13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien

13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien! Ik heb ‘m zelf via VTM gevolgd, maar als je ‘m gemist hebt, kun je ‘m vanaf ook op dvd bestellen en sinds 30 augustus op Netflix kijken.

Niet gelogen: ik heb de laatste afleveringen van deze dertien tellende tv-serie met open mond zitten kijken. Waren eerst de misdaden al van bijzonder niveau; de dader is nog verrassender te noemen.

13 Geboden in het kort

Een misdadiger die de wereld een geweten wil schoppen en bij elk van zijn gruweldaden teruggrijpt naar de 10 geboden. Een rechercheur die net voor zijn pensioen op een zijspoor wordt gezet. En een ambitieuze agente die enthousiast in het vak stapt. Dirk Van Dijck en Marie Vinck leiden een topcast en openen de jacht op de seriedader die ondanks de wreedheid van zijn misdaden, steeds populairder lijkt te worden. Andere belangrijke rollen zijn voor Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe en Ella Leyers.

Producent is Dirk Impens (Daens, The Broken Circle Breakdown, In Vlaamse Velden, De Bende van Jan de Lichte) voor Menuet en de regie is in handen van Maarten Moerkerke (Coppers, Deadline 14/10, De Bende van Jan de Lichte).

Boek:

Naast de tv-serie 13 Geboren is er ook het boek van Willy en Steven Bogaerts. In ‘13 Geboden – De Prequel‘ lees je over wat er vooraf ging aan de serie. Voor vader en zoon Bogaerts is het hun dertiende boek.

Bekijk de trailer van 13 Geboden

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

10 december 2018 /