Alles over cast van Oogappels – seizoen 3 – met Eva Van der Gucht

Oogappels (met Eva van der Gucht in de cast) krijgt een derde seizoen! Met de bloedstollende cliffhanger op het eind van seizoen 2 kon dat natuurlijk ook niet anders. Oogappels seizoen 3 wordt weer een ontroerend en komisch drama over de opvoedperikelen van pubers. Deze serie is te zien vanaf woensdag 24 maart om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 1. En er zijn ook nog diverse extra’s, waarover je – na het voorstellen van de cast – alles leest.

Oogappels

In de serie Oogappels volgen we vier volkomen verschillende gezinnen, die worstelen met de opvoeding van de kinderen. De lat van de ouders ligt hoog: het leven is maakbaar en moet vooral perfect zijn. Maar wat als je kinderen verre van perfect zijn en je zelf eigenlijk ook maar wat aanklungelt? Oogappels wordt geschreven door Roos Ouwehand en Lex Passchier. Will Koopman – bekend van Gooische Vrouwen en Divorce – neemt de regie voor haar rekening. Het tweede seizoen van Oogappels was goed voor 1,2 miljoen kijkers per aflevering!

Derde seizoen Oogappels

In het derde seizoen van Oogappels moeten alle hoofdpersonen herschikken. Merel, Erik en de kinderen proberen hun weg te vinden na de scheiding. Tim en Dina zoeken naar een manier om de leegte te vullen, nu Max op afstand woont. En Fabie blijft worstelen met Mees’ ongemotiveerde houding en blowgedrag, waarbij Pip haar afwisselend steunt en op afstand houdt.

Er is nog niet meer bekendgemaakt over het derde seizoen van Oogappels, waardoor ik niet precies weet welke verschuivingen er nog gaan plaatsvinden in de cast. Hier een kennismaking met de acteurs en actrices die we van Oogappels kennen. Goed nieuws: vierde seizoen Oogappels is ook aangekondigd!

Cast Oogappels

De cast van Oogappels kent heel wat bekende Nederlandse acteurs en actrices. Daarbij valt Eva van der Gucht voor VlaamsKijken natuurlijk meteen op. Zij speelt Carola. Maar ook Ramsey Nasr is natuurlijk bekend bij het Vlaamse publiek, dankzij zijn rol in het eerste seizoen van Over Water (nu op Netflix te zien).

Foto Cast Oogappels seizoen 2: Wessel de Groot en Mark de Blok / BNNVARA.

Eva van der Gucht

Wat mij betreft is Eva van der Gucht het voorbeeld van een actrice die in beide landen in heel veel mooie producties heeft gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook Den Elfde van den Elfde niet en natuurlijk De Dokter Bea Show. Eva van der Gucht zal ook te zien zijn in De Familie Claus met onder andere Jan Decleir, Mo Bakker, Stefaan Degand en niet te vergeten #LikeMe-lieveling Pommelien Thijs (zij speelt in #LikeMe de hoofdrol van Caro).

Bracha van Doesburgh

Een andere actrice die Eva van der Gucht ontmoet op de set van De Familie Claus is Bracha van Doesburgh. Zij werken nu dus aan dezelfde projecten, want ook Bracha van Doesburgh is in Oogappels te zien. Deze actrice kruipt in de huid van Fabie. Je kunt haar verder kennen uit de spannende Videoland-reeks Nieuwe Buren. En uit bijvoorbeeld Bagels & Bubbels, Hartenstraat en Vet Hard!

Maas Bronkhuyzen en Vera de Vries

Maas Bronkhuyzen speelt de rol van Mees, de zoon van Fabie. Hij debuteerde in Bellicher, maar was ook te zien in fims als Dolfje Weerwolfje, Oorlogsgeheimen en Spijt! Zijn zus Pip wordt gespeeld door Vera de Vries.

Ramsey Nasr

In Oogappels neemt Ramsey Nasr de rol van Erik voor zijn rekening. Dat is een heel ander personage dan de kunstenaar die hij in Over Water speelde. Dat vind ik ook zo mooi aan deze acteur. Hij is zo veelzijdig. Wist je dat Ramsey Nasr ook schrijver en dichter is? Mijn favoriet met Ramsey Nasr is absoluut Overspel, maar ik heb ook erg genoten van hoe hij Ischa Meijer speelt in de serie I.M. Wende Snijders zien we in deze serie als Connie Palmen.

Malou Gorter

Malou Gorter kruipt in Oogappels in de huid van Merel. Han Lips schreef in het Parool. “Als er een prijs zou zijn voor de actrice die de kijker het beste het bloed onder de nagels vandaan speelt: dit jaar gaat die naar Malou Gorter.” Je kunt haar verder kennen uit bijvoorbeeld Hollands Hoop en Mocro Maffia.

Susan Radder

In het gezin van Merel en Erik valt Lieke meteen op, die rol wordt gespeeld door Susan Radder. Waar je die van kunt kennen? Uit Keizersvrouwen natuurlijk! Deze serie kunnen de Belgische lezers via Netflix kijken. Ze was verder te zien in Soof: een nieuw begin en in Vechtershart. Maar waar ik vooral nieuwsgierig naar ben, is haar rol in de nieuwe film De Slag om de Schelde. In die film zal ook Mathijs F. Scheepers te zien zijn.

Thor Braun

Thor Braun speelt in Oogappels de alternatieve Chris, de zoon van Erik. Deze jonge acteur brak door met Het geheim, waarin hij samenspeelde met onder andere Theo Maassen. Verder was hij te zien in Rabarber, De Boskampi’s en De Belofte van Pisa. En via Wikipedia ontdek ik dat hij ook te zien was in Baptiste met Barbara Sarafian en Boris van Severen.

Juna de Leeuw

De laatste telg uit het gezin van Merel en Erik is Hansje. Deze rol wordt gespeeld door Juna de Leeuw. Zij speelde bijvoorbeeld in Storm: Letters van Vuur. Ze zal ook te zien zijn in de nieuwe Film Buiten is het Feest. De boekverfilming van de gelijknamige roman van Arthur Japin.

Maryam Hassouni & Sam Ghilane

De oplettende kijker heeft gezien dat personage Dina in het eerste en tweede seizoen van Oogappels wordt gespeeld door andere actrices. In het eerste seizoen neemt Maryam Hassouni deze rol voor haar rekening. In het tweede en derde seizoen van Oogappels speelt Sam Ghilane Dina.

Sam Ghilane kun je kennen als Juf Pauline uit Mees Kees. Mijn leeftijdsgenoten (dertigers) zullen Maryam Hassouni kennen als Dunya uit de serie Dunya en Desie. Maar daarna speelde ze ook hoofdrollen in bijvoorbeeld Flikken Rotterdam en Voetbalmaffia. Ze was tevens in het toneelstuk Het Hokje te zien, waarvan nu een filmbewerking is.

Jeroen Spitzenberger

In Oogappels kruipt Jeroen Spitzenberger in de huid van Tim. Mijn favoriet van deze acteur blijft toch de geweldige serie Divorce, waarin hij te zien is met Dirk Zeelenberg en Waldemar Torenstra. Ook van Videoland-serie Suspects had van mij nog wel een volgend seizoen mogen komen. Ik ben daarnaast wel benieuwd naar zijn nieuwste film: Bumperkleef. Deze horrorfilm naar het verhaal en regie van Lodewijn Crijns heb ik zelf nog niet gezien. In het voorjaar van 2021 is Jeroen Spitzenberger ook te zien in het nieuwe seizoen De regels van Floor.

Ciraj Amalal

Ciraj Amalal speelt Max, de zoon van Dina en Tim. Dit is zijn eerste grote rol.

Mike Libanon

Met Carola (het personage waar Eva van der Gucht gestalte aan geeft) heb je hierboven al kennisgemaakt. Zij is getrouwd met Marcel. Deze rol wordt gespeeld door Mike Libanon. Deze acteur was ook te zien in Keizersvrouwen, maar je kunt hem ook kennen van De Maatschap, Bloedverwanten en vele andere series en films.

Noah de Nooij

Danny – de zoon van Carola en Marcel – wordt gespeeld door Noah de Nooij. Je zag hem eerder in Dummie de Mummie-films als Ebbie. Hij zpeelde Zazu in Kasper en de Kerstengelen en Lo in Lost in the Game.

Gastrollen Oogappels

Gastrollen in Oogappels zijn er voor bijvoorbeeld Peter Bolhuis (vader Carola), Daniël Boissevan (Tarik), Loes Luca (Ingrid Bouwhuis), Nettie Blanken (moeder Merel), John Serkei (vader Marcel), Helen Kamperveen (moeder Marcel), Beppie Melissen (moeder Tim) en Emma Josten (Kim). Dit zijn alleen nog maar de karakters die in minimaal tien afleveringen voorbij komen. Er komen dus nog veel meer bekende Nederlandse acteurs en actrices in Oogappels voorbij.

Derde seizoen Oogappels mét extra’s

Het derde seizoen van Oogappels is vanaf woensdag 24 maart om 20.30 uur BNNVARA op NPO1. ‘Oogappels’ is een coproductie van BNNVARA en ITV Studios. Daarnaast zijn er ook nog een aantal extra’s.

De ‘Echte Oogappels’ podcast: 15 afleveringen

In nieuwe afleveringen van de podcast spreekt Margreet Reijntjes met experts over puberstress en ouderleed. Hoe ga je bijvoorbeeld om met drank- en drugsgebruik? En hoeveel verantwoordelijkheid draag jij voor het geluk van je kind? Beluister wekelijks een nieuwe aflevering via je favoriete podcast-app. 

Het Oogappels Puberpanel: 5 video’s

Pubers geven hun mening over thema’s die in Oogappels centraal staan. Denk aan: seks, alcohol en drugs, communicatie en social media. Wat is hun kijk hierop? Hoe vinden zij dat hun ouders moeten reageren in bepaalde situaties? Vanaf zaterdag 20 maart, iedere twee weken op npo.nl/oogappels.

De Oogappels Quiz: online na de eerste aflevering

In deze quiz, onder leiding van presentator Margreet Reijntjes, nemen de jonge acteurs uit Oogappels het tegen elkaar op. Wie weet het meest over de serie en zijn of haar personage? Woensdag 24 maart om 21.20 uur op Facebook NPO 1 of kijk terug op npo.nl/oogappels.

Foto Eva van der Gucht in header: BNNVARA – Wessel de Groot.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juli 2020 /