Spitsbroers in herhaling | Alles over cast en makers | Derde seizoen?

Goed nieuws voor iedereen die de serie Spitsbroers gemist heeft; hij is vanaf vanavond – maandag 27 december – om 23.15 uur op VTM in de herhaling te kijken. Met in de hoofdrollen Joren Seldeslachts, Oscar Willems, Viv van Dingenen, Kris Cuppens en Sien Eggers. Ontdek hier meer over verhaal en cast Spitsbroers.

Spitsbroers

De 21-jarige Alan Moerman (Joren Seldeslachts) en zijn vier jaar jongere broer Dennis (Oscar Willems) zijn allebei verzot op voetbal. De twee handen op één buik spelen met hun maten dan ook samen in vierde klasse en amuseren zich te pletter met hun voetballende vriendenbende. Profvoetballer worden is de grote droom van Alan en Dennis, en voor één van de twee ziet het er naar uit dat die droom wel eens werkelijkheid zou kunnen worden wanneer de trainer van KRC Genk naar een match komt kijken om te scouten.

Na de wedstrijd volgt er goed nieuws: één van de broers Moerman mag een week op test meespelen bij KRC Genk. Maar wordt het Alan of Dennis? Kan de andere broer verkroppen dat hij geen kans krijgt? Krijgt de gelukkige al die onverwachte trainingen wel geregeld in zijn agenda? Klikt het met de rest van het team? En kan zijn vriendin zich vinden in dit nieuwe leventje en alle veranderingen die daarmee gepaard gaan?

Voor de Nederlandse kijkers: Spitsbroers staat op Disney+ en Videoland. In België ontdek je Spitsbroers op Streamz. De reeks is ook op dvd verkrijgbaar.

Cast Spitsbroers

De cast van Spitsbroers – die in 2015 voor het eerst op tv kwam – telt heel wat bekende namen. Zeker als je de reeks anno 2021/2022 in de herhaling ziet. Zo hebben hoofdrolspelers Oscar Willems en Joren Seldeslachts zich de afgelopen tijd flink ontwikkeld en al heel wat rollen op hun naam staan. Maar we zien in de cast van Spitsbroers ook Louis Talpe, Kris Cuppens, Sien Eggers, Viv Van Dingen, Bert Haelvoet, Gökhan Girginol, Lynn Van Royen, Maarten Goffin, Tom Van Bauwel, Kürt Rogiers, Ella Leyers, Mike Verdrengh, Frances Lefebure, Steve Geerts en Mathias Sercu. En dat zijn dan alleen nog maar de namen uit het eerste seizoen van Spitsbroer. In Spitsbroers seizoen 2 komen daar nog meer bekende namen bij, maar daar schreven we hier al meer over.

De lezers van VlaamsKijken herkennen vast al de nodige namen van acteurs en actrices uit de cast van Spitsbroers. Wat doen zij anno 2021? We zetten het op een rijtje.

Oscar Willems

Oscar Willems speelt in Spitsbroers Dennis Moerman. Anno 2021 zien we deze acteur dagelijks in telenovelle Lisa, waarin hij de hoofdrol speelt. We zagen hem eerder in Over Water en De Infiltrant. Wist je dat Oscar Willems ook meespeelde in het eerste seizoen van Cordon? Daarin had hij de rol van Joris.

Joren Seldeslachts

Joren Seldeslachts zien we in Spitsbroers als Alan Moerman. Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Recent op Streamz bijvoorbeeld in Mijn Slechtste Beste Vriendin en De Kraak. Maar ik heb ook ontzettend van hem genoten in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). De Nederlandse kijkers kunnen ‘m verder kennen uit Baantjer Het BeginRed Light en Swanenburg. Momenteel werkt hij aan Geldwolven (waarbij hij Spitsbroers-makers Kristof Hoefkens en Gijs Polspoel weer treft).

Louis Talpe

In Spitsbroers zien we Louis Talpe als stervoetballer Roel Thevenage. Hij heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten op acteervlak. We zagen Louis Talpe recent in Onder Vuur, The Window en Beau Séjour 2 (als psychiater Nicholas Moens, de vriend van politieman Vinnie). Daarnaast speelde hij hoofdrollen in Black-out en de internationale film The Racer. De Nederlandse kijkers kennen hem dan weer uit Goede tijden, slechte tijden, de Verliefd op Ibiza-serie. Tja… en niet te vergeten: wie kent Louis Talpe niet als Toby (van Mega Mindy).

Kris Cuppens

Kris Cuppens speelt Leo Moerman, de vader van Dennis en Alan Moerman. Deze acteur heeft al tal van geweldige rollen op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan hoe hij Arthur Dewilde in Grenslanders speelde. Maar ook in het eerste seizoen van Undercover had hij een belangrijke rol. En niet te vergeten die van de vader van Kato in het eerste seizoen van Beau Séjour.

Viv Van Dingenen

Viv Van Dingenen kennen we als Frieda Moerman, de moeder van Dennis en Alan. Recent zagen we haar op Streamz in Glad Ijs en Déjà-Vu. Andere aanraders met Viv Van Dingenen zijn GR5, maar zeker ook Chaussée d’Amour.

Sien Eggers

Oma Marilou Moerman wordt gespeeld door Sien Eggers. Die gaf recent nog een indrukwekkend interview in Buurman, wat doet u nu aan Cath Luyten. Maar je hoorde haar ook in Paniek in het dorp en je zag haar als Jet in De Familie Claus (zowel de eerste als tweede film). Benieuwd of we haar ook in de Eigen Kweek spin-off Chantal gaan zien, want in Eigen Kweek was haar personage Ria Goudezeune toch wel goed bevriend met Chantal.

Bert Haelvoet

Bert Haelvoet zien we in Spitsbroers als Guy Vandewiele. Je kunt hem kennen uit Dode Hoek, Torpedo en Niet Schieten. Maar als je het over een indrukwekkende rol van Bert Haelvoet in een serie hebt, dan raad ik je aan om naar De Dag te kijken. Ook 13 Geboden is een aanrader. Mag het wat luchtiger, zet dan ook #hetisingewikkeld op je kijklijstje. En als je voor Sien Eggers naar De Familie Claus kijkt, dan zal de foto van Bert Haelvoet ook zeker opvallen.

Gökhan Girginol

Gökhan Girginol leerden we kennen in Spitsbroers als de hilarische Ibi, maar op dit moment is hij één van de hoofdrolspelers in Undercover 3. Deze jonge acteur was de afgelopen jaren in tal van met name Vlaamse tv-series te zien. Hij debuteerde in Mixed Kebab, maar we zagen hem ook in Problemski Hotel en Voor wat hoort wat. Daarna zagen we hem in de sterke serie 13 Geboden en het afgelopen jaar was Gökhan Girginol te zien als Bilal in het laatste seizoen van De zonen van Van As.

Lynn Van Royen

In de cast van Spitsbroers zien we Lynn van Royen als Nina Beernaert. Ik zie deze dame graag acteren. Op Streamz is ze op dit moment te zien in de internationale serie The Window. En het is daarnaast wachten op Renaissances. Op tv zag je haar afgelopen jaar in Onder Vuur. Maar ze speelde bijvoorbeeld ook in De Luizenmoeder, De Twaalf, The Team en niet te vergeten in het eerste seizoen van Beau Séjour. En dat is nog lang niet alles. Wist je dat ze daarnaast ook een erg leuk boek heeft geschreven: #kleingelukske.

Maarten Goffin

Maarten Goffin was in het verleden vooral voor de camera te zien. Zo zat hij in Spitsbroers als voetballer Farouk El Hamzi, maar je kent hem ook uit Familie en Wolven. Op de set van Spitsbroers leerde hij scenarioschrijver Kristof Hoefkens kennen, waarmee hij nu tv-series maakt. Zo kun je op Streamz nu kijken naar De Kraak. En ze werken samen ook Geldwolven en een fictiereeks over het Heizeldrama.

Tom Van Bauwel

Tom Van Bauwel zien we in de cast van Spitsbroers als Guido Spechtmans. Hij speelde als acteur in theaterproducties van theater Zuidpool, de KVS, ROTheate, NTGent en Het Nieuwstedelijk. Gedurende enkele jaren nam hij de functie van artistiek leider bij het Raamtheater voor zijn rekening. Hij heeft inmiddels heel wat rollen op zijn naam staan: van Boys tot Ad Fundum, Team Spirit, Windkracht 10, Black Out en De Zonen van Van As.

Kürt Rogiers

Kürt Rogiers speelt in Spitsbroers de rol van Nico Temmerman. We kennen hem in Nederland natuurlijk van Costa! en Vet Hard. Maar de afgelopen jaren heeft hij zich vooral ontwikkeld als presentator, van bijvoorbeeld LEGO Masters en K2 zoekt K3. Daarnaast is hij één van de hoofdrolspelers in Familie; al maakt zijn personage Lars weer een spannende tijd door. Hij is namelijk op dit moment – vlak voor zijn huwelijk – ontvoerd.

Ella Leyers

Ella Leyers is Shari in Spitsbroers. Deze dame heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en recent zag je haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara en als Josje in het tweede seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen als Saartje Dubois? Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan.

Mike Verdrengh

Mike Verdrengh zag je in Spitsbroers als Maruice Beernaert, maar je kent ‘m bijvoorbeeld ook uit Salamander en De Rodenburgs. Hij was eveneens te zien in de eerste Kampioenen-film.

Frances Lefebure

Fances Lefebure zien we in Spitsbroers als Lisa. Van haar konden we in 2021 genieten in de serie F*** you very, very much. Eerder zag je haar in Amigo’sStudio Tarara en Gina en Chantal. En naast Evelien Bosmans en Daphne Wellens was Frances Lefebure eerder al te zien in Charlie en Hannah gaan uit. Videoland-kijkers hebben daarnaast al kunnen genieten van haar hoofdrol in Een Goed Jaar. Deze serie wordt later uitgezonden op VTM. Natuurlijk kennen we haar ook als presentatrice van Make Belgium Great Again, Forever Young en Cupido Ofzo seizoen 2.

Steve Geerts

Steve Geerts is Manu Tuytelaers. We kennen hem van zijn rollen in CordonAltijd PrijsClan en Professor T. Je zag hem recent op tv in De Collega’s 2.0 en in het tweede seizoen van The Team. Ook deze acteur kun je kennen uit Mijn Slechtste Beste Vriendin. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Hidden Assest en in de film Bittersweet Sixteen, die net uitgekomen is voordat de bioscopen dichtgingen.

Mathias Sercu

Mathias Sercu speelt Laurent Vuylsteke. Recent zag je hem net als diverse andere acteurs uit de cast van Spitsbroers in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hij speelde ook in Black-out en bijvoorbeeld in Campus 12 als Ward De Smidt. Maar bovenal is hij erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven en werkt hij momenteel aan de serie Chantal, die draait rondom het personage van Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek. Chantal wordt een politiereeks met een hoek af.

Makers

Kristof Hoefkens is de bedenker en schrijver van het scenario van Spitsbroers. Een verhaal dat zeker gelijkenissen heeft met de werkelijkheid; Kristof en zijn broer Carl droomden namelijk allebei van een leven als profvoetballer. Uiteindelijk was het Carl, die ingelijfd werd door Lierse SK. De serie is geregisseerd door Jeroen Dumoulein en Gijs Polspoel. Drie makers waarvan we inmiddels al de nodige producties hebben beschreven én waarbij we uitkijken naar nieuw werkt.

  • Kristof Hoefkens debuteerde als scenarioschrijver met Spitsbroers. Inmiddels kunnen we op Streamz ook genieten van zijn volgende project: De Kraak. Op dit moment wordt Geldwolven verfilmd, waarvoor hij eveneens het scenario schreef. Daarnaast gaat hij – met Maarten Goffin (die je dus in Spitsbroers zag) een fictiereeks maken over het Heizeldrama.
  • Gijs Polspoel verzorgt de regie van Geldwolven. Als je hem op Instagram volgt, dan zie je dat dat een gave serie gaat worden. Hij komt op VTM én zal ook via Prime Video te zien zijn. Je kent Gijs Polspoel dus van Spitsbroers, maar ook van Danni Lowinski, Red Sonja (ook een must see) en een aantal afleveringen van Professor T.
  • Jeroen Dumoulein werkt op dit moment aan Chantal (spin off van Eigen Kweek). Begin dit jaar regisseerde hij de mini-serie We moeten eens praten. Maar ook bij Niets Te Melden kwam de regie van zijn hand. Hij werkte eveneens mee aan Zie Mij Graag en Gent West.

Derde seizoen van Spitsbroers

De serie Spitsbroers kent twee seizoenen. Toch zijn er voldoende fans die nog steeds hopen op een derde seizoen van Spitsbroers. Sterker nog er is zelfs al een Facebook groep met de naam Spitsbroer seizoen 3. Okay, er zijn nog geen vijftig leden maar ze zijn allemaal enthousiast over een verhaal. En ook op Twitter en Instagram krijgt scenaris Kristof Hoefkens nog steeds het verzoek van kijkers. Iets wat ik helemaal begrijp, want ik zou ook absoluut kijken naar een derde seizoen van Spitsbroers. Maar eerlijk: ik denk dat er inmiddels al iets te veel tijd tussen de seizoenen zit. En de makers zijn ondertussen ook al druk met andere projecten; zo konden we hierboven al lezen. Maar als er nieuws te melden is, dan horen jullie dat natuurlijk meteen via de bekende social kanalen, zoals Instagram, onze groep (zie hieronder) én vanaf 2022 in onze VlaamsKijken nieuwsbrief.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2021 /