Beau Séjour: alles over cast & verhaal

Beau Séjour met Lynn van Royen in de hoofdrol is wat mij betreft nog steeds één van de beste Vlaamse series. En goed nieuws: als je ‘m nog niet (op Eén of Netflix) gezien hebt, kun je ‘m nu via VRT NU zien. Daarnaast komt-ie medio januari op NPO Plus en vanaf zondag 17 januari 22.30 uur op tv bij NPO 3. Voor wie deze reeks nog niet kent: hier lees je alles over de cast en het verhaal van Beau Séjour.

Het tweede seizoen van Beau Séjour 31 januari 2021 op Eén.

Beau Séjour

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato (Lynn van Royen) in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen.

Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie van De Mensen. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels. Lees dit artikel verder om alles over de cast en de makers van Beau Séjour te ontdekken (met veel foto’s).

Op de hoogte blijven van wanneer het tweede seizoen Beau Séjour op tv komt? Kom dan bij onze Facebook-groep.

Lynn van Royen als Kato in Beau Séjour

Hier kun je Beau Séjour nu kijken

Beau Séjour was voor het eerst op Eén te zien op zondag 1 januari 2017. Tien afleveringen lang genieten van een stevige portie topfictie. Je kom ‘m een hele tijd (vanuit Nederland) op Netflix zien, maar inmiddels is-ie daar af. Nu kun je ‘m kijken via VRT NU. In Nederland is het hele seizoen vanaf 15 januari te zien op NPO Plus. Vanaf 17 januari wordt de serie wekelijks uitgezonden op NPO 3 en NPO Start. Hij is ook op dvd verkrijgbaar.

Wie heeft Kato Hoeven vermoord?

Het tienermeisje Kato Hoeven (Lynn Van Royen) komt bij bewustzijn op een hotelkamer. Ze tast naar haar pijnlijke schedel. Haar handen hangen vol bloed. Uit de badkamer klinkt geluid. In de lavabo wast een onherkenbaar persoon bloed van zijn handen. Seconden later valt de deur in het slot. Wanneer Kato angstig de kamer verkent, ziet ze haar eigen levenloze lichaam morsdood in de badkuip liggen.

Hotel Beau Séjour

Een diepe angst maakt zich van Kato meester. Langs het raam glipt ze naar buiten. Waar is ze, verdomme? Haar blik gaat omhoog. Bovenaan het gebouw dat ze achter zich laat, prijkt in sierlijke letters de naam van het hotel: Beau Séjour. (Redactie: dat hotel bestaat trouwens echt. Je vindt Hotel Beau Séjour in Lanklaar – Dilsem-Stokkem. Het is zelfs al meer dan honderd jaar oud).

Hotel uit Beau Séjour bestaat echt in Lanklaar
Hotel Beau Séjour bestaat écht (al meer dan honderd jaar in Dilsem-Stokkem).

Waarom merkt haar moeder niet dat ze er is?

Uitgeput en nog altijd onder het bloed, stuikt Kato binnen in het huis van haar ongeruste moeder die de huistaken van haar leerlingen verbetert. Maar haar mama, Kristel (Inge Paulussen), reageert niet op haar aanwezigheid. Kato krijgt geen contact met haar. Ze roept en smijt gefrustreerd het pak papieren door de living, maar haar moeder merkt er niets van. Langzaam maar zeker dringt het tot Kato door: ze is dood. Dat wordt even later nog duidelijker wanneer Kato’s lijk uit de grindplassen van Dilsen-Stokkem wordt gevist.

Vijf zieners

Niemand kan Kato nog zien of horen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat er toch een handvol mensen zijn die haar nog wél zien, alsof ze nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie (Johan Van Assche), maar ook haar vader (Kris Cuppens), haar vriendin Ines (Joke Emmers), haar stiefzus Sofia (Charlotte Timmers) en de knappe jongen Charlie (Joren Seldeslachts).

Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Cast & personages Beau Séjour

Toen ik voor het eerst naar Beau Séjour keek, betekende dat voor mij ook een eerste kennismaking met veel Vlaamse acteurs en actrices. De cast van Beau Séjour telt namelijk heel wat topnamen.

Lynn Van Royen als Kato Hoeven

Lynn Van Royen kruipt in de huid van moordslachtoffer Kato Hoeven. Het laatste wat ze zich herinnert na haar dood, is dat ze die ochtend naar haar motorcrosslessen is vertrokken. Een existentiële zoektocht begint. Ze wordt geconfronteerd met het aanvaarden van haar eigen verlies. Maar ook het verdriet van haar familie en vrienden moet ze een plaats kunnen geven. Het heftigst voor haar is de confrontatie met de pijn van haar moeder, waar ze een goede band mee had.

Hoofdrol in eerste seizoen Beau Séjour wordt gespeeld door Lynn van Royen
Lynn van Royen als Kato Hoeven

Zo start Kato haar zoektocht naar de waarheid. Ze probeert de puzzelstukken bij elkaar te leggen over wat er met zichzelf gebeurd is. Gaandeweg ontdekt ze dat er in haar kleine Limburgse gemeente Dilsen-Stokkem veel geheimen onder het oppervlak sluimeren.

Lynn van Royen heeft inmiddels al tal van geweldige rollen op haar naam staan. Daarbij speelde ze al de nodige keren samen met Joren Seldeslachts, zoals in Spitsbroers en The Team. Maar je zag haar ook in Tabula Rasa, De Twaalf en Marsman (allen op Netflix NL). En natuurlijk niet vergeten in de hoofdrol in de Vlaamse Luizenmoeder.

Inge Paulussen als Kristel Brouwers

Inge Paulussen speelt Kristel Brouwers, de moeder van Kato. Zij geeft les op een middelbare school. Toen Kristel jaren geleden verliefd werd op een andere man, kwam ze in een vechtscheiding terecht met Kato’s vader Luc. Deze vechtscheiding is nog altijd niet verteerd. Kristel had gehoopt dat het anders kon.

Inge Paulussen speelt de moeder van Kato in Beau Séjour
Inge Paulussen als Kristel Brouwers

Wanneer Kristel hoort dat haar dochter gestorven is, rouwt ze intens. Kato was haar enige dochter en het voelt alsof ze alles kwijt is, ook al heeft ze veel steun aan haar moeder Renée, haar nieuwe man Marcus en haar stiefkinderen Sofia en Cyril. Terwijl Marcus Kristel voorzichtig probeert te overhalen om het verlies in te zien, klampt ze zich meer en meer vast aan het verleden. Ze kan maar niet aanvaarden dat haar dochter dood is.

Inge Paulussen is één van de Vlaamse actrices waar ik graag naar kijk door haar natuurlijke spel. Wat heeft ze een geweldige rol in De bende van Jan de Lichte (nu op Streamz te zien in België en in Nederland via Netflix). Ik ben ook erg benieuwd naar Een Goed Jaar. En wist je dat ze in de Ketnet-serie Hoodie te zien is? Maar haar beste rol blijft voor mij toch echt die in Clan.

Kris Cuppens als Luc Hoeven

Kris Cuppens speelt in Beau Séjour de rol van Luc Hoeven. Hij is de vader van Kato en één van de personen die haar nog steeds kan zien. Hij is een verbitterde schooldirecteur en penningmeester op de motorcross. Sinds de vechtscheiding van Kato’s moeder worstelt hij met een alcoholprobleem. Het liefst van al wil hij zijn oude gezinnetje terug.

Kris Cuppens speelt de vader van Kato in Beau Sejour
Kris Cuppens als Luc Hoeven

Luc is helemaal verbaasd als hij hoort dat zijn dochter verdwenen is. Hij kan haar immers wel nog zien. Maar zijn gevoel is dubbel, want hij denkt dat mensen hem nooit gaan geloven met zijn alcoholprobleem. Langzaam ontdekt Luc dat zijn dode dochter hem weer dichterbij zijn ex-vrouw Kristel kan brengen.

Wist je dat Kris Cuppens ook te zien was in het eerste seizoen van Undercover? Daarnaast kun je ‘m kennen uit Grenslanders en Spitsbroers.

Johan Van Assche als Alexander Vincken

De lokale hoofdinspecteur van de politie Alexander Vinken wordt gespeeld door Johan Van Assche. Hij is ook één van de personen die Kato kan zien. Hij staat bekend als een bekwame drugsflik die alle labo’s in de buurt oprolt, maar hij is niet helemaal zuiver op de graat. Hij graait maar al te graag mee als het lukt.

Alexander heeft in feite twee huishoudens waar hij voor zorgt. Toen zeven jaar geleden zijn oudere broer stierf, zwoor hij diens vrouw Melanie en zijn neefje Leon te helpen. Hij hielp financieel mee met de opbouw van Melanies hotel en maakte van Leon een crosskampioen.

Tiny Bertels, Johan Van Assche en Joren Seldeslachts cast Beau Sejour
Tiny Bertels, Johan Van Assche en Joren Seldeslachts (over de personages van Tiny en Joren lees je hieronder meer)

Thuis verloopt alles minder goed: zijn eigen zoon Charlie heeft net in een psychiatrische instelling gezeten en is voor Alexander een complete teleurstelling. Zijn vrouw Hild ziet de getroebleerde relatie tussen vader en zoon met lede ogen aan. Ze ziet haar man doodgraag, maar het huwelijk gaat heel moeizaam.

Johan Van Assche zag je recent nog op tv in De Behandeling. De Dag en Cordon (beide op Videoland) zijn ook twee gave series met deze ervaren acteur.

Charlotte Timmers als Sofia Otten

Charlotte Timmers speelt de stiefzus van Kato: Sofia Otten. Een prachtig meisje met een heel laag zelfbeeld. Ze heeft het gevoel dat niemand naar haar omkijkt. En haar grootste probleem is dat ze stiekem verliefd is op lokale crossheld Leon, die het liefje was van Kato.

Charlotte Timmers en Guus Bullen in cast Beau Séjour
Charlotte Timmers als Sofia Otten (op de foto met haar broertje)

Wanneer Kato dood wordt aangetroffen, denkt Sofia dat ze Leon misschien wel voor zichzelf kan winnen. Beetje bij beetje slaagt Sofia erin om Leon dichter bij haar te krijgen. Ze kan eindelijk echt Kato’s plaats innemen. Maar dat moet ze wel verborgen houden voor Kato, met wie ze ook nog altijd kan communiceren.

Charlotte Timmer is één van de actrices van dit moment. In Nederland kun je haar op dit moment zien in Commando’s. Daarnaast kun je op Streamz haar nu zien in De bende van Jan de Lichte, Fair Trade en binnenkort in Niets Te Melden en Cold Courage.

Joke Emmers als Ines Anthoni

Ines Anthoni is de schutterskoningin van het dorp en de beste vriendin van Kato. Deze rol in Beau Séjour wordt gespeeld door Joke Emmers. Ze lijkt optimistisch in het leven te staan en werkt lange uren bij Otten Fruit, de lokale fruitwinkel van Marcus Otten. Maar Ines heeft het financieel niet breed. Ze woont zelfs nog op kamers bij een oude hospita.

Joke Emmers speelt in Beau Sejour de beste vriendin van Kato
Midden van de foto (met wit mutsje): Joke Emmers

Wanneer Kato sterft, is Ines van slag. Maar al snel blijkt ze Kato ook nog te kunnen zien. Ze ontpopt zich tot dé vertrouwenspersoon. Maar Kato weet niet dat Ines achter haar rug een plan bekokstooft om snel geld te verdienen.

Joke Emmers mag wat mij betreft ook veel vaker op tv komen. Wat heb ik van haar genoten in Influencers, Callboys en Den Elfde van den Elfde.

Joren Seldeslachts als Charlie Vinken

Joren Seldeslachts speelt in Beau Séjour Charlie; hij is de enige zoon van de lokale flik Alexander Vinken en Hild Jacobs. Hij komt net uit een psychiatrische instelling en zoekt naar werk zodat hij alleen kan gaan wonen. Charlie voelt al zijn hele leven dat zijn vader niet hem, maar wel zijn neef en crosskampioen Leon voortrekt. Dit staat in fel contrast met de band die Charlie heeft met zijn moeder Hild die hem net enorm bemoedert.

Joren Seldeslachts en Lynn Van Royen komen elkaar vaak tegen op de set, deze keer in de cast van Beau Sejour
Joren Seldeslachts en Lynn van Royen in Beau Séjour

Wanneer Charlie Kato blijkt te kunnen zien, is hij geïntrigeerd door het knappe meisje. Toch is hij vooral bang dat iedereen hem nu echt zot gaat verklaren. Hij ziet immers een dode.

Joren Seldeslachts is één van de jonge Vlaamse acteurs die echt flink aan de weg aan het timmeren is. In Nederland kunnen we hem bijvoorbeeld binnenkort zien in Swanenburg en hij heeft ook een rolletje in de nieuwe Baantjer. Zoals je hier al kon lezen, zag je ‘m met Lynn van Royen ook al in The Team en Spitsbroers. Hij speelt ook een rol in de nieuwe serie Fair Trade.

Maarten Nulens als Leon Vinken

Maarten Nulens zien we in Beau Séjour als Leon Vinken, de ex van Kato. Hij is de zoon van Melanie en Boris Vinken, Alexanders broer die gestorven is. Doordat Leon altijd heeft geluisterd naar zijn nonkel en zijn moeder, is hij iemand die te weinig voor zichzelf opkomt. Hij wil niemand ontgoochelen. Voor zijn nonkel wil hij uitblinken in de motorcross, met zijn moeder wil hij hotel Beau Séjour groot maken.

Maarten Nulens en Charlotte Timmers in Beau Sejour
Maarten Nulens als Leon Vinken (en Charlotte Timmers)

Zijn hart breekt wanneer Kato hem op de avond van de schuttersfeesten, net voor haar verdwijning, vertelt dat ze het wil uitmaken. Gelukkig is er Sofia, de stiefzus van Kato waar Leon altijd een boon voor had, maar die hij niet te dicht wil laten komen. Leon zal troost zoeken bij haar.

Maarten Nulens is bij het grote publiek bekend als de hoofdpersoon uit Gevoel voor Tumor (op Videoland vanaf 15 oktober 2020). Daarnaast is hij één van de Vlamingen die een rolletje hebben in de nieuwe Baantjer.

Jan Hammenecker als Marcus Otten

Marcus Otten wordt gespeeld door Jan Hammenecker. Hij is de nieuwe man van Kristel, de stiefvader van Kato en de biologische vader van Sofia en Cyril Otten. Hij is eigenaar van groenten- en fruitwinkel “Otten Fruit”, gelieerd aan de fruitteelster Renée Brouwers, Kristels moeder. Kristel en Marcus werden verliefd terwijl ze nog getrouwd was met Luc.

Jan Hammenecker naast Charlotte Timmers en Kris Cuppens
Jan Hammenecker, Charlotte Timmers en Kris Cuppens

Kristel koos uiteindelijk voor Marcus, en dit liet een diepe wonde na. Luc en Marcus kunnen elkaar niet uitstaan en dat uit zich regelmatig in haantjesgevechten. Wanneer Kato sterft, wil Marcus er in de eerste plaats voor zijn Kristel zijn. Maar telkens Luc zich komt bemoeien met Marcus en zijn gezin, ontploft het weer tussen de twee. 

Over Jan Hammenecker schreef ik al eerder op VlaamsKijken. Je zag ‘m bijvoorbeeld in De 16 en Voor wat hoort wat. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar De ontvoering van Phil Frisco en Cool Abdoul waarin Jan Hammenecker ook te zien zal zijn.

Guus Bullen als Cyril Otten

Guus Bullen speelt de intelligente, stille Cyril Otten – de stiefbroer van Kato. Naar zijn vader Marcus kijkt hij op, zijn zus Sofia vindt hij soms stom omdat ze hem vaak pest en Kato had hij heel graag omdat zij hem altijd steunde. Ook met Kristel klikt het goed. Zijn overleden moeder mist hij wel, al was hij redelijk jong toen ze stierf.

Guus Bullen als stiefbroer Cyril Otten in Beau Sejour
Guus Bullen speelt Cyril Otten in Beau Séjour

Maar nu is ook Kato weg. Het weegt op Cyril en het zet bij hem iets in gang. Cyril wil tonen dat hij volwassen is. Hij heeft nog nooit een meisje gekust, en wil niet sterven vooraleer hij dit doet. Hij vindt de rondborstige Ines wel aantrekkelijk, en gluurt altijd stiekem naar haar. Met zo’n meisje zou hij graag zijn eerste kus beleven. Wanneer dat ook lukt, begint Cyril te denken dat hij haar misschien echt voor zich kan winnen. Hiervoor wil hij heel ver gaan.

Zijn rol als Cyril Otten is volgens IMDB de enige rol voor Guus Bullen.

Reinhilde Decleir als Renee Brouwers

Reinhilde Decleir zien we in Beau Séjour als Renee Brouwers, de oma van Kato (en moeder van Kristel). Een bulldozer in groene botten, een doordouwer die de schouders niet snel laat zakken. Ze heeft een fruitteeltbedrijf en levert aan de winkel van Marcus Otten.

Renée heeft een halve hippie-ethiek. Ze is een goedlachse, sterke moederkloek die haar dochter Kristel heel graag ziet en haar uit haar verdriet tracht te tillen met haar bijzondere relativeringsvermogen.

Reinhilde Decleir kunnen Videoland-kijkers kennen uit Chaussee d’Amour. Maar je zag haar ook in Voor wat hoort wat, De Infiltrant en kort als Riks moeder in Netflix-serie Into the Night.

Barbara Sarafian als Melanie Engelenhof

Barbara Sarafian speelt Melanie Engelenhof, de eigenaresse van hotel Beau Séjour, die in de eerste plaats haar tearoom wil uitbouwen tot een welvarend hotel. Ze stond er na de dood van haar man helemaal alleen voor. Gelukkig was er Alexander op wie ze kon steunen.

Barbara Sarafian speelt in Beau Sejour eigenaresse van het hotel
Eigenaresse van Hotel Beau Séjour: Barbara Sarafian (in de serie dan he)

Melanie is erg flamboyant. Ze houdt de schijn graag hoog op en is in die zin de perfecte gastvrouw voor een hotel als Beau Séjour. Ze heeft ook een zelfverklaarde hulpeloosheid over zich. Alsof ze alle problemen in de wereld niet op haar eentje aankan, maar daardoor krijgt ze ook voortdurend hulp. Deze aandacht laat ze zich graag welgevallen, bijvoorbeeld van Alexander.

Barbara Sarafian is een veelzijdige dame. Ze is jurylid van De Slimste Mens Ter Wereld, panellid bij taalquiz Veel Tamtam, maar je zag haar ook als actrice in de Nederlandse serie Keizersvrouwen. Ze zal ook te zien zijn in De ontvoering van Phil Frisco waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

Tiny Bertels als Hild Jacobs

Tiny Bertels speelt Hild Jacobs in Beau Séjour, de vrouw van Alexander Vinken en de moeder van Charlie. Hild denkt dat Alexander haar door de jaren minder aantrekkelijk is beginnen vinden want hij zit altijd elders dan thuis. Bovendien wil Alexander niets met haar zoon te maken hebben als die weer thuiskomt van de psychiatrische instelling. Hild houdt haar zoon steeds een hand boven het hoofd. Ze is eigenlijk een zeer positief ingesteld iemand. Altijd mondig, vrolijk en aanwezig. Ze is trots op Charlie, dat hij uit de instelling is en zijn leven terug op de rails wil zetten.

Maar door de kilootjes en de rimpels die er doorheen de jaren zijn bijgekomen, en een voortdurend afwezige echtgenoot, heerst er onder Hilds extraverte uiterlijk onzekerheid en verlatingsangst. Hild vreest dat Alexander wel eens iets met haar schoonzus Melanie zou kunnen hebben. Ze hekelt zijn overdreven aandacht voor neef Leon.

Tiny Bertels kun je kennen uit het tweede seizoen Over Water (Netflix), Voor wat hoort wat, Grenslanders en natuurlijk uit Chaussee d’Amour (Videoland) Je zag haar laatst nog op tv in de film Groenten uit Balen. Ook Tiny Bertels is te zien in De ontvoering van Phil Frisco.

Roel Vanderstukken als Bart Blom

Bart Blom (gespeeld door Roel Vanderstukken) is de junior van de lokale politiezone Maasland. Hij is de rechterhand van Alexander Vinken. Bart kijkt op naar Alexander die al veel drugsnetwerken heeft opgerold, hij heeft het gevoel dat hij veel van hem kan leren. Hij zal Alexander dan ook niet snel tegenwerken. Hij doet alles om zijn leermeester te ‘pleasen’. Maar Bart heeft één groot zwak: vrouwen en seks. Onder elke rok wil hij eigenlijk wel zitten.

Je kent Roel Vanderstukken ook uit Familie en Verborgen Verlangen.

Moeder en dochter in Beau Sejour

Katrin Lohmann als Marion Schneider

Katrin Lohmann speelt de Duitse Marion Schneider. Als commissaris van de federale politie Tongeren doet ze haar uiterste best om een goede flik te zijn. Ze wil koste wat kost moorden oplossen. Ze werkt nauw samen met Dora Plettinckx, haar bijna pensioengerechtigde, down-to-earth partner. Toch heeft Marion ook een eigenzinnige wil. Als puber rebelleerde ze al snel tegen haar hoogopgeleide moeder Beate Schneider, die kinderpsychiater is. De zaak Kato Hoeven is voor Marion de eerste, grote zaak. Marion wil haar uiterste best doen om deze moord juist op te lossen, maar ze is erg onzeker. 

Daarenboven wordt haar ratio voortdurend op de proef gesteld. Er zijn allerlei vreemde zaken die gebeuren. Een medium wijst haar de juiste plaats delict aan, er verdwijnen videobeelden. Marion krijgt stilletjes het gevoel dat er wel iets meer aan de hand is. Het is alsof de geest van Kato nog in het dorp rondwaart.

Wist je dat Katrin Lohmann ook te zien was in Salamander, Professor T., Callboys en De Ronde.

Mieke De Groote als Dora Plettinckx

Mieke De Groote speelt Dora Plettinckx, die bijna op pensioen gaat als flik. De zaak Kato Hoeven zal hoogstwaarschijnlijk een van haar laatste zaken zijn. Ze heeft haar werk altijd graag gedaan, maar kijkt uit naar haar pensioen.

Dora is een robuuste vrouw van 54. Een “manwijf” wordt ze wel eens smalend in het korps genoemd, ook al is ze wel heel graag gezien. Dora is volks, gezellig en vol humor. Als ze op een zaak zit, zijn het vaak haar ervaring en nuchtere realiteitszin die de zaak doen oplossen. Dora kan het goed vinden met Marion. Ze blijkt een soort surrogaatmoeder voor haar partner en is oprecht trots als ze een doorbraak forceren.

Je kent Mieke De Groote onder andere van Patrouille Linkeroever, De Twaalf en Zie Mij Graag. Ze zal ook te zien zijn in de nieuwe film De Familie Claus.

Bedenkers Beau Séjour Sanne Nuyens en Bert Van Dael

Sanne Nuyens en Bert Van Dael zijn de bedenkers en scenaristen van Beau Séjour. “We willen met deze serie de klassieke whodunit op zijn kop zetten: onze detective is het vermoorde meisje zelf. Kato kan met niemand communiceren, buiten vijf mensen. Deze vijf zullen de sleutel zijn om haar eigen lot te begrijpen. Regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns kwamen bij ons aankloppen met de arena van hotel Beau Séjour in het Limburgse Lanklaar. Wat als daar een moord zou plaatsvinden? Wij dachten het concept en de personages uit, en schreven de scenario’s met de hulp van Benjamin Sprengers.”

“Het was van meet af aan de bedoeling om het bovennatuurlijke aspect van Kato zo realistisch en hedendaags mogelijk te brengen. We wilden een indringend portret schetsen van een Vlaamse tiener die geconfronteerd wordt met haar eigen verlies, het verdriet van haar familie, vrienden en dorp, maar toch ook nieuwe dromen najaagt en groeit als persoon. Het was voor ons de eerste keer dat we ons eigen idee vanaf concept tot postproductie konden uitwerken met een bevlogen producent en een enorm getalenteerd vrouwelijk regisseursduo.”

Wist je dat Sanne Nuyens en Bert Van Dael ook beide meegewerkt hebben aan de Netflix-topper De Twaalf. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het script van het tweede seizoen van Beau Séjour.

Op de hoogte blijven van wanneer het tweede seizoen Beau Séjour op tv komt? Kom dan bij onze Facebook-groep.

Regisseurs Nathalie Basteyns en Kaat Beels

Nathalie Basteyns en Kaat Beels, bedenkers en regisseurs: “Mijn vader-zaliger nam me 10 jaar geleden mee naar hotel Beau Séjour. Ik zou het geweldig vinden verzekerde hij me. En ja, mijn vader kende zijn dochter. Kaat, die het hotel enkele maanden later bezocht was ook meteen betoverd.

Dit hotel, deze arena, was de ideale setting voor deze reeks waarin het een enorme uitdaging was om het niet-verfilmbare geloofwaardig te brengen. Voor ons lag de sleutel erin om zo dicht en menselijk mogelijk het drama van de personages te benaderen. Wij zijn enorm blij en trots op het resultaat en hopen dat de kijker ook meegesleept wordt door deze spannende, rauwe zoektocht naar Kato’s moordenaar.”

Nathalie Basteyns en Kaat Beels hebben samen ook Clan geregisseerd. Ze zijn ook de regisseur van de film Façades (op Streamz te kijken). Daarnaast werken ze ook mee aan het nieuwe Lockdown.

Foto’s: Eén – VRT – DeMensen.

Kijk jij ook uit naar het tweede seizoen van Beau Séjour?

Beau Séjour boek!

Daarnaast is er nog meer goed nieuws. In februari verschijnt er een Beau Séjour boek van Gie Vanhout. Dit is het verhaal: “Wanneer doctoraatsstudente Elise Deprez ontwaakt, ligt ze in de gang van de Leuvense universiteit, naast het dode lichaam van iemand die sprekend op haarzelf lijkt. Ze heeft geen idee wat haar de afgelopen nacht overkwam. Heeft haar dood iets te maken met de beruchte studentenmoordenaar die de stad in een wurggreep houdt? En als ze vermoord is, waarom loopt ze dan nog steeds rond en zijn er slechts enkele mensen die haar kunnen horen en zien?”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 september 2020 /