Albatros: ontdek alles over deze nieuwe Vlaamse tv-serie

Albatros draait om tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan het gelijknamige afslankingskamp in de Ardennen. De serie is vanaf 1 juli te zien op Play en Play More van Telenet. Begin 2021 wordt de reeks uitgezonden op Canvas. De eerste beelden zijn in juni 2020 bekendgemaakt. Natuurlijk delen wij de foto’s en filmpjes hier, maar we hebben ook meer informatie over de cast en het verhaal.

Wannes Destoop en Dominique Van Malder

De 8-delige tragikomische fictiereeks Albatros werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Het is een productie van Gilles De Schryver (die je als acteur ook kent uit vele producties – mijn favoriet onder aan deze alinea: Tom & Harry), Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede (o.a. bekend van Bevergem) en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.

Albatros: het verhaal

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp ‘Albatros’ niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

Als ik die omschrijving zo lees, dan belooft Albatros een geweldige reeks van Vlaamse bodem te worden. Ik baal dat ik zelf tot voorjaar 2021 geduld moet hebben om Albatros op Canvas te kunnen kijken. Bekijk de onderstaande trailer maar eens. Ik zie hier wel een taboedoorbrekende reeks is.

Trailer Albatros (Telenet & Canvas)

Maak kennis met de cast van Albatros

Ruth Beeckmans in Albatros op Canvas

De cast van Albatros liegt er niet om. Wat een geweldige acteurs en actrices. Daarbij is gekozen voor een combinatie van Vlaams en Waals talent. Als ik de cast foto van Albatros bekijk, dan vallen daarbij Ruth Beeckmans, Dominique Van Malder en Isabelle Van Hecke meteen op. Ruth Beeckmans vind ik sowieso een geweldige actrice en haar rol in Studio Tarara vond ik helemaal top. Dominique Van Malder zag ik eerder al in de film Verborgen Verlangen en als broer van Tom Vermeir in De Twaalf. En Isabelle Van Hecke kun je onder andere kennen uit De Luizenmoeder. Een aantal andere acteurs en actrices ken ik wel van gezicht en er zitten ook een paar onbekende gezichten bij. Hieronder zet ik de hele cast van Albatros voor je op een rijtje.

Gaan deze acteurs en actrices afvallen in Albatros?

Cast Albatros (Canvas - Telenet Play More)

In totaal zijn er tien zwaarlijvige acteurs en actrices die gaan afvallen in afslankingskamp Albatros. Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans en Isabelle Van Hecke heb ik in de alinea hierboven natuurlijk al benoemd. Verder wordt de cast van Albatros gevormd door Benny Claessens, die vorig jaar in Undercover te zien was als Filip Simons. De eerste rol die hij speelde was die van Mats in Blinker en Blinker en het Bagbag-juweel. Maar grote bekendheid verwierf hij met Het Geslacht De Pauw (als Benny De Pauw) en met Koning van de Wereld (waarin hij te zien was met Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Decleir en Natali Broods).

François Neycken uit Brussel is een Waalse acteur, die al heel wat mooie producties op zijn naam heeft staan. Zo speelde hij twee seizoenen Fred in Ennemi public en was hij zowel in La forêt, Unité 42 en La trêve te zien. Hilde Destoop kun je kennen uit Steve+Sky. Zij is niet alleen actrice, maar ook journaliste en styliste. Marjan De Schutter was eerder te zien in Professor T, Vriendinnen (wat ik een geweldige reeks vond) en in het tweede seizoen van Gent West.

Thierry Janssen ken je uit La Trêve; deze Waal heeft ook veel stemmen ingesproken voor nasynchronisaties. Titus Muizelaar is dan weer een Nederlandse acteur, die veel in het theater heeft gewerkt als zowel acteur en regisseur. Maar je zag ‘m bijvoorbeeld ook in Ik ook van jou met Angela Schijf en Antonie Kamerling. De laatste acteur die de strijd aan gaat met zijn overgewicht in Albatros is Jerom Tillmans.

Coaches afslankingskamp Albatros

Coaches cast Albatros Telenet Play (More) en Canvas

Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest, Janne Desmet en Joris Hessels. Drie gezichten die je waarschijnlijk wel bekend voorkomen uit eerdere tv-series. Als eerste Tom Ternest. Die kun je kennen als Ronny uit Zie Mij Graag; de collega van Anna die een oogje op haar heeft. In 13 Geboden speelde hij de rol van Marnix Santermans. En ook in het laatste seizoen Eigen Kweek was hij te zien.

Janne Desmet speelde een fenomenale rol als Christine De Wolf in Studio Tarara. Ze speelde Lynn in Amigo’s en was als Iris te zien in LouisLouise. Ze zal ook te zien zijn in het tweede seizoen van Beau Séjour. En als laatste Joris Hessels, waarvan ik ontzettend heb genoten in Geub (Pannekoek). Joris Hessels speelde verder in series als De Dag, Coppers en Zuidflank (wat ik ook een prachtige reeks vond!).

Weetje: Joris Hessels en Dominique van Malder hebben samen boeken geschreven bij hun tv-programma Radio Gaga.

Bedenkers Albatros

Het scenario van ‘Albatros’ werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn. “We wilden een reeks maken rond en met “dikke mensen” en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen”, aldus Dominique Van Malder en Wannes Destoop.

Benny Claessens en Marjan De Schutter in Albatros (Canvas)

Canvas

Netmanager Olivier Goris vertelt: “Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek.” Helaas moeten de kijkers van Canvas (voor de Nederlandse lezers: deze kun je gewoon bij ons ontvangen) nog wel eventjes geduld hebben. De reeks wordt pas in het voorjaar van 2021 uitgezonden.

Telenet: Play & Play More

Wie Telenet heeft, heeft meer geluk. Albatros is vanaf 1 juli te zien op Play en Play More. Siegried Moens, content en acquisitie manager bij Telenet, zegt daar het volgende over. “Na de één-reeks Grenslanders kan Telenet opnieuw rekenen op een constructieve samenwerking met VRT. Nu rond de Canvas-reeks Albatros. Productiehuis De Wereldvrede weet, samen met VRT, een gevoelige thematiek op kwalitatieve manier vast te leggen. Albatros, als must-see reeks, staat dan ook perfect tussen andere (onder meer HBO) series in Play en Play More.”

Albatros is sinds 1 juli volledig beschikbaar op Play en Play More van Telenet. In het voorjaar van 2021 wordt deze tv-serie op Canvas uitgezonden worden.

Foto’s uit de serie

Albatros eerste beelden van nieuwe tv serie over afvallen

Foto’s Albatros © De Wereldvrede / Eva Vlonk.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

8 juni 2020 /