Een Goed Jaar met Joke Devynck op VTM en Videoland

Een goed Jaar met Joke Devynck, Boris Van Severen, Jurgen Delnaet, Frances Lefebure en Kürt Rogiers is het nieuwste fictie-project van VTM en Videoland. Het wordt een dramatische fictiereeks van het team dat ook verantwoordelijk was voor Amigo’s (die ook al op Videoland staat). De opnames zijn vandaag gestart en duren tot februari 2020.

Een Goed Jaar verhaal

Waar de serie Een Goed Jaar over gaat? Het belooft een spannend verhaal te worden over twee mannen die in de Ardennen per toeval een kelder met wapens en wijn uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

Ik verwacht er veel van; het verhaal werd in april 2019 namelijk geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch.

Cast Een Goed Jaar

De cast van Een Goed Jaar bevat stuk voor stuk prominente Belgische acteurs en actrices. Begin oktober zijn de eerste vijf namen bekendgemaakt. Zo ga je Joke Devynck zien, deze actrice schitterde recent nog in de Nederlandse tv-serie Morten. Je kent haar natuurlijk ook van Vermist en Het Goddelijke Monster. De andere dame die gepresenteerd is, is Frances Lefebure. Een veelzijdige tante die je onder andere kent van Studio Tarara, Gina & Chantal en natuurlijk Amigo’s.

Bij de heren voor de Nederlandse kijkers een opvallende naam: Kürt Rogiers. Voor mijn leeftijdsgenoten – de middendertigers – je keek vast ook naar hem toen hij in Costa enzovoorts speelde. Maar inmiddels is het een indrukwekkende lijst geworden. Verder zal ook Boris Van Severen te zien zijn; zijn rol als politieagent in Studio Tarara vond ik echt heel overtuigend neergezet. Heel benieuwd wat deze acteur in deze serie laat zien. Tot slot is de naam van Jurgen Delnaet bekendgemaakt. Als je één serie van hem moet zien, dan is het Marsman wel.

Team achter Een Goed Jaar

Een Goed Jaar wordt geregisseerd door Kadir Balci. Hij draaide eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij en de tv-serie Amigo’s. Voor Amigo’s werkte hij al samen met Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq. Zij creëerden en schreven toen het verhaal; dat doen ze ook voor Een Goed Jaar. Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo van het nieuwe productiehuis Mockingbird.

De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Op Videoland te zien

Goed nieuws dus voor de Nederlandse fans van Vlaamse series, want daarmee komt er weer een nieuwe productie aan die eenvoudig gekeken kan worden vanuit eigen land. Het aanbod van zowel Videoland als Netflix wordt hierin ook steeds ruimen. The Film Kitchen is de Nederlandse co-producent.

Foto van Joke Devynck, gemaakt door Luc Gijbels. Afbeelding via persbericht van VTM.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

7 oktober 2019 /