The Team 2 met Lynn van Royen

The Team 2 met Lynn van Royen wordt dit najaar uitgezonden op VTM. Maar de reeks kent nog meer Vlaamse gezichten. Ook Joren Seldeslachts, Soufiane Chilah, Dikra El Bach, Tom Vermeir, Dahlia Pessemiers, Ben Hamidou, Nora Gharib, Lucas van den Eynde, Steve Geerts en Abdel Malik Farhouni zijn in de serie te zien.  Ik ben benieuwd hoeveel kijkers de serie nog gaat trekken…

Joren Seldeslachts en Lynn van Royen in The Team 2

Seizoen 2 The Team

Natuurlijk was het eerste seizoen (met daarin ook een aantal Vlaamse acteurs) razend populair. Binnen Europa was het goed voor meer dan tien miljoen kijkers, verspreid over tien zenders in tien landen. Alleen is seizoen 2 al sinds vorig jaar te zien op Play More van Telenet. Op dvd en sinds een tijdje ook op VTM GO. De eerste twee afleveringen werden vorig jaar vertoond op het Filmfestival Oostende. Hoeveel kijkers trekt zo’n serie dan nog via de tv-zender zelf?

Verhaal The Team 2

Het verhaal van The Team II start met de moord op zeven Europese burgers in een pension in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens. Die moord brengt een team van onderzoekers uit Denemarken en Duitsland samen. Wanneer onder de slachtoffers een jonge Belgische Syrië-strijder wordt geïdentificeerd, worden ook de Belgische geheime diensten betrokken bij het onderzoek. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt het nieuw samengestelde joint investigation team al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk zien terug te vinden en een aanval op nog meer burgers zien te verijdelen. Het moet ook een opponent weten te overwinnen die veel sterker blijkt dan verwacht.

Lynn van Royen in The Team 2

Regisseur Kasper Gaardsøe

“Het fascinerende plot start in the middle of nowhere van de Deense moerassen. Wat op het eerste zicht lijkt op een haatmisdaad tegen vluchtelingen, blijkt daarna een zaak omtrent teruggekeerde IS-strijders die in verband wordt gebracht met internationale kunstsmokkel en terrorisme. Deze felomstreden topic vertegenwoordigt de derde grootste criminele markt binnen de internationale georganiseerde misdaad, na drugs- en mensenhandel. Dit is een interessant gegeven om op tafel te gooien. Een nieuw seizoen van THE TEAM geeft ons de kans om een hedendaags en relevant verhaal te vertellen aan de hand van een state-of-the-art manier van filmen. Een echt Europees project, zowel voor als achter de camera“, aldus regisseur Kasper Gaardsøe in het persbericht van juni 2017.

Lynn van Royen, Jurgen Vogel en Marie Bach Hansen in The Team 2

Cast The Team 2

Lynn van Royen speelt de Belgische Paula Liekens. Zij heeft met haar methodische en haast wiskundige aanpak een hoge functie bij de Belgische geheime dienst. Paula moet samenwerken met de ambitieuze Deense politiecommissaris Nelly Winther (Marie Bach Hansen, bekend van The Legacy). En met de Duitser Gregor Weiss, hoofd van de afdeling Mensenhandel bij de Hamburgse politie. Deze rol wordt gespeeld door Jürgen Vogel uit onder andere Tatort. Met zijn drieën vormen ze dus het nieuwe JIT, het zogenaamde Joint Investigation Team. 

Vlaamse acteurs in The Team 2

Vlamingen in The Team 2

In The Team 2 komt Lynn van Royen weer een bekende tegen, namelijk Joren Seldeslachts. Met hem vormde ze in Beau Séjour en Spitsbroers al een setje. Maar ook Soufiane Chilah, Dikra El Bach, Tom Vermeir, Dahlia Pessemiers, Ben Hamidou, Nora Gharib (die dit najaar een nieuw muziekprogramma gaat presenteren op Eén), Lucas van den Eynde, Steve Geerts en Abdel Malik Farhouni komen in het tweede seizoen voorbij.

Lucas van den Eynde in The Team 2

Veel vrijheid

Lynn van Royen vertelde daar tegen Telenet het volgende over: “Omdat er zoveel Vlamingen op de set waren, sloot de manier van werken vrij nauw aan bij hoe we in Vlaanderen draaien. Wat ik extra fijn vond was de combinatie van de focus op het beeld en spel. We kregen heel veel vrijheid om te bewegen, maar ook om met de teksten aan het werk te gaan. Zo was er een continue uitwisseling met de andere twee hoofdrolspelers. Een heel verrijkende ervaring.”

Steve Geerts in The Team 2

Productie

Producent van The Team II is opnieuw Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, in samenwerking met VTM. De productie kan rekenen op de steun van Creative Europe (MEDIA), VAF/Mediafonds, Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid. Andere buitenlandse omroepen die The Team II brengen, zijn ZDF/Arte (Duitsland), ORF (Oostenrijk), SRF (Zwitserland), NRK (Noorwegen) en DR (Denemarken).

Foto’s via Telenet & VTM, gemaakt door Sofie Silbermann.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2019 /