Campus 12 nu te zien op NPO Zapp

Campus 12 is nu te zien op NPO Zapp. Deze spannende jeugdreeks van Studio 100 is wat mij betreft echt het kijken waard. De jonge acteurs en actrices zijn misschien onbekend, maar ook Hilde De Baerdemaeker en Mathias Sercu komen voorbij. En dat zijn toch niet de minste.

Campus 12 op NPO Zapp

Het eerste seizoen van Campus 12 telt 53 afleveringen. Eind 2019 kwam daar het tweede seizoen bij met nog eens 52 uitzendingen. Of deze ook in Nederland worden uitgezonden, durf ik niet te zeggen.

Verhaal Campus 12

Noah bokst een succesvolle kamp en Louise wil met haar vriendinnen het koor van haar vader nieuw leven inblazen. Noah merkt dat zijn tweelingzus Bo zich vreemd gedraagt. Wat is er aan de hand en wat houdt ze voor hem achter? Toen de serie in het najaar van 2018 op Ketnet kwam, schreef ik al dit uitgebreide artikel over het verhaal van Campus 12.

Cast Campus 12

De cast van Campus 12 wordt gevormd door Jasper Heyman, Lisa Gerlo, Bünyamin Yürü, Lennart Lemmens, Nina Rey, Pieter Casteleyn, Jelisa van Schijndel, Naomi Janssens, Idalie Samad, Mathias Sercu en Hilde De Baerdemaeker. Over Mathias en Hilde heb ik natuurlijk al veel meer geschreven (klik op hun naam).

Maar de jonge cast bestaat voor mij uit onbekende namen. Al zijn een aantal Campus 12-talenten inmiddels ook van andere series bekend. Zo spelen Idalie Samad en Lisa Gerlo inmiddels bij De Buurtpolitie. Lennart Lemmens speelt sinds 2019 in Thuis de rol van Stan Van Damme.

Heb je de eerste aflevering gemist, dan kun je ‘m hier terugkijken. Campus 12 wordt dagelijks om 18.10 uur op NPO Zapp uitgezonden.

Derde seizoen Campus 12?

De castleden hebben eerder op Ketnet al bekendgemaakt dat er een derde seizoen van Campus 12 aankomt. Wanneer dat te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Een figurantenwebsite had twee weken geleden nog een oproepje staan, maar dat is inmiddels verwijderd. Door het coronavirus zijn natuurlijk ook veel opnames stilgelegd. We blijven het volgen!

Zestig landen te zien

Nederland is sowieso niet het eerste land waar deze serie te zien zal zijn; de uitzendrechten zijn al aan zestig landen verkocht. Denk aan Frankrijk, Duitsland, Japan en zelfs een aantal Afrikaanse landen.

“Ongelooflijk om te horen dat Campus 12 ineens in 60 landen te zien zal zijn! Twee jaar geleden begon alles voor ons in een afgelegen studio in Schelle, niet wetend wat Campus 12 exact zou worden. Nu zijn we gewoon in 60 landen over de hele wereld te zien. Het is enorm fijn om te beseffen dat er zoveel landen Campus 12 leuk vinden. Dit is voor ons en de rest van de ploeg alleen maar een motivatie om verder te gaan met wat we doen. Kunnen er nog eens 60 landen bij?”, aldus de cast van Campus 12 eerder in een persbericht van Ketnet.

Voor de nieuwe Campus 12-fans is er ook goed nieuws. Wist je dat beide seizoenen ook op dvd zijn uitgebracht? Net als de soundtracks. En er zijn zelfs vier Campus 12 boeken. En dan heb ik nog niet eens alle Campus 12 producten opgenoemd. Kortom: je hoeft je niet te vervelen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 maart 2020 /