A plus jamais met Mounir Aït Hamou, Johan Leysen en Isabelle Van Hecke

A plus jamais met Mounir Aït Hamou, Johan Leysen, Isabelle Van Hecke – is de kortfilm van Gilles Coulier, Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. A plus jamais is woensdag 20 januari op Eén te zien. Gilles Coulier is samen met Maarten Moerkerke de initiatiefnemer van de Lockdown-films.

Verhaal A plus jamais

24 december. Voor gedetineerden Rami en John is het een heel bijzondere dag in de gevangenis: hun laatste. Niet omdat hun tijd erop zit, wel omdat na maanden wroeten en graven hun tunnel onder de bezoekersruimte eindelijk klaar is. Slechts enkele centimeters scheiden hen nog van de vrijheid en een hele warme Kerstmis.

Gilles Coulier

Samen met Maarten Moerkerke bedacht Gilles Coulier het idee voor de kortfilm-reeks Lockdown. Zelf heeft hij als regisseur al verschillende gave series op zijn naam staan. Wat dacht je van Bevergem, Cargo, De Dag, maar ook War of the Worlds.

Maarten Moerkerke heeft de kortfilm Zoveel gemaakt met in de hoofdrollen Kim Snauwaert en Bart Hollanders.

Jonas Geirnaert en Julie Mahieu

Het is niet de eerste keer dat Gilles Coulier met Jonas Geirnaert en Julie Mahieu aan een scenario werkt. Zij schreven tenslotte ook De Dag, die Gilles Coulier samen met Dries Vos regisseerde. Wist je dat het stel niet alleen achter de schermen actief is, maar dat zowel Julie Mahieu als Jonas Geirnaert af en toe ook voor de camera te zien zijn. Zo komt Julie Mahieu voorbij als politie-agente in Red Light. Jonas Geirnaert – die we in Nederland vooral kennen van Kabouter Wesley – zag je bijvoorbeeld als de manager van Philippe Geubels in Geub. Tijdens de feestdagen was hij nog te zien in de jury van de Vrede op Aarde-awards.

Cast A plus jamais

De cast van A plus jamais van Gilles Coulier wordt gevormd door Mounir Aït Hamou, Johan Leysen en Isabelle Van Hecke. Maar ik vraag me af hoeveel we hen eigenlijk gaan zien… Of dat het hun stemmen zijn die we horen. Ze zijn tenslotte aan het ontsnappen…

Mounir Aït Hamou

Acteur Mounir Aït Hamou kun je vooral kennen van internationale producties. Hij speelde in 2014 mee in de film Image. Hij is een broer van de schrijver Ish Aït Hamou.

Johan Leysen

De Vlaams acteur Johan Leysen heeft een Europese film- en theatercarriëre. Zijn naam komt je misschien niet bekend voor, maar als je hem op beeld ziet, dan weet je meteen over wie ik het heb. Hij speelde ook mee in verschillende Nederlandse series als Vechtershart (als de vader van het personage van Waldemar Torenstra) en Ik Weet Wie Je Bent.

Isabelle Van Hecke

De Vlaamse actrice Isabelle Van Hecke zag je recent bijvoorbeeld in De Anderhalve Meter Show. Net als Marjan De Schutter en Dominique van Malder is ze te zien in Albatros. Ze speelt Angelique in de remake van De Luizenmoeder en op Netflix zie je haar als Procureur des Konings Hedwig in De Twaalf. Verder kun je haar kennen van Kiekens (als Brigitte De Meuter), als Claudine uit Bevergem of als Denise Van Steen uit De 16.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2021 /