Flikken Maastricht seizoen 17: cast, verhaal en meer

Flikken Maastricht seizoen 17 is sinds vrijdag 17 februari wekelijks om 20.30 uur te kijken op NPO 1 bij AVROTROS. Ontdek in dit artikel alles over Flikken Maastricht, cast, verhaal per aflevering en meer… 

Let op op 5 mei is er geen aflevering.

Flikken Maastricht seizoen 17

De grote vraag waarmee Flikken Maastricht seizoen 17 start, is natuurlijk hoe het afloopt tussen Eva (Angela Schijf*) en slechterik Eddie (Tygo Gernandt*). We zagen in de seizoensfinale van Flikken Maastricht seizoen 16 dat ze met getrokken wapens tegenover elkaar staan. Als je dit artikel verder leest (het stuk na het voorstellen van de Flikken Maastricht cast) dan ontdek je meteen meer over de inhoud van de afleveringen.

Cast Flikken Maastricht

De cast van Flikken Maastricht seizoen 17 bestaat – bij aanvang van het seizoen – dus sowieso uit Angela Schijf, Victor Reinier, Sergio Romero IJssel en Tygo Gernandt. Verder staan op de Flikken Maastricht seizoen 17 cast foto ook Oda Spelbos en Irma Hartog. We weten in ieder geval dat Tygo Gernandt wordt opgevolgd door Ruud Smulders. Welke acteurs en actrices er verder de cast vormen of een bij- of gastrol gaan spelen, durven we nog niet te zeggen. 

Cast Flikken Maastricht seizoen 17

Nu spelen Angela Schijf, Victor Reinier, Sergio Romero Ijssel en Oda Spelbos natuurlijk al jarenlang in Flikken Maastricht. En ook Irma Hartog en Tygo Gernandt zagen we al in het vorige seizoen. Al wordt de rol van Tygo Gernandt verder gezet door Ruud Smulders als Eddie. Tygo moest er door privéomstandigheden mee stoppen. Verder zien we in de Flikken Maastricht 2023 cast ook Bert Apeldoorn, die Larry Konings speelt. We zien Simone Milsdochter* (een Nederlandse actrice, die vooral in Vlaanderen actief was) als Tine Gillet. En de Vlaamse acteur Patrick Vervueren als Paul Gillet.

Maar waar ken je de acteurs en actrices eigenlijk nog meer van? Een kort overzicht van de Flikken Maastricht seizoen 17 cast:

Acteurs en actrices ken je uit…

 • Angela Schijf zagen we de afgelopen jaren ook in de hoofdrol in Meisje van Plezier. Maar ze speelde ook een hoofdrol in de film (R)Evolutie.
 • Victor Reinier zag je ook in het programma Alle hens aan dek (dat is de Nederlandse Over De Oceaan, maar waar in België inmiddels seizoen 2 van dat programma te zien is, gaat die in Nederland niet komen). De schipper liet weten dat er veel herrie aan boord was. Voor Victor Reinier is het trouwens niet voor het eerst dat hij zolang een rol speelt; zo was hij ook 124 afleveringen als Vledder te zien in Baantjer.
 • Sergio Romero IJssel zag je recent in Scrooge Live 2021. Daarnaast kun je hem ook kennen als Norwin / Noltie uit de Bon Bini Holland films*. Hij was eveneens te zien in de film Casanova’s.
 • Wist je dat Oda Spelbos ook te zien was in twee afleveringen uit het eerste seizoen van Beau Séjour?
 • Irma Hartog kwam kort voorbij in series als Tweede Hans en  Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Ze was in 2018 als Mariska Krijgsman in Smeris te zien. Maar vooral een aantal jaar geleden had ze rollen waar je haar van kunt kennen; bijvoorbeeld als Ilse uit Seinpost Den Haag. Of als Patty in IC. Ze debuteerde in 1991 in Goede tijden, slechte tijden als Nicole en was daarna als Sakia te zien in Spijkerhoek. Irma Hartog heeft tal van luisterboeken* ingesproken en stond ook regelmatig op het toneel.
 • Tygo Gernandt zagen we recent op Videoland in de hoofdrol in het ‘oudje’ Odds. Maar je zag hem ook in De Piraten van Hiernaast en Baantjer het begin. Hij is ontzettend veelzijdig. Zo ben ik persoonlijk ook erg onder de indruk van de tv-programma’s die hij maakt. Zo dook hij recent in de jeugdcriminaliteit. En net als Sergio Romero IJssel was hij te zien in Scrooge Live 2021. Maar waar we natuurlijk vooral nieuwsgierig naar zijn is de rol van Tygo Gernandt in Ferry De Serie.
 • Ruud Smulders is cabaretier, rapper, columnist, schrijver én dus ook acteur. Je kunt hem kennen als presentator van Killer Camp op Prime Video*. Eerder zag je hem in Smeris, Baantjer: Het Begin, Project Gio en Achter gesloten deuren.
 • Bert Apeldoorn zag je – net als Irma Hartog – in Tweede Hans. Daarnaast heeft hij tal van gastrolletjes op zijn naam staan. Sinds seizoen 10 komt Bert Apeldoorn steeds vaker voorbij in Flikken Maastricht als Larry Konings. Zo zag je hem bijvoorbeeld ook in seizoen dertien en Flikken Maastricht seizoen vijftien.
 • Simone Milsdochter zag je bijvoorbeeld in Vlaamse series als Wolven (een fantastische reeks!), maar ook in Windkracht 10 en Als de dijken breken. In 2019 had ze nog een grote rol in De 12 van Schouwendam.
 • Patrick Vervueren zag je recent in F*** you very, very much, maar je zag hem bijvoorbeeld ook als verpleger Jens in Professor T. en als vriend van Sacha in Gent West.
 • Manou Kersting is dan weer te zien als Alberto, je zag hem al voorbij komen in seizoen 16 en ook in seizoen 17 is hij van de partij. Hem zag je recent bijvoorbeeld in Fair Trade (een echte aanrader voor de liefhebbers van Flikken Maastricht), maar ook in Undercover en Instafamous. Of wat dacht je van Romaissa – De superheld uit Rotterdam.
 • Kim Hertogs zagen we in de eerste aflevering van Flikken Maastricht seizoen 17 als rechercheur Juliette De Coningh. Recent zag je haar bijvoorbeeld in de indrukwekkende film Zee van tijd en de serie Geldwolven. Als je die artikelen leest, ontdek je waar je haar verder kant kent.

Seizoen 17 Flikken Maastricht kijken

Wil je seizoen 17 van Flikken Maastricht kijken, dan kan dit vanaf vrijdag 17 februari wekelijks om 20.30 uur op NPO1. De afleveringen zijn daarnaast ook te kijken op NPO Plus en NPO Start. Let op: wil je vanuit het buitenland kijken, dan kan dat via een VPN Verbinding* (die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat). Maar zorg wel dat je dat snel doet, want de afleveringen gaan dan achter de paywall op NPO Plus. Helaas is (volgens mij) nog niet mogelijk om NPO Plus in België of elders te kijken. Wist je dat alle seizoenen op dvd zijn uitgebracht? Zo heb je een box van Seizoen 1 t/m 15. Seizoen 16* is los verkrijgbaar.

Flikken De Podcast

En vergeet ook niet naar Flikken de Podcast te luisteren. Ze hebben erg leuke interviews. Zo kon je afgelopen week bijvoorbeeld luisteren naar de aflevering over Bad Girls, waarvoor ze ook Marieke Dilles – die de rol van Lies Dewulf speelde – hebben geïnterviewd.

Lees meer over de inhoud van Flikken Maastricht seizoen 17:

De val (aflevering 1)

Maar ook wat de andere hoofdpersonen in Flikken Maastricht betreft, starten we in seizoen 17 met vragen. Komt Wolfs (Victor Reinier*) nog uit de gevangenis? En hoe gaat het verder met Romeo (Sergio Romero IJssel*), die zich moet verdedigen tegen het OM om zijn functie te behouden. Uiteindelijk zijn de Ardennen het decor voor een zeer spectaculaire afrekening. De naam van aflevering 1 is De val; dus dat belooft spannend te worden!

Rehabilitatie (aflevering 2)

Wolfs en Eva moeten zich zien te rehabiliteren en worden verhoord door de rijksrecherche. Eddie blijkt een erfenis achter te hebben gelaten; de criminele geldschieter bij wie Eddie op naam van Floris Wolfs tonnen heeft geleend, wil zijn geld terug. Marion ontfermt zich over een middelbare schoolvriend, maar ze kan niet zo veel voor hem betekenen als ze hoopt. Na een, ondanks al Marions inzet, dramatische afloop moet ze zien te verwerken wat er is gebeurd

Schutters (aflevering 3)

Na een typisch Limburgse folklore schutters festival wordt de winnaar doodgeschoten gevonden. Is hier sprake van jaloezie, of zit er meer achter? Marion en Romeo krijgen te maken met aan jeugdzorg toevertrouwde kinderen die er alles aan doen om zich aan die zorg onttrekken. Pubergedrag of is er sprake van grotere problemen.

Monddood (aflevering 4)

Er wordt een jong meisje in het heuvelland aangetroffen. Ze lijkt niet te kunnen spreken en ondanks onderzoek van de rechercheurs blijkt er nergens een meisje vermist. Wolfs en Eva duiken in de zaak en ontdekken een gruwelijke geschiedenis. Marion en Romeo krijgen te maken met een vasthoudende oude man die zijn aangifte van vernieling serieus genomen wil zien. Maar als na onderzoek van Romeo en Marion blijkt wat er achter zit, heeft de oude man spijt van zijn aangifte. Ondertussen blijkt Eddie door de inspanningen van de dierenartsen die hem gered hebben aan de poorten van de hel ontkomen te zijn.

Grafschenners (aflevering 5)

Er wordt een zwaar gewonde vrouw aangetroffen in een sjieke buurt. Als blijkt dat ze een dochter heeft, gaan alle alarmbellen af. Zeker als blijkt dat de gescheiden vader van het meisje gechanteerd wordt door criminelen die haar ontvoerd hebben. Ondertussen zijn Romeo en Marion bezig met een clubje grafschenners. Als blijkt dat deze zaken elkaar raken, komt alles in een stroomversnelling.

Nico (aflevering 6)

Vreemdgaan leidt in de drugswereld meteen tot afrekeningen. Ook onschuldigen zijn niet veilig voor hun wraak. Wolfs en Eva achterhalen de gebeurtenissen en blijven zitten met een bijzondere getuige die bij gebrek aan beter een kamer krijgt in De Ponti. Marion en Romeo krijgen te maken met agressieve, homofobe mensen. Vooral Marion is niet zomaar van ze af.

Schuld en boete (aflevering 7)

De criminele geldschieter wil het geld terug wat Eddie had geleend op naam van Wolfs. Hij dreigt met moord en doodslag. Met een list weten Wolfs en Eva hem te misleiden. Ze komen onder zijn druk uit, maar dat heeft natuurlijk een prijs. Marion en Romeo vinden een doodzieke vrouw in een parkje. Ze blijkt een uitgebuite arbeidsmigrant en met haar laatste adem vraagt ze Romeo en Marion haar collega te helpen. Dan blijkt de werkgever een machtig iemand.

Alibi (aflevering 8)

Een abortusarts wordt vermoord gevonden in haar appartement. Al snel wordt DNA aangetroffen van een bekeerde motor crimineel. Is ze slachtoffer van de verhardende discussie over abortus en vermoord door een fanaat? Marion en Romeo worden bij een inbraak geroepen in de zaak van een ex-profvoetballer. Er blijkt voor tonnen aan verzamelobjecten te zijn gestolen. Eddie heeft afgerekend met zijn verzorgers. Hij gaat achter Wolf en Eva aan.

Uitlevering (aflevering 9)

Een protegé van Wolfs en Eva, voormalig boefje Emilio die ze eigenhandig uit de criminaliteit hebben getrokken, blijkt door Amerika gevraagd om uitgeleverd te worden. Volgens de Amerikaanse justitie heeft Emilio drugs geleverd aan een Amerikaanse staatsburger. Emilio roep Wolfs en Eva om hulp en beweert onschuldig te zijn. Wolfs en Eva ontdekken dat Emilio gelijk heeft, maar daarmee is de uitlevering nog niet van de baan. Romeo en Marion duiken in de huurfraude rondom studentenkamers en worden daar niet vrolijk van.

Alte Kameraden (aflevering 10)

In Frankrijk wordt een gendarme vermoord. De verdachte is een oude bekende van Eva en Wolfs, een neonazi die als informant voor de politie heeft gewerkt. Wolfs en Eva zoeken de leider van de neonazigroep op die inmiddels zijn straf heeft uitgezeten. Als blijkt dat voormalige informant na de moord een manifest heeft achtergelaten waarin hij een massamoord aankondigt, gaan alle alarmbellen op rood. Marion en Romeo worden bij een geschil om een huis geroepen. Dat blijkt op moord en doodslag uit te draaien.

Barsten (aflevering 11)

Terwijl Romeo worstelt met een onbetrouwbare bezorgdienst krijgt Marion het flink voor haar kiezen. Meerdere doden, waaronder een kind tijdens haar dienst. Ze houdt zich stoer, maar is dat wel de goede houding? Het doet haar meer dan ze wil toegeven en ze zich realiseert. 

Let op: op vrijdag 5 mei is er geen aflevering. Aflevering 12 is dan ook te kijken op vrijdag 12 mei om 20.30 uur.

Vreemdgangers (aflevering 12)

Een hartchirurg wordt doodgeschoten aangetroffen in een woning die vreemdgangers kunnen huren voor hun samenkomsten. Is het een ordinaire woningoverval die hem fataal is geworden of heeft het overspel er wel degelijk mee te maken? Marion probeert te blijven functioneren, maar blijkt toch te veel last van de eerdere gebeurtenissen te hebben.

Moord op rechercheur De Coningh (aflevering 13

Als de Belgische rechercheur De Coningh (Kim Hertogs) vermoord in Maastricht wordt gevonden, rijst het vermoeden dat Eddie nog leeft. Zitman verbiedt Wolfs en Eva om achter hem aan te gaan, maar die laten zich niet weerhouden. Ze reconstrueren wat er met Eddie gebeurd is na de schietpartij en komen hem langzaam op het spoor. Maar daar heeft Eddie rekening mee gehouden. Hij heeft zijn plan klaar. Marion moet accepteren dat ze aan PTSS lijdt. Zitman gaat er alles aan doen om haar weer in functie te krijgen.

Flikken Maastricht seizoen 18

Als een serie inmiddels toe is aan het zeventiende seizoen, dan zou het natuurlijk zomaar het laatste jaar kunnen betekenen. Maar we hebben goed nieuws voor de liefhebbers: in de zomer van 2021 is al bekendgemaakt dat er drie nieuwe seizoenen kwamen: 16, 17 en dus Flikken Maastricht seizoen 18. Blijf ons volgen via social media als je wil weten wanneer dit wordt uitgezonden.

Vlaamse oorsprong 

Flikken Maastricht – maar dat geldt ook voor Flikken Rotterdam – ontleent zijn naam en opzet aan de Vlaamse reeks Flikken. Met achttien seizoenen duurt de Nederlandse bewerking van het Vlaamse Flikken al een stukje langer; daar werden namelijk tien seizoenen van gemaakt. Van de Rotterdamse variant zijn inmiddels zes seizoenen gemaakt; of een zevende volgt, durf ik niet te zeggen. Eén van de vaste actrices Maartje van de Wetering heeft in ieder geval laten weten dat zij haar laatste seizoen heeft gespeeld. 

Flikken Gent kijken

Wist je dat Flikken Gent op dit moment weer op tv te kijken is? Klik op de gekleurde tekst en ontdek meer over de serie en wat de cast nu doet. Wil je de reeks kijken? Hij staat volledig op Videoland en VRT MAX. Heb je geen Videoland maar wil je deze reeks vanuit Nederland of een ander land wel kijken, dan kun je via een VPN Verbinding ook naar VRT Max kijken. Zorg dan dat je eerst de VPN Verbinding op België zet. De complete collectie van Flikken (maar liefst 40 dvd’s) is ook nog steeds verkrijgbaar, net als losse dvd’s van de verschillende seizoenen. Ontdek ze via: Flikken op dvd*.

Foto: AVROTROS / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 mei 2023 /