Clan kijken op VTM | alles over cast & verhaal

Heb jij Clan nog niet gezien, kijk dan vanaf vanavond weer bij VTM. De serie werd geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns, die je kent van onder andere Beau Séjour. Ontdek in dit artikel over de cast en het verhaal van Clan.

Verhaal Clan

De zussen Goethals hangen sinds de vroege dood van hun ouders als een ware clan om elkaar heen. Ze zijn met vijven, maar de band met die vijfde zus is verwaterd sinds haar huwelijk met de irritante Jean-Claude. Daarom beramen ze de moord op hun onhebbelijke schoonbroer.

De creatieve, bijdehante tantes bedenken vernuftige plannen, maar steeds zit er wel weer iets tegen. Je kunt je voorstellen dat dit dus echt zo’n serie is, waar je echt van de ene naar de andere aflevering gaat. Je wil tenslotte weten of het ze lukt.

Cast Clan

De cast van Clan bevat ontzettend veel bekende namen. Stuk voor stuk acteurs en actrices die we de afgelopen tien jaar hebben zien groeien in hun carrière. Die prachtige rollen hebben gespeeld, sinds we ze in 2012 in Clan zagen. Zo worden de zussen gespeeld door Barbara Sarafian, Kristine van Pellicom, Ruth Becquart, Maaike Neuville en Inge Paulussen. Dirk Roofthooft speelt Jean-Claude. Verder op het affiche Geert Van Rampelberg, Robbie Cleiren, Steve Geerts, Mathijs F Scheepers, Tibo Vandenborre, Stefaan Degand, Gida De Bal, Jaak Van Assche, Emilia Florentie, Sien Eggers, Gert Winckelmans, Herbert Flack en Greg Timmermans.

Acteurs en actrices Clan

Nu hebben we op VlaamsKijken natuurlijk al veel over de acteurs en actrices uit de cast van Clan geschreven. Tijd om op een rijtje te zetten waar zij anno 2021 mee bezig zijn (of wat onze favoriet is).

 • Barbara Sarafian schittert op dit moment in de WatchApp-serie Imke van SKaGeN. Maar je zag haar recent ook in Deja Vu en Niets Te Melden.
 • Kristine van Pellicom kun je bijvoorbeeld kennen uit #hetisingewikkeld, 13 Geboden en Amigo’s.
 • Ruth Becquart speelde één van de hoofdrollen in het tweede seizoen van Undercover. Daarnaast had ze heel diverse rollen in bijvoorbeeld Red Light en Black-out. Ze zal tevens te zien zijn in F*** you very, very much. En laten we haar rollen in Over Water en Gent West niet vergeten. Of zoals Anna De Ceulaer zei in een interview met VlaamsKijken: Ruth Becquart is een echte kameleon.
 • Maaike Neuville steelt de show in Red Light naast Halina Reijn en Carice van Houten. Deze serie is in Nederland net afgelopen en kun je in België op Streamz zien. Later volgt hij op VTM. Je zag haar verder in de Lockdown-film Echo. En laten we ook haar hoofdrol in De Twaalf niet vergeten.
 • Inge Paulussen is op dit moment te zien in de Ketnet-serie Hoodie. Daarnaast is het ook wachten op Een Goed Jaar. En in De bende van Jan de Lichte (ook op Streamz) speelt ze echt een geweldige rol.
 • Dirk Roofthooft zag je recent nog in de film Cruise Control. In De Bende van Jan de Lichte krijg je net zo’n hekel aan hem als in Clan. Daarnaast speelde hij een mooie rol in De Infiltrant.
 • Geert Van Rampelberg werkt op dit moment met Hans Herbots aan Ritueel (in navolging van De behandeling). Je zag hem net als Maaike Neuville in een hoofdrol in Red Light. En met Ruth Becquart zag je hem dan weer in Black-out.
 • Robbie Cleiren vond ik persoonlijk geweldig in Gina & Chantal. Als je die serie nog niet hebt gezien; dat is echt een aanrader. Zeker als je ook kunt genieten van Clan.
 • Steve Geerts zag je recent in de Streamz-serie Mijn Sechtste Beste Vriendin. Daarnaast zag je hem in de hoofdrol in films als Allemaal Familie en De Collega’s 2.0.
 • Mathijs F Scheepers zag je in Black out van een heel andere kant. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar De slag om de Schelde. Wij spraken hem vorig jaar voor een uitgebreid interview. Daarnaast is hij steeds meer achter de schermen bezig. Zo realiseerde hij in coronatijd echt bijzondere projecten met SKaGeN.
 • Tibo Vandenborre was recent nog in de Nederlandse film Redbad te zien.
 • Stefaan Degand is niet alleen een geweldig acteur, maar hij heeft ook een indrukwekkende boek geschreven over hoe hij – samen met zijn dochtertje – doorgaat na het plotselinge overlijden van zijn destijds zwangere vrouw: Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder.
 • Gilda De Bal zag je bijvoorbeeld in Gent West en Patrouille Linkeroever.
 • Jaak Van Assche ken je natuurlijk als pa Van As. Helaas was het vijfde seizoen tevens het laatste seizoen van De zonen van Van As.
 • Emilia Florentie zag je verder in Binnenstebuiten en Dubbelleven.
 • Sien Eggers zag je recent in een prachtige rol in de Vlaams Nederlandse kerstfilm De Familie Claus.
 • Gert Winckelmans ken je uit Sara, maar je zag hem ook in een geweldige rol in Over Water.
 • Herbert Flack is op dit moment weer op tv te zien in telenovelle Lisa.
 • Greg Timmermans ken je van bijvoorbeeld De Bunker (waarvan het tweede seizoen in België helaas nog niet is uitgezonden).

Kaat Beels en Nathalie Basteyns

Clan is geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Deze dames ken je natuurlijk van beide seizoenen Beau Séjour, maar ook van Façades en Jes. Samen werken ze momenteel aan het nieuwe project van Eén en DeMensen: Lost Luggage. Van Kaat Beels zag je verder recent de Lockdown-kortfilm Nadja. En Nathalie Basteyns maakte samen met Lieve Blancqaert het indrukwekkende En toen was het stil. Als je op de gekleurde titels klikt, kun je er in ons archief veel meer over lezen.

Clan kijken (op VTM)

Terug over Clan: begin op tijd met kijken naar deze serie… Anders wordt het nachtwerk. Je wil tenslotte weten of de poging lukt. Bij VTM kun je vanaf 25 april vanaf 21.05 uur twee afleveringen per keer kijken. Maar hij is op dit moment ook volledig te zien via VTM GO en op dvd verkrijgbaar bij Bol.com (voor 19,99 euro). Zelf heb ik ‘m in 2013 al gezien via RTL4, waar hij destijds in Nederland werd uitgezonden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2021 /