Cast De Studio’s: nieuwe serie VRT NU en Prime Video

De Studio’s is nu op VRT MAX te kijken en volgt later bij Prime Video. Deze serie is in de zomer van 2022 aangekondigd als samenwerking tussen VRT NU en Prime Video in Nederland. Deze VRT MAX Original gaat over jonge mensen met een muzikale droom. Sarah Kasmi schreef het scenario voor de reeks, doet de regie én verzorgde de casting. De Studio’s cast telt bewust acteurs, die gevonden zijn middels streetcasting. Ontdek hier alles over het verhaal en de cast van De Studio’s.

Dit bericht over De Studio’s (cast) verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 22 juni 2022; het is op 30 januari 2023 bijgewerkt – nu de serie op VRT MAX te kijken is.

De Studio’s

De Studio’s draait rond zes vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. Bij ‘De Studio’s’ vinden ze een plek waar ze een ruimte kunnen huren, elkaar aanmoedigen, een plek waar ze kunnen ontsnappen aan hun thuissituatie. Ze kunnen vluchten uit de wereld van elke dag en hun frustraties uiten. Maar het is ook een plaats waar hun vriendschappen op de proef worden gesteld en verleidingen al of niet worden weerstaan… Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek? Zullen ze hun grenzen overschrijden om de top te bereiken? En blazen ze hun vriendschap hiervoor op?

Wist je dat je Prime Video dertig dagen gratis kijken kunt? Prime Video en Eén hebben ook samen De Club gemaakt.

Streetcasting De Studio’s

De opnames van De Studio’s zijn recent gestart. De reeks werd geschreven door Sarah Kasmi. Zij regisseert ook de zes afleveringen en verzorgde de casting. Sarah koos bewust niet voor jonge bekende acteurs, maar deed aan streetcasting. Dit is volgens IMDB het eerste project van Sarah Kasmi als regisseur of scenario-schrijver.

Sarah Kasmi

Sarah Kasmi vertelt: “Talent en drijfveer staan op nummer één en zeggen meer dan een schooldiploma. Daarom kies ik er in verschillende van mijn projecten voor om met onbekende acteurs van diverse culturele achtergronden te werken: ruwe diamanten die barsten van talent. In het geval van De Studio’s hebben elk van onze jongeren zelf een passie voor muziek en brengen ze hun eigen ervaringen mee naar de reeks. Die inbreng is onbetaalbaar.” Dit maakt ons wel heel nieuwsgierig naar De Studio’s cast!

De Studio’s cast

De cast van De Studio’s bestaat vooral uit aanstormend talent. Al zien we ook een aantal bekende gezichten. De hoofdrollen worden vertolkt door Ahmed Bouchama Sabar, Frederique Figah, Metouka Vlasbom en Ilias Ennahachi. Ook Martha Madueke, Mohamed Alem, Roshan Nazari, Lima Kas, Claude Deeklo, Brigitte George, Loise Koné, Younes El Amrioui, Freek Meeusen, Souleymane Manzo, Chahid Doudah, Zaynah Salhi en tweeling Levi en Mathias Köhne zijn te zien in de reeks. Daarnaast ontdekken we Clara Cleymans, Koen Van Impe, Guido De Craene en Bas Van Weert in De Studio’s cast.

Hier ken je cast van De Studio’s van…

Alle acteurs en actrices uit de cast van De Studio’s waar we meer over konden vinden, hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Daar zitten echt talenten bij!

 • Ahmed Bouchama Sabar is een jong hiphoptalent, die vorig jaar zelfs een platencontract tekende bij Top Notch (check tussen wat voor artiesten hij dan staat)!
 • Metouka Vlasblom is volgens mij ook een artieste, die inmiddels ook nummers uitbrengt zoals Ring Ring. Als ik haar naam Google, kom ik toch bij deze dame uit… Ze is geboren in Nederland, maar woont al jaren in Antwerpen.
 • Ilias Ennahachi is dan weer een Marokkaans-Nederlandse kickboxer, die al verschillende kerel wereldkampioen is geworden… Behoort hij ook tot De Studio’s cast of heeft hij een naamgenoot die we terug gaan zien dit najaar?
 • Martha Madueke is een Belgische judoka, ze maakt daarnaast muziek én heeft haar eigen tiramisu-merk.
 • Mohamed Alem is in het dagelijkse leven IT Consultant. Daarnaast lees ik op zijn Instagram, dat hij de zwarte band in Taekwondo heeft.
 • Roshan Nazari heeft al verschillende kleinere rolletjes gespeeld en droomt van een carrière als acteur. Daarnaast doet hij aan thai-boksen.
 • Lima Kas is een internationaal bekende make-up en hairstyliste. Ze heeft een wereldwijd gerenommeerde beauty academy. Ze biedt semi-permanente make-up behandelingen en trainingen op hoogstaand niveau.
 • Claude Deeklo is volgens zijn LinkedIn al jaren actief als acteur, zanger en producer.
 • Freek Meeusen heeft de Cinact Acting Academy gevolgd en was te zien in verschillende korftilms. Hij speelt in De Studio’s Timo.
 • Chahid Doudah zag je ook in de documentaire Impact van Scum Studio’s. Hij woont op het Kiel en wil acteur worden. Hij heeft meegespeeld in verschillende kortfilms.
 • Levi en Mathias Köhne ken je als het dj-duo Raia Twinz.

Bekende acteurs en actrices in De Studio’s

En dan zijn er ook nog de ‘bekendere’ acteurs en actrices uit De Studio’s.

 • Clara Cleymans zag je op VRT NU al eerder in de serie Match. Maar je kent haar onder andere uit We moeten eens praten, De Ridder, Quiz me quick en van Tegen de sterren op. En denk ook aan de Streamz-series Mijn Slechtste Beste Vriendin, Déjà-Vu en Hidden Assets. Ze was daarnaast in verschillende films te zien, waaronder Groenten uit Balen. Momenteel werkt Clara Cleymans aan Being Human.
 • Koen Van Impe ken je bijvoorbeeld uit series als 13 Geboden en Salamander. Maar hij heeft nog veel meer rollen op zijn naam staan.
 • Guido De Craene zag je in de tweede Kampienen film als ambulancier. Hij was recent kort te zien in Glad IJs als Frank Swennen. Hij werkt momenteel aan Alias Wolf.
 • Bas van Weert speelt in Mijn Slechtste Beste Vriendin de rol van Thomas. Je kent deze jonge acteur verder uit Ik U Ook en 22/3: Wij Waren daar. Van 2013-2017 was hij te zien als Cédric Van de Caveye in Familie.

Eigen muziek acteurs De Studio’s

Wat deze serie zo bijzonder maakt is dat de acteurs in het echte leven ook zangers en zangeressen zijn en ze dus de muzikale ambities delen die hun personages ook hebben. Ze schreven speciaal voor De Studio’s eigen nummers die vervolgens geproduceerd werden door Jeroen de Pessemier van De Subs. Elke eindgeneriek in de reeks draagt zo een exclusieve track: Ik vlieg (Sabar, Martica, Metouka, Zed), Haai (Zed 50), Into u (Manzo), Rondjes draaien (Metouka), Self centered bitch (Martica, Hazel Aylin Feizula, Zed, Metouka), Wild arp (Jeroen De Pessemier) en Mijn traject (Ploko).

VRT MAX en Prime Video

De Studio’s is vanaf maandag 30 januari 2023 te kijken op VRT MAX en later op Prime Video Nederland. Deze reeks is een coproductie van MovieBankProductions en VRT NU in samenwerking met Amazon. De reeks kwam tot stand met de steun van het VAF/Innovatiefonds van de Vlaamse Regering en de Flanders Tax Shelter maatregel van de Vlaamse overheid. Op Prime Video ontdek je daarnaast nog meer Vlaamse series, zoals Geldwolven, Fair Trade en De Kraak. Of denk aan het nieuwe Last One Laughing Nederland met Philippe Geubels én Jeroom.

Foto: VRT – Gerson Ntiti

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 januari 2023 /