Storm Lara met: Ella Leyers, Wouter Hendrickx en Aïcha Cissé

Ella Leyers speelt de hoofdrol in de tv-serie Storm Lara, de nieuwe Streamz Original die vanaf juli 2021 te kijken zal zijn. Verder zijn er rollen voor Wouter Hendrickx en Aïcha Cissé. De regie wordt verzorgd door Kadir Ferati Balci, die je kent van Cold Courage, Amigo’s en Een Goed Jaar.

Storm Lara

Storm Lara is een vierdelige dramareeks over alle facetten van de liefde: de opwinding van pril geluk, de sleetsheid van een al wat langere relatie maar het gaat ook over jaloezie, overspel, schaamte en schuld. Ella Leyers speelt Lara, een energieke 32-jarige vrouw, die altijd haar grenzen opzoekt, zowel in de liefde als in haar werk. Door haar charisma en energie komt ze vaak weg met haar onbezonnenheid, maar het lijkt erop dat deze formule niet meer lang zal werken…

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Ella Leyers

“Kadir is een zeer fijngevoelige regisseur en ik ben heel blij dat ik voor deze reeks met hem heb mogen samenwerken om van dit zotte project samen met mijn tegenspeler Wouter Hendrickx iets moois te maken”, aldus Ella Leyers. Ella Leyers kan natuurlijk ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Spitsbroers, Professor T. en Pippa. Maar wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen als Saartje Dubois?

Wouter Hendrickx

Ook Wouter Hendrickx behoort tot de cast van Storm Lara van Streamz. Je zag deze acteur recent nog in Black-Out, maar ik vond hem ook geweldig in Cordon en Amigo’s. Een andere aanrader met Wouter Hendrickx zijn wat mij betreft Zuidflank. En wist je dat hij bijna dertig afleveringen te zien was in Witse als assistent-commissaris Dimitri Tersago.

Aïcha Cissé

Actrice Aïcha Cissé heeft ontzettend veel ervaring in het theater. Niet alleen als actrice, maar ook als regisseuse, maakster en docente. Kijkers kennen haar van films als Le fidèle en Engel. Ze zal ook te zien zijn in de derde Soof-film.

Kadir Ferati Balci

Regisseur Kadir Ferati Balci (die je kent van Cold Courage – die ook op Streamz staat – Amigo’s, en Een Goed Jaar) over het verhaal: “In Storm Lara trekken we de thema’s van overspel en leugens open in een drama rond het charismatische maar complexe hoofdpersonage Lara. Bij het lezen van het verhaal voelde ik me meteen aangetrokken tot de unieke sfeer en de kwetsbare personages. Storm Lara zal een spannende thriller worden maar ook een pakkend portret van een jonge vrouw met een prachtrol voor Ella.”

Menselijkheid en authenticiteit

“De serie is een eerste samenwerking tussen Daan Gielis (La Holandesa) en A Private View. Het was boeiend om de spontane ontwikkeling van het verhaal op afstand te volgen tijdens de Corona-crisis. We kozen voor Kadir als regisseur omdat hij altijd op zoek gaat naar menselijkheid en authenticiteit bij de personages die hij in beeld brengt”, zegt producent Dries Phlypo over de auteur van het project.

Scenario: Daan Gielis

“Een spannende, beklemmende maar vooral ook zintuiglijke serie, dat had ik bij het schrijven van Storm Lara voor ogen. Wat kan je je dan nog meer wensen dan zo’n geweldige cast – met Ella Leyers als de rebelse Lara – en topcrew onder leiding van Kadir Ferati Balci om dit neer te zetten? Ik ben supertrots dat we dit voor Streamz mogen maken”,  liet scenariste Daan Gielis weten.

Storm Lara op Streamz

Storm Lara is een productie van Streamz en Dries Phlypo & Stephen Vandingenen voor A Private View in coproductie met Belga Productions en met steun van de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks zal vanaf juli 2021 beschikbaar zijn op Streamz en Streamz+.

Foto’s: Streamz / Nyklyn.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 maart 2021 /