Tv-serie voor Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) uit Eigen Kweek

Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) uit Eigen Kweek krijgt haar eigen tv-serie. De reeks Chantal strijkt neer in de Westhoek en is in het voorjaar van 2022 op Eén te zien. Naast Maaike Cafmeyer ontdekken we in de de cast van Chantal onder andere Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet De Praitere en Kurt Defrancq.

Spin-off Eigen kweek

Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks in een coproductie met Eén.

Verhaal Chantal

Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West’ van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt. Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

Cast Chantal met o.a. Maaike Cafmeyer en Dries Heyneman
Cast Chantal met o.a. Maaike Cafmeyer en Dries Heyneman

Cast Chantal

Dat we Maaike Cafmeyer terug zien in de cast van Chantal is natuurlijk geen verrassing; door haar spel in Eigen Kweek is dit personage zo populair geworden dat ze nu haar eigen reeks krijgt. Naast Maaike Cafmeyer zien we in de cast van Chantal Dries Heyneman (als inspecteur Rik Cloedt), Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet De Praitere, Kurt Defrancq en vele anderen.

Acteurs en actrices uit Chantal

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de rollen die de acteurs en actrices in Chantal gaan spelen. Alleen van Maaike Cafmeyer is duidelijk dat ze in de huid kruipt van Chantal. En Dries Heyneman geeft gestalte aan het personage Rik Cloedt. Maar er zitten wel heel wat bekende gezichten in de cast van Chantal; acteurs en actrices waar we op VlaamsKijken al veel over hebben geschreven én die we eerder al in gave series en films gaan zien. Een overzichtje, zodat je kijkinspiratie hebt tot Chantal in het voorjaar van 2022 op Eén te kijken is.

  • Maaike Cafmeyer heeft al heel wat geweldige rollen op haar naam staan met als internationaal hoogtepunt haar hoofdrol in De Twaalf, waarin Netflix-kijkers haar wereldwijd zagen als Frie Palmers. Daarnaast ben ik erg blij dat er een tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin komt, want haar personage Michelle Klein heeft me echt verrast.
  • Dries Heyneman ken je als Kurt Bury uit Bevergem. In 2021 speelt hij de rol van Mario in Grond. In Chantal speelt Dries Heyneman de rol van Rik Cloedt.
  • Steven Mahieu is een Vlaamse stand-upcomedian uit Oostende. Hij heeft inmiddels vier shows op zijn naam staan.
  • Yves Degryse ken je bijvoorbeeld als Anthony Biets uit Callboys.
  • Mathias Sercu heeft de tv-serie Chantal niet alleen geschreven; hij heeft ook een rol te pakken. In Eigen Kweek zag je hem natuurlijk al als Onderzoeksrechter Despriet. Benieuwd of hij als dat personage ook weer terugkeert. Recent heb ik zelf erg van hem genoten in de serie Mijn Slechtste Beste Vriendin.
  • Wim Opbrouck heeft als acteur al heel wat rollen op zijn naam staan. Op VlaamsKijken hebben we al regelmatig over hem geschreven. Hier alle berichten over: Wim Opbrouck.
  • Bert Huysentruyt ken je als Pol Dox uit De zonen van Van As.
  • Janne Desmet is wat mij betreft toch wel één van de actrices van het afgelopen tv-seizoen. Je kon van haar genieten Beau Séjour 2, Deja Vu, De Familie Claus en Albatros. Al blijft haar rol in Studio Tarara ook één van mijn favorieten.
  • Piet De Praitere zal dit najaar te zien zijn in de nieuwe Eén-reeks Onder Vuur.
  • Kurt Defrancq zag je jaren geleden bijvoorbeeld als Bert in Windkracht 10. Daarnaast was hij meer dan driehonderd afleveringen te zien als Eric in Thuis.

Jeroen Dumoulein

Jeroen Dumoulein (regisseur): “There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West’. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen.” Van Jeroen Dumoulein kon je recent op tv nog kijken naar We Moeten Eens Praten.

Mathias Sercu

Mathias Sercu (schrijver/bedenker en acteur): “Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan. Chantal is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is.” Wist je dat Mathias Sercu zelf ook mee heeft gespeeld in Eigen Kweek? Je zag Mathias Sercu in Eigen Kweek seizoen 3.

Chantal: voorjaar 2022 op tv

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. In het voorjaar van 2022 wordt de serie op tv verwacht. Als we nog meer te weten komen over de serie, dan delen we dat natuurlijk op Instagram en via de Facebook-groep.

De reeks kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Foto: Eén – Nyk Dekeyser – Eyeworks Film & TV drama

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

15 juni 2021 /