Yummy – zombiefilm met Clara Cleymans, Maaike Neuville en Bart Hollanders

Yummy is de eerste Vlaamse zombiefilm. Met hoofdrollen voor Clara Cleymans, Maaike Neuville en Bart Hollanders. Deze film wordt verwacht in december 2019. De producenten van onder meer ‘Black’, ‘Patser‘ en ‘Torpedo’ wagen zich nu met ‘Yummy’ aan een actievolle horrorkomedie.

In ‘Yummy’ reist een jong Vlaams koppel af naar een goedkope Oost-Europese plastische chirurgiekliniek. Een helse trip waar ze beter van thuis waren gebleven, zo getuigen de vele liters bloed die elke dag op de set vloeien.

De hoofdrollen worden gespeeld door Maaike Neuville (‘De Dag’, ‘Clan’, ‘Van Vlees en Bloed’), Bart Hollanders (‘Callboys’, ‘Professor T.’) en Clara Cleymans (‘De Ridder’, ‘Code 37’). Voorts zijn Tom Audenaert, Annick Christiaens en Taeke Nicolai te zien. Net als de Nederlandse acteur Joshua Rubin. En de Waalse acteurs Benjamin Ramon en Eric Godon in de film te zien. De regie is in handen van Lars Damoiseaux. Hij is een doorwinterde commercial, muziekvideo -en gamesregisseur, die gekend staat voor zijn gevoel voor droge humor en passie voor het horrorgenre. ‘Yummy’ is zijn langspeelfilmdebuut.

“Het is voor mij een uitgelezen kans om eens heerlijk voluit te spelen en uitbundig angstig te mogen zijn. Een film als deze is ook totaal ongezien in Vlaanderen. Ik moest hier gewoon aan meedoen”, aldus Maaike Neuville. Dat is ook wat Bart Hollanders meteen deed toezeggen op de rol: “Het script las als een trein en is bij momenten scary, spannend, grappig. En het is een tof liefdesverhaal. Het heeft het allemaal.”

Regisseur Lars Damoiseaux beaamt: “’Yummy’ is een funny liefdesverhaal in een compleet van de pot gerukte horrorsetting. Dit moet pure fun en entertainment worden. Bestel alvast maar een grote popcorn en cola voor volgend jaar in de cinema.” Er wordt gedurende 33 dagen voornamelijk gedraaid in Maaseik.

Het scenario van ‘Yummy’ is geschreven door Eveline Hagenbeek en Lars Damoiseaux. Producent is A TEAM PRODUCTIONS. De film wordt mogelijk gemaakt door Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Stap programma van Telenet, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering (Casa Kafka Pictures) en Kinepolis Film Distribution. De film zal in december 2019 in de bioscoopzalen verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Foto: Bart Hollanders, Maaike Neuville, een zombie (© Bram Goots).

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

12 november 2018 /