Alles over Red Light cast met Halina Reijn en Carice van Houten

Red Light met Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville is vanaf maandag 30 augustus om 21.50 uur te kijken bij VTM en VTM GO. Eerder was de internationaal bejubelde serie al te zien bij Streamz en in Nederland bij BNNVARA op NPO 1. In dit artikel ontdek je alles over de cast van Red Light, het verhaal en delen we ook de eerste beelden en diverse foto’s.

Red Light

De hoofdrollen in Red Light worden gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville. In de Nederlands-Belgische coproductie, die zich afspeelt tegen de achtergrond van prostitutie en vrouwenhandel, raken de levens van drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden met elkaar verstrengeld na een mysterieuze verdwijning.

Makers Red Light

Het is de eerste Nederlandstalige televisieserie, waarin Carice van Houten en Halina Reijn samen te zien zijn. Die twee bedachten deze reeks ook. Esther Gerritsen is de hoofdschrijfster van deze tv-serie. Christophe Dirickxx, Frank Ketelaar én Halina Reijn schreven ook mee aan het scenario.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verhaal nieuwe serie Red Light

In Red Light spelen Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville dus drie vrouwen met verschillende achtergronden wiens levens met elkaar verstrengeld raken na een mysterieuze verdwijning. Sylvia (Carice van Houten), een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend/pooier. Esther (Halina Reijn) is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu. En Evi (Maaike Neuville) is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de drie tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

https://youtu.be/_M8T0W9MrPw

Cast Red Light

Naast Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville zien we Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg en Joren Seldeslachts in Red Light. Verder wordt de cast aangevuld met Ruth Becquart, Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Vermeulen, Herwig Ilegems en Peter Gorissen. Wat Nederlandse acteurs en actrices in de cast van Red Light betreft, zie je Jacob Derwig, Robert de Hoog, Nadia Amin, Majd Mardo, Bilal Wahib en Beppie Melissen.

Hoofdrollen Red Light

De hoofdrollen in Red Light zijn weggelegd voor drie actrices. De Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn. En de Vlaamse actrice Maaike Neuville.

Carice van Houten – Sylvia

Actrice Carice van Houten ken je van bijvoorbeeld Game of Thrones, Zwartboek, Minoes, The Fifth Estate en Instinct (die binnenkort op tv te zien zal zijn). Carice van Houten neemt de rol van Sylvia Steenhuyzen voor haar rekening. Ze is een prostituee en bedrijfsleider in het bordeel van haar vriend/pooier.

Halina Reijn – Esther

Halina Reijn zag je in Blind en Valkyrie, maar ook in de Vlaamse film Sprakeloos. Zij kruipt in de huid van operazangeres Esther Vincent. Eigenlijk heet het personage van Halina Reijn Esther Vinkel. Als je je afvraagt of Halina Reijn echt opera kan zingen, dan moet ik je teleurstellen. Als je haar ziet zingen, dan hoor je de stem van Elise Caluwaerts.

Maaike Neuville – Evi

Maaike Neuville speelde onder andere in de Vlaamse series Clan, De Dag en Van Vlees en Bloed. Recent maakte ze het meeste indruk in de serie De Twaalf, die wereldwijd op Netflix te zien is. Deze serie is ook door Wouter Bouvijn geregisseerd, net zoals Red Light. Politieagente Evi wordt dus gespeeld door Maaike Neuville; ze probeert haar werk te combineren met haar gezinsleven.

Eerste beelden van Red Light met Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville

Vlaamse acteurs en actrices in Red Light

Voor de Nederlandse kijkers zijn de Vlaamse acteurs en actrices misschien minder bekend, maar het zijn echt niet de minste. Wat dat betreft, kent Red Light een geweldige cast. Hier ontdek je er meer over.

Koen De Bouw

Koen De Bouw is één van de Vlaamse acteurs die ook internationaal goed aan de weg timmeren. Je kunt hem kennen als Professor T, als Bert Dewulf uit Grenslanders, maar ook uit films als Bastaard, Broer, De Premier en natuurlijk als Vincke uit de Vincke en Verstuyft-trilogie. Ik kijk ontzettend uit naar zijn optreden in Red Light, maar ben ook erg nieuwsgierig naar zijn rol in Glad ijs, over de ontvoering van Phil Frisco. In Red Light kruipt Koen De Bouw in de huid van rechercheur Sam, de partner van Evi.

Geert Van Rampelberg

Geert Van Rampelberg is een Vlaamse acteur waar ik in ieder geval iedere keer weer van geniet. Zo kijk ik ontzettend uit naar Black-out; de tv-serie die vanaf dit najaar te zien is bij Eén. Maar ook in Studio Tarara en De Dag (te zien op Videoland) zette hij een geweldige rol neer. Recent was hij nog te zien in de duistere film De Behandeling. In Red Light speelt Geert Van Rampelberg de rol van pooier en mensenhandelaar Ingmar Leka. Hij is zowel actief in Antwerpen als in Amsterdam. Hij doet zich voor als het liefje van Sylvia Steenhuyzen, maar is hij dat ook echt?

Joren Seldeslachts

Joren Seldeslachts speelde eerder al hoofdrollen in Spitsbroers, Beau Séjour en ook in The Team 2 was hij (weer naast Lynn van Royen) te zien. Hij zal als Victor Devos ook te zien zijn in de nieuwe Nederlandse serie Swanenburg. Joren Seldeslachts neemt in Red Light de rol van Gust voor zijn rekening. Hij is de man van Evi.

Ruth Becquart

Ruth Becquart maakt ook onderdeel uit van de cast van Red Light. Dan denk ik meteen: zou ze weer in de huid van een prostituee kruipen? Dat deed ze namelijk al eerder in Chaussee d’Amour. De Netflix-kijkers kennen haar natuurlijk als De Pelsmaecker uit Over Water. En ook in De Dag (Videoland) speelt ze een prachtige rol, zoals deze actrice dat al in veel Vlaamse series en films deed. Ruth Becquart speelt in Red Light de invalide vrouw van Sam (Koen De Bouw).

Sofie Decleir

Sofie Decleir is de dochter van de bekende Vlaamse acteur Jan Decleir. Ook zij staat al lang op de planken. Ze was vooral in het theater te zien, maar heeft de laatste tijd ook veel mooie rollen in tv-series. Wat dacht je van haar hoofdrol in De Dag als onderhandelaar Vos. En ook de oplettende kijkers van De Twaalf hebben haar gespot; ze speelt hier Iris Van Severen. Ze is daarnaast te zien in de kortfilm Stephanie van Leonardo Van Dijl, die zowel geselecteerd is voor de filmfestivals in Cannes, San Sebastian en Toronto. Sofie Decleir zie je als één van de mensen die bij de politie werken.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval heeft echt de meest uiteenlopende rollen op zijn cv staan. Ik heb de laatste tijd ontzettend veel series gekeken, waarbij ik deze acteur in de cast spotte. De meest bizarre? Die van Barry Snoeck in Over Water is natuurlijk heel bijzonder, maar in Generatie B. zet-ie echt een bizar type neer. En wat dacht je van hem in D’Ardennen of De bende van Jan de Lichte? Maar ook De Dag, 13 Geboden en Tabula Rasa (beide op Netflix) zijn wat mij betreft absolute aanraders wat Vlaamse tv-series betreft. Zelf kijk ik uit naar Een Goed Jaar – waarin hij Victor speelt. Recent zag ik hem in Fair Trade en hij was weer geweldig. In Red Light speelt Jeroen Perceval een rechercheur, die onderzoek doet naar mensenhandel.

Anne-Laura Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte – die je kunt kennen uit Keizersvrouwen en Grenslanders – speelt ook mee in Red Light. Ze speelde daarnaast een terugkerende bijrol in De bende van Jan de Lichte. En voor wie Fiskepark nog niet gezien heeft; ook hierin speelt ze een bijzondere rol. In Red Light zien we dat ze een studente is van Eric Savenije. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden in het college.

Jonas Vermeulen

Jonas Vermeulen kun je kennen als Glenn Borkelmans uit Studio Tarara. En in Den Elfde van den Elfde speelde hij Joris Geunings. Als Jos Vandermissen is hij tevens op Netflix te zien in In Vlaamse Velden. In Red Light heeft Jonas Vermeulen een heel andere rol. Daar is nu niks sukkelachtigs aan. Nee, hij behoort tot de handlangers van Ingmar.

Herwig Ilegems

Herwig Ilegems was kort te zien in GR5 als hotelmanger. In Grenslanders zag je hem vorig jaar als de mysterieuze Denis Degeyn. De kijkers van Professor T kennen hem dan weer als Paul Rabet. Andere aanraders met Herwig Ilegems zijn wat mij betreft Duts (Walter Duts) en Van Vlees en Bloed (waarin hij Herman speelt).

Peter Gorissen

Peter Gorissen was recent nog te zien als het ‘eigenaardige’ jurylid Arnold Briers in De Twaalf. Maar de oplettende Netflix-kijker heeft hem in nog een andere Vlaamse serie gezien. Jawel, hij speelt de rol van pastor Pycke in De Bende van Jan de Lichte.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder is ook één van de acteurs van dit moment die deel uit maakt van de cast van Red Light. In de eerste aflevering zie je dat hij achter de bar in een Antwerps café staat. Je zag hem recent in Albatros. En hij is natuurlijk de presentator van De Bachelorette in België.

Saar De Groof

Saar De Groof is één van de nieuwkomers van dit moment. Deze actrice zag je dit jaar voor het eerst een grote rol in Streamz-serie Cold Courage, hierin speelde ze Yalda. Daarnaast was ze ook te zien in de Eén mini-reeks LEEF. In Red Light speelt ze Imana; één van de prostituees.

Chris Nietvelt

Chris Nietvelt, die je recent nog in Over Water zag, behoort ook tot de cast van Red Light. We zien haar als barvrouw Betty. Zij is werkzaam in de club van Ingmar Leka. Recent zag je haar nog op tv in de Romeinse tragedies van ITA.

Soufiane Chilah

Soufiane Chilah is één van de jonge Vlaamse acteurs die in opkomst is. Je zag hem al in The Team 2 en in Over Water. In Red Light speelt Soufiane Chilah een inspecteur, die – volgens mij – samen met Jeroen Perceval een team vormt.

Carlos Schram

Carlos Schram is op dit moment op tv te zien in Black-Out. Daarnaast behoort de voormalig bokser en Mixed Martial Arts-vechter ook tot de cast van Red Light. Hij hoort tot de handlangers van Ingmar. Hij heeft daarnaast een rol te pakken in de nieuwe film Zeppos Het Mercatorspoor.

Nederlandse acteurs en actrices in Red Light

Red Light is een coproductie van: WBITVP Nederland, Eyeworks België, BNNVARA en VTM. Nederlandse acteurs en actrices mogen dan ook niet ontbreken in deze serie. Hier ontdek je meer over de Nederlanders uit de cast.

Jacob Derwig

Jacob Derwig ken je natuurlijk als de hoofdrolspeler van Klem. De serie begint binnenkort aan het derde seizoen. Deze acteur speelde in verschillende Nederlandse films en tv-series, zoals Bankier van het Verzet en Penoza. Jacob Derwig speelt in Red Light de rol van Eric Savenije. Een Nederlandse hoogleraar, die in Antwerpen colleges geeft.

Robert de Hoog

Robert de Hoog zag je recent nog in die andere Nederlands-Vlaamse samenwerking: Baantjer Het Begin. Daarnaast is recent bekendgemaakt dat hij één van de hoofdrollen gaat spelen in de nieuwe Nederlandse tv-serie De Stamhouder, waarvoor het scenario wordt geschreven door de Vlaming Rik D’Hiet. Je kent hem verder van zijn rollen in bijvoorbeeld Skin, Nova ZemblaHomies, Feuten en Heer & Meester. Robert de Hoog behoort in de cast van Red Light tot het kamp van Ingmar. Hij is één van de handlangers.

Nadia Amin

Nadia Amin is voor mij een onbekende in de cast van Red Light. Je kunt haar kennen van De Fractie. Daarnaast was ze te zien in het vijfde seizoen van Penoza als rechercheur Juut Vermeulen. Ze speelde ook een gastrol in Dit zijn wij. Nadia Amin speelt in Red Light de manager van operazanger Esther. In de eerste aflevering maak je meteen kennis met haar personage Yvet Derks.

Bilal Wahib

Bilal Wahib zag je recent ook in Commando’s van AVROTROS. Deze acteur kun je kennen uit Mocro Maffia, maar ook uit Remy & Juliyat, De Libi en Fissa. Dit jaar werd hij onderscheiden met de Shooting Star Award op het filmfestival van Berlijn. Hij behoort dus tot de beste jonge acteurs van Europa. Daarnaast is hij rapper en scoort hij nu met Tigers. Bilal Wahib speelt een Amsterdamse pooier. Recent kwam hij in opspraak.

Beppie Melissen

Beppie Melissen ken je natuurlijk van Gooische Vrouwen en Oogappels. En vanaf 17 september zie je haar wekelijks in Ron & Riet vertrekken niet! Maar ook haar rol in Kapsalon Romy is prachtig. Deze film is absoluut een aanrader! Beppie Melissen speelt de tante van Esther (Halina Reijn).

Majd Mardo

Majd Mardo is voor mij ook een nieuwe naam in de Red Light cast. Deze acteur zag je eerder in Gewoon Vrienden en recent als Frederik in I.M. (over het leven van Ischa Meijer). Hij speelt de compagnon van de vader van Esther. Hij levert de informatie over het bedrijf en de geldstromen van haar vader na zijn overlijden.

Tom Jansen

Tom Jansen speelt de vader van het personage van Halina Reijn. Helaas overlijdt hij in de eerste aflevering. Toch is zijn rol erg mysterieus. Ik zou zeggen: vorm zelf maar eens een beeld van hem.

Première Red Light

De nieuwe tiendelige fictiereeks Red Light ging op 1 oktober 2020 in première op het Nederlands Film Festival (althans de eerste twee afleveringen). Hier vielen ze direct in de prijzen en ging met twee Gouden Kalveren naar huis. Ook op het internationale televisiefestival Canneseries won Red Light. In België ging de serie in première tijdens Film Fest Gent (13-24 oktober). Vanaf 4 december werd er wekelijks een aflevering toegevoegd op Streamz. De Nederlandse kijkers konden naar Red Light kijken vanaf 19 februari 2021 op NPO 1 bij BNNVARA. En nu kan men in Vlaanderen ook eindelijk kennismaken met de cast van Red Light, want VTM start op maandag 30 augustus met het uitzenden van de reeks.

Female gaze

De makers wilde een serie creëren vanuit een uniek, vrouwelijk perspectief. Hiermee wilden ze onbekendere, donkere vrouwelijke ervaringen delen die vaak onverteld blijven. In ‘Red Light’ wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de female gaze. Halina Reijn zei hierover in een interview: “Wanneer ik een seksscène schreef, deed ik dat eigenlijk altijd vanuit een mannelijk perspectief: wat wil de man zien? We zijn zo gewend aan vrouwenlichamen, dat het plots schrikken is als je een naakte man op je scherm ziet.” Zo wordt er in ‘Red Light’ bewust ingezoomd op de ervaringen van de vrouwelijke hoofdpersonages.

Foto’s cast Red Light

BNNVARA heeft daarnaast ook de eerste foto’s van de personages van Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville naar buiten gebracht. Van de glamoureuze Halina, naar de mysterieuze Maaike en het schimmige wereldje van Carina. En toen Streamz naar buiten bracht, dat de Red Light hier vanaf 4 december te zien is, hebben zij ook een aantal foto’s gedeeld. Dankzij deze foto’s (van Maarten de Bouw) gaan we nog meer uit kijken naar deze serie.

Dit schreef ik eerder naar aanleiding van de eerste beelden die gepresenteerd werden:

Eerste beelden Red Light

De promo van Red Light telt maar 25 seconden, maar die 25 seconden zijn voldoende om vol verlangen uit te kijken naar deze nieuwe reeks van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Beide regisseerden allebei vijf afleveringen. Wouter Bouvijn en Anke Blondé zijn niet de minste regisseurs. Wouter Bouvijn ken je van het succesvolle De Twaalf (zowel op Eén als Netflix) én hij werkt momenteel aan een serie over De Bende van Nijvel. Anke Blondé heeft dan weer de geweldige film The Best of Dorien B. gemaakt. Wat je kunt verwachten?  

Foto’s: BNNVARA / Streamz – Maarten de Bouw. // Foto header: BNNVARA – Marc de Groot.

Red Light aankomend televisieseizoen bij BNNVARA (2021)
Welke actrices en acteurs spelen mee in Red Light

De cast van Red Light bestaat uit tal van bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville. Klik hier om kennis te maken met de volledige cast van Red Light.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 augustus 2020 /