Videoland: aanbod Vlaamse tv-series (augustus 2020)

Videoland: aanbod Vlaamse tv-series (augustus 2020). Weer een update van een ouder artikel, want Videoland timmert echt heel hard aan de weg als het gaat om series van ‘onze buren’. Fijn voor de liefhebbers die graag Vlaams kijken! Ik zal dit artikel regelmatig bijwerken. Wil je absoluut geen nieuwtjes missen, kom dan bij de Vlaams kijken-groep op Facebook.

Vlaamse series kijken op Videoland

Ik heb het overzicht op 5 augustus 2020 bijgewerkt en kom nu tot het onderstaande aanbod. Dat is echt al heel wat meer dan voorgaande jaren, dus het is echt genieten met Videoland als je nog heel wat Vlaamse series wilt kijken. Daarnaast werken ze niet alleen aan Nederlandse originals, zoals Judas, Mocro Maffia en Meisje van Plezier. Maar ze werken ook samen met zenders in België aan unieke series.

Een Goed Jaar

Videoland en VTM hebben Een Goed Jaar aangekondigd; wanneer deze wordt uitgezonden is nog niet bekendgemaakt. Deze serie gaat over twee mannen die in de Ardennen toevallig een kelder met wapens en wijn uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Omdat ze geld nodig hebben, verzinnen ze dat dit dé wijnkelder van Hitler is. Hun oplichterspraktijken lopen helemaal uit de hand. De cast van Een Goed Jaar is geweldig. Zo maak je kennis met Joke Devynck (Morten), Boris Van Severen (GR5), Jurgen Delnaet (Amigo’s), Frances Lefebure (Studio Tarara) en Kürt Rogiers (LEGO Masters). Ook Johny Voners – die recent is overleden – zal te zien zijn in deze spannende serie.

Meer weten over deze serie? Lees het uitgebreide artikel: Een Goed Jaar met Joke Devynck op VTM en Videoland.

Chaussee d’Amour op Videoland

Ik schreef op 5 augustus – toen De Dag werd toegevoegd – het volgende. “Dat zowel De Dag als Callboys van VIER inmiddels op Videoland te zien zijn, vind ik goed nieuws. Hopelijk volgt Chaussee d’Amour dan ook nog… Dat is namelijk ook zo’n topper!” En inderdaad het is nu zover. Ook deze geweldige reeks is nu te zien op Videoland.

Het verhaal van Chausse d’Amour: “Na het instorten van haar huwelijk, trekt Sylvia met haar twee tienerkinderen noodgedwongen in boven het bordeel dat ze erfde van haar vader. Maar als er een lijk wordt gevonden onder het asfalt van de beroemde steenweg, worden de hoertjes, pooiers en andere bonte figuren van de Chaussée d’Amour meegesleurd in een onweerstaanbare draaikolk van geld, sex en geweld. Chaussée d’Amour is een zwoele zoektocht naar de échte prijs van betaalde liefde.” Met onder andere Tiny Bertels en Ruth Becquart. Deze actrices zag je beide in Over Water 2. En Ruth Becquart gaat één van de hoofdrollen spelen in Undercover 2. Verder zie je ook Geert Van Rampelberg, die de hoofdrol speelt in de nieuwe serie Black-Out en ook te zien zal zijn in Red Lights met Carice van Houten en Halina Reijn.

De Dag

Op 5 augustus 2020 is De Dag toegevoegd op Videoland. Deze serie van VIER is ontzettend goed ontvangen in België, omdat-ie razend spannend is. De Dag is de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert (die je kunt kennen van Kabouter Wesley) en Julie Mahieu. Hij is geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. Het verhaal: Een dag lang ontspint zich een spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers bij een bankoverval. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt in iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel. De cast mag er absoluut zijn, zo speelt Maaike Neuville één van de hoofdrollen. Deze actrice zal ook te zien zijn in Red Lights van BNNVARA en VTM.

Momenteel werk ik aan een uitgebreid artikel over De Dag, waarbij je ook de acteurs en actrices beter leert kennen. Leden van de Facebook-groep zien dit bericht als eerste voorbij komen als het zover is.

Brussel

8 augustus komt de serie Brussel op Videoland. De naam doet misschien vermoeden dat dit een Vlaamse tv-serie is, maar hij is gewoon Nederlands. Wel komen er een aantal Vlaamse acteurs voorbij, denk dan aan onder andere Herbert Flack (uit Aspe), Liesa Van der Aa (uit De Dag), Yassine Fadel (The Team en Mocro Maffia), Julia Ghysels (uit De Bende van Jan de Lichte en Gent West), Sven De Ridder (Torpedo en Fair Trade), Hans De Munter (Een Goed Jaar, 13 Geboden en Crimi Clowns) en Marijke Pinoy (De Dag, Red Sonja en Zone stad). Brussel is een soort House of Cards, maar dan over de politieke intriges in het hart van de Europese Unie: Brussel. Meerdere verhaallijnen lopen door elkaar.

Het Huis Anubis

Gevalletje jeugdsentiment: Het Huis Anubis is op 1 augustus 2020 toegevoegd aan het aanbod van Vlaamse series op Videoland. Deze reeks van Studio 100 betekende het startpunt voor een glansrijke carrière voor diverse acteurs en actrices, zoals Vincent Banic en Sanne-Samina Hanssen.

Ontdek hier wat de acteurs en actrices uit Het Huis Anubis nu (anno 2020) doen.

Baantjer het Begin

Baantjer het Begin is natuurlijk een Nederlandse serie, maar wist je dat hij voor zowel RTL4 als VTM gemaakt is? In Nederland is hij al op tv geweest, maar de Belgische kijkers wachten er nog op. Wat ik zo leuk vind, is dat er ook veel goede Vlaamse acteurs en actrices in voorbij komen, zoals Joren Seldeslachts, Maarten Nulens, Tom Vermeir, Charlotte Vandermeersch en Helene De Vos.

Ik schreef een uitgebreid artikel over de cast en het verhaal van Baantjer het Begin.

Serie Philippe Geubels: Geub

Wist je dat de serie Geub, waarin Philippe Geubels natuurlijk de hoofdrol speelt, exclusief gemaakt is voor Videoland? Hij is pas later uitgezonden op Een. Absoluut een aanrader als je ‘m nog niet hebt gezien. Wij hebben ‘m werkelijk in één ruk uitgekeken. Ik kan je verzekeren: het slaaptekort heb je er voor over. En ook zijn reeks Taboe is via deze dienst te kijken én absoluut het kijken waard.

Geubels en de Hollanders

Goed nieuws voor de liefhebbers van Geubels: hij werkt aan een Nederlandse variant op Geubels en de Belgen, namelijk Geubels en de Hollanders. Ik heb de try-out zelf bezocht en kan niet wachten. Als er meer over deze reeks bekend is, deel ik het natuurlijk. De Belgische media schreven dat-ie in april zou worden uitgezonden, maar ik heb niets gezien. Ook zijn reeks ‘Is er een dokter in de zaal?’ is op Videoland terug te kijken. Wil je dan nog meer Geubels kijken, dan kun je ook terugkijken naar zijn show Bedankt voor alles.

#LikeMe op Videoland

In België zijn veel jongeren in de ban van #LikeMe. In deze jeugdserie volgen we het leven van Caro en een aantal van haar klasgenoten. Het verhaal vol drama en liefde wordt afgewisseld met muziek, waarbij bekende (Nederlandstalige) liedjes worden gezongen. In België zijn ze inmiddels toe aan seizoen 3. Door corona zijn de opnames vertraagd en volgen er eerst winterspecials. Daarnaast kunnen kinderen deze zomer zelfs een #LikeMe speurtocht doen of in de boeken duiken van deze reeks.

Zie Mij Graag

Vanuit de verschillende Facebook-groepen waarin ik actief ben, weet ik dat ik niet de enige Nederlandse Zie Mij Graag-fan ben. Het verhaal van de stuntelige gescheiden Anna en haar vriendinnen, is zo hilarisch en op sommige vlakken ook zo pijnlijk herkenbaar. Inmiddels staan alledrie de seizoenen van Zie Mij Graag op Videoland. Wist je trouwens dat de hoofdrolspeelster – Alejandra Theus – ook te zien was in het tweede seizoen van Soof?

Callboys

Ken jij de Callboys al? Op 9 mei 2020 zijn beide seizoenen van Callboys toegevoegd aan het aanbod van Vlaamse tv-series op Videoland. Echt een geweldige keuze. Ik had het eerste seizoen van deze reeks al gezien. En het tweede seizoen hebben we ook weer in één ruk uitgekeken. Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) maken samen met manusje van alles Randy Paret (Bart Hollanders) echt de meest bizarre avonturen mee.

Meer weten over Callboys? Lees dit artikel waarin je meer ontdekt over het verhaal en de acteurs.

Cordon

Cordon is één van de eerste Vlaamse series op Videoland waar mijn lief en ik volledig van in de ban waren. Het eerste seizoen is echt razend spannend. Alleen was het daarna heel lang wachten op seizoen 2, waardoor het een beetje tegenviel. Heb je ‘m nog niet gezien (in Nederland kon je ‘m destijds via Fox kijken), dan weet ik zeker dat je seizoen 1 en seizoen 2 flink gaat bingewatchen. Cordon heeft een Amerikaanse remake gekregen. Ten tijde van de lockdown door het coronavirus kon je Containment in België op tv zien. Nu we zelf in de ban zijn van een virus is Cordon nog meer het kijken waard geworden.

Heb jij genoten van Cordon? Maak dan kennis met het bordspel Pandemic.

Spitsbroers

Nog zo’n aanrader uit België die eerder uitgezonden werd op Fox NL is Spitsbroers. Inmiddels zijn er twee seizoenen van deze serie waarin we kennis maken met de broers Dennis en Alan Moerman. Ze dromen beide van een carrière als profvoetballer. Maar terwijl de ene een profcontract krijgt bij het grote KRC Genk (en geniet van een wereld vol glitter en glamour) blijft de ander contractloos achter en glijdt een beetje af. Naast Oscar Willems en Joren Seldeslachts spelen in deze reeks ook Louis Talpe en Manuel Broekman mee.

Over de cast van Spitsbroers lees je hier meer; de acteurs en actrices zijn namelijk niet de minste.

Zowel Cordon als Spitsbroers werden in Nederland op Fox NL uitgezonden. Er is nog zo’n Vlaamse serie waar we zo van konden genieten: De Bunker. Het tweede seizoen dat in België nog niet eens is uitgezonden, was daar ook te zien. De Bunker vind ik persoonlijk ook zo’n Vlaams pareltje. Laten we dus hopen dat zowel het eerste seizoen van de Bunker, als het tweede seizoen worden toegevoegd aan het uit België afkomstige Videoland aanbod.

Connie & Clyde

Conny & Clyde – toen deze Vlaamse serie op Videoland kwam, sprong ik echt een gat in de lucht. Conny & Clyde vind ik echt een hilarische serie. En beide seizoenen zijn meteen toegevoegd! Dit is zo’n reeks die heerlijk is in deze periode van het jaar. Kruip onder een dekentje met wat lekkers erbij en kijk in één ruk door naar de avonturen van dit unieke datingbureau. Met in de hoofdrol Eva van der Gucht, Axel Daeseleire en Nathalie Meskens.

Tytgat Chocolat

Tytgat Chocolat is misschien wel de meest bijzondere tv-series op Videoland, en zelfs die in België ooit is gemaakt. Een waar pareltje. In Tytgat Chocolat worden de hoofdrollen namelijk gespeeld door acteurs en actrices met het Syndroom van down. Zij schitteren naast acteurs en actrices van naam. Het is absoluut een must see!

Dubbelleven

Dubbelleven – Is een geweldige serie met hoofdrollen voor Lucas Van den Eynde, Barbara Sarafian en Lotte Heijtenis (die laatste is bij het Vlaamse publiek bekend door haar hoofdrol in de televisieserie Jes). Karen Van Dijck leidt een comfortabel leventje als huisvrouw en woont al achtien jaar samen met Mark en hun twee kinderen. Nina Overstijns, een jonge, ambitieuze carrièrevrouw, is sinds een jaar gelukkig getrouwd met Mark. Als hij omkomt bij een ongeluk ontdekken beide vrouwen dat Mark een dubbelleven leidde en dat ze niet de enige vrouw in zijn leven waren.

Spannende Vlaamse series op Videoland

Naast De Dag en Cordon bevat Videoland nog meer spannende Vlaamse series. Dit zijn stuk voor stuk series die je wilt bingewatchen.

 1. Salamander: Denk dat ik wel kan stellen dat dit één van de gaafste en spannendste series ooit is. Beide seizoenen staan op Videoland.
 2. De Ridder – spannende serie over interessante zaken, maar ook het liefdesleven van Helena De Ridder houdt het leuk.
 3. Amigo’s – zoals VTM ‘m omschrijft ‘driegangenmenu van misdaad, humor en drama’.
 4. Professor T: alle seizoenen zijn via deze streamingsdienst te kijken. Populaire serie, die zelfs al een Duitse en Franse remake heeft.
 5. Witse – 9 seizoenen kun je genieten van deze Vlaamse misdaadserie rond de eigenzinnige en gedreven commissaris Witse, die actief is bij de Federale Recherche in Halle.
 6. Flikken – alle seizoen van de populaire Vlaamse serie kun je terugkijken. Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam zijn hier op gebaseerd.
 7. Deadline 14/10: als journalist heb ik deze spannende serie natuurlijk gezien. Met Charlotte Vandermeersch (die ook in de nieuwe Baantjer-serie te zien is), Koen De Graeve en Peter Van den Begin. Kortom: niet de minste namen.
 8. Coppers: deze serie met Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns was natuurlijk te zien op VTM, maar gelukkig kun je ‘m via deze weg nu ook in Nederland helemaal terugkijken. Must als je van politiereeksen houdt.
 9. Code 37: alle drie de seizoenen van deze geweldige serie rondom Hannah Maes (gespeeld door Veerle Baetens) staan er op; bingewatchen maar! Geloof mij: als je begint te kijken, dan stop je niet meer.

Vlaamse series voor jongeren en kinderen op Videoland

Naast Het Huis Anubis en #LikeMe kunnen jongeren op Videoland ook kijken naar Kattenoog. In deze serie spelen bijvoorbeeld Emma en Warre Verlinden mee, die de kinderen van Bob Lemmens (Tom Waes) spelen in Undercover. Ook Ian Thomas is hierin te zien. Waar deze serie over gaat: “In het mysterieuze Kattenoog is niets wat het lijkt… of wel? Bij volle maan wordt het legendarische dorp overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Voor Robin en haar vrienden Simone en Eli is dat iedere keer weer hét moment om elkaar en de anderen de stuipen op het lijf te jagen.”

Verder vind je op Videoland voor kinderen de Vlaamse serie Jabaloe uit 2012. In deze Studio 100 productie zitten een aantal bekende namen als Walter Baele, Sven De Ridder en Peter Thyssen.

Spelshows

Daarnaast vind je op Videoland ook spelshows The Battle, Holland-België en natuurlijk dé hit van afgelopen jaar: LEGO MASTERS. Dit zijn spelshows die VTM en RTL 4 samen hebben opgenomen.

Spannende realityseries:

Je vindt niet alleen geweldige Vlaamse series op Videoland, maar ook nog eens een heleboel spannende realityseries. Kijk je graag mee met politie, brandweer en ambulancepersoneel dan zit je hier goed.

 • Drie seizoenen van de realityserie Helden van Hier Door het Vuur, waarbij de brandweermannen en het ambulancepersoneel van Brandweerzone Centrum Gent worden gevolgd bij hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Brandweer Zone Antwerpen wordt in Helden van Hier Brandweer Antwerpen gevolgd.
 • Helden van Hier In de Lucht: twee seizoenen van deze realityserie, waarin piloten, spoedartsen en spoedverplegers worden gevolgd die uitrukken met de enige MUG-helikopter (traumahelikopter) in Vlaanderen.
 • Politie 24/7: Je volgt in dit programma de verschillende diensten van de Lokale Politie Antwerpen.
 • De luchtpolitie: Je volgt de afdeling Luchtsteun van de Belgische politie. De camera’s op de politiehelikopters zorgen ervoor dat je alles van dichtbij ziet.
 • F16: een jaar langs is het werk en leven van Belgische F-16 piloten gevolgd.

Dit voorjaar is in België ook Helden van Hier: Corona uitgezonden. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen in verschillende ziekenhuizen ten tijde van de coronacrisis. Dat zou ook een heel mooie aanvulling zijn voor Videoland wat Vlaamse programma’s betreft.

En verder

 • Dossier X: Berichte misdaden uit België komen tot leven via interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes.
 • De Kroongetuigen: Seizoen 2 van deze VTM serie, waarin een spraakmakend misdaaddossier uit Vlaanderen wordt belicht. Op basis van getuigenverklaringen van toenmalige speurders, nabestaanden, betrokkenen en reconstructiescènes.
 • Lotgenoten: in dit programma doen getuigen hun eigen verhaal over acht van de grootste tragedies uit de recente Belgische geschiedenis.
 • Buurman Wat Doet U Nu: De Vlaamse programmamaakster Cath Luyten gaat langs bij bekende Nederlanders. Twee seizoenen.

Voor een actueel overzicht van de films, klik hier. Wil je op de hoogte blijven over wat er allemaal te zien is op Videoland, dan is de Facebook-groep Ik Kijk Videoland een aanrader.

Helaas niet meer op Videoland:

Tom & Harry staat helaas niet meer op Videoland, dit is absoluut één van mijn Vlaamse favoriete tv-series met hoofdrollen voor Gilles de Schryver, Robrecht Vanden Thoren en Karlijn Sileghem. Deze serie vertelt het bijzondere verhaal van twee jongens die verwisseld zijn bij hun geboorte. Gelukkig is-ie nog wel op dvd verkrijgbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2019 /