F*** you very, very much cast – te kijken op Prime Video

F*** you very, very much met in de cast Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens is vanaf vandaag (donderdag 2 februari 2023) op Prime Video te kijken. De serie van Bert Scholiers en Jonas Govaerts is in België gemaakt voor Streamz en krijgt dit jaar zelfs een tweede seizoen. Ontdek in dit artikel alles over verhaal en cast F*** you very, very much. Met natuurlijk nog veel meer kijktips.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 31 juli 2021; op 2 februari 2023 heeft het een uitgebreide update gekregen. F*** you very, very much is nu namelijk op Prime Video te kijken. Kijk nu 30 dagen gratis!

F*** you very, very much

In één foute, uit de hand gelopen wilde nacht gooit An (Frances Lefebure) haar hele leven overhoop. Ze ruilt haar shitty job en zeven jaar relatie in voor een zorgeloos bestaan vol schaamteloze eerlijkheid, rekenend op de logeerbedden van haar twee beste vriendinnen: Flo en Violet. De schuchtere Flo (Evelien Bosmans), een briljante actrice voor de spiegel maar helaas niet voor de camera, worstelt met een leeg bed en een kale bankrekening. Ondertussen tracht de kersvers verloofde Violet (Daphne Wellens) met veel flair een carrière, een affaire en een alcoholprobleem te combineren. Het leven van de drie dertigers ontspoort in een krankzinnig jaar vol vrolijke chaos.

F*** you very, very much seizoen 2

Ook F*** you very, very much seizoen 2 is aangekondigd. Deze zal in 2023 sowieso op Streamz te kijken zijn. Als we er meer over schrijven, delen we dat natuurlijk op onze social media. Wil je de aankondiging niet missen, volg ons dan op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Cast F*** you very, very much

De hoofdrollen in F*** you very, very much seizoen 1 worden gespeeld Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens. Naast de hoofdcast is er ook nog een bont arsenaal aan bijrollen en originale cameo’s. Geen chaos zonder love interests. Die rollen worden vertolkt door acteurs Jonas Geirnaert, Boris Van Severen, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt. Ook Violet Braeckman en Jennifer Heylen zien we in de cast van F*** you very, very much. Verder zien we ook Arne Sierens, Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Tiny Bertels, Sofie Decleir, Ruth Becquaert, Peter de Graef, Gene Bervoets en Damiaan De Schrijver als de bezorgde en iets minder bezorgde oudere volwassenen rond hen.

Ontdek hier alles over de F*** you very, very much cast:

Frances Lefebure

De afgelopen tijd zagen we Frances Lefebure natuurlijk veel als presentatrice van bijvoorbeeld Ons DNA en Cupido Ofzo seizoen 2. Daarnaast zag je haar in Een Echte Job seizoen 2. Maar bovenal is Frances Lefebure wat mij betreft ook een fijne actrice om naar te kijken. Zo zag je haar onder andere in Amigo’s, Studio Tarara en Gina en Chantal. En naast Evelien Bosmans en Daphne Wellens was Frances Lefebure eerder al te zien in Charlie en Hannah gaan uit. En we konden natuurlijk van haar genieten in Een Goed Jaar; in Nederland staat deze serie op Videoland.

Evelien Bosmans

Evelien Bosmans kun je kennen uit tal van Vlaamse series en films. Denk bijvoorbeeld aan Groenten uit Balen, Red Sonja, Rang 1 en Marina (naast Matteo Simoni). Ze was ook te zien in Welp van Jonas Govaerts, die eveneens de regisseur is van F*** you very, very much. En naast Daphne Wellens in de hoofdrol in Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers. Recent zag je haar nog op tv in de herhaling van Vossenstreken en Chaussée d’Amour. Ze behoort niet alleen tot de F*** you very, very much cast, maar ook tot De Club cast – die andere Vlaamse reeks die we op Prime Video kunnen verwachten.

Daphne Wellens

Actrice Daphne Wellens speelde samen met Evelien Bosmans de hoofdrol in het filmdebuut Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers, die ook F*** you very, very much heeft geschreven en de regie deed samen met Jonas Govaerts. Maar je zag deze actrice recent ook in Fair Trade (en seizoen 2) en in de Nederlandse serie Keizersvrouwen (als Marieke). Wist je dat Daphne Wellens debuteerde in Spring. Ze was maar liefst 110 afleveringen te zien als Leen Avondts. Daarnaast zag je haar in De Rodenburgs. Op dit moment werkt Daphne Wellens niet alleen aan het tweede seizoen van F*** you very, very much, maar ook aan Noise.

Love interests in F*** you very, very much (Streamz).

Geen chaos zonder love interests. Die rollen worden vertolkt door acteurs Jonas Geirnaert, Boris Van Severen, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt. Over Jonas Geirnaert, Boris Van Severen en Titus De Voogdt hebben we op VlaamsKijken natuurlijk al meer geschreven. Patrick Vervueren en Ramy Moharam Fouad zijn voor mij nog onbekende acteurs. Hier kun je de love interests uit F*** you very, very much van kennen.

 • Jonas Geirnaert kun je kennen als bedenker van Kabouter Wesley en de geweldige serie De Dag. Maar wist je dat hij ook acteert? Zo zag je hem eerder in Geub. Op dit moment is hij één van de deelnemers aan Over De Oceaan 2 en je zag hem recent in de herhaling van Neveneffecten.
 • Boris Van Severen is niet alleen in F*** you very, very much een love interest; Boris Van Severen en Frances Lefebure zijn ook een setje. Dat speelden ze bijvoorbeeld ook in Een Goed Jaar én de oplettende kijker zag ze eveneens als stelletje in de eerste Familie Claus film. Boris Van Severen heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo zag je ‘m in de indrukwekkende tv-series Déjà Vu, GR5 en net als Frances Lefebure ook in Studio Tarara. Het is nu wachten op Skunk.
 • Patrick Vervueren was eerder ook al te zien in Charlie en Hannah gaan uit. Hij had daarnaast heel veel kleine rollen in tal van Vlaamse series en films. In 2019 was hij vijf afleveringen te zien in Gent West als de vriend van Sacha.
 • Ramy Moharam Fouad staat eigenlijk nooit voor de camera als acteur; hij is namelijk regisseur van videoclips van bijvoorbeeld Selah Sue, Emma Bale en Tamino. Hij maakte ook een korte documentaire over Zwangere Guy: Jaar Van De Dikzak. Hij behoort tot de cast van F*** you very very much en speelt de rol van Wesley.
 • Titus De Voogdt is op dit moment iedere zondagavond te zien in 1985. Deze acteur zag je recent in tal van Vlaamse series die ik je stuk voor stuk kan aanraden. Denk aan Beau Séjour 2, maar ook aan De Dag en De Twaalf. Een heel andere rol speelt hij dan weer in Mijn Slechtste Beste Vriendin; dat is ook zo’n Vlaamse serie waarvan ik hoop dat-ie in Nederland beschikbaar komt.

Acteurs en actrices in F*** you very, very much

Maar er zijn nog meer bekende acteurs en actrices die een rol in deze Streamz-serie te pakken hebben. Zo zien we Violet Braeckman en Jennifer Heylen. En de – bezorgde en iets minder bezorgde – oudere volwassenen rondom de personages van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens worden gespeeld door Arne Sierens, Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Tiny Bertels, Sofie Decleir, Ruth Becquaert, Peter de Graef, Gene Bervoets en Damiaan De Schrijver. Ook deze acteurs en actrices zetten we voor je op een rijtje.

 • Violet Braeckman was op televisie al te zien in de Eén-reeksen Over water (Julie Beckers), Salamander (Sofie Gerardie) en GR5 (Zoë). Met Ramy Moharam Fouad heeft ze de kortfilm Schaduw, tot je terugkomt gemaakt. Je zag haar tevens in Black Out (die in Nederland op Videoland te kijken is). Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is de fictieve reeks Asissen.
 • Jennifer Heylen zag je recent in series als Onder Vuur 2, Glad IJs en Twee zomers. Maar ik denk ook aan films als Zillion, H4Z4RD en Dealer.
 • Arne Sierens was eerder te zien in Belgica en je zag hem tevens in Cool Abdoul.
 • Els Olaerts zal te zien zijn in Seizoen 2 De twaalf, maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Bastaard en De hel van Tanger. Ik vond dat ze in #hetisingewikkeld een leuke rol speelde; in Gent-West zet ze dan weer helemaal een ander type neer.
 • Katelijne Verbeke zag je net als Titus De Voogdt en Gene Bervoets recent nog in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kunt haar ook kennen uit Onder Vuur (net als Jennifer Heylen), Het goddelijke monsterCordon (voor de Nederlandse volgers: op Videoland), 13 GebodenEigen Kweek en The Best of Dorien B. In 2023 zien we Katelijne Verbeke in Zeevonk en de tv-serie Alter Ego.
 • Tiny Bertels ken je als therapeute uit het tweede seizoen van Over Water. Maar ze had ook rollen in onder andere Beau Séjour en Grenslanders. Daarnaast speelt ze indrukwekkende (hoofd)rollen in Chaussée D’amour en Glad IJs (die eveneens op Prime Video te kijken is). Tiny Bertels heeft daarnaast het idee bedacht voor de indrukwekkende tv-serie Lost Luggage.
 • Sofie Decleir zag je bijvoorbeeld in Red Light als Luci Vermeulen. Ze speelt een indrukwekkende hoofdrol in De Dag. Recent zag je haar in de Nederlandse film Faithfully Yours.
 • Ruth Becquart is zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar bijvoorbeeld in Dode Hoek en in Red Light, waarin ze – wat mij betreft – een zeer indrukwekkende rol speelt. Sowieso is ze de laatste jaren niet van het scherm te krijgen; zo speelde ze bepalende rollen in Over Water (als Benedicte De Pelsmaecker), Undercover 2 en 3 (als Nathalie Geudens) en we zagen haar als Nathalie Maes in Black-out. Maar denk ook aan Twee Zomers (net als Jennifer Heylen) en niet te vergeten op dit moment in 1985. De film The Capel komt eraan, en ze zal tevens te zien zijn in de nieuwe serie Knokke Off.
 • Peter de Graef heeft al tal van series en films op zijn naam staan. Ik was erg onder de indruk van hoe hij gestalte gaf aan het personage Michel Embo in De bende van Jan de Lichte. Maar hij schreef ook het boek Wie ben ik? En gij? Peter de Graef was eerder ook te gast in Alleen Elvis blijft bestaan.
 • Gene Bervoets speelde de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour en in de Lockdown-film Transfer van Jonas Govaerts. Maar je zag Gene Bervoets in nog veel meer Vlaamse en Nederlandse films en series. Zoals recent in De Kraak (die ook op Prime Video te kijken is). Je zult hem ook zien in H4Z4RD (die eraan komt op Prime). En waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben is de serie Arcadia.
 • Damiaan De Schrijver was recent nog in zijn jonge jaren te zien op tv in de film Dief, maar hij was de afgelopen jaren in nog veel meer producties te zien.

Bert Scholiers en Jonas Govaerts

“F*** you very, very much is een herkenbare, averechtse en prettig gestoorde reeks over jezelf vinden in het tragische tijdperk van Tinder en tofu”, aldus Streamz in het persbericht. Na zijn speels filmdebuut Charlie en Hannah gaan uit, schetst Bert Scholiers opnieuw een portret van drie boezemvriendinnen, maar deze keer voor het kleine scherm. Samen met Jonas Govaerts (Welp en recent H4Z4RD – die deze maand ook te zien zal zijn op Prime Video) regisseerde Scholiers de tiendelige serie. Malin-Sarah Gozin (Tabula Rasa) was executive producer van dienst.

Kijken naar F*** you very, very much

F*** you very, very much is een productie van Caviar. De serie kwam tot stand met de steun van het VAF/mediafonds en de Belgische Tax Shelter. Vanaf 1 augustus 2021 kon je ‘m al op Streamz en Streamz+ te kijken. In Nederland wordt-ie nu aangeboden op Prime Video.

Vlaams kijken op Prime Video

Wist je dat je Prime Video dertig dagen gratis kijken kunt? Kun je meteen kennismaken met het op dit moment viral gaande Last One Laughing (LOL), maar ook met dé Vlaamse film van dit moment: Zillion. Maar denk ook aan geweldige series als Geldwolven, De Kraak, Fair Trade, De Studio’s, De Club en Glad IJs. En er komen ook nog meer titels aan. Klik hier voor een compleet overzicht van onze Prime Video tips.

Foto: Caviar / Streamz

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 februari 2023 /