Broer met Koen De Bouw op Eén

Broer met Koen De Bouw wordt zondag 15 maart om 14.05 uur uitgezonden op Eén. De programmering is aangepast in verband met de lockdown in België door het Corona virus. Broer van regisseur Geoffrey Enthoven was begin 2016 te zien in de bioscoop.

Broer – het verhaal

Waar de film over gaat? Mark Lebeer (Koen De Bouw) wil in Ierland een steenrijke weduwe (Alison Doodle) oplichten. Hij doet zich voor als haar vroegere minnaar, zijn eigen broer (Koen De Graeve). De weduwe heeft het bericht per ongeluk naar Mark gestuurd. De brief is eigenlijk bedoeld voor zijn broer Michel. Michel is heeft destijds het ouderlijk hotel failliet geholpen en is daarna vertrokken met Marks vrouw.

Opgestookt door zijn geldzuchtige buurman Ronnie besluit Mark zich uit te geven voor zijn broer. Dat doet hij om zo de vroegere familiale ‘rekeningen’ te vereffenen. Wanneer Mark en Ronnie in Ierland toekomen, blijkt dat Grace ook haar eigen duistere agenda heeft…

Geoffrey Enthoven

Met Broer doen Pierre De Clercq (scenarist), Geoffrey Enthoven (regisseur) en Mariano Vanhoof (producent) hun best om tussen alle bekende genres in te vallen. Ik verwacht er persoonlijk veel van. Deze film is namelijk gemaakt door het trio dat ook verantwoordelijk was voor Hasta la vista. En dat blijft toch wel één van mijn Vlaamse favorieten.

Ooit Gemist

Van Broer met Koen De Bouw en Koen De Graeve kun je zo bijna twee uur gaan genieten. Kijk hier alvast de trailer. Voor de Vlamingen die dit bericht later lezen: als het goed is, wordt Broer ook gedeeld op Ooit Gemist. Als Nederlandse kan ik daar niet inloggen, dus ik weet niet hoelang hij daar beschikbaar is om terug te kijken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 maart 2020 /