13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien

13 Geboden: deze misdaadreeks moet je zien! Ik heb ‘m zelf destijds via VTM gevolgd, maar als je ‘m gemist hebt, kun je ‘m ook op dvd of op Netflix kijken. Daarnaast wordt-ie vanaf vanavond (zondag 6 maart 2022) om 21.00 uur op VTM in de herhaling uitgezonden.

Niet gelogen: ik heb de laatste afleveringen van deze dertien tellende tv-serie met open mond zitten kijken. Waren eerst de misdaden al van bijzonder niveau; de dader is nog verrassender te noemen.

13 Geboden in het kort

Een misdadiger die de wereld een geweten wil schoppen en bij elk van zijn gruweldaden teruggrijpt naar de 10 geboden. Een rechercheur die net voor zijn pensioen op een zijspoor wordt gezet. En een ambitieuze agente die enthousiast in het vak stapt. Dirk Van Dijck en Marie Vinck leiden een topcast en openen de jacht op de seriedader die ondanks de wreedheid van zijn misdaden, steeds populairder lijkt te worden. Andere belangrijke rollen zijn voor Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe en Ella Leyers.

Producent is Dirk Impens (Daens, The Broken Circle Breakdown, In Vlaamse Velden, De Bende van Jan de Lichte) voor Menuet en de regie is in handen van Maarten Moerkerke (Coppers, Deadline 14/10, De Bende van Jan de Lichte).

Boek:

Naast de tv-serie 13 Geboren is er ook het boek van Willy en Steven Bogaerts. In ‘13 Geboden – De Prequel‘ lees je over wat er vooraf ging aan de serie. Voor vader en zoon Bogaerts is het hun dertiende boek.

Bekijk de trailer van 13 Geboden

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 december 2018 /