Instafamous met Jade Mintjens op VTM GO

Ken jij Instafamous met Jade Mintjens, Dempsey Hendrickx en Jennifer Heylen al? Deze serie telt vijftien afleveringen, waarvan er iedere week drie online komen op VTM GO. Stuk voor stuk korte afleveringen, die – wat mij betreft – erg vermakelijk zijn. Ideaal als ‘snelle snack’ tussendoor.

Verhaal Instafamous

Fleur (Jade Mintjens), Vlaanderens bekendste influencer, krijgt tijdens een Instagram livestream een ongeluk voor het oog van al haar volgers. Hierdoor wordt haar Instagram-account – met gigantisch veel volgers – verwijderd. Zelf raakt Fleur door het ongeluk in coma.

Na een coma ontwaakt ze met geheugenverlies, ze is opnieuw de persoon van 5 jaar geleden, zonder enige herinnering aan haar Instagram-carrière. Weg volgers. Weg picture perfect leventje. Fleur is weer wie ze 5 jaar geleden was: naïef en ongefilterd. Ontdek hoe ze opnieuw haar weg zoekt in de absurde wereld van likes, filters en hashtags in Instafamous.  

Vincent Banic en Jade Mintjens in Instafamous op VTM GO

Cast Instafamous 

Als jij net als ik al een aantal afleveringen van Instafamous hebt gekeken, dan is je het aantal bekende gezichten in de cast van deze reeks waarschijnlijk ook opgevallen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jade Mintjens, Dempsey Hendrickx en Jennifer Heylen, maar eindeloos veel bekende Vlamingen spelen een gastrol. Denk dan aan Vincent Banic, Fabrizio, Sean Dhondt, Eline De Munck, William Boeva, Jan Schepens, An Lemmens en het flinke lading (bekende Vlaamse) influencers.

Jade Mintjens als Fleur in Instafamous

Jade Mintjens als influencer Fleur

Jade Mintjens is vooral druk in de weer met stand-up comedy. Dat ze hier absoluut talent voor heeft, zag je natuurlijk al bij De Positivo’s. Maar wist je dat ze bekend is geworden in Vlaanderen als actrice? Je kunt haar kennen uit Ghost Rockers. En ook de rol van influencer Fleur in Instafamous is Jade Mintjens op het lijf geschreven. Ik ben er van overtuigd dat we haar in de toekomst nog veel meer op het tv gaan zien.

Jennifer Heylen als Billie in Instafamous

Jennifer Heylen als vriendin én manager Billie

Eén van de up-coming actrices van dit moment is Jennifer Heylen. Dit najaar kun je niet om haar heen. Je kent haar van Loslopend Wild, ze doet mee aan De Slimste Mens ter Wereld en we wachten natuurlijk ook op Glad ijs (De ontvoering van Phil Frisco). Daarnaast kunnen we haar heel snel weer op VTM GO zien; deze keer in de nieuwe reeks Brak (bedacht en gecreëerd door Joke De Bruyn en Charlie Dewulf).

Dempsey Hendrickx als Roel in Instafamous

Dempsey Hendrickx als komiek-in-wording Roel

Fleur en Billie wonen samen met Roel, deze komiek-in-wording wordt gespeeld door Dempsey Hendrickx. Je kent hem als één van de Helden van Ketnet en uit De Buurtpolitie. Verder volg ik hem graag op Instagram, omdat hij – als #woordwoeler – de mooiste teksten op de straat krijt.

Foto: VTM GO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 oktober 2020 /