wtFOCK: online soap voor jongeren

wtFOCK is een online soap voor jongeren. In 2018 gestart door VIER in samenwerking met Telenet. Het is zo’n succes dat wtFOCK in 2019 het meest populaire zoekwoord in Vlaanderen was. SBS heeft aangekondigd dat er weer nieuwe afleveringen komen. Natuurlijk spelen verliefdheid, vriendschap, nijd en de groeipijnen, taboes en onzekerheden daar weer de hoofdrol in. Ontdek in dit artikel alles over de cast.

Cast wtFOCK

Wat erg leuk is, is dat in wtFOCK heel veel onbekende acteurs en actrices hun opwachting maken. Al hebben we ook een aantal opvallende namen voor je kunnen spotten in de cast. Allereerst heb ik de nieuwskomers voor je op een rijtje gezet. Dat zijn Veerle Dejaeger (als Zoë), Femke van der Steen (Jana), Nona Janssens (Amber – en eerder te zien als Charlotte in Nieuw Texas), Yara Veyt (Luca), Jonathan Michiels (Viktor), Nathan Bouts (Jens), Willem Herbots (Robbe – hij speelde mee in de short-films Childhood Freedom en Fictional Characters), Britt Hellinx (Gill), Lilith Pas (Britt – zij was eerder te zien in een aflevering van Gent-West), Noa Tambwe Kabati (Moyo – was eerder te zien in Vermist), Cassandra Krols (Marie), Awa Ndiaye (Keisha), Zoë Schools (Maud – was eerder in een aflevering van Deadline 25/5 te zien en in de short-film Nymphet) en tot slot Stijn Coppens (Max). 

Nathan Naenen

De bekendste acteur in deze serie is misschien wel Nathan Naenen, die Senne speelt. Nathan kun je kennen als Kaztaar van VTMKZOOM, maar hij was ook te zien in de geweldig humoristische reeks Altijd Prijs. Hij was met een gastrol te zien in Familie en speelde Boris in Kattenoog.

Lars Brinkman

Over Lars Brinkman, die Milan speelt, is op het eerste oog misschien niet zoveel te vinden in Google. Toch heeft deze acteur en theatermaker al mooie producties op zijn naam. Het maatschappelijke karakter daarvan valt op en maakt hem denk ik tot een unieke Nederlands-Vlaamse acteur. Op dit moment reist Lars Brinkman Nederland door met Boys won’t be boys. Deze voorstelling van Rikkert van Huisstede is een maatschappelijke beweging en theatervoorstelling die een diverse groep jongens en mannen samenbrengt. Een collage van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers laat zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en vinden elkaar in het doorbreken van stereotypen. En zijn solo-voorstelling The Bitchboy Project heeft lovende kritieken gehad. En met zijn voorstelling Männerbund schetst hij een beeld van de gayscene in Nederland en Duitsland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Kortom Lars Brinkman zet je met zijn werk iedere keer weer aan het denken.

Maarten Cop

Maarten Cop speelt in wtFOCK de rol van Luka. Je kunt hem het aankomende seizoen ook zien in een nieuwe jongerenreeks. Hij speelt namelijk één van de hoofdrollen in de nieuwe KETNET-reeks Hoodie

Nora Dari

Nora Dari, die Yasmina speelt, is ook een opkomende actrice. Ze had al een gastrol in Patser, speelde mee in Bullets en speelt één van de hoofdrollen in Ghost Tropic. Dit is de nieuwe film van Bas Devos.

Louise Borgez

Ook Louise Borgez, die Lisa speelt, is zo’n aanstormend talent. Zij zal te zien zijn in de film Yummy en maakt haar opwachting tegens in De Kraak. 

Over wtFOCK

wtFOCK is een productie van Sputnik Media, gebaseerd op de reeks Skam van NRK, geschreven door Julie Andem en gedistribueerd door Beta Film. wtFOCK werd gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Met dank aan Flanders Film Funding. De eerste twaalf weken werd de regie verzorgd door Cecilia Verheyden. Vanaf week 13 was Tom Goris verantwoordelijk voor de regie. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2019 /