Over de site

Vlaams Kijken is dé plek waar je nieuws ontdekt over Vlaamse series, films en tv-programma’s. De website wordt bezocht door meer dan 100.000 unieke bezoekers, waarbij de ene helft uit België komt en de andere helft uit Nederland. Informatie over het actuele aanbod – zowel op tv, als via onder andere Netflix, Streamz, Videoland en Prime Video – wordt aangevuld met interviews (zoals met Tom Waes en Mathias Coppens), reviews en achtergrondverhalen. Geschreven door journaliste Patricia de Ryck.

Hier lees je alles over de achtergrond van VlaamsKijken.nl, de bezoekerscijfers en krijg je een kijkje achter de schermen.

Patricia de Ryck van Vlaams Kijken

Patricia de Ryck (Hulst, 1984) kijkt vanaf jongs af an Vlaamse tv-shows en series. De liefde combineert ze op Vlaams Kijken met haar werk als journaliste. Patricia de Ryck schrijft al ruim vijftien jaar voor diverse media in Nederland en is auteur van het boek De twijfelmoeder (zowel in Nederland als België verkrijgbaar).

Ontdek alles over Patricia de Ryck van Vlaams Kijken

“Ontsnappen aan de hectiek van alle dag? Dat kan met een film of tv-serie wat mij betreft het allerbeste. En dan gaat mijn voorkeur uit naar Nederlandstalige producties; het liefst Vlaamse. Daar gaat Vlaams Kijken over”, aldus Patricia de Ryck.

Over Vlaams Kijken

Een fascinatie die begon toen ik mijn kinder- en jeugdtijd doorbracht in grensstadje Hulst. Natuurlijk keken we thuis naar F.C. De Kampioenen. Op latere leeftijd zette dat door met films als De Zaak Alzheimer, Loft en The Broken Circle Breakdown. En series als Aspe, Salamander, De Ridder, Safety First en recenter Beau Séjour, De Twaalf, De Bende van Jan de Lichte en Black-Out.

Vlaamse series en films vanuit Nederland kijken

Vanuit Nederland is het niet altijd even makkelijk te volgen. Daarom begon Patricia de Ryck zo rond 2015 haar vrienden op de hoogte te houden van kijktips met dit blog. Inmiddels is VlaamsKijken verder geprofessionaliseerd. In 2019 kwam er een nieuwe huisstijl en sinds voorjaar 2020 verschijnen er bijna dagelijks nieuwe berichten online. De tips gaan iets breder dan alleen Vlaamse producties; we worden namelijk ook gevolgd door Vlaamse kijkers, die ook dol zijn op Nederlandstalige producties. Al die tips zijn samengebracht in de online ’tv-gids’ van VlaamsKijken.

Social media

Vlaams Kijken is natuurlijk ook via social media te volgen. We delen nieuws via de volgende kanalen:

Achter de schermen

Waar VlaamsKijken.nl begon als hobbyblog, daar is het inmiddels een volwaardig onderdeel van het bedrijf van Patricia de Ryck. Zie je op dat vlak mogelijkheden voor een samenwerking, dan kun je er hier alles over lezen.

Bezoekerscijfers VlaamsKijken

We hebben 2020 afgesloten met bijna 85.000 unieke bezoekers in de maand december. In januari 2021 hebben we dit aantal overtroffen en kwamen we op bijna 113.000 unieke bezoekers uit. Deze groei is ook zichtbaar op de verschillende social media kanalen, zoals Instagram en de Facebook-groepen (hier ligt ook de focus qua social media-gebruik).

VlaamsKijken groeit stevig

VlaamsKijken is bezig met een stevige groei. Waar tot augustus 2019 zo’n 70.000 bezoekers de website in de afgelopen jaren hebben bezocht, daar gaan we nu in totaal naar de 700.000 unieke bezoekers in zijn totaliteit. Kijk je alleen naar het jaar 2020, dan was dit jaar goed voor iets meer dan 477.000 unieke bezoekers.

Best gelezen berichten allertijden

Wat de best gelezen berichten allertijden betreft, is het een nek-aan-nek-race tussen de artikelen over de cast van De Twaalf en de cast van Dertigers in Nederland. Beide berichten zijn inmiddels al meer dan 106.000 keer gelezen. Sowieso scoren de berichten over de cast van verschillende series en films het allerbeste op VlaamsKijken.nl, we vinden in de top 10 namelijk ook berichten over de cast van Undercover 2 (52.000 keer gelezen), Over Water (49.000 keer gelezen), LikeMe (ruim 27.000 keer gelezen) en de cast van GR5 (bijna 25.000 keer gelezen).

Over de bezoekerscijfers van 2020 schreef ik eerder al dit bericht. Wil je samenwerken, kijk dan eens hier of mail me meteen op patricia@patriciaderyck.nl.

Update: 3 februari 2021


Steun VlaamsKijken: zo kun je (financieel) bijdragen