Zee van tijd op Netflix kijken (met in cast Kim Hertogs)

Zee van tijd is nu op Netflix te kijken. In de Zee van tijd cast Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat. Zij vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde drama. Ook de Vlaamse actrice Kim Hertogs zien we in deze Nederlandse film.

Openingsfilm Nederlands Film Festival 2022

Dit bericht plaatsten we oorspronkelijk op 9 juni 2022 op VlaamsKijken; de film werd toen aangekondigd als de opening van het Nederlands Film Festival 2022. De film ging op woensdag 21 september in wereldpremière en is vanaf 30 maart 2023 op Netflix te kijken. Een update van het bericht kon niet achterblijven. We delen dit op VlaamsKijken, omdat Kim Hertogs het personage Lianne speelt. Daarnaast wordt deze film ook gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fons (VAF).

Zee van tijd (film)

Het jonge koppel Lucas en Johanna (Reinout Scholten van Aschat* en Sallie Harmsen*) zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden (Gijs Scholten van Aschat* en Elsie de Brauw*) elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Zee van tijd cast

De hoofdrollen in Zee van tijd worden gespeeld door Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat. Als we de Zee van tijd cast checken op IMDB ontdekken we daarnaast dat ook de Vlaamse actrice Kim Hertogs in deze film meespeelt. Kim Hertogs neemt de rol van Lianne voor haar rekening. Ontdek hieronder meer over de eerder genoemde acteurs en actrices uit de Zee van tijd cast.

Acteurs en actrices

  • Sallie Harmsen is op Netflix ook te zien in de nieuwe Belgisch-Nederlandse film Noise. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Doodstil, Heirs of the Night, Voetbalmaffia* en De Jacht*. Recent was ze op tv met de serie De stamhouder: cast, verhaal én meer, waarin ze onder andere samen met Gijs Scholten van Aschat te zien was. Verder zien we Sallie Harmsen als Ellen in Legacy en ze werkt aan De vuurlinie, Oei ik groei!, Drawback en Het Boek van Alle Dingen.
  • Elsie de Brauw is een ervaren Nederlandse actrice, die je bijvoorbeeld kent uit Morten. Recent zag je haar in Drijfzand en in een aflevering van Modern Love Amsterdam.
  • Reinout Scholten van Aschat is de zoon van Gijs Scholten van Aschat; dat zij beide de rol van Lucas spelen is dan ook niet vreemd. De jonge acteur werd bekend dankzij zijn rol in de film De Heinekend Ontvoering, waarvoor hij een Gouden Kalf won. De laatste tijd was hij vooral veel in internationale producties te zien. Maar je zag hem ook in De Oost.
  • Gijs Scholten van Aschat was te zien in de Romeinse tragedies van ITA. Hij heeft al tal van rollen in series en films op zijn naam staan. De afgelopen jaren zag je hem onder andere in Hoogvliegers, Klem, maar ook in April, May en June. En recent bijvoorbeeld in de Stamhouder en Piece of My Heart. Op tv zie je hem momenteel als Louis in Cast.
  • Kim Hertogs* zag je recent in de serie Geldwolven en in België op Streamz in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Daarvoor was het een tijdje stil rond deze Vlaamse actrice, die je eerder aan het werk zag in series als Professor T., 13 GebodenDe RidderCode 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen. En wist je dat ze dit seizoen in Flikken Maastricht te zien is?
  • River Oosterink is de jonge acteur die Kai speelt in Zee van tijd. Hij was ook te zien in de Efteling Kerst Commercial 2018 en het kinderprogramma De leukste wereld van de hele wereld (aldus zijn Instagram).

Makers

Zee van tijd is geregisseerd door Theu Boermans* (1000 Rosen, De Partizanen, musical Soldaat van Oranje). Het scenario is geschreven door Marieke van der Pol* (De tweeling, Bride Flight, Bankier van het verzet). Zee van tijd is een productie van Kaap Holland Film, in coproductie met Eyeworks Film & TV Drama en in samenwerking met KRO-NCRV en Dutch FilmWorks.

Zee van tijd Netflix

De Nederlandse film Zee van tijd is vanaf 30 maart 2023 op Netflix te kijken. Je kunt de film daarnaast ook op dvd of blu-ray aanschaffen*. De film duurt bijna 2 uur.

Zee van tijd trailer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 maart 2023 /