Gevoel voor tumor op Videoland

Gevoel voor tumor is vandaag (donderdag 14 oktober) toegevoegd aan het aanbod van Videoland. Deze Belgische tragikomische serie kon je medio maart 2018 voor het eerst op tv zien op Eén; de NPO heeft ‘m in Nederland daarna ook uitgezonden. Vervolgens stond-ie op Netflix. En als je Gevoel voor tumor toch hebt gemist, kun je ‘m nu op Videoland kijken. Een absolute aanrader wat mij betreft.

Leander Verdievel

De serie Gevoel voor tumor is mede bedacht door VRT-medewerker Leander Verdievel, die zelf getroffen werd door kanker. Zijn verhaal en de moedige getuigenissen van twaalf (ex-)kankerpatiënten vormen de inspiratiebron voor deze reeks.

Verhaal Gevoel voor tumor

Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Cast Gevoel voor tumor

Maarten Nulens (bekend van Beau Séjour) speelt de rol van Tristan. Verder komen we tal van bekende acteurs en actrices tegen in de cast van Gevoel voor tumor. Denk aan Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter.

Maarten Nulens

Maarten Nulens kruipt dus in de huid van Tristan Devriendt. Hij is een gedreven en ambitieuze geneeskundestudent én een volbloed levensgenieter. Alles gaat hem voor de wind en daarom schrikt iedereen wanneer juist hij kanker krijgt. Voor Tristan wordt het meer dan alleen een strijd op leven en dood.

Wist je dat je Maarten Nulens niet alleen in Beau Séjour zag, maar ook in de nieuwe Baantjer.

Els Dottermans

De moeder van Tristan – Myriam Van Damme – wordt gespeeld door Els Dottermans. Zij is een warme en lieve vrouw, maar door haar onzekerheid komt ze vaak nogal druk over. Wanneer haar zoon ziek wordt, wil ze er een beetje té veel voor hem zijn.

Els Dottermans ken je bijvoorbeeld uit de Vlaamse remake van De Luizenmoeder. En je zag haar in series als Amateurs, De Ronde en Oud België.

Dirk Van Dijck

Dirk Devriendt – de vader van Tristan – wordt vertolkt door Dirk Van Dijck. Hij is niet alleen de vader, maar ook trotse zaakvoerder van ‘Tegels Devriendt’. Hij leeft voor zijn tegels, tot grote frustratie van zijn vrouw Myriam. Dirk vindt het ook moeilijk om zijn emoties te tonen. Als Tristan ziek wordt, kan hij dat moeilijk plaatsen.

Dirk van Dijck is een zeer ervaren Vlaamse acteur. De Netflix-kijkers kunnen hem ook kennen als hoofdrolspeler uit 13 Geboden. En laten we natuurlijk ook Eigen Kweek niet vergeten en De Ridder , net als vrij recent The Best of Dorien B.

Marthe Schneider

Marthe Schneider kruipt in de huid van Hanne Vanderjeugd. Haar ouders zijn allebei vroeg gestorven. Sindsdien woont Hanne bij haar grootvader, die al enkele jaren met een hersentumor sukkelt. Haar droom is om een webshop uit te bouwen met zelfgebreide mutsen en sjaals. Hanne vaart haar eigen koers en net dat maakt haar zo anders en aantrekkelijk…

Marthe Schneider ken je als Lien uit het eerste seizoen van Cordon. Maar ik ben vooral benieuwd naar de producties die er nog aan moeten komen met haar. Zo zal ze te zien zijn in De Slag om De Schelde (film) en in Glad ijs, over de ontvoering van Phil Frisco.

Vic De Wachter

De ervaren acteur Vic De Wachter speelt Marcel Vanderjeugd, de grootvader van Marthe. Hij is de ‘gastheer’ van een zeldzame hersentumor. Die tumor heeft zich op een onbereikbare plaats genesteld waardoor Marcel en zijn tumor al vier onafscheidelijk zijn. Marcel kent het zieknhuis als zijn broekzak: de ideale mentor voor Tristan.

Vic De Wachter was recent te zien in de film Torpedo. Eerder zag je hem ook in bijvoorbeeld Salamander en Vossenstreken.

Liesa Naert

De zus van Tristan wordt gespeeld door Liesa Naert. Inge is in tegenstelling tot haar zorgeloze broer een bodemloos vat vol complexen. Hoewel zij en Tristan nooit de beste band hadden, groeien ze door zijn ziekte steeds dichter naar elkaar toe.

Liesa Naert is op dit moment te zien in de nieuwe sketch show De Anderhalve Meter Show op VIER. Verder ken je haar uit De Hoppers én niet te vergeten Eigen Kweek.

Tristan Versteven

De man van Inge – Didier – is een rol van Tristan Versteven. Hij is één brok stabiele rust die zijn vrouw heel graag ziet. Hij windt zich, in tegenstelling tot Inge, vrijwel nooit op en is haar rots in de branding. Zo geeft hij Inge de zekerheid die ze nodig heeft.

Tristan Versteven is binnenkort te zien in Black out en speelde eerder rollen in onder andere Gina en Chantal en Familie.

Acteurs en actrices in Gevoel voor tumor

Welke acteurs en actrices we verder nog tegenkomen in de cast van Gevoel voor tumor? Daar zitten best nog een paar bekende gezichten bij (zeker voor de vaste lezers van VlaamsKijken / de leden van onze tv-film-serie-Facebook-groep).

Foto: VRT – Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2020 /