Hoodie cast, personages en verhaal (seizoen 1 en 2) – ontdek er alles over!

‘Hoodie’ vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerde freerunner, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. Maak kennis met de cast van Ketnet-serie Hoodie, inmiddels toe is aan het tweede seizoen. Het tweede seizoen van Hoodie wordt uitgezonden vanaf 22 maart op Ketnet.

Ontdek onderaan dit artikel ook meer over de Hoodie-activiteiten: zo is er zelfs een Hoodie-tocht in Brussels.

Cast Hoodie

De cast van Hoodie bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (WTfock), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune (Keizersvrouwen). Ook ervaren rot Inge Paulussen (Beau Séjour) maakt deel uit van de cast. Dit geldt zowel voor het eerste als het tweede seizoen van Hoodie.

Makers Hoodie (seizoen 1 en seizoen 2)

De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter en Olympia Allaert. In het eerste seizoen van Hoodie heeft ook Anthony Nti regie gedaan. Hem ken je dan weer van De Shaq.

Verhaal Hoodie (seizoen 1)

Hoodie is een superheldenverhaal met als centrale figuur Pieter (Maarten Cop), een doodnormale jongen zonder magische krachten. Een jongen met het hart op de juiste plaats en een uitzonderlijk talent voor zijn avontuurlijke hobby. Sport lijkt niets voor hem, maar Pieter beoefent al twee jaar parkour. Hij traint met de oudere Soufian (Iliass Dennoune) , de beste traceur die hij kent, en hij doet dat stiekem. Zijn moeder (Inge Paulussen) zou het namelijk nooit goedkeuren. Ze is wijkagente en op andermans daken lopen is nu eenmaal niet waar de politie van houdt. Maar de buurt heeft zijn supertalent nodig. Flo (Lotte Stevens), Basim (Armin Mola) en Kenza (Ahlaam Teghadouini) overtuigen Pieter om het onrecht in zijn wijk, Vrijbeek, te bestrijden. Hij komt tot het besef dat hij, door een Robin Hood te zijn, iets kan betekenen. Een onverwachte vriendengroep is geboren. Samen zijn zij team Hoodie.

Tweede seizoen Hoodie

In het tweede seizoen van Hoodie bestrijdt hij samen met zijn vrienden als een moderne held het onrecht. Ditmaal teistert een supersnelle vandaal zijn geliefde Brusselse wijk Vrijbeek. Team Hoodie staat met de rug tegen de muur en dus beslist Pieter om Soufian terug naar Brussel te halen. Niet uit vriendschap, wel omdat hij de geknipte trainer is om weer een echte superheld te worden. Maar Soufians komst valt bij de andere teamleden niet in goede aarde. Het team raakt verscheurd en Pieter staat voor moeilijke keuzes. Alsof dat allemaal niet lastig genoeg is, wordt Pieter ook nog eens uitgedaagd door zijn ultieme aartsrivaal.

Maarten Cop als Pieter de Jonge in Hoodie
Maarten Cop – Pieter de Jonge

Maarten Cop

Maarten Cop speelt de hoofdrol in Hoodie. Hij kruipt in de huid van Pieter, die enig kind is sinds de dood van zijn oudere zus Isa. Zijn ouders zijn gescheiden. Bij zijn vader, een fabrieksarbeider, ligt Pieter continu in conflict, want zijn pa vindt dat hij van alles moet: voetballen, vrienden maken, pinten pakken, optrekken met zijn irritante stiefbroer Ezra. En thuis bij zijn alleenstaande moeder, waar Pieter week om week woont en het liefst van al is, krijgt hij weinig aandacht vanwege haar drukke job als politieagente.

Achter Pieters imago van zwijgzame maar mysterieuze jongen zit een integere, gevoelige jongen met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Met zijn parkourtalent kan hij wat volwassenen niet kunnen, wat de politie niet kan. Hij wil zijn overwerkte moeder stiekem helpen. Wanneer de buurt wordt lastiggevallen door de ‘Redkets’, een criminele bende van traceurs, staat Pieter op als Hoodie om het onrecht te bestrijden.

Maarten Cop (°2000) is opgegroeid in het Antwerpse Kapellen. In het middelbaar onderwijs volgde hij ‘Beeldende architecturale kunsten en publiciteit’. Op acteervlak deed Maarten zijn eerste ervaringen op in seizoen 1 en 2 van de internet dramareeks wtFOCK, waarin hij de rol van Luka vertolkte. Maarten is, net als zijn Hoodie hoofdpersonage Pieter, passioneel bezig met de sport parkour. Toen Maarten 13 jaar was, kwam hij voor het eerst in contact met deze sport. Hij startte met een salto in de speeltuin in zijn buurt, waarna hij zich fanatiek is gaan verdiepen in parkour. Maarten gaf later ook parkourles aan jongeren tussen 8 en 17 jaar. Daarnaast zingt Maarten ook en is hij bezig met fotografie.

Lotte Stevens als Flo Muller in Hoodie
Lotte Stevens – Flo Muller

Lotte Stevens

Lotte Stevens speelt Flo Muller. Zij is het buurmeisje van Pieter en is een echte girl next door die op alles ja zegt. Ze ziet in iedereen het beste, vindt de wereld geweldig, want: er is zovéél om leuk te vinden. Ze is een vloedgolf van ideeën, maar door haar drukke geest verliest ze al eens het overzicht. Of gaat ze te snel. Of komt ze niet verder.

Flo komt op voor zichzelf en anderen. Ook als anderen daar niet op zitten te wachten. Ze heeft een zwak voor de underdog. Daklozen krijgen haar zakgeld, een gepeste klasgenoot wordt onmiddellijk haar project, oude omaatjes kunnen op haar rekenen. Flo ontdekt dat buurjongen Pieter een stiekem parkour-leven leidt en daarmee criminelen kan “pakken”.

Lotte Stevens (°1993) komt uit Geel. Lotte beoefende 12 jaar lang volleybal en ze turnde ook fanatiek, maar ook haar creatief talent kwam al snel boven. Als kind zong ze in een jeugdkoor en volgde ze hedendaagse dans en ballet. Dat motiveerde haar om auditie te doen voor de muscial The Sound Of Music en daar had ze meteen de rol Marta von Trapp beet. Haar zang-, dans- en acteertalent kwamen ook mooi samen toen ze besloot muscialtheater te gaan studeren aan de Fontys hogeschool in Tilburg (NL). Daarna voltooide ze aan dezelfde school ook een Master Muziektheater. Na haar afstuderen schitterde Lotte in diverse musicals, waaronder The Little Mermaid, Evita en Zoo Of Life. Lotte tourt ook een met eigen muzikale voorstelling genaamd Grote Madammen in ’t Klein. En nu dan op Ketnet in de cast van Hoodie.

Hoodie: Armin Mola als Basim El Amrani
Armin Mola – Basim El Amrani

Armin Mola

Basim wordt gespeeld door Armin Mola. Hij is de clown van de groep. Een ondeugend, klein kind met een rijke verbeelding. Als hij weer iets stoms heeft gedaan, maakt hij er een grap van. Lachen is zijn schild. Het is zijn manier om iemand te zijn. Basim is een lolbroek die Hoodie beschouwt als zijn grootste prank, maar ontdekt dat Hoodie veel groter en belangrijker is dan gewoon een spannende ervaring.

Basim komt uit een Marokkaans gezin dat het niet breed heeft, maar waarin zonen tot en met hun kleuterjaren traditiegetrouw als prinsen worden behandeld. Alleen bij zijn beste vriendin Flo durft hij iets van zichzelf te laten zien en heeft hij de grootste mond over de stoerste pranks. Kenza is Basims nicht. Hij vindt haar oersaai. Het enige dat nog tof aan haar kon zijn, is dat ze voetbalt, maar ze is veel te heilig volgens hem.

De goedlachse en enthousiaste Armin Mola (°1999) werd geboren in Iran, maar groeide op in Turnhout en Leuven. Van de onbekende talenten uit de cast van Hoodie heeft hij al het meeste podiumwerk op zijn naam. Armin Mola voltooide recent een opleiding Woordkunst-Drama aan het Leuvense Lemmensinstituut. Al op de jonge leeftijd van 3 jaar kroop de kleine Armin op het podium om te zingen en dansen. Als songwriter en rapper nam hij in 2014 deel aan The Voice Kids en hij brengt onder de naam R-Mind muziek uit. Armin beatboxt graag en speelt piano en gitaar. In het theater vertolkte Armin een rol in ‘Odysseus. Een zwerver komt thuis’ een productie van het Brusselse theater KVS. Op TV speelde hij gastrollen in het Ketnet-programma De dokter Bea show, de VTM Kids-reeks Vloglab, de VTM-reeks De Buurtpolitie en de Telenet dramareeks It’s Showtime.

Hoodie: Ahlaam Teghadouini als Kenza Benal
Ahlaam Teghadouini – Kenza Benal

Ahlaam Teghadouini

Kenza (Ahlaam Teghadouini) lijkt het introverte meisje dat zich wat afzijdig houdt, maar is behoorlijk zelfstandig en staat niet gewoon aan de kant. Ze observeert. Ziet de details die anderen ontgaan. Ze is slim en weet veel. Waar anderen door het bos de bomen niet meer zien, bewaart ze met haar intelligentie, kennis en nuchterheid het overzicht. En dan kan ze met heerlijk droge opmerkingen haar overmoedige vrienden op hun plaats zetten en één ding moet iedereen -zelfs de lerarenhaar nageven, haar humor mist nooit een doel.

Kenza vervoegt het Hoodie-team vooral om Basim in het oog te houden. Het plichtsbewuste meisje heeft haar vader immers beloofd om haar neef in het gareel te houden en een goede invloed te zijn. Maar al snel ontdekt Kenza haar waarde voor het team en voelt ze dat zij, als kinderen, wel degelijk een belangrijke impact kunnen hebben op de maatschappij. Ze begint te genieten van hun Hoodie-acties, en verlegt stap voor stap haar grenzen.

De Brusselse Ahlaam Teghadouini (°1997) behaalde in het middelbaar onderwijs een diploma Woordkunst-Drama op het Kunsthumaniora in Laken. Later volgde deze sportieve dame een opleiding als sportcoach. Een mooie achtergrond om deel uit te maken van de cast van Hoodie. Ze maakte kennis met acteren door de theaterwereld. Zo speelde Ahlaam in verschillende producties van het Brusselse collectief TinT en is ze actief als ambassadrice van het Brusselse jeugdtheater BRONKS. Naast acteren speelt ze ook graag piano, schrijft ze liedjes en zingt en danst ze graag. Ahlaam Teghadouini is in 2021 niet alleen te zien in het tweede seizoen van Hoodie, ze zal ook te zien zijn in de nieuwe serie van VIER en Netflix: Grond.

Iliass Dennoune als Soufian Alaoui in Hoodie
Iliass Dennoune – Soufian Alaoui

Iliass Dennoune

Soufian Alaoui (een rol van Iliass Dennoune) groeide op in een klein flatje in een achterstandswijk, in een ongezonde gezinssituatie. De straat op gaan en parkour doen, was een noodzaak om niet thuis te moeten zitten. Zijn pleintje werd zijn living. Hij heeft nooit geleerd dat het goede loont en het kwade bestraft wordt, want in zijn slechte buurt zag hij enkel het tegenovergestelde. Toen de onervaren Pieter Soufian verraste met lef en talent door een sprong te wagen, besloot hij Pieters mentor te worden. Soufian zag Pieter als zijn kleine broertje en leert hem alles dat hij kan en kent. De sprongen en behendigheid, maar ook de daken en buurten en routes.

Iliass Dennoune (°1993) is een echte Brusselse ket en past daardoor precies in de cast van Hoodie. Hij werd geboren in Anderlecht en is vlot 4-talig: Frans, Nederlands, Arabisch en Engels. Hij turnde jaren lang op hoog niveau. Deze skills zorgen ervoor dat ook parkour een sport is die helemaal bij hem past. Iliass kreeg de smaak om te acteren te pakken vanaf zijn 12 jaar en speelde daarna in enkele kortfilms. Hij regisseerde ook zelf al enkele korte films. Als acteur speelde hij gastrollen in onder meer de Eén politiereeks Professor T. en de NPO dramaserie Keizersvrouwen.

Inge Paulussen als wijkagende Dorien in Hoodie

Inge Paulussen – Dorien

Inge Paulussen is de ervaren rot in de cast van Hoodie. Zij speelt de rol van Dorien. Een sterke vrouw die het als politieagente belangrijk vindt vriendelijk te zijn en mensen met een glimlach aan te spreken. Ze kan heel snel schakelen naar kordaat en streng als ze voelt dat er iets niet klopt. Ze heeft een strakke visie op hoe de wereld in elkaar zit, op goed en kwaad, en ziet het als haar roeping om haar wijk te beschermen als een vriendelijke wijkagente. Maar als je de regels breekt dan krijg je met haar te maken. Ze heeft het niet gemakkelijk als alleenstaande moeder met een drukke job, en is vaak vermoeid.

Hoodie is wat haar betreft geen welkome gast in haar buurt. Ze vreesde al dat dit vroeg of laat zou gebeuren, dat de wijkbewoners zelf het heft in handen beginnen nemen, met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Daarom ook besluit ze dat ze beter zelf snel die Hoodie ontmaskert, voordat er slachtoffers vallen.

Inge Paulussen (°1976) is een Vlaamse actrice. Ze studeerde in 1998 af aan Studio Herman Teirlinck in haar thuisbasis Antwerpen. Inge speelde in verschillende theaterproducties van onder meer Laika, Toneelhuis en HetPaleis. Met haar talrijke rollen in comedy- en dramareeksen op Vlaamse TV vergaarde Inge veel bekendheid. Ze speelde hoofdrollen in onder meer de reeksen Witse, Clan, Loslopend Wild en in de recent bejubelde Eén-reeks Beau Séjour. Zelf was ik erg onder de indruk van haar rol in Netflix-serie De Bende van Jan de Lichte. En ze zal ook te zien zijn in Een Goed Jaar.

Brussel als personage

De stad Brussel kun je ook wel zien als onderdeel van de cast van Hoodie. Brussel – Pieters beste maat en bondgenoot – heeft een lelijke reputatie, als het bastaardkind van België. Maar Pieter en zijn vrienden zijn juist trots op hun thuisstad. Bij hen bruist het van het optimisme om mooie dingen te creëren. Zij genieten van de mogelijkheden, ze knokken voor de bewondering die de stad in hun ogen verdiend. Brusselse jongeren staan aan de voet van verandering in België. Want de sfeer van belofte, ook dat is de stad Brussel.

Hoodie is parkour

Parkour is de in Parijs ontstane loopdiscipline van traceurs en freerunners, die hun grenzen willen verleggen met enkel de skills van hun lichaam en de obstakels van de stad. Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline – de vrijheid en het verleggen van grenzen – ook heel belangrijk. Het is beheersing en fun, gepaard met avontuur.

Coole moves

“Met Hoodie brengen we een straf fictieverhaal in een bijzondere setting. Brussel maakt een belangrijk deel uit van de reeks. We tonen onze hoofdstad in al zijn diversiteit,  met de kansen en uitdagingen die horen bij het leven in een grootstad. De coole moves en filosofie van parkour hebben we ingebed in een spannend verhaal. Met in de hoofdrol vier tieners van verschillende achtergronden, die op zoek zijn naar hun identiteit”, aldus Els Roovers, aanbodsverantwoordelijke Ketnet, bij de lancering van het eerste seizoen van Hoodie.

Hoodie-activiteiten

Hoodie is meer dan enkel de fictiereeks. Ketnet hanteert een 360°-aanpak en laat zo op verschillende manieren de wereld van Hoodie tot bij de kinderen komen. Op Ketnet.be en in de app kan je de Hoodie-game spelen en in tutorials van Pieter kan je parkour tricks leren.

Hoodie tocht door Brussel

en er is ook de Hoodie-tocht door Brussel. In de thuisstad van Team Hoodie kunnen de Ketnetters letterlijk in de voetsporen stappen van hun grote Hoodie-helden. Jeroen Roppe van visit.brussels: “In de Hoodie-tocht door Brussel zie je de hoofdstad echt door de ogen van Hoodie. Het is een verrassende wandeling, waarin kinderen en hun ouders Brussel op een heel andere manier kunnen leren kennen. We hebben al veel toffe reacties ontvangen en hopen de komende tijd nog veel Ketnetters te verwelkomen.”

Hoodie-boekje

De tocht brengt de kinderen met behulp van een Hoodie-boekje langs verschillende herkenbare plekken uit de reeks. Net als in Hoodie komen er coole jumps aan te pas en kunnen de Ketnetters meedoen aan leuke foto-opdrachten. Na de tocht weten de kinderen én hun ouders hoe je bijvoorbeeld een echte ‘corner turn’, ’tic tac’ of ‘cat leap’ maakt. Het Hoodie-boekje is onder andere te verkrijgen in de toeristische kantoren van visit.brussels. Voor meer informatie kan je terecht op Ketnetvoorouders.be en agenda.brussels/hoodietocht.

Kijken naar Hoodie

Het tweede seizoen van Hoodie wordt vanaf 22 maart 2021 van maandag tot donderdag uitgezonden omstreeks 17.40 op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app. In Nederland kun je het eerste seizoen van Hoodie kijken via Videoland.

Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria (makers van o.a. Olly Wannabe en De Helden) met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 maart 2020 /