Storm Lara met: Ella Leyers, Wouter Hendrickx en Aïcha Cissé

Ella Leyers speelt de hoofdrol in de tv-serie Storm Lara, de nieuwe Streamz Original die vanaf maandag 23 augustus te kijken is. Verder zijn er rollen voor Wouter Hendrickx, Aïcha Cissé en Anemone Valcke. We horen tevens tal van bekende stemmen. De regie wordt verzorgd door Kadir Ferati Balci, die je kent van Cold Courage, Amigo’s en Een Goed Jaar. Ontdek in dit artikel alles over verhaal en cast van Storm Lara.

Storm Lara

Storm Lara is een vierdelige dramareeks over alle facetten van de liefde: de opwinding van pril geluk, de sleetsheid van een al wat langere relatie maar het gaat ook over jaloezie, overspel, schaamte en schuld. Ella Leyers speelt Lara, een energieke 32-jarige vrouw, die altijd haar grenzen opzoekt, zowel in de liefde als in haar werk. Door haar charisma en energie komt ze vaak weg met haar onbezonnenheid, maar het lijkt erop dat deze formule niet meer lang zal werken…

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Synopsis Storm Lara

Tot haar groot ongenoegen is radio DJ Lara door haar omroep verbannen naar de nacht, waar ze plaatjes draait voor eenzame taxichauffeurs, emotionele dronkaards en andere vreemde vogels. Door een mysterieuze beller (Anemone Valcke) in haar uitzending verandert een saaie doordeweekse nacht in een slopend psychologisch kat- en muisspel.

Ella Leyers

“Kadir is een zeer fijngevoelige regisseur en ik ben heel blij dat ik voor deze reeks met hem heb mogen samenwerken om van dit zotte project samen met mijn tegenspeler Wouter Hendrickx iets moois te maken”, aldus Ella Leyers. Ella Leyers kan natuurlijk ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Spitsbroers, Professor T. en Pippa. Wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen als Saartje Dubois?

Wouter Hendrickx

Ook Wouter Hendrickx behoort tot de cast van Storm Lara van Streamz. Hij speelt de rol van technicus Rafik. Je zag deze acteur recent nog in Black-Out, maar ik vond hem ook geweldig in Cordon en Amigo’s. Een andere aanrader met Wouter Hendrickx zijn wat mij betreft Zuidflank. En wist je dat hij bijna dertig afleveringen te zien was in Witse als assistent-commissaris Dimitri Tersago. Dit wordt het najaar van Wouter Hendrickx volgens mij; hij behoort namelijk ook tot de cast van Undercover 3.

Aïcha Cissé

Actrice Aïcha Cissé heeft ontzettend veel ervaring in het theater. Niet alleen als actrice, maar ook als regisseuse, maakster en docente. Kijkers kennen haar van films als Le fidèle en Engel. Ze zal ook te zien zijn in de derde Soof-film.

Anemone Valcke

Actrice Anemone Valcke speelt de mysterieuze beller Suzy. Dit najaar zal ze op VTM te zien zijn als De Schoen in De Bende van Jan de Lichte; een serie die echt al jaren geleden is opgenomen, dus we zien daar nog een jonge Anemone Valcke. Verder ben ik erg benieuwd naar Cool Abdoul, waarin ze ook te zie zal zijn. Eerder zag je haar op tv nog in de film Aanrijding in Moscou.

Stemmen Vlaamse acteurs en actrice

Andere bekende stemmen zijn van Wouter Bruneel, Gilles De Schrijver, Jennifer Heylen, Manou Kersting, Peter Gorissen, Steve Geerts en Dempsey Hendrickx. Wat dat betreft is deze serie echt heel interessant; kun jij achterhalen wie wie is? Over al deze acteurs schreven wij eerder. Ontdek waar ze anno 2021 nog meer mee bezig zijn.

  • Wouter Bruneel is dit najaar te zien in de nieuwe Vlaamse serie Onder Vuur. Verder zag je hem bijvoorbeeld als agent in het tweede seizoen van Beau Séjour en als Bambi in De zonen van Van As. En vergeet Eigen Kweek en Zie Mij Graag niet.
  • Gilles De Schryver is helaas vooral achter de schermen actief op dit moment. Je zag hem recent nog op tv in de herhaling van Albatros (een reeks die hij zelf mede-ontwikkelde).
  • Jennifer Heylen is dé Vlaamse actrice van dit moment wat mij betreft. Kijk maar eens naar de artikelen over Jennifer Heylen, die ik recent op VlaamsKijken schreef. Ze zal tevens te zien zijn in de films Dealer en H4Z4RD. En vergeet ook het nieuwe seizoen van Loslopend Wild niet.
  • Manou Kersting was te zien in ontzettend veel Vlaamse series en films. Van Matroesjka’s tot aan Crimi Clowns en ga zo maar door. Ook hij behoort tot de cast van Undercover. Recent zag je hem op tv in die andere Streamz-serie Fair Trade.
  • Peter Gorissen speelde een indrukwekkende rol in De Twaalf. Daarnaast zal hij te zien zijn in Red Light (dit najaar op VTM). En zag je ‘m recent in de Lockdown-film 2055.
  • Steve Geerts zal te zien zijn in de nieuwe serie Chantal (spin off van Eigen Kweek). Verder werkt hij momenteel aan de film Bittersweet Sixteen. Hij behoort tevens tot de cast van Loslopend Wild; de serie dit dit najaar weer terugkeert op Eén.
  • Dempsey Hendrickx ken je als één van De Helden van Ketnet. Daarnaast speelde hij in De Buurtpolitie en Instafamous (waarin Manou Kersting ook een geniale rol speelt).

Kadir Ferati Balci

Regisseur Kadir Ferati Balci (die je kent van Cold Courage – die ook op Streamz staat – Amigo’s, en Een Goed Jaar) over het verhaal: “In Storm Lara trekken we de thema’s van overspel en leugens open in een drama rond het charismatische maar complexe hoofdpersonage Lara. Bij het lezen van het verhaal voelde ik me meteen aangetrokken tot de unieke sfeer en de kwetsbare personages. Storm Lara zal een spannende thriller worden maar ook een pakkend portret van een jonge vrouw met een prachtrol voor Ella.”

Menselijkheid en authenticiteit

“De serie is een eerste samenwerking tussen Daan Gielis (La Holandesa) en A Private View. Het was boeiend om de spontane ontwikkeling van het verhaal op afstand te volgen tijdens de Corona-crisis. We kozen voor Kadir als regisseur omdat hij altijd op zoek gaat naar menselijkheid en authenticiteit bij de personages die hij in beeld brengt”, zegt producent Dries Phlypo over de auteur van het project.

Scenario: Daan Gielis

“Een spannende, beklemmende maar vooral ook zintuiglijke serie, dat had ik bij het schrijven van Storm Lara voor ogen. Wat kan je je dan nog meer wensen dan zo’n geweldige cast – met Ella Leyers als de rebelse Lara – en topcrew onder leiding van Kadir Ferati Balci om dit neer te zetten? Ik ben supertrots dat we dit voor Streamz mogen maken”,  liet scenariste Daan Gielis weten.

Daydream

In de trailer horen we Daydream, een cover van een van de grootste Belgische hits van Wallace Collection met een heel eigen insteek. De cover werd bedacht en uitgevoerd door Charlotte Caluwaerts en Reinhard Vanbergen, net als de andere muziek in de reeks. Er werd een selectie gemaakt van de originele muziek en delen van de score en die zal op 24 augustus uitgebracht worden onder de titel: Storm Lara Original soundtrack.

Storm Lara op Streamz

Storm Lara is een productie van Streamz en Dries Phlypo & Stephen Vandingenen voor A Private View in coproductie met Belga Productions en met steun van de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks is vanaf maandag 23 augustus op Streamz en Streamz+.

Foto’s: Streamz / Nyklyn.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 maart 2021 /