De Bende van Jan de Lichte op Streamz (Vlaamse Netflix)

De Bende van Jan de Lichte is vanaf dit najaar te zien op Streamz. Dit streamingplatform van DPG Media en Telenet wordt ook wel omschreven als ‘de Vlaamse Netflix’. Inmiddels zijn ook de andere titels bekend én dat is niet mis!

De Bende van Jan de Lichte

 “We kunnen ons geen betere reeks voorstellen om Streamz te lanceren dan ‘De Bende van Jan de Lichte’. Matteo Simoni incarneert het titelpersonage in dit realistisch kostuumdrama met – voor Vlaanderen – ongeziene production value. We zijn er trots op om straffe Vlaamse fictie zoals deze in preview op het publiek los te kunnen laten en we kijken dan ook reikhalzend uit om op 3 september meer te vertellen over het plaform en de andere titels.” zegt Peter Vindevogel, die vanaf 1 september CEO is van Streamz.

Over De Bende van Jan de Lichte heb ik op VlaamsKijken natuurlijk al ontzettend veel geschreven. Lees hier het uitgebreide artikel (met foto’s en beelden) over de cast van De bende van Jan de Lichte.

Streamz

Vorige week is bevestigd dat de Europese Commissie goedkeuring heeft gegeven voor de oprichting van de nieuwe Vlaamse streamingdienst Streamz. In de voorbereiding werd-ie nog ‘de Vlaamse Netflix’ genoemd, maar nu hebben Telenet en DPG Media dus ook de titel voor dit streamingplatform bekendgemaakt. Op Streamz komt zowel Vlaamse als internationale content, denk dan aan films en series. Zowel DPG Media als Telenet hebben hierin natuurlijk al een paar sterke troeven in handen. Denk aan de Vlaamse fictie die we van VTM kennen, maar Telenet heeft natuurlijk ook veel lokale en internationale content, zoals van SBS, Woestijnvis en Play. Daar zitten ook gave series bij als het nieuwe Albatros, maar ook Over de Oceaan.

Samenwerking Telenet en DPG Media (VTM)

De nieuwe ‘Vlaamse Netflix’ komt dus voort uit een samenwerking tussen Telenet en DPG Media (het mediabedrijf dat je ook kent van VTM).  Kris Vervaet (CEO DPG Media België ) zegt: “We kijken er enorm naar uit om dit nieuwe, lokale streamingplatform te lanceren, samen met Telenet. Samen kunnen we het verschil maken met de beste Vlaamse en internationale content. Dat is zowel een boost voor de Vlaamse kijker, als voor het hele medialandschap.”

Extra platform voor Vlaamse televisiemakers

CEO Telenet John Porter vult aan met: “We kunnen nu samen met DPG Media full force vooruitgaan om een nieuw hoofdstuk te schrijven aan het Vlaamse en internationale mediaverhaal. Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. Daarmee geven we de kijker meer keuze dan ooit en krijgen onze Vlaamse televisiemakers ook een extra platform om hun creativiteit te tonen.”

Lanceringsdatum Streamz

Op 1 september 2020 wordt Streamz opgericht. Peter Vindevogel is – zoals hierboven al geschreven – de nieuwe CEO. Kris Vervaet de voorzitter van de Raad van Bestuur. Inmiddels is ook de lanceringsdatum bekend, dat is 14 september. Lees hier het bericht met alle details over Streamz: de prijs, wat je daar voor krijgt, hoe het zit met Telenet Play (More), of je kunt kijken vanuit Nederland en meer.

Stievie Premium stopt

Nu denk je misschien: wordt dat allemaal niet wat veel – je hebt tenslotte ook Stievie Premium. DPG Media heeft besloten om die dienst te stoppen. Dit gebeurt per 1 september 2020. Ze focussen zich nu op de verdere ontwikkeling van Streamz en op de doorontwikkeling van VTM GO. Dat bij die laatste ook wat staat de veranderen, is mij de laatste tijd ook al opgevallen. Er zijn veel minder series en programma’s beschikbaar momenteel.  

TV VLAANDEREN

Stievie verwijst abonnees graag door naar APP TV van TV VLAANDEREN als alternatief. Die dienst werd afgelopen maand gelanceerd en zorgt ervoor dat gebruikers – afhankelijk van het abonnement – tot maar liefst 70 tv-zenders kunnen bekijken. Alle abonnementen, die starten vanaf 9,95 euro, zijn inclusief de gebruikelijke interactieve functies zoals ‘Restart & Replay’ over een periode van zeven dagen, een tv-gids, terugspoelen, pauzeren… Iedereen kan de APP TV alvast gratis testen gedurende 30 dagen.

TV VLAANDEREN is ook in Nederland te bekijken.

Foto: BVJDL © VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 augustus 2020 /