Wij met Aimé Claeys en Tijmen Govaerts kijken | alles over cast

Aimé Claeys en Tijmen Govaerts debuteerden in 2018 in de spraakmakende film Wij van René Eller. De cast bestond uit een combinatie van jonge, onbekende acteurs en bekende Vlaamse namen. Ontdek hier alles over cast, verhaal en wat de acteurs en actrices van Wij anno 2021 doen.

Nieuwsgierig naar de film Wij? Je kunt ‘m op verschillende kanalen kijken, denk aan Videoland en Prime Video (hier kun je 30 dagen gratis kijken én meteen profiteren van veel korting tijdens Prime Day op 21 en 22 juni). Daarnaast is Wij op dvd verkrijgbaar. Daarnaast is de film op zaterdag 19 juni om 00.10 uur te zien op NPO3.

Verhaal Wij

Jongeren zonder strenge opvoeding, zonder grote ambities en zonder het gevoel dat wat ze doen ook maar enige invloed heeft op de maatschappij – ze leven van dag tot dag, van het ene muziekfestival naar het andere. Wij volgt een groep van zulke jongeren in een dorpje bij de Belgisch-Nederlandse grens tijdens een hedonistische zomer waarin seksuele spelletjes de tieners langzaam tot genadeloze roofdieren maken. Het International Film Festival Rotterdam, waar deze film in wereldpremière ging, schreef: “Met zijn debuut Wij vangt Eller de rauwe, amorele uitzichtloosheid van het gelijknamige boek van de Vlaamse schrijver Elvis Peeters.”

Cast Wij

De cast van Wij wordt gevormd door jonge Nederlandse en Vlaamse acteurs, die allemaal debuteren op het witte doek. Zo maak je kennis met Aimé Claeys, Tijmen Govaerts, Pauline Casteleyn, Maxime Jacobs, Friso van der Werf, Folkert Verdoorn, Laura Drosopoulos, Salomé van Grunsven, Lieselot Busschop en Gaia Sofia Cozijn. Daarnaast in de cast van Wij ook nog een aantal bekende namen van ervaren Nederlandse en Vlaamse acteurs en actrices, zoals Tom van Bauwel, Barbara Sarafian, Michäel Pas, Axel Daeseleire en Christine van Stralen.

Jonge talenten

De afgelopen jaren (Wij is een film uit 2018) zijn veel van die jonge talenten uit de film Wij doorgebroken. Over een aantal van hem hebben we al geschreven, omdat ze in geweldige series spelen of een rol hebben. Hieronder een overzicht.

Aimé Claeys

Aimé Claeys speelt Thomas in de film Wij. In 2019 zag je hem in één van de best bekeken Netflix-series wereldwijd: De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf de rol van de Jonge Stefaan. Daarnaast zal hij te zien zijn in de nieuwe Eén serie Onder Vuur, die dit najaar op tv te zien zal zijn. En hij speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe serie over De bende van Nijvel: 1985.

Tijmen Govaerts

Voor Tijmen Govaerts een rol in Wij kreeg – namelijk die van Simon – had hij al een paar gastrolletjes op zijn naam staan. Je zag ‘m later in films als Girl, Muidhond en Kom hier dat ik u kus. Hij speelt daarnaast een hoofdrol in De Kraak. Deze Vlaamse serie wordt al in Duitsland uitgezonden, maar in België en Nederland moeten we nog eventjes geduld hebben. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar Twee Zomers, de serie van Tom Lenaerts die momenteel wordt gedraaid.

Onbekende acteurs en actrices uit Wij

  • Pauline Casteleyn: de oplettende kijker zag haar als bediende in een tankstation in Albatros voorbij komen.
  • Maxime Jacobs: zag je nog in De Film van Dylan Haegens.
  • Salomé van Grunsven speelde nog in een aantal kortfilms.
  • Friso van der Werf, Folkert Verdoorn, Laura Drosopoulos, Lieselot Busschop en Gaia Sofia Cozijn speelden geen andere rollen meer (althans, niet via hun IMDb).

Tom Van Bauwel

Recent zag je Tom Van Bauwel nog in tal van Vlaamse series, zoals Fair Trade, Black-out en De zonen van Van As. Ook in Flikken Maastricht had hij een gave rol te pakken. Het grote publiek leerde hem echt kennen in Windkracht 10. Hier ontdek je nog meer films en series met Tom Van Bauwel.

Barbara Sarafian

Barbara Sarafian is dit jaar nog te zien in twee Vlaamse series waar ik veel van verwacht: Glad IJs en Grond. Maar je kent haar ook van de film Aanrijding in Moscou. En zo hebben we al veel vaker over Barbara Sarafian geschreven.

Michaël Pas

Michaël Pas zag je recent op tv in LEEF en in Black-out. En wat dacht je van al die andere rollen van deze acteur. Hij speelde bijvoorbeeld ook in Code 37, namelijk de rol van Bob De Groof. Net als Barbara Sarafian is Michaël Pas ook te zien in Glad Ijs.

Axel Daeseleire

Zie je de laatste tijd vooral veel als presentator. We hebben dan ook al veel over Axel Daeseleire en zijn programma’s geschreven. Het afgelopen jaar zag je hem – net als Tom Van Bauwel – in Fair Trade en De zonen van Van As. Hij heeft daarnaast rollen gescoord in Mijn vader is een vliegtuig en Alias Wolf.

Christine van Stralen

Je kent Christine van Stralen misschien nog wel als de moeder uit Dunya & Desie. Maar je zag haar ook in Papadag.

Foto: IFFR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juni 2021 /