Bittersweet Sixteen op Netflix kijken – ontdek alles over cast

Bittersweet Sixteen is nu op Netflix te kijken. Deze film is geschreven door Anna Verheyen, de dochter van Jan Verheyen en Lien Willaert. Samen met haar ouders heeft Anna Verheyen de regie van Bittersweet Sixteen gedaan. Ontdek alles over het verhaal en de jonge Bittersweet Sixteen cast.

Anna Verheyen

Dat ze in de familie Verheyen-Willaert verzot op film zijn, was al langer geen geheim meer. Ook dochter Anna Verheyen de smaak ook volledig te pakken. Ze schreef tijdens de eerste semi-lockdown (als destijds bijna zestienjarige) het gedeeltelijk autobiografische Bittersweet Sixteen, een film voor en over – en dus ook deels van – tieners en hoe te overleven in de jungle van de middelbare school. Ouders Jan Verheyen en Lien Willaert gingen daarna met het scenario aan de slag, maar altijd met kritische input van Anna. “Nee, papa, dat gaan we niét doen. Dat is oude mensen-humor”. Dit om de authenticiteit te bewaren.  

Bittersweet Sixteen

Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbareschool, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest Glenn in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Bittersweet Sixteen cast

De Bittersweet Sixteen cast bestaat uit opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Nell Cattrysse (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) en Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Steve Geerts (Mathias, de papa van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) en Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (‘De reus’), Isabelle Van Hecke (mw. Troch), Maarten Nulens (Mr. Coulier) en Kürt Rogiers als de schooldirecteur.

Jonge cast

Ben jij benieuwd waar je de jonge acteurs en actrices uit de Bittersweet Sixteen cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Yana Steenhout debuteert op het witte doek als Lotte in Bittersweet Sixteen.
 • Ninalotte Roose is – net als Yana Steenhout – een debuterende actrice.
 • Nell Cattrysse debuteerde als Maybell in The Broken Circle Breakdown. Daarna zagen we deze jonge actrice in films als Het vonnis, Labyrinthus, Vele Hemels en Facades.
 • Aaron Blommaert heeft al heel wat ervaring. Op dit moment is hij op tv te zien als co-presentator van Tien Om Te Zien. En deze zomer speelt hij de hoofdrol in Familie spin-off Raven en Louise in het nauw. Maar je zag hem ook in Het Geheim van Raven en #LikeMe seizoen 3. Naast acteur is Aaron Blommaert ook zanger en radio-presentator.
 • Nidal van Rijn debuteerde in De vloer op jr, maar je kent hem ook uit Wannabe’s en Schijtluizen. Recent is hij – net als Héritier Tipo – die ook te zien is in Bittersweet Sixteen gestart als nieuwe wrapper bij Ketnet.
 • Zion Luts was eerder in Ghost Rockers (2017) te zien als Samuel Kent.
 • Steffie Mercie Steffi Merci is op dit moment in de bioscoop te zien als Cleo in FOMO. Je zag haar eerder in Vloglab #Stories. Ze is influencer, maakt YouTube-video’s en is ook actief op TikTok. Ze vormt een koppel met Gerben Tuerlinckx.
 • Stien Edlund is een ondernemende influencer, die je bijvoorbeeld van TikTok kunt kennen en uit Vloglab #Stories.
 • Ayco Weets debuteert eveneens in de Bittersweet Sixteen cast. Later dit jaar zal ze te zien zijn in de film Rewind met CEMI.
 • Maxine Janssens leerden we kennen als Ellis in Kosmoo. Maar je hoorde haar ook in podcast series als Het Oord, Duke en Het Meer. Daarnaast was ze vorig jaar als Isa in Familie te zien.
 • Imea Denooze ken je ook uit Ketnet Musical – De Finale. Zij won de hoofdrol in het Ketnet-programma.
 • Emma Van Raemdonck debuteerde als HannaH in HannaH, waarna we haar eveneens zagen in HannaH & Co (Heren van Herzele). Ze zal te zien zijn in seizoen 2 van De Twaalf.
 • Héritier Tipo zingt, danst en acteert. Zo kun je hem kennen als Marnix uit Vloglab #Stories. En net als Nidal van Rijn is hij dus één van de nieuwe Ketnet-wrappers.

Acteurs en actrice

In de Bittersweet Sixteen cast zien we ook zeer ervaren acteurs en actrices. Natuurlijk kunnen we je daar ook meer over vertellen.

Bittersweet Sixteen kijken

Bittersweet Sixteen draaide eind 2021 in de Belgische bioscoop. Nu kun je ‘m dus kijken op Netflix. Daarnaast is de film ook op DVD en Blu-ray beschikbaar. De film is een productie van Max Rockatansky NV i.s.m. Zodiak Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 augustus 2022 /