13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien

13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien! Ik heb ‘m zelf destijds via VTM gevolgd, maar als je ‘m gemist hebt, kun je ‘m ook op dvd of op Netflix kijken. Daarnaast wordt-ie vanaf vanavond (zondag 6 maart 2022) om 21.00 uur op VTM in de herhaling uitgezonden.

Niet gelogen: ik heb de laatste afleveringen van deze dertien tellende tv-serie met open mond zitten kijken. Waren eerst de misdaden al van bijzonder niveau; de dader is nog verrassender te noemen.

13 Geboden in het kort

Een misdadiger die de wereld een geweten wil schoppen en bij elk van zijn gruweldaden teruggrijpt naar de 10 geboden. Een rechercheur die net voor zijn pensioen op een zijspoor wordt gezet. En een ambitieuze agente die enthousiast in het vak stapt. Dirk Van Dijck en Marie Vinck leiden een topcast en openen de jacht op de seriedader die ondanks de wreedheid van zijn misdaden, steeds populairder lijkt te worden. Andere belangrijke rollen zijn voor Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe en Ella Leyers.

Producent is Dirk Impens (Daens, The Broken Circle Breakdown, In Vlaamse Velden, De Bende van Jan de Lichte) voor Menuet en de regie is in handen van Maarten Moerkerke (Coppers, Deadline 14/10, De Bende van Jan de Lichte).

Boek:

Naast de tv-serie 13 Geboren is er ook het boek van Willy en Steven Bogaerts. In ‘13 Geboden – De Prequel‘ lees je over wat er vooraf ging aan de serie. Voor vader en zoon Bogaerts is het hun dertiende boek.

Bekijk de trailer van 13 Geboden

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 december 2018 /