Altijd Prijs op VTM 4 kijken | ontdek alles over cast

Wat doe je als je plots de lotto wint? En dat ook nog eens moet proberen te verzwijgen voor de buitenwereld. Je ontdekt het in de tv-serie Altijd Prijs, die in september 2015 op VTM te zien was. De reeks wordt vanaf zondag 3 juli 2022 om 20.00 uur op VTM4 uitgezonden. Ik heb er destijds enorm van genoten, vandaar dat ik ‘m nogmaals deel. De cast van Altijd Prijs wordt gevormd door Steve Geerts, Ini Massez, Nathan Naenen, Nicky Langley en Rilke Eyckermans.

Verhaal Altijd Prijs

Het gezin Desmet is een doorsnee, maar disfunctioneel gezin. De niet al te snuggere vader Rudy (42) werkt als geldkoerier. Zijn optimistische vrouw Sandra (39) is schoonmaakster bij een klein reclamebureau en hun muzikale zoon Jasper (18) studeert, als eerste in de familie, af aan het ASO. Samen met Reinhilde (69), de eigenzinnige inwonende moeder van Rudy, delen ze lief en leed. Ze wonen in een gedateerd flatgebouw in een appartement dat eigendom is van Reinhilde: dicht op elkaar, gezellig, hectisch en vaak intens. Samen spelen ze ook elke week op de Lotto. En elke week hopen ze, zoals zovelen, om veel geld te winnen.

Op een dag is het plots zover: ze winnen het grote lot. Rudy en Sandra zijn de koning te rijk en willen hun geluk van de daken schreeuwen. Tot Carl, de psycholoog van de loterij, hen duidelijk maakt dat dit een slecht idee is. Elke week groeien kleine voorvallen uit tot verhalen vol humor, misverstanden, verwarring en ondoordachte reacties. Eén ding valt iedere aflevering weer op de Desmets zullen er altijd zijn voor elkaar.

Altijd Prijs cast

De cast van Altijd Prijs wordt gevormd door Steve Geerts, Ini Massez, Nathan Naenen, Nicky Langley en Rilke Eyckermans. Daarnaast zijn er rollen voor Pepijn Caudron, Jakob Beks, Mungu Cornelis, Gert Jochems, Vanessa Van Strijthem, Kristof Verhassel en Laura Tesoro. Ontdek hieronder alles over deze acteurs en actrices én de personages uit Altijd Prijs die zij spelen.

Steve Geerts

De rol van Rudy Desmet wordt gespeeld door Steve Geerts. Rudy Desmet is een prille veertiger, die als veiligheidsofficier werkt bij een geldkoerierbedrijf. De sympathieke, niet al te snuggere, wat gezette kerel heeft één droom: op brugpensioen gaan en genieten van het leven. In zijn vrije tijd speelt hij krulbol, een wat gekke lokale volkssport. Rudy denkt dat hij niet zal veranderen door al het geld dat hij gewonnen heeft. Maar hij doet wel onmiddellijk enkele ondoordachte uitgaven. Rudy is een man van eenvoudige afkomst en is daar trots op.

Steve Geerts speelde mee in onder andere Spitsbroers, Louislouise, Duts, Met Man en Macht en Cordon. Recent zag je hem in de succesvolle Streamz-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin en in films als Los Flamencos en Torpedo. Hij werkt op dit moment aan de spin off van Eigen Kweek: Chantal.

Ini Massez

Ini Massez is in Altijd Prijs Sandra Deckers. Zij is al negentien jaar de vrouw van Rudy. Sandra Deckers is een intelligente, aantrekkelijke vrouw, maar met een goedkope smaak. Ze werkt als poetsvrouw bij een klein reclamebureau dat geleid wordt door een succesvolle vrouw. Ze hunkert naar het leven dat deze vrouw leidt. Opklimmen op de maatschappelijke ladder, naar chique restaurants gaan en designerkledij: dat is wat ze wil. Sandra is de baken van het gezin, hoewel ze vaak door haar schoonmoeder op de vingers gekeken wordt.

Ini Massez speelde mee in o.a. Team Spirit, Zone Stad, Go Go Go, Ella en Loslopend Wild. En niet te vergeten het razendpopulaire Zie Mij Graag. Daarnaast zag je haar in Buck en als Viv Neyskens in Familie. Deze week is ook Red Sandra op Streamz toegevoegd waarin ze ook een kleine rol heeft. Ini Massez zal te zien zijn in de nieuwe Netflix-series Diamonds en in Knokke Off.

Nathan Naenen

Nathan Naenen speelt de rol van Jasper Desmet in Altijd Prijs. Hij is de zoon van Rudy en Sandra. Jasper is een wat vreemde eend in de bijt ten huize Desmet. Hij studeerde Latijn-Wetenschappen, leest graag en houdt van toneel. Zijn droom is musical-acteur te worden en hij hoopt nu binnen te geraken in de musical-opleiding. Tot afgrijzen van zijn vader, die dat geen echt beroep vindt. Hoewel Jasper recht heeft op een deel van het geld, beslissen zijn ouders om hem niets te vertellen over de lottowinst.

Nathan Naenen speelde mee in bijvoorbeeld Code 37, Noordzee Texas en Kattenoog. Maar je kunt ‘m ook kennen uit wtFOCK en de webserie Brak. En je zag ‘m als Benjamin in de film Zeppos Het Mercatorspoor. Deze film wordt gemaakt door Douglas Boswell en Peter Bouckaert (voor Eyeworks). Zij waren beide ook betrokken bij de ontwikkeling van Altijd Prijs voor VTM.

Nicky Langley

De rol van de moeder van Rudy wordt gespeeld door Nicky Langley. Reinhilde Desmet is een lustige weduwe. Ze is bazig, eigenwijs én eigenaar van het appartement, wat haar, tot nu toe, een machtspositie gaf. Ze is dol op haar zoon en kleinzoon. In haar ogen kunnen zij niets verkeerd doen. Haar schoondochter daarentegen… Die doet het nooit goed genoeg. Of dat is toch wat ze beweert. Want stiekem vindt ze haar wel oké. Misschien is ze zelfs een beetje jaloers op haar.

Nicky Langley speelde mee in onder andere Mega Mindy (serie en films) en musicals als Daens en Doornroosje.

Rilke Eyckermans

Rilke Eyckermans speelt de knappe, jongere zus van Sandra. Evi Deckers heeft haar eigen kapsalon onderaan het flatgebouw van de familie Desmet. Ze is optimistisch op het naïeve af, zeker als het over de liefde gaat. Ze fladdert door het leven. Evi heeft een geheime affaire met Hans, de getrouwde manager van de lokale superette. Sandra is niet alleen haar zus, maar ook haar hartsvriendin.

Rilke Eyckermans speelde mee in onder andere De Zonen van Van As, Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden, Terug naar Oosterdonk en Brabançonne. Je zag haar als juf Ilse in Girl. In Nederland was ze vorig jaar te zien in Grensoverschrijdend. En wist je dat er nu ook een film van De Zonen van Van As komt; waarin Rilke Eyckermans natuurlijk een hoofdrol heeft.

Pepijn Caudron

De rol van dokter Carl Kaspers wordt gespeeld door Pepijn Caudron. Deze gevoelige, gesofisticeerde man is net aangenomen door de Nationale Loterij als psycholoog. De Desmets zijn de eerste winnaars die hij begeleidt en hij voelt zich wat geïntimideerd door de botte Rudy. Zo’n volkse, recht voor de raap-stijl is hij niet gewoon. Zijn instinct zegt hem: weglopen. Maar omdat hij zijn werk ter harte neemt en Sandra hem steeds weer belt, keert hij telkens weer terug.

Pepijn Caudron speelde mee in onder andere Kinderen van Dewindt, MONSTER!, De Kotmadam en Los.

Jakob Beks

Jakob Beks zien we als Rik Provoost in Altijd Prijs. Hij is de buurman van de Desmets; een gepensioneerde paracommando die niet alleen bemoeizuchtig is, maar ook altijd achter alles meer ziet én dat tegen je zegt. Je zag hem recent nog in de vierde FC De Kampioenen-film Viva Boma! (De eerste Kampioenen-film wordt vanavond uitgezonden op Eén). Je zag hem verder in het eerste seizoen van Beau Séjour als onderzoeksrechter Vercammen. En in Chaussée D’Amour zie je hem als Frans. Je kunt hem ook kennen uit Bex & Blanche, waarin hij de hoofdrol van Ronnie Bex speelde. Sowieso heeft Jakob Beks al heel wat rollen op zijn naam staan.

Uwamungu Cornelis

De rol van Bogdan Adamic wordt gespeeld door Uwamungu Cornelis. Bogdan Adamic is een automonteur met Servische roots. Een zeer handige klusjesman die in het zwart bijverdient in het flatgebouw van Rudy. Hij laat zich gemakkelijk voor de kar van Rudy spannen. Deze acteur zag je recent in De Twaalf, waarin hij tv-reporter Fabrice Boks speelde. Ook in Generatie B heb ik van hem genoten. Wist je dat hij ook meespeelt in het eerste seizoen van The Team?

Gert Jochems

Gert Jochems speelt in Altijd Prijs de rol van Dieter De Keyser. Hij is een collega van Rudy en daarbij ook een luisterend oor. Rudy maakt hier gretig gebruik van. Eindeloos deelt hij zijn visie op de wereld met Dieter De Keyser. Recent zag je hem kort voorbij komen als snob in Undercover seizoen 2 en als creatieve man in het tweede seizoen van Over Water. In Deadline 25/5 zag je hem als Niels Deraet.

Vanessa Van Strijthem

De rol van Babs Elbers wordt gespeeld door Vanessa Van Strijthem. Babs Elbers is de nieuwe Franstalige manager van het geldtransportbedrijf waar Rudy werkt. Ze zou Rudy graag buiten smijten, maar durft niet uit angst voor de vakbond. Wist je dat Vanessa Van Strijhem niet alleen als actrice werkt; ze is ook achter de schermen actief, bijvoorbeeld op het gebied van casting.

Kristof Verhassel

Kristof Verhassel kruipt in Altijd Prijs in de huid van Hans Segers. Hij is de manager van de superette onderaan de flat waar de Desmets wonen. Hoewel hij al vijftien jaar gelukkig getrouwd beweert te zijn, heeft hij ook al drie jaar een ‘geheime’ affaire met Evi (Rilke Eyckermans). Je zag acteur Kristof Verhassel in Familie als Stan Lauwers. Net als Gert Jochems speelde hij ook mee in Deadline 25/5. Daarnaast zag je hem als Bart Maes in Code 37. Maar ook in Thuis en Wittekerke speelde hij eerder mee. recent zag je hem in Lisa (als Tibo) en had hij een gastrol in Hidden Assets.

Laura Tesoro

Zangeres Laura Tesoro zien we in Altidj Prijs in de rol van Julie Aerts. Zij is een achttienjarig meisje met veel pit. Ze ontmoet Jasper al buskend op straat. Het personage dat Laura Tesoro speelt is een vrijgevochten muzikante en heeft haar oog laten vallen op de schuchtere Jasper. Laura Tesoro was in 2008 voor het eerst te zien op tv in een gastrol in Witse als Evy Cuypers. Ze speelde dat jaar ook Annie in de gelijknamige musical. In 2012 deed ze haar intrede in Familie als Charlotte. In 2014 deed ze mee aan de derde editie van The Voice van Vlaanderen en werd ze runner-up. Ze stopte met Familie en richtte zich meer op de muziek. Op tv zien we haar ook; bijvoorbeeld als vijfde jurylid in The Voice van Vlaanderen in de stoelen van The Voice Kids 2022 . En ze ging in het UZ Gent aan de slag voor Een echte job. Afgelopen week was ze nog de eerste deelneemster aan Spartacus Run en ze behoort weer tot de presentatoren van 10 om te zien.

Makers

Altijd Prijs is een productie van Eyeworks. Het scenario is geschreven door Bram Renders en Kevin Ingelbrecht. Douglas Boswell (LouisLouise, De Elfenheuvel en Labyrinthus) heeft de regie van deze serie verzorgd. Recent maakte Douglas Boswell de nieuwe Kapitein Zeppos-film. Je leest hier alles over Zeppos Het Mercatorspoor (waarin Nathan Naenen naast Britt Scholte en Carry Goossens de hoofdrol speelt).

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juli 2021 /