Bathroom Stories met Anne-Laure Vandeputte en Axelle Verkempinck

Ken je Bathroom Stories met Anne-Laure Vandeputte en Axelle Verkempinck al? Zij spelen de hoofdrollen in deze serie van regisseur Eva Cools. De reeks is nu te zien op VRT NU.

MNM lanceert webreeks

Radiozender MNM lanceert met Bathroom Stories een gloednieuwe webreeks voor jongeren. De tragikomische fictiereeks brengt heel wat thema’s aan bod waar jongeren vandaag de dag mee worstelen. Thema’s die op MNM ook worden besproken. Deze reeks is een productie van Sputnik Media (wtFOCK, Meisjes…) en een remake van Badumsliv van de Finse openbare omroep YLE.  Rapha (MNM Rising Star 2020) zingt de titeltrack.

Verhaal Bathroom Stories

In Bathroom Stories maken we kennis met beste vriendinnen Flo (Anne-Laure Vandeputte) en Isa (Axelle Verkempinck), twee millennials die gaan samenwonen. Ze besteden veel tijd in de badkamer – want daar werkt de wifi van de buren het best. Ze praten er, zoeken naar liefde, maken ruzie, liggen in bad, hebben seks, proberen wat geld te verdienen en stellen een feministisch manifest op voor een sabbatjaar – allemaal in diezelfde badkamer. Het is hun meest intieme plek, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas écht leren kennen. Regie: Eva Cools, die je kent van de film Cleo.

Cast Bathroom Stories

De hoofdrollen in Bathroom Stories worden gespeeld door Anne-Laure Vandeputte en Axelle Verkempinck. Daarnaast komen er nog verschillende jonge talenten voorbij, zoals Jennifer Heylen (Olivia), Gijs De Corte (Sander) en Aimé Claeys (techno-dj Jens).

Anne-Laure Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte is wat mij betreft één van de jonge actrices van dit moment. Ze heeft iets mysterieus over zich heen, waardoor ze de meest veelzijdige karakters kan spelen. Zo kon je haar al zien in Fiskepark, Grenslanders, De Bende van Jan de Lichte, Keizersvrouwen en op dit moment in Red Light (nu op Streamz, maar later bij BNNVARA en VTM). In deze series speelt ze steeds rollen die me intrigeren.

Axelle Verkempinck en Gijs De Corte

Axelle Verkempinck en Gijs De Corte zijn voor het publiek waarschijnlijk nog nieuwe namen. Op dit moment studeert Axelle Verkempinck – die Isa speelt in deze reeks – theaterregie in Brussel. De jonge Vlaamse acteur Gijs De Corte (die in Bathroom Stories Sander speelt) volgt zijn studie momenteel aan de Amsterdamse toneelschool & Kleinkunstacademie.

Jennifer Heylen

Jennifer Heylen is op dit moment dé vrouw, die schittert in heel wat webreeksen. Zo kun je haar op VTM GO zien in Instafamous en Brak. En nu speelt Jennifer Heylen dus Olivia in Bathroom Stories. We kunnen haar daarnaast verwachten in Glad ijs. Ze was trouwens dit seizoen ook kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld.

Aimé Claeys

Zijn naam zegt je misschien niet zoveel, maar als Aimé Claeys in Bathroom Stories in beeld verschijnt als techno-dj Jens, dan denk je waarschijnlijk ook ‘waar ken ik hem toch van’. Nou, deze jonge acteur zag je eerder in de film Wij. Daarna was hij te zien in de succesvolle reeks De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf namelijk de jonge Stefaan.

Regisseur Eva Cools

“Bathroom Stories is een herkenbare reeks over twee jonge vrouwen die geboeid zijn door feminisme, geloven in absolute vriendschap en sisterhood, houden van glitter, punkmuziek en Tinder. Het is een progressieve en verfrissende reeks waarbij vrouwen op een integere en realistische manier worden geportretteerd. De reeks gaat op zoek naar een intimiteit en lichamelijkheid die vaak in fictie wordt verbloemd. Taboes worden niet gemeden, integendeel, thema’s zoals abortus, wederzijdse instemming en body positivity krijgen extra aandacht”, aldus Eva Cools, regisseur Bathroom Stories. Zij maakte eerder de film Cleo.

Serie vanuit vrouwelijk perspectief

Eva Cools vertelt verder: “Het was interessant een reeks te maken die volledig vanuit een vrouwelijk perspectief werd geschreven, omdat je daardoor een ander daglicht op het narratief van een serie laat schijnen. Ik geloof dat veel millennials zich in de eerlijke en vaak gênante scènes zullen herkennen en beseffen dat niet alles om uiterlijke schijn op sociale media draait.”

Sputnik Media

“Af en toe komen bij een producent verhalen voorbij waarvan je aanvoelt dat ze verteld moeten worden. Bathroom Stories is er zo ééntje. Sterke storytelling die de kracht heeft een conversation starter te zijn over belangrijke thema’s voor jongeren en jongvolwassenen”, aldus Rutger Beckers van Sputnik Media.

Series voor jongeren op VRT NU

Maar Bathroom Stories is niet de enige serie voor jongeren op VRT NU. Het jongerenaanbod is flink uitgebreid. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

Burkland

In de Franstalige reeks Burkland ontdekken we het verhaal van Julia en Jack, die tijdens hun huwelijksreis plotseling verdwijnen. Terwijl ze even stoppen in een hamburgerrestaurant in het verlaten Burkland, komen ze terecht in een hectische situatie. Samen met Lou, een jonge journaliste, ontdekken we via gsm-beelden wat zich allemaal heeft afgespeeld. De Belgische makers raden aan om deze reeks te bekijken op een smartphone of tablet met oortjes, om zo volledig te worden meegesleurd in het verhaal. Burkland is een internationaal bekroonde reeks, die onder meer door de unieke kijkervaring en de straffe montage prijzen pakte in Parijs en Marseille, maar ook in Vancouver en Los Angeles.

De Slet van 6VWO

De Nederlandse reeks De Slet van 6VWO bereikte bij onze noorderburen miljoenen jongeren. De drie seizoenen zijn te bekijken via VRT NU. In het eerste seizoen gaat een pikante foto van Laura de hele school rond, met pesterijen, bedreigingen en zelfs hacking tot gevolg. Het tweede seizoen draait om de geheime en verboden relatie tussen Demi en haar leraar Paul Winters. In seizoen drie zoeken vriendinnen Justine en Sam uit wat er de avond van een feestje precies is gebeurd en hoe het komt dat Justine zich daar niks meer van herinnert.

Verschillende acteurs en actrices uit De Slet van 6VWO kwam je hier al in andere producties tegen.

La Théorie du Y

In La Théorie du Y worstelt Anna met haar gevoelens. Haar relatie met Matheo zit goed, maar ze voelt zich tegelijk ook aangetrokken tot meisjes. Met gevoel voor humor worden de clichés die vastplakken aan seksualiteit doorprikt. Van deze reeks, net als Burkland een productie van RTBF, is zowel het eerste als het tweede seizoen beschikbaar op VRT NU.

Sex

In Sex wordt Cathrine na een onschuldige kus met haar collega Selma overvallen door lustgevoelens. Thuis wacht haar vriend Simon, waarmee ze al vier jaar een relatie heeft. Hij heeft geen behoefte aan seks, maar wil naar een therapeut om zijn relatie te redden. Cathrine wil Simon sparen, maar kan het niet laten om op zoek te gaan naar de passie en spanning die ze mist in haar relatie. Deze reeks werd eerder dit jaar uitgebracht in Denemarken en viel al op verschillende internationale festivals in de prijzen.

Hashtag

Kleine daden kunnen soms grote gevolgen hebben. In Hashtag zien we hoe één account op Instagram het leven van tientallen jongeren overhoop gooit. Op de account @paaach worden leeftijdsgenoten negeatief afgeschilderd, maar niemand weet wie er achter zit. De posts gaan rond als een lopend vuurtje en zetten de hele school tegen elkaar op. Hashtag is een dramareeks gebaseerd op een waargebeurd Zweeds verhaal. Honderden jongeren verzamelden in Göteborg om een jong meisje te vermoorden. Ze maakte op Instagram haar leeftijdsgenoten zwart met intieme foto’s en kwetsende verhalen.

Foto: VRT – Bathroom Stories (leuk weetje: ze zijn gemaakt door Raia Maria Laura, die je kunt kennen uit Jonge Wolven)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 januari 2021 /