen uit De Luizenmoeder. Daarnaast had ze een rol in de kortfilm A plus jamais.

Een aantal andere acteurs en actrices ken ik wel van gezicht en er zitten ook een paar onbekende gezichten bij. Hieronder zet ik de hele cast van Albatros voor je op een rijtje.

Gaan deze acteurs en actrices afvallen in Albatros?

Cast Albatros (Canvas - Streamz)

In totaal zijn er tien zwaarlijvige acteurs en actrices die gaan afvallen in afslankingskamp Albatros. Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans en Isabelle Van Hecke heb ik in de alinea hierboven natuurlijk al benoemd. Verder wordt de cast van Albatros gevormd door Benny Claessens, die vorig jaar in Undercover te zien was als Filip Simons. De eerste rol die hij speelde was die van Mats in Blinker en Blinker en het Bagbag-juweel. Maar grote bekendheid verwierf hij met Het Geslacht De Pauw (als Benny De Pauw) en met Koning van de Wereld (waarin hij te zien was met Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Decleir en Natali Broods).

François Neycken uit Brussel is een Waalse acteur, die al heel wat mooie producties op zijn naam heeft staan. Zo speelde hij twee seizoenen Fred in Ennemi public en was hij zowel in La forêt, Unité 42 en La trêve te zien. Hilde Destoop kun je kennen uit Steve+Sky. Zij is niet alleen actrice, maar ook journaliste en styliste. Marjan De Schutter was eerder te zien in Professor T, Vriendinnen (wat ik een geweldige reeks vond) en in het tweede seizoen van Gent West.

Thierry Janssen ken je uit La Trêve; deze Waal heeft ook veel stemmen ingesproken voor nasynchronisaties. Titus Muizelaar is dan weer een Nederlandse acteur, die veel in het theater heeft gewerkt als zowel acteur en regisseur. Maar je zag ‘m bijvoorbeeld ook in Ik ook van jou met Angela Schijf en Antonie Kamerling. De laatste acteur die de strijd aan gaat met zijn overgewicht in Albatros is Jerom Tillmans.

Coaches afslankingskamp Albatros

Coaches cast Albatros Janne De Smet, Joris Hessels en Tom Ternest (Canvas & Streamz)

Tom Ternest

Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest, Janne Desmet en Joris Hessels. Drie gezichten die je waarschijnlijk wel bekend voorkomen uit eerdere tv-series. Als eerste Tom Ternest. Die kun je kennen als Ronny uit Zie Mij Graag; de collega van Anna die een oogje op haar heeft. In 13 Geboden speelde hij de rol van Marnix Santermans. En ook in het laatste seizoen Eigen Kweek was hij te zien. Recent zag je hem op Eén in Black-Out.

Janne Desmet

Janne Desmet speelde een fenomenale rol als Christine De Wolf in Studio Tarara. Ze speelde Lynn in Amigo’s en was als Iris te zien in LouisLouise. Recent zag je haar in het tweede seizoen van Beau Séjour en in Deja Vu. Daarnaast behoort ze tot de cast van de spin off van Eigen Kweek: Chantal.

Joris Hessels

Als laatste Joris Hessels, waarvan ik ontzettend heb genoten in Geub (Pannekoek). Joris Hessels speelde verder in series als De Dag, Coppers en Zuidflank (wat ik ook een prachtige reeks vond!). Maar je kunt hem ook kennen als presentator van De Weekenden én in 2021 komt er nog meer nieuws over Joris Hessels aan…

Weetje: Joris Hessels en Dominique van Malder hebben samen boeken geschreven bij hun tv-programma Radio Gaga.

Afleveringen Albatros

  • Aflevering 1: Didier – Didier (Thierry Janssen) durft eindelijk de stap te zetten om deel te nemen aan een afslankingskamp in de Ardennen. Samen met negen lotgenoten neemt hij de bus richting kamp Albatros, waar er een lichtere toekomst op hen wacht. Althans, dat hopen ze.
  • Aflevering 2: Martine – De eerste weegsessie is voor velen een groot obstakel. Martine (Isabelle Van Hecke) is stevig voer voor Sybille tijdens de therapiesessie en wanneer ze een pijnlijk geheim uit haar verleden vertelt, verstart de groep.
  • Aflevering 3: Bea en Arthur – Bea (Hilde Destoop) weigert deel te nemen aan de activiteiten. Ze is hier immers voor haar zoon Arthur (Jerom Tillmans), die dit kamp meer nodig heeft dan zijzelf. Arthur schaamt zich kapot voor zijn moeder. Bea heeft het moeilijk om hem los te laten en het komt tot een bikkelharde confrontatie met de groep.
  • Aflevering 4: Geoffrey en Indina – Geoffrey (Benny Claessens) haat zowat alles aan het kamp. Dat zijn zus Indina (Marjan De Schutter) er bij is, is maar een magere troost. Wanneer de hamster van Indina verdwijnt onderneemt Geoffrey weinig actie. Gelukkig is er Jan-Willem, waarmee Geoff een klik heeft. De samenhang in het dieetkamp begint barsten te vertonen en Bart doet geheimzinniger dan ooit.
  • Aflevering 5: Raf – Op de bezoekdag gelooft Raf (Dominique Van Malder) zijn ogen niet wanneer zijn moeder en zijn zoon ongewild voor zijn neus staan. Wat voor velen een feestdag zou worden, blijkt een dag in mineur. Rafs stoppen slaan helemaal door.
  • Aflevering 6: Guy – Paniek op ‘Albatros’. Guy (François Neycken) blijkt niet in zijn bed geslapen te hebben. Martine vindt het vreselijk nieuws en trekt de rest mee in haar zoekactie, tot ongenoegen van Jurgen (Joris Hessels). Tijdens de zoekactie ontdekken Geoffrey en Jan-Willem (Titus Muizelaar) iets heel bijzonders. Maar vinden ze hiermee Guy terug? Evi denkt er ondertussen het hare van en vreest voor een fatale afloop.
  • Aflevering 7: Evi – Wanneer Evi (Ruth Beeckmans) getuige is van een nachtelijk ongeval spelen haar demonen op. Sybille (Janne Desmet) probeert Evi’s trauma aan te pakken met de groep, maar dat ziet Jurgen helemaal niet zitten. Het kamp ligt op zijn gat en er zijn te weinig kilo’s afgevallen. Bart (Tom Ternest) moet ook een bekentenis doen terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse feesten.
  • Aflevering 8: Bart – Nu de groep weet heeft van zijn grote geheim, durft Bart de deelnemers niet onder ogen te komen. De skeeleractiviteit ontaardt in een ruzie en de groep beslist om naar het dorpsfeest te gaan. Bart wil een einde maken aan zijn geheimdoenerij en heeft een plan opgevat. Hij wil iets duidelijk maken. Aan de groep én aan zijn vader. (Wie goed oplet spot Wouter Bouvijn in deze aflevering)

Trailer Albatros

Bedenkers Albatros

Het scenario van ‘Albatros’ werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn. “We wilden een reeks maken rond en met “dikke mensen” en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen”, aldus Dominique Van Malder en Wannes Destoop.

Muziek Albatros

De muziek van Albatros werd gemaakt door Pieter Van Dessel (Marble Sounds) & Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) in samenwerking met Sonhouse (Cedric Engels, Mounir Hathout en Phile Bokken). Marjan De Schutter zorgde voor de zang. De EP verschijnt gefaseerd vanaf 15 februari. Bij het einde van de reeks, op maandag 5 april, zal het volledige album online beschikbaar zijn. Later ook op vinyl.  De plaat is een productie van VRT MZK (Gerrit Kerremans), Sonhouse Records en De Wereldvrede.

Benny Claessens en Marjan De Schutter in Albatros (Canvas)

Canvas

Netmanager Olivier Goris vertelt: “Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek.” De reeks werd 15 februari 2021 uitgezonden bij Canvas.

Albatros op Streamz

Wie Streamz heeft, heeft meer geluk. Albatros was vanaf 1 juli te zien op Play en Play More. En is dus ook overgegaan naar Streamz, waar je ‘m volledig kunt bekijken. Siegried Moens, content en acquisitie manager bij Telenet, zegt dhet volgende over de erie. “Na de één-reeks Grenslanders kan Telenet opnieuw rekenen op een constructieve samenwerking met VRT. Nu rond de Canvas-reeks Albatros. Productiehuis De Wereldvrede weet, samen met VRT, een gevoelige thematiek op kwalitatieve manier vast te leggen. Albatros, als must-see reeks, staat dan ook perfect tussen andere (onder meer HBO) series in Play en Play More.”

Foto’s uit de serie

Albatros eerste beelden van nieuwe tv serie over afvallen (te zien bij Streamz en op Canvas)

Foto’s Albatros © De Wereldvrede / Eva Vlonk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 juni 2020 /