Ella-June Henrard in cast Costa!! Ontdek alles over deze film

Ontdek alles over de nieuwe Costa-film, waarin de Vlaamse actrice Ella-June Henrard één van de hoofdrollen speelt. We zien Ella-June Henrard in de cast van Costa naast o.a. Katja Schuurman, Abbey Hoes, Stephanie van Eer, Soy Kroon, Oscar Aerts, Sinan Eroglu, Lisa Zweerman, Roeland Fernhout en Tina de Bruin. Vanaf 28 april wordt deze Nederlandse film in de bioscoop verwacht.

Costa!!

Twintig jaar geleden was COSTA! met Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans én de Vlaming Kürt Rogiers een groot succes. We konden meerdere seizoenen genieten van de serie en er was natuurlijk de film van Johan Nijenhuis. Nu twintig jaar later tekent regisseur Jon Karthaus voor een nieuwe zomerse feelgoodfilm, die zich afspeelt rondom de discotheek Costa aan de Spaanse Costa Brave. Maak je klaar voor COSTA!! (inderdaad met twee uitroeptekens). Katja Schuurman zien we in ieder geval weer als Frida.

Nieuwe Costa-film

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is COSTA!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna (Abbey Hoes) reist met haar beste vriendin Bibi (Stephanie van Eer) naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida (Katja Schuurman) vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

Cast Costa!!

De cast van de nieuwe Costa film kent dus een bekende naam uit de hitserie en film van weleer. Dat is Katja Schuurman die weer haar opwachting maakt als Frida. Maar in de cast van COSTA!! zien we ook tal van nieuwe namen. Hoofdrollen zijn er voor Abbey Hoes, Stephanie van Eer en Soy Kroon. Naast hen maken ook Oscar Aerts, Ella-June Henrard, Sinan Eroglu, Lisa Zweerman, Roeland Fernhout en Tina de Bruin hun opwachting in de cast van COSTA!!

Acteurs en actrices Costa!!

Ben je benieuwd waar je de acteurs en actrices uit de nieuwe Costa!! film van kent? We zetten ze op een rijtje.

  • Katja Schuurman zag je vorig jaar nog als presentatrice van Goed Fout. Maar Vlaamse kijkers kunnen haar ook kennen van De Battle, waarin ze het met Najib Amhali opnam tegen James Cooke en Gert Verhulst. In 1994 leerde heel Nederland haar kennen als Jessica Harmsen in Goede tijden, slechte tijden. Ze maakte ook deel uit van het trio Linda, Roos en Jessica. Daarna speelde ze nog heel verschillende rollen in Nederlandse tv-series en films.
  • Abbey Hoes heeft een hoofdrol in Dirty Lines, de nieuwe Nederlandse Netflix-serie. Je zag haar verder in Buiten is het feest en denk bijvoorbeeld aan Vals.  Verder was ze te zien in tal van Nederlandse films en tv-series. Mijn favoriet is Petticoat.
  • Stephanie van Eer zag je recent in programma’s als Try Before You Die en De Faker op vakantie. Ze is actrice en presentatrice; je kunt haar kennen uit GTSTKeizersvrouwen en De slet van 6vwo.
  • Soy Kroon zag je bijvoorbeeld in K3 Dans van de Farao. Mar je kent hem ook uit de Zwaar Verliefd-films. Hij maakte indruk als Guus Walema in Hoogvliegers. Maar de Vlaamse kijkers kennen hem natuurlijk van Galaxy Park. Dit jaar zal hij de rol van Jezus op zich nemen in The Passion.
  • Oscar Aerts speelde lange tijd de rol van Vincent Muller in Goede tijden, slechte tijden. Maar je kent hem ook van Voetbalmaffia, Vakkenvullers en De Spa. Op dit moment is hij op Netflix te zien in de film Meskina, waarin de Vlaamse acteur Vincent Banic ook een rol heeft.
  • Ella June Henrard: zag je bijvoorbeeld recent in Streamz-series als De Kraak en Mijn Slechtste Beste Vriendin. In Nederland speelde ze één van de hoofdrollen in Swanenburg. Maar je kunt haar ook kennen van Fair Trade, waar nu een tweede seizoen van komt. Ella June Henrard is ook één van de slachtoffers van Bart De Pauw; ze doet haar verhaal in de indrukwekkende documentaire serie Het Proces Dat Niemand Wou.
  • Sinan Eroglu kun je kennen uit Flikken Maastricht en DNA. Hij debuteerde in 2012 als Bilal Demir in Goede tijden, slechte tijden.
  • Lisa Zweerman zag je recent in Herrie in Huize Gerri. Maar je kunt haar ook kennen als Laura uit De slet van 6vwo. Of als Marie in Aaf. Ze was als Esther ‘Roxy’ de Boer in Smeris te zien.
  • Roeland Fernhout ken je onder andere uit Commando’sMeisje van PlezierKeizersvrouwen en tal van andere Nederlandse films en series. Wist je dat hij – net als Abbey Hoes – ook te zien zal zijn in Dirty Lines.
  • Tina de Bruin ken je uit tal van series en films. Daarnaast heeft ze al verschillende theatervoorstellingen op haar naam staan. Je kent haar uit Julia’s Tango. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Hoe mijn keurige ouders in de bak belanddenHet geheime dagboek van Hendrik Groen en de nieuwe afleveringen van Kees & Co. Momenteel werkt ze ook aan Piece of My Heart 

Jon Karthaus en Diederik Jekel

Het script van COSTA!! werd geschreven door Diederik Jekel en Jon Karthaus die ook de regie op zich neemt. De productie is van NLFilm en Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscopen. De film wordt mede mogelijk gemaakt door Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinskifonds met additionele steun van Steunmaatregel Productie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2022 /