Billie vs Benjamin nieuwe serie Shelter op Streamz kijken | alles over cast

Billie vs Benjamin – met hoofdrollen voor Charlotte Timmers, Ward Kerremans, Jeroen Perceval en Joke Emmers – is nu te kijken op Streamz. Later wordt deze serie op VTM uitgezonden.

Shelter

Shelter – die je kent van de sketches in Wat Als?, het hilarische Safety First en de ijzersterke VTM-serie Studio Tarara – maakt deze nieuwe serie voor VTM. De werktitel luidt op dit moment Billie vs Benjamin. Wanneer de serie uitgezonden wordt, is nog niet bekend. Het is een romcom over een jongen en een meisje die halsoverkop verliefd worden op elkaar. Hun liefde wordt echter bemoeilijkt door politieke principes. Want Billie is links, Benjamin is rechts. Billie vs Benjamin is een reeks over liefde en angst: Romeo en Julia ten tijde van polarisatie.

Cast Billie vs Benjamin

De hoofdrollen in Billie vs Benjamin zijn weggelegd voor Charlotte Timmers en Ward Kerremans. Charlotte Timmers speelt de rol van Billie. Ward Kerremans kruipt in de huid van Benjamin. Zij worden bijgestaan door Joke Emmers en Jeroen Perceval. Joke Emmers speelt Billies beste vriendin Marie. Jeroen Perceval is Tommie, de beste vriend van Benjamin.

Vier Vlaamse acteurs waar we op VlaamsKijken inmiddels al verschillende keren over hebben geschreven. We zetten ze op een rijtje.

Verhaal Billie vs Benjamin

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ’trut’ in Billie (Charlotte Timmers) en de rechtse ‘lul’ in Benjamin (Ward Kerremans) naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden. 

Pad van de liefde

Billie vs Benjamin gaat over hoe angst en polarisatie het pad van de liefde onmogelijk maken. Over hoe mensen per sé gelijk willen halen en daarvoor steeds extremere standpunten innemen. Ieder vanuit zijn eigen bubbel, gesteund door vrienden op social media. Ook Billie en Benjamin zitten elk in hun eigen bubbel. Ook zij zijn bang. Bang dat ze niet genoeg zijn, bang dat er niet genoeg gaat zijn voor iedereen in onze maatschappij. En als hun angst het overneemt en leidt tot een blinde haat voor de tegenpartij… welke plaats krijgt hun liefde dan nog?

Billie vs Benjamin bij VTM

Billie vs Benjamin werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse Overheid.

Foto’s via VTM

  • Ward Kerremans: Marnik A. Boekaerts
  • Charlotte Timmers: capture;talents 
  • Jeroen Perceval: Toon Aerts
  • Joke Emmers: BuroBerkovitch/GVB

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 april 2021 /