Over de site

Ontsnappen aan de hectiek van alle dag? Dat kan met een film of tv-serie wat mij betreft het allerbeste. En dan gaat mijn voorkeur uit naar Nederlandstalige producties; het liefst Vlaamse. Daar gaat Vlaams Kijken over.

Over Vlaams Kijken

Ontdek alles over Patricia de Ryck van Vlaams Kijken

Een fascinatie die begon toen ik mijn kinder- en jeugdtijd doorbracht in grensstadje Hulst. Natuurlijk keken we thuis naar F.C. De Kampioenen. Op latere leeftijd zette dat door met films als De Zaak Alzheimer, Loft en The Broken Circle Breakdown. En series als Aspe, Salamander, De Ridder, Safety First en recenter Beau Séjour.

Vlaamse series en films vanuit Nederland kijken

Vanuit Nederland is het niet altijd even makkelijk te volgen. Daarom ben ik mijn vrienden op de hoogte gaan houden via dit blog. En met mijn achtergrond als journalist en blogger pak ik dat meteen serieus aan. Vlaams Kijken is het resultaat! Ik wens je veel lees- en kijkplezier!

Social media

Vlaams Kijken is natuurlijk ook via social media te volgen. Doe inspiratie op via de volgende kanalen:

Achter de schermen

Waar ik Vlaams Kijken in eerste instantie begonnen ben als hobbyblog naast mijn werk als freelance journalist (zo heb ik bijvoorbeeld het boek De twijfelmoeder geschreven, dat verkrijgbaar is in zowel Nederland als België. Dat boek hoort bij mijn blog www.twijfelmoeder.nl.) Inmiddels is Vlaams Kijken uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van mijn bedrijf, waarbij de website recent onder handen is genomen. In het tweede deel van 2019 ligt de focus dan ook op verdere professionalisering. Zie je op dat vlak mogelijkheden voor een samenwerking, dan kun je er hier alles over lezen.

Cijfers

In augustus 2019 staan er meer dan vierhonderd berichten online. Inmiddels hebben bijna 70.000 bezoekers de website in de afgelopen jaren bezocht. Het best gelezen bericht allertijden is ‘Dertigers: de cast en het verhaal‘. Al bijna 15.000 mensen hebben dat gelezen. En daar komen er waarschijnlijk nog heel wat bij, want er is een tweede seizoen aangekondigd én een Nederlandse remake.

De meeste bezoekers hebben Vlaams Kijken in 2019 ontdekt. bijna 35.000 bezoekers namen dit jaar al een kijkje. Wat dat betreft wordt het echt een recordjaar. Naast het bericht over de Dertigers, scoort ook Ketnet-serie LikeMe ontzettend goed.

Hoe het met de populariteit van Vlaamse series, films, acteurs en actrices zie? Via de tag-pagina’s kun je natuurlijk al het nieuws over het betreffende ‘onderwerp’ volgen. Als ik in de zoekresultaten kijk, dan komen daar deze verrassende namen uit.

Update: 12 augustus 2019Kerst 2020Kerst 2020

Films en seriesFilms en series