Videoland: aanbod Vlaamse tv-series (2019)

Videoland: aanbod Vlaamse tv-series (2019). Weer een update van een ouder artikel, want Videoland timmert echt heel hard aan de weg als het gaat om series van ‘onze buren’. Fijn voor de liefhebbers die graag Vlaams kijken! Ik zal dit artikel regelmatig bijwerken.

Vandaag is Baantjer het Begin toegevoegd aan Videoland. Dit is natuurlijk een Nederlandse serie, maar hij is voor zowel RTL4 als VTM gemaakt. Op Videoland kun je alle afleveringen al zien. Ik schreef een uitgebreid artikel over de cast en het verhaal van Baantjer het Begin. Wat ik zo leuk vind, is dat er ook veel goede Vlaamse acteurs en actrices in voorbij komen, zoals Joren Seldeslachts, Maarten Nulens, Tom Vermeir, Charlotte Vandermeersch en Helene De Vos.

Deze Vlaamse series kun je momenteel bekijken:

Ik heb het overzicht op 30 december 2019 bijgewerkt en kom nu tot het onderstaande aanbod. Voor als je nog wat in te halen hebt, is Videoland dus absoluut een aanrader. Ze hebben daarnaast ook nog originals die je absoluut wilt zien, zoals Judas als Meisje van Plezier. Seizoen 2 van Meisje van Plezier met Angela Schijf is absoluut een aanrader, en het kan volgens mij niet anders dan dat er ook een derde seizoen aankomt. Dat moet toch wel met zo’n cliffhanger.

Philippe Geubels exclusief op Videoland

Wist je dat de serie Geub, waarin Philippe Geubels natuurlijk de hoofdrol speelt, exclusief gemaakt is voor Videoland? Hij is pas later uitgezonden op Een. Absoluut een aanrader als je ‘m nog niet hebt gezien. Wij hebben ‘m werkelijk in één ruk uitgekeken. Ik kan je verzekeren: het slaaptekort heb je er voor over. En ook zijn reeks Taboe is via deze dienst te kijken én absoluut het kijken waard. Goed nieuws voor de liefhebbers van Geubels: hij werkt aan een Nederlandse variant op Geubels en de Belgen. Ik heb de try-out zelf bezocht en kan niet wachten. Als er meer over deze reeks bekend is, deel ik het natuurlijk. En ook zijn reeks ‘Is er een dokter in de zaal?’ is op Videoland terug te kijken. Er komt in 2020 een nieuw seizoen aan. Wil je dan nog meer Geubels kijken, dan kun je ook terugkijken naar Bedankt voor alles en

Vlaamse series recent toegevoegd op Videoland

 • Cordon – is één van de eerste Vlaamse series waar mijn lief en ik volledig van in de ban waren. Het eerste seizoen is echt razend spannend. Alleen was het daarna heel lang wachten op seizoen 2, waardoor het een beetje tegenviel. Heb je ‘m nog niet gezien (in Nederland kon je ‘m destijds via Fox kijken), dan weet ik zeker dat je seizoen 1 en seizoen 2 flink gaat bingewatchen. Cordon heeft een Amerikaanse remake gekregen.
 • Conny & Clyde – hiervoor spring ik echt een gat in de rug. Conny & Clyde vind ik echt een hilarische serie. En beide seizoenen zijn meteen toegevoegd! Dit is zo’n reeks die heerlijk is in deze periode van het jaar. Kruip onder een dekentje met wat lekkers erbij en kijk in één ruk door naar de avonturen van dit unieke datingbureau. Met in de hoofdrol Eva van der Gucht, Axel Daeseleire en Nathalie Meskens.
 • Dubbelleven – Is een geweldige serie met hoofdrollen voor Lucas Van den Eynde, Barbara Sarafian en Lotte Heijtenis (die laatste is bij het Vlaamse publiek bekend door haar hoofdrol in de televisieserie Jes). Karen Van Dijck leidt een comfortabel leventje als huisvrouw en woont al achtien jaar samen met Mark en hun twee kinderen. Nina Overstijns, een jonge, ambitieuze carrièrevrouw, is sinds een jaar gelukkig getrouwd met Mark. Als hij omkomt bij een ongeluk ontdekken beide vrouwen dat Mark een dubbelleven leidde en dat ze niet de enige vrouw in zijn leven waren.
 • Jabaloe – is een kinderserie uit 2012. In deze Studio 100 productie zitten een aantal bekende namen: Maarten Schuermans, Joyce Beulens, Walter Baele, Danny Houtkooper, Sven De Ridder en Peter Thyssen.

Mijn top 5

 1. Tom & Harry – één van mijn persoonlijke favorieten met hoofdrollen voor Gilles de Schryver, Robrecht Vanden Thoren en Karlijn Sileghem. Dit is het bijzondere verhaal van twee jongens die verwisseld zijn bij hun geboorte.
 2. Zie Mij Graag – heerlijk vermaak voor de liefhebbers van Soof. Allebei de seizoenen staan er inmiddels op. Seizoen 3 wordt vanaf 7 januari uitgezonden op Eén.
 3. Salamander: Denk dat ik wel kan stellen dat dit één van de gaafste en spannendste series ooit is. Beide seizoenen staan op Videoland.
 4. De Ridder – spannende serie over interessante zaken, maar ook het liefdesleven van Helena De Ridder houdt het leuk.
 5. Tytgat Chocolat – heel bijzondere productie mét topcast en acteurs met Syndroom van down.

Spannende series:

 • Amigo’s – zoals VTM ‘m omschrijft ‘driegangenmenu van misdaad, humor en drama’.
 • Professor T: alle seizoenen zijn via deze streamingsdienst te kijken. Populaire serie, die zelfs al een Duitse en Franse remake heeft.
 • Witse – 9 seizoenen kun je genieten van deze Vlaamse misdaadserie rond de eigenzinnige en gedreven commissaris Witse, die actief is bij de Federale Recherche in Halle.
 • Flikken – alle seizoen van de populaire Vlaamse serie kun je terugkijken. Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam zijn hier op gebaseerd.
 • Deadline 14/10: als journalist heb ik deze spannende serie natuurlijk gezien. Met Charlotte Vandermeersch (die ook in de nieuwe Baantjer-serie te zien is), Koen De Graeve en Peter Van den Begin. Kortom: niet de minste namen.
 • Coppers: deze serie met Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns was natuurlijk te zien op VTM, maar gelukkig kun je ‘m via deze weg nu ook in Nederland helemaal terugkijken. Must als je van politiereeksen houdt.
 • Code 37: alle drie de seizoenen van deze geweldige serie rondom Hannah Maes (gespeeld door Veerle Baetens) staan er op; bingewatchen maar! Geloof mij: als je begint te kijken, dan stop je niet meer.

Daarnaast vind je op Videoland ook spelshows The Battle (tot en met midden januari 2020 wordt er iedere maandag een aflevering toegevoegd; het zijn er vier in totaal) en Holland-België.

Spannende realityseries:

 • Drie seizoenen van de realityserie Helden van Hier Door het Vuur, waarbij de brandweermannen en het ambulancepersoneel van Brandweerzone Centrum Gent worden gevolgd bij hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Brandweer Zone Antwerpen wordt in Helden van Hier Brandweer Antwerpen gevolgd.
 • Helden van Hier In de Lucht: twee seizoenen van deze realityserie, waarin piloten, spoedartsen en spoedverplegers worden gevolgd die uitrukken met de enige MUG-helikopter (traumahelikopter) in Vlaanderen.
 • Politie 24/7: Je volgt in dit programma de verschillende diensten van de Lokale Politie Antwerpen.
 • F16: een jaar langs is het werk en leven van Belgische F-16 piloten gevolgd.

En verder

 • Dossier X: Berichte misdaden uit België komen tot leven via interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes.
 • De Kroongetuigen: Seizoen 2 van deze VTM serie, waarin een spraakmakend misdaaddossier uit Vlaanderen wordt belicht. Op basis van getuigenverklaringen van toenmalige speurders, nabestaanden, betrokkenen en reconstructiescènes.
 • Lotgenoten: in dit programma doen getuigen hun eigen verhaal over acht van de grootste tragedies uit de recente Belgische geschiedenis.
 • Buurman Wat Doet U Nu: De Vlaamse programmamaakster Cath Luyten gaat langs bij bekende Nederlanders. Twee seizoenen.
 • Topdokters, waarin acht topspecialisten uit Verschillende ziekenhuizen in België centraal staan. Wat is hun drijfveer?

Voor een actueel overzicht van de films, klik hier. Wil je op de hoogte blijven over wat er allemaal te zien is op Videoland, dan is de Facebook-groep Ik Kijk Videoland een aanrader.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

2 januari 2019 /